Mājsaimniece ?

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Gan jau esmu apnikusi ar savām tēmām :-D, mums panesās kutelīga tēma ar drušku.
Ja sieviete mamma ir dekrēta atvaļinājumā un saņem visus tos pabalstus, vai viņa skaitās mājsaimniece ja ar pabalstiem dalās, vai viņai jādara mājas darbi, jāgatavo ēst, jātīra? Naudu viņa ienes ģimsnē!!! ;-) Vīrs arī nes naudu bet strādā un ir noguris, un mājas darbus nedara!
28.12.2015 18:54 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Bambusa tvaicejamais trauks zivim un darzeniem, lai shausmigi aiznemta un nogurusi mamma var veseligi paest, uzladet energiju un nepienemties svaraa.

28.12.2015 20:12 |

Reitings 3925
Un runat par to, ka vina arii ieness naudu ir nevietaa, nejau naudaa ir taa saals, bet tajaa aspektaa, kursh no gimenes locekliem tajaa briidii pavda laiku maajaas.

+10

Gimene kartibu vajadzetu noteikt ar vesela saprata palidzibu nevis naudu.
28.12.2015 20:14 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Story
Redzi, :) Pati jau atbildēji uz jautājumu. Bērns domā, ka tu gribi, lai viņš ceļas pa nakti. Jau no dzimšanas ir ļoti, ļoti svarīgi naktī nelekt pie bērna gultas un netraucēt viņu brīžos, kad mazliet ieņurdas, sakustās vai miegā kko ieraudas. Ir jāietur PAUZE!!! Jā, guli gultā, dzirdi, bērns kko troksņo, varbūt raud, bet skaiti līdz 60, jaundzimušajam vismaz minūti dod laika, lai tiešām vari saprast vai viņš tikai mācās pāriet no vienas miega fāzes citā, vai tiešām ir jāmaina pampers vai jābaro. Visbiežāk vecāki paši bērnu uzmodina. reizēm zīdaiņi pat naktī atver acis, bet tas nenozīmē, ka ir pamodušies. mēs visi guļam vairākās miega fāzēs, tikai esam iemācījušies nejust posmus, kad fāzes savienojas. Zīdaiņi to mācās paši, ja viņiem ļauj. Un tie, kas tur bēbi savā gultā, vnk paši viņu visu nakti modina ar savām kustībām un skaņām. Ja bērns nebūtu gatavs pats gulēt, tad nebūtu arī dabā iekaŗtots, ka tieši pēc 9mēn. viņš pats iznāktu no tevis ārā un spētu elpot bez tavas nabas saites.
Mums ir kkāda amerikāņu domāšana un bērnu paŗlutināšana jau viņam piedzimstot.... un tad ir sačakarēta dzīve un laulība, jo visi pieaugušie mājā ir vnk kā zombiji. Un tad māte jūtas vainīga, jo grib šķirties, jo vīrs redz visā vainīgs, bet bērnu dēļ paliek kopā. Bet patiesībā to visu var kontrolēt un regule't māte - sieviete pati. Tāpēc arī sievietes atšķiras no vīriešiem, vin''am no dabas ir dots šo visu mājās sakārtot, sabalancēt bērnkopšanu ar mājkopšanu utt. Es novēlu, lai vairāk sieviešu justos kā sievietes un lai viņām pat nebūtu jautājumu par to kas ir mājsaimniece. BKA ir jāizbauda, jo pēc tam nāksies atkal parvērsties par vīrieti un skriet biznesā - darbā, kas ir pretdabiski, tikai mūsdienās esam to piemirsuši :)
28.12.2015 20:18 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Jau no dzimšanas ir ļoti, ļoti svarīgi naktī nelekt pie bērna gultas un netraucēt viņu brīžos, kad mazliet ieņurdas, sakustās vai miegā kko ieraudas. Ir jāietur PAUZE!!!

jaa, jaa zinu, shito raksta visas gramatas, bet uz manu bernu tas nestrada, ja gribes padzerties udeni, tad gribes un viss, tur ne 1, ne 5 minutes nepalidzes, viss beidzas ar to, ka vinja pamostas un stav kajas gultinjaa, raud un tad nu atkal jamegina nolikt guleet...:-(
28.12.2015 20:23 |

Reitings 2258
Nu bet lai raud. Viņa taču nav tikko dzimusi. Tā arī pasaki - mamma un tētis tagad guļ. Visi guļ, tev arī jāguļ. Un viss. Jā, lieka šausmīgi, bet citu variantu nav. Tu to vari izdarīt tagad un viņa paraudās 3 naktis. Vai darīt tad, kad viņai būs gadi un viņa jau tevi tiranizēs visās dzīves jomās, ne tikai miegā. Saņemies, neesi tāda lupata :) Bērnam ļoti vajag normālus, stingrus vecākus, Viņš pats mokās ar šitādiem, kas atļauj visu, pat naktī!
28.12.2015 20:29 |

10 gadi
Reitings 13809
Manam līdz 3 gadiem vēl labs laiks :D Bet te jau, protams, ļoti daudzas ir visu varošas sievietes. Es tāda neesmu un negribu būt. Jo, jā, uzskatu, ka bērna vajadzības ir prioritāte, pēc tam tikai mūsu.
28.12.2015 20:31 |

Reitings 6040
sunset

tik mazs berns nesaprot ko nozimee "jagulj, ejam guleet", neatceros, bet lidz 2 - 3 gadiem,laikam, berniem shie vardi neizsaka neko. Nee, es taa nevaru un negribu. Iedomajos, ka butu, ja man pa nakti kads nelautu padzerties udeni, tadelj, ka lai es neceljos, un es celjos... Ta pat kaa neatbalstu "izraudashanas metodi pirms miega", neatbalstu neko, kur bernam lieki jaraud. Plus - manam viram ir jaceljaas uz darbu. Man nav gruti vakaraa izmazgat tas pudeles un ieliet udeni, tad vinai, kad gribas iedot.
28.12.2015 20:34 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Sunset, no kāda avota ir tas, ka jāignorē zīdaiņa raudāšana? Bija padomju laikos grāmata, ka nedrīkst zīdaini ņemt rokās, kad raud, lai neizlutinātu. Izskatās, ka tev arī padomju laika uzskati. Bērnam līdz viena gada vecumam ir must have pievērst uzmanību ik reiz, kad raud. Fizisks kontakts ar māti rada drošības sajūtu, kas ir nozīmīga bērna attīstībā. Tas, ka bērnam sauss pampers un ir paēdis, nenozīmē, ka bērnam ar to pietiek.
Un der atcerēties, ka ne visi bērni ir vienādi. Ir bērni, ar kuriem ir ļoti viegli, un ir bērni, ar kuriem nav viss tik viegli. Droši vien abas mātes viena otru nekad nesapratīs. Lieki pārmest otram..
28.12.2015 20:37 |

Reitings 6040
Bērnam līdz viena gada vecumam ir must have pievērst uzmanību ik reiz, kad raud. Fizisks kontakts ar māti rada drošības sajūtu, kas ir nozīmīga bērna attīstībā.

++++++

pilnigi piekritu un man ir ljoooti svarigi izveidot sho saikni ar bernu...
28.12.2015 20:40 |

10 gadi
Reitings 4364
Reģ: 03.08.2009
zili_rudzi viss kā naglai uz galvas!!!

Labi, ka sunset ir tāda supersieviete, kurai māja vienmēr kārtībā, bērni paklausīgi vienmēr guļ un veselīgas vakariņas galdā! Tad jau var arī atļauties kā audzināt citas māmiņas, kurām tie nepaklausīgie bērni, kuri pa dienu negrib gulēt vai naktī ceļas. :D
28.12.2015 21:23 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu daļēji es piekrītu sunset , es zināju, ka mana gulēs pa nakti un guļ arī , es ne uz mirkli ( dēļ cosmo bija pagrūti ) nepieļāvu , ka būs savādāk ...

par tēmu , uzskatu , ka jā ir mājsaimniece... teikšu godīgi ar kartību man ir problēmas, es vienkārši, neesmu cilvēks kurš visu uzreiz novāc, man riebjas , mazgāt, tīrīt, šrubēt , bet es cenšos laboties, jo nu secinājums ir viens , ja visu dara uzreiz ir vieglāk , bet tas prasa laiku 10 min tur 10 tur, vēl 15 tur un beigās jau stunda, kur stunda tur divas .... ik pa laikam atnāk meitene kura mazgā , bet man ar to nepietiek + bērna mantas. ir pagrūti uzturēt ideālā kartībā lunaparku, galvenais lai tīrs :D
Ēst gatavot man patīk , es varu visu dienu gatavot ( varbūt tapēc man nav laika šrubēt ? :D ) , pirkt produktus , štukot receptes , ja blogi par šo tēmu nebūtu tik populāri , man noteikti tāds būtu :D
Man jau nešķiet , ka būt mājās ar bērnu ir , kā darbs. Kad strādāju , šrubēju māju gatavoju gāju uz darbu. Tagad šrubēju māju, gatavoju ēst kopā ar meitu , ceļos , kad gribu , brīvajā laikā spēlējos ar klučiem , eju pastaigās uz muzejiem, lasu bilžu gramatas , gatavoju plastelīnu. Kādu brīdi šo visu apvienoju arī darbu no mājām. Jebkurā gadijumā šitā man patīk labāk .....

Bet galvenais jau ir kā pāris savā starpā vienojas. Šādas lietas ir jāizrunā, citādi var beigās diezgan smagi ieberzties ....:-D
28.12.2015 22:03 |

Reitings 3925
bet tas prasa laiku 10 min tur 10 tur, vēl 15 tur un beigās jau stunda, kur stunda tur divas .

Piekritu. Visas taas iisas, vieglas uzkopshanas ik dienas, ko te daudzas slavee, patiesibaa noeed baigi daudz laika.
28.12.2015 22:13 |

Reitings 23705
Man ka slinkei pliti vieglak iztirit uzreiz pec gatavosanas kas prasa 2 min laika, nevis velak kaut kad berzt un vel javazajas garam netirai plitij kas ir drausmas man liekas:-D
28.12.2015 22:18 |

Reitings 2258
Protams, ka to visu var tie, kas grib! Tas ir tā pat kā ar lieko svaru. Ir taču cilvēki, kuri sporto un ēd veselīgi un priecājas par savu augumu, un ir tādi, kas tikai atrunājas, ka nevar un nedara neko. Bet nu, tāpēc jau pasaulē ir tik dažādi cilvēki. Man vnk patīk šādās čīkstošās tēmās "pieliet eļļu ugunij" :D Tāpēc, ka sevis žēlošana nevienam nepalīdz, bet to ir grūti saprast.
28.12.2015 22:43 |

Reitings 2258
Katra jau audzina kā grib. KAs grib naktī tusēt ar bērnu tas tusē, kas grib gulēt, tas guļ. Un bērni saprot visu, pilnīgi visu jau mātes vēderā viņi saprot.
28.12.2015 22:48 |

10 gadi
Reitings 347
Reģ: 04.10.2015
Man šķiet,ka tam, kas iet uz darbu jāļauj arī atpūsties,jo tam,kas ir mājās ir laiks darbus padarīt,ja nu galīgi nesanāk ,tad loģiski,ka otram jāpalīdz.Man līdz šim ir sanācis gan paspēlēties ar bērnu,gan uzturēt māju kārtībā,gan diendusu pagulēt,bet ja vīrietis mājās ātri atnāk,viņš uztaisa ēst,ja vēlāk,tad varu paspēt arī ēst uztaisīt,ja kko nesanāk izdarīt kādu dienu,tad vainīgs ir mans slinkums.Bet domāju,ka man tas ir tik viegli bērniņa deļ,lai gan gājis visadi-gulejis visu nakti,cēlies vienreiz pa naktī,pat cēlies ik pēc stundas,pa dienu guļ kā kuru reizi no 30min. līdz 3stundām,bet viņš man mierīgs,smuki māk pats paspēlēties,kamēr ātri ko sadaru,tad paspēlejamies kopā,tad atkal pats paspēlējas..kkā tā mums iet un ir labi :)
28.12.2015 22:48 |

Reitings 23705
Man šķiet,ka tam, kas iet uz darbu jāļauj arī atpūsties,
Tiesi ta! Tas virietis ari tak ir tikai cilveks. Celas , iet ara piemeram ziema, pelna , atnak noguris., Nu jus vina vieta ari maja gribetu miera ostu un kaut mazliet atputu, siltu edienu un un smaidu. Jauna maminai apnicis maja , vienmuli bet ir japadoma ari par to virieti. Nav jau parcilveks. Ja atrodat laiku cosmom tatad....
28.12.2015 22:55 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
feminisma teorijā ir tāds temats, kas apskata to, ka sieviete dekrētā nav salīdzināma ar vīrieti darba nespējā (uz slimības lapas), jo ieņemt, iznēsāt un piedzemdēt bērnu ir sievietei dabiski dota iespēja un, faktiski, no dabas ilgtspējības viedokļa tā ir kā priekšrcība, īpašība un iespēja, dabiski tam tā ir jābūt, jo sievietei dabiski ir iekārtots iznēsāt, piedzemdēt pēcnācēju. tā ir būtiskākā dabiskā atšķirība starp vīrieti un sievieti. līdzīgi kā muskuļaudi vīrieša ķermenī ir pakārtoti citādāk, nekā sievietes organismā, kas dod vīriešiem iespēju, no dabas, būt fiziski spēcīgākiem nekā sievietēm. ja mēs salīdzinam vīrieti un sievieti, abus vienādā fiziskā sagatavotībā, savam augumam, vecumam, veselības stāvoklim līdzīgā kategorijā-vīrietis vienmēr būs kaut nedaudz, bet fiziski spēcīgāks.

es bišķi aizlavierēju jau pa tālu no temata, bet ko es gribēju uzsvērt ir tas, ka... sieviete nekādā veidā nav tajā momentā mājsaimniece, ja viņa ir dekrēta atvaļinājumā, jo viņa skaitās nodarbināta un tas nav tas pats, kas darbnespējīgs cilvēks, viņai dekrēta naudu tāpat izmaksā un viņa ir nevis bez darba, bet gan pilda savu dabisko uzdevumu.
tāpēc...mājsaimniece viņa nav...viņa vienkārši ir dekrētā.

savukārt... par mājas darbiem- viss ir spēku un ieguldījuma sadalījums, pēc idejas, vīrietim ar sievieti būtu jāsadala mājas darbi pēc fiziskās noslodzes. es nezinu daudz tādas ģimenes, kur vīrietis sievietei dekrētā mājas darbos nepalīdzētu...tas jau tāds savstarpējo attiecību politikas jautājums.
28.12.2015 23:23 |

10 gadi
Reitings 749
Laikam jau problēma tajā, ka sievietes nauda aiziet uz kopīgiem maksājumiem, bez maz dzīvo "uz pusēm". Ja vīrietis nodrošinātu pamatu, tad sagurusī sieviete varētu algot pa 20-30€ reizi 2 nedēļās apkopēju, kas iztīra, sakārto visu. Tikmēr pati vēdinātu galvu pastaigā ar bērnu un nāktu atpakaļ tīrā vidē. Un, ja jau tik ļoti abi piedalās tēriņos, tad re, samet pa 10-15€ un tīra māja.
Par citiem sīkumiem kā trauki utml nebūt ne 100% jākopj sievietei. Man vīrietim rokas vietā arī pēc tām dažām mazgāšanas reizēm (jā, retāk kā es), bet nu pārējo materiālo nodrošinājumu sedz viņš.
28.12.2015 23:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits