Par gultu un gultas veļu....

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Sveikas,

Vēlētos pajautāt vai jums ir svarīga jūsu gulta un gultas veļas kvalitāte? VAi obligāti jābūt dārgai un kvalitatīvai veļai? Vai varat nopirkt Jysk vienkāršu veļu? Vai pievēršat uzmanību diegu skaitiem? Vai jūsu gulta izskatās kā no žurnāla vāka (spilveni, pārvalki, oxford pillows utt.) vai vienkārši neklājat to? Vai uzmetat pārvalku pāri un viss?? Vai spilveni ir dārgi, vai varat ar lēto galu iztikt? Sega? Vai liela bieza? Maza?

Šodien atlaižu trakumā iegāju vienā pasmalkā veikalā (house of fraser) ar visām atlaidēm likās tās cenas nenormāli dārgas, bet tik skaistas.... (l)(l)(l) Atzīšos, ka man vajag visu - spilcenu,segu, pārvalku, tagad domāju - vai ir jēga tērēt tam vairāk naudas vai var iztikt ar parastu kokvilnas gultas veļu?
30.12.2015 17:19 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Man patīk satīna kokvilna. Pērku alfā, 1. Stāvā ir mazs veikalinjš, aizmirsu nosaukumu.
31.12.2015 00:40 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu mēģinājusi dažādas gultasveļas. Šobrīd esmu apmierināta ar IKEA sortimentu (bet ne to pašu lētāko gultasveļu), patīk arī JOOP. Esmu pirkusi arī šaušalīgo JYSK.. nu neko, gulēt (utt.) netraucēja :D
31.12.2015 01:06 |

Reitings 638
Reģ: 14.05.2013
Patiesais stāsts, kādēļ jautāju ir tāds, ka bijušā vīra māte palika pie mums pa nakti un aizrādija man par mūsu gultas veļu - segām, spilveniem, matračiem, gultas veļu pasšu par sevi, ka tādā kreppapīrā nav spējusi izgulēties un spilveni ir dzelteni no iekšas, nekopti, pretīgi utt. Man māja vienmēr ir kārtībā un tīra, tad nu atrada, kur piesieties...:-/ Ka man kā mājas sievietei, neatkarīgi no mūsu attiecībām jārūpējās, lai gulta izskatītos kā no skatloga. (e)(e)(e)(e). Nākamais, ko viņa esot jau ex aizrādījusi, ka mums vajagot steidzami jaunus traukus, ka tie ir parodija (man ir normāls komplekts). Es saprotu, ka vīra māte ir ļoti turīga vīrieša atraitne, ka mājās viņiem viss kā meksikānu seriālos, bet... es sajutos, kā nezinite (un arī esmu), kura nezin kā pēc jaunākajiem skatlogiem uzklāt gultu.... (t). Tad nu man ir uzdevums - jaunas segas un veļa un trauki, a kādi ir labākie trauki? Porcelāns? :(
31.12.2015 01:29 |

Reitings 16391
ShabbyEve, man ļoti patīk Villeroy & Boch trauki. Izvēle ir diezgan plaša.. gan modernāki, gan arī klasiskāki un romantiskāki trauki :)

Ļoti patīk Pēterburgas porcelāns (Imperial/Lomonosov Porcelain Factory). Tajos šķiet pat tēja labāk garšo :D
31.12.2015 02:35 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
ShabbyEve, tādai vīramātei jau neizpatiksi nekā. Sakārtosi šo, izdomās, ka grīdas segums nepareiza materiāla un nepareizas krāsas.

Gultasveļu izvēlos kokvilnas. Jysk, it sevišķi gadījumā, ja tas tiek pirkts tādas vīramātes dēļ, noteikti neiesaku. Tie ne tikai pēc 3 mazgāšanas izskatās 100 gadus veci, bet mēdz jukt ārā. Ne tikai pa vīlēm, bet atsevišķos gadījumos arī audums kā tāds. (Ja interesē, varu pameklēt bildes, kā man izskatījās Jysk komplekts pēc otrās mazgāšanas)
Tādā ziņā man patīk Mežrozes (Jugla) gultasveļa. Mājās ir divi komplekti, kas jau gadu tiek lietoti uz maiņām, bet krāsa tā arī nav mainījusies. Tīra kokvilna. 200x220 gultai komplekta cena būs ap 50€. Kopš pamēģināju šo, uz citiem vairs neskatos, nemēģinu meklēt laimi tad, kad tā jau atrasta. Lētāk diez vai kaut kur būs kas labs, janu vienīgi tā pati Mežroze uz kuponiem. Krāsas izvēlos gaišas, neko spilgtu. Rūtainus vai strīpainus, nepatīk gultas veļa ar puķēm.
Spilveni man patīk Dormeo tie ar tām putām. Superīga manta. Lēti nav, bet neteiktu arī, ka mežonīgi dārgi. Forši arī tas, ka tas spilvens pielāgojas tam, kā guli, attiecīgi derēs visiem.
Sega man ir parasta dūnu - viegla, bet silta :) Esmu ļoti salīga, tāpēc man vajag siltu arī vasarā :D Pārvalka nav, jo pa dienu tāpat neviens pa to gultu nevārtās, arī dekoratīvos spilvenus nelieku. Vienkārši saklāju gultu un viss.

Trauki, trauki...
Ikdienas lietošanai man ir pavisam neinteresanti trauki no Cenu kluba - visparastākie baltie šķīvji, vienkāršas krūzes, vienkāršas glāzes. Laikam esmu pārāk praktiska, lai spētu sevi iedomāties no ikdienā rītiem dzerot kafiju no Pēterburgas porcelāna krūzēm. Piekrītu, ka mājās ir jābūt smalkākai servīzei svētku reizēm, bet ikdienai man tas neliekas piemēroti.

Zinu, ka nav mana darīšana, bet kāpēc jūs tik ļoti cenšaties tai vīramātei izpatikt? Jums taču ir sava dzīve un savs mājoklis, kurā ir jābūt tādiem traukiem, spilveniem un segām, kādi patīk jums pašiem, nevis viņai. Ja man kāds pateiktu, ka pie manis nevar izgulēties, jo man nepareizie spilveni, es pieklājīgi palūgtu nākamreiz braukt ciemos ar savu spilvenu. Galu galā, ja esi ciemos, tad jārēķinās, ka viss nebūs kā mājās.
31.12.2015 03:49 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Vienu reizi tika iegādātā jysk gultas veļa. Saplīsa nevis pa vīlēm, bet blakus vīlei pirms pirmās mazgāšanas. Kā arī tagad tādu materiālu laikam nevarētu paciest. Labāk arī samaksāju 2x vairāk nekā pērku visu laiku jaunu, kas plīst. Patīk kokvilna un satīna gultas veļa. Mums galīgi nav pa krāsām salikti. Tam īpašu uzmanību nepievēršu.
31.12.2015 11:14 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Patīk saskaņot visu pa krāsām pēdējo mīļāko komplektu tieši tirgū nopirku, tāds riktīgi biezs un kvalitatīvs kokvilnas audums, bet lēts arī nebija. Jyskā kaut kad sen biju nopirkusi, bet ātri krāsa nomazgājas un saplīst; tāpēc vairs nepērku. Tagad dikti gribētos baltu komplektu kā viesnīcās reizēm mēdz būt, tik neesmu nekur līdz šim atradusi nekur tādu priekš sevis :-D
31.12.2015 11:21 |

Reitings 16391
Ja finanses ļauj, var arī aizbraukt uz veikalu Krassky, tur ir iespēja iegādties labas kvalitātes gultas piederumus (vīramātei gan jau patiks :-D) :)
http://www.krassky.lv/lv/produktu-katalogs/audumi/gultas-vela/svad-dondi/

Ja var atļauties, manuprāt, greznu trauku iegāde ir jauks veids, kurā ieguldīt :) Saprotu, ka naudu varētu (varbūt) lietderīgāk tērēt.. bet reizēm grūti noturēties un paslīd kāja :D :D

Vīramātes attieksme gan ir dīvaina, manuprāt. Es viņas vietā droši vien uzdāvinātu jums skaistu trauku komplektu, nevis bārstītu pārmetumus :D
31.12.2015 11:36 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es šo stāstu par ex vīramāti vispār nesapratu. Kādēļ viņai ir jāizdabā?
31.12.2015 11:53 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
ShabbyEve, tu pati piekrīti vīramātei, vai, tavuprat, vinja pārspilē?
31.12.2015 12:04 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Guļam uz Dormeo ortopēdiskajiem spilveniem un sedzamies ar Dormeo segām. Gultasveļu pēc krāsām nešķiroju, lietoju pārsvarā kokvilnu. Nopērku audumu veikalā, vīramāte pēc izmēriem sašuj, kā paši gribam. Par dormeo spilvenam pēc formām spilvendrānas sašuj. Diez ko lēti nesanāk, viens pārvalks tāpat uz kādiem 20eur izmaksā, bet vismaz kalpo ilgu laiku.
31.12.2015 12:09 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Pamatā gultas veļa dāvināta, pat neatceros, ka pati būtu pirkusi. Daži komplekti bijuši no tāda plāna auduma, tie gan riebīgi ātri nomazgājas un jūk ārā, patīk, kas no tādas biezākas kokvilnas un krāsaini, balti nē. Grūtāk ar spilveniem, vairākus gadus meklēju līdz nejauši ieraudzīju tādus, kas mani apmierina, pabiezus, ar aitas vilnas pildījumu.
31.12.2015 12:40 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kautkad gadījās būt kaimiņzemes IKEA, baigi jauka gultasveļa iepirkās, man patīk. Krāsa neizmazgājas, pa vīlem neplīst, cenas kā JYSKā. Ta ka man patīk ierobežota krāsu gamma, nav problēmas saskaņot smuki, pat ja samiksēju dažādus komplektus. Nepatīk nesaskaņota gultasveļa.
31.12.2015 12:44 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es nezinu, kas īsti ar to kvalitāti domāts - neizmazgājas krāsas? Vai audums neplīst, ja katru dienu mežonīgs sekss? :D
Nē, es nepērku dārgu gultas veļu. Pati izvēlos tikai kokvilnu, vēl varbūt varētu kaut ko no lina nopirkt kādreiz. Visādi dīvainie slidīgie, spīdīgie audumi nav man; ciemos varu tādos gulēt, bet savās mājās neizvēlos.
Vispār man patīk staigāt veikalos un pētīt, un es mierīgi varētu piepirkt pilnus skapjus ar gultasveļu, jo vienkārši balts man kaut kā ne pārāk, man patīk visi tie boho, eksotiskie raksti vai arī tautiskie, folk stila varianti.

Bet tā kā mans draugs nav tāds bohēmiķis, tad mums ir tikai kādi 3-4 sakombinējami komplekti vienkrāsaini melns, pelēks, brūni/bēši un melnbaltrakstains. Bieži pārvācamies, tāpēc arī nav ērti daudz stiept sev līdzi.
31.12.2015 12:45 |

Reitings 2258
Gulta mums ir vīra paštaisīta. Pat izpētot dārgas gultas tā arī nesapratām, kāpēc par pārdesmit dēlīšu saskrūvēšanas pie viena rāmja jāmaksā tāds kosmoss. Matracis, jā no jysk, bet ļoti labs, kokosa. Gultas veļa no ikea, kokvilnas, jo man nepatīk citi materiāli. Palags ar gumiju, lai nešļūc prom un pārējais jau gaumes lieta, šobrīd viss ir gaišos toņos, jo viss dzīvoklis ir balts, pat grīdas. Ikea kvalitāte apmierina, jo ik pēc dažiem gadiem gribas to veļu nomainīt, lai kkas jauns :)
31.12.2015 12:57 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tad nu man ir uzdevums - jaunas segas un veļa un trauki, a kādi ir labākie trauki? Porcelāns?

Es gribetu pildit shadu uzdevumu, ipashi shajaa atlaizhu laikaa, jo saprotu, ka esi UK? Biju House of Fraser, tur bija tadi China Bone trauki (l)(l) no £200 pa £60, katraa komplekts uz 6 personaam, dakshu un nazhu komplektiem atlaides, gultas veljai, segaam utt. Shajaa laikaa var labi iepirkt un pa leeto. Ar gultas velju, aizej uz veikalu un "patausti", ja pataustisi Argosa gultas velju un kadu dargaakaa gala, uzreiz sapratisi atskiriibu. Segas arii - mums ir 2 segas - ziemai un vasarai, katra ir sava biezuma. Bet vispaar, es palugtu nakamreiz njemt savu gultas velju lidzi. Mes taa ar gimenes draugiem daram, kaa braucam ciemos panemam gultas veljas, segas, spilvenus, lai otram nav jaamazgaa un jagludina. ta arii vinjai pasaki, ka var panemt lidzi savu gultas velju, aa un dakshu ar nazi arii...
31.12.2015 15:52 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man taa kvalitaate ir tur,ka peec vairaakaam mazgaasanas reizeem kraasa nemainaas,nepliist-palagi plaani,bet nepliist!Mums turaas loti labi vairaakus gadus!
31.12.2015 15:58 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Loti patiik arii tas ,ka nav jaagludina!
31.12.2015 16:00 |

10 gadi
Reitings 2563
Man ir svarīgi, lai būtu kvalitatīva gultasveļa un labi izskatītos. Parasti izvēlos vai nu kokvilnas vai vasarā satīna. Bet citus materiālus galīgi nē. Pāris reižu esmu pirkusi jysk un jau pēc pāris reizēm viss paliek tāds taustei nepatīkams ar tām bumbiņām, nevaru gulēt ar tādu gultasveļu. Bet gluži par 100 eur jau nu gan arī nepirktu nekad.
31.12.2015 16:20 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Būtiski tomēr saprast, ka jēdziens "satīns" neraksturo materiālu, bet auduma struktūru. Satīns var būt kokvilnas (gultasveļai bieži), zīda, viskozes, poliestera...
Šajā ziņā nepatīkami pārsteidza Amoralle, kura apģērba gabalam par teju 400 eiro, kā materiālu norāda "satīns", bez sīkāka paskaidrojuma.
01.01.2016 06:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits