ShabbyEve, tādai vīramātei jau neizpatiksi nekā. Sakārtosi šo, izdomās, ka grīdas segums nepareiza materiāla un nepareizas krāsas.
Gultasveļu izvēlos kokvilnas. Jysk, it sevišķi gadījumā, ja tas tiek pirkts tādas vīramātes dēļ, noteikti neiesaku. Tie ne tikai pēc 3 mazgāšanas izskatās 100 gadus veci, bet mēdz jukt ārā. Ne tikai pa vīlēm, bet atsevišķos gadījumos arī audums kā tāds. (Ja interesē, varu pameklēt bildes, kā man izskatījās Jysk komplekts pēc otrās mazgāšanas)
Tādā ziņā man patīk Mežrozes (Jugla) gultasveļa. Mājās ir divi komplekti, kas jau gadu tiek lietoti uz maiņām, bet krāsa tā arī nav mainījusies. Tīra kokvilna. 200x220 gultai komplekta cena būs ap 50€. Kopš pamēģināju šo, uz citiem vairs neskatos, nemēģinu meklēt laimi tad, kad tā jau atrasta. Lētāk diez vai kaut kur būs kas labs, janu vienīgi tā pati Mežroze uz kuponiem. Krāsas izvēlos gaišas, neko spilgtu. Rūtainus vai strīpainus, nepatīk gultas veļa ar puķēm.
Spilveni man patīk Dormeo tie ar tām putām. Superīga manta. Lēti nav, bet neteiktu arī, ka mežonīgi dārgi. Forši arī tas, ka tas spilvens pielāgojas tam, kā guli, attiecīgi derēs visiem.
Sega man ir parasta dūnu - viegla, bet silta :) Esmu ļoti salīga, tāpēc man vajag siltu arī vasarā :D Pārvalka nav, jo pa dienu tāpat neviens pa to gultu nevārtās, arī dekoratīvos spilvenus nelieku. Vienkārši saklāju gultu un viss.
Trauki, trauki...
Ikdienas lietošanai man ir pavisam neinteresanti trauki no Cenu kluba - visparastākie baltie šķīvji, vienkāršas krūzes, vienkāršas glāzes. Laikam esmu pārāk praktiska, lai spētu sevi iedomāties no ikdienā rītiem dzerot kafiju no Pēterburgas porcelāna krūzēm. Piekrītu, ka mājās ir jābūt smalkākai servīzei svētku reizēm, bet ikdienai man tas neliekas piemēroti.
Zinu, ka nav mana darīšana, bet kāpēc jūs tik ļoti cenšaties tai vīramātei izpatikt? Jums taču ir sava dzīve un savs mājoklis, kurā ir jābūt tādiem traukiem, spilveniem un segām, kādi patīk jums pašiem, nevis viņai. Ja man kāds pateiktu, ka pie manis nevar izgulēties, jo man nepareizie spilveni, es pieklājīgi palūgtu nākamreiz braukt ciemos ar savu spilvenu. Galu galā, ja esi ciemos, tad jārēķinās, ka viss nebūs kā mājās.