Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
nekā ēdīšu beigta dzīvnieka miesu vai vistu mēnešreizes.

Kas par reti stulbu izteikumu.
29.12.2015 16:08 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
volandemort, tu smejies pilnu vēderu, jo tev trūkst informācijas par to, kas ir vegānisms un kādēļ tas ir dzīvesveids. bez dzīvnieku produktu neēšanas, vegānam arī apģērbi, apavi, kosmētika, kopšanas līdzekļi un daudz kas cits ir dzīvniekiem draudzīgs. vegāniska/veģetāra diēta ir kas cits. Un autore diskusijas pieteikumā rraksta par pārvēršanos vegānā/veģetārietē, ko nu viņa tur ir izzīdusi no zila gaisa, nespējot pat atķširt vienu no otra.(l)
29.12.2015 16:08 |

Reitings 122
Reģ: 08.04.2014
Miss Joker Kas tad nu? Taisnība acīs kož? Man ir vēl.
29.12.2015 16:09 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Bērna cienīga atbilde. Cik Tev gadu, ja drīkst jautāt? Spītību sit cauri katram Tavam komentāram.

Kad argumenti ir beigušies, sākas pāreja uz personībām. Un tu vēl jautā cik MAN gadu.
29.12.2015 16:10 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Miss Joker Kas tad nu? Taisnība acīs kož? Man ir vēl.

Nemaz patiesībā, tik pats izteiciens ko pieminēji ir reti stulbs. Man nav sirdsapziņas pārmetumi ēdot gaļu vai citus dzīvnieku izcelsmes produktus.
29.12.2015 16:13 |

Reitings 122
Kad argumenti ir beigušies, sākas pāreja uz personībām. Un tu vēl jautā cik MAN gadu.

Tu jau man nedod ko argumentēt. Mētājies ar replikām bez reāla mērķa. Ja Tu gribi mani pakaitināt, nesanāks, tur Tev jācenšas labāk. Pataisīt sevi gudrāku, nekā esi, Tev arī nesanāk. Tad ko? :-/

29.12.2015 16:15 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Man nav iespēju savā vietējā veikalā dabūt normālas zivis, jūras produktus, kas nav saldēti un pastāvējušies.

Taa meedz buut probleema arii lielas pilsetas dzivojosiem. Svaigas zivis es var dabuut tirguu vai hipermarketaa uz kurieni man savukaart ir speciali jabrauc, kas man ir loti neerti. Tuvakajaos veikalos viss ko var dabut no svaigam zivim ir lasis. Stulbums kaut kaads. Tas viss ir no taa, ka cilveki neprot un negrib eest taisit. Zivis tachu ir tik viegli, gardi un aatri pagatavojamas. Dumie cilveeki.

Lopkopība un visa gaļas industrija kopumā rada dabai vēl lielāku kaitējumu, nekā to pašu sintētisko piedevu ražošana. Nejēdzīgais ūdens patēriņš viena lopa audzēšanā, gaisa piesārņojums un neskaitāmi citi faktori, kas zemi vienkārši iznīcina.

Taa ir musdienu lopaudzeshanas industrijas problema. Esmu redzejusi kaa dabaa domesticeetie dziivnieki (govis, kazas, bifelji) ganaas, nekaadu kaitejumu dabai es neredzeju, pie tam tas vel bija vietaa kur truukst udens. Ja tie lopi tik daudz udeni pateretu, tie cilveeki tos lopus netureetu, jo bez udens vienkarsi ir neiespejami dzivot.

Man par jēra kāju labāk patīk pāris kg ar vīnogām.

Absoluuti nesalidzinami produkti no uzturvertibas viedokla.
29.12.2015 16:15 |

Reitings 122
Nemaz patiesībā, tik pats izteiciens ko pieminēji ir reti stulbs. Man nav sirdsapziņas pārmetumi ēdot gaļu vai citus dzīvnieku izcelsmes produktus.

Izteiciens nav stulbs. Tas ir taisnīgs apzīmējums. Par otro - žēl.
29.12.2015 16:16 |

Reitings 122
Taa ir musdienu lopaudzeshanas industrijas problema. Esmu redzejusi kaa dabaa domesticeetie dziivnieki (govis, kazas, bifelji) ganaas, nekaadu kaitejumu dabai es neredzeju, pie tam tas vel bija vietaa kur truukst udens. Ja tie lopi tik daudz udeni pateretu, tie cilveeki tos lopus netureetu, jo bez udens vienkarsi ir neiespejami dzivot.

''Domesticēts'' nenozīmē, ka šo dzīvnieku turēšana nav netaisnīga. Nemainās arī fakts, ka cilvēks būs daudz veselīgāks, ja neuzņems šo dzīvnieku pienu, gaļu, olas u.c.

Absoluuti nesalidzinami produkti no uzturvertibas viedokla.

Protams. Nav arī jābūt.
29.12.2015 16:19 |

Reitings 359
Tu jau man nedod ko argumentēt.

Es Tev jautāju par problēmām ar mēnešreizēm, kas radās meitenēm, pārstājot lietot uzturā visus dzīvnieku izcelsmes produktus. Ja jau esi tik labi informēta vegānu dzīvesveidā, Tev nebūs grūti to izskaidrot. Bet Tu man saki, ka citām visēdājām arī šādas problēmas pastāv. Vai tad es par to Tev jautāju?

Nemainās arī fakts, ka cilvēks būs daudz veselīgāks, ja neuzņems šo dzīvnieku pienu, gaļu, olas u.c.
Ir kaut kādi tam pierādījumi? Tas kaut kā pagarina dzīves ilgumu? Vai kā?
29.12.2015 16:31 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Oj, Vatson, kā es tev piekrītu :D bet pašai makšķerēt man riebj un tagad sabiedriskais vispār ir tik dārgs. :(
29.12.2015 16:32 |

Reitings 122
Es Tev jautāju par problēmām ar mēnešreizēm, kas radās meitenēm, pārstājot lietot uzturā visus dzīvnieku izcelsmes produktus. Ja jau esi tik labi informēta vegānu dzīvesveidā, Tev nebūs grūti to izskaidrot. Bet Tu man saki, ka citām visēdājām arī šādas problēmas pastāv. Vai tad es par to Tev jautāju?

Nu man jau likās, ka sapratīsi manu domu. Meitenes vienkārši neēda gana vajadzīgās lietas vai neuzņēma gana kcal kā tādas. Tas nav nekas neparasts, patiesībā, lai arī kā negribētos to atzīt. Daudzi cilvēki pārejot uz vegānismu sākumā nošauj greizi un ēd stipri par maz, tas attiecīgi novājina organismu un bojā daudzus vitālus procesus tajā. Man zināmās vegānu meitenes uzņem vidēji 3000 kcal dienā, būdamas slaidas un nesportojot. Šaubos, ka Tavas pazīstamās ēda kaut uz pusi tikpat.

Ir kaut kādi tam pierādījumi? Tas kaut kā pagarina dzīves ilgumu? Vai kā?

Mūža ilgumu maz nosaka cilvēka uzturs, vairāk tur spēlē ģenētika un vides faktori. Vegāniem ir veselīgākas sirdis, asinsrite, jo asinsvadi ''neaizsērējas'', nav tādu problēmu ar holesterīnu, esam enerģiskāki, ļoti maz vegānu ir ar lieko svaru u.c.

Ja Tu esi gatava lasīt, varu nodot Tev pētījumus, kuros būs detalizēts info un sapratīsi mūs labāk. :)
29.12.2015 16:41 |

Reitings 359
Man zināmās vegānu meitenes uzņem vidēji 3000 kcal dienā, būdamas slaidas un nesportojot.
Bet kas un cik ir jāēd, lai dienā uzņemtu 3000 kcal, ja mēs runājam par augu izcelsmes pārtiku?
29.12.2015 16:47 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Valstī vajadzētu ieviest sistēmu, ka valsts neapmaksā medicīnas pakalpojumus brīvprātīgas izvēles vegāniņiem, veģetārīšiem un smēķētājiem. Ja jau tas viss ir tik labi, pareizi un veselīgi, tad jau medicīnas pakalpojumi viņiem tāpat nebūs vajadzīgi. Analīzes taču labas esot.
29.12.2015 18:07 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014

Droši, ja sirdsapziņa ļauj un Tev tā patīk dzīvot. Es te nenācu nevienu pārmācīt vai zombēt.

Ja, shis nu bija paraugs, kaa ieverot solidaritati un cita viedokla pienemshanu :D

Nav viss tik balti un rozaini, katra cilveku darbiba var izraisit blaknes. Tieshi vegetarisma un veganisma del izveidojaas modificeetaa partika un visi ar to saistitie blakusefekti. Vitamiinu un piedevu bizness arii baltaas uz to pashu, kas arii savaa zinjaa pierada, ka dabigi uznemt to visu nav iespejams vajag tabletes.
Nav tikai vienas puses viedoklis pareizs, tas ir tapat kaa ar zaalem, aarstee vienu, sachakaree otru, aarstee sachekareto, sabojaa veel tresho. Arii vegetarisms izraisa blaknes, tikai savadakas.

Bet atkal jau es parliecinos par to pashu, tikai maza dalja spej pienemt. Un diemzel atkal par to, vegetarieshi un vegani - sveetie, visedaji - launie, bez sirdsapzinas, aprobezotie. Un tad briinaas, ka rodas pretreakcija.
29.12.2015 19:01 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Valstī vajadzētu ieviest sistēmu, ka valsts neapmaksā medicīnas pakalpojumus brīvprātīgas izvēles vegāniņiem, veģetārīšiem un smēķētājiem.

Tad arī valsts varētu pārstāt apmaksāt medicīnas pakalpojumus tiem, kas ēd par daudz un kļuvuši resni.. vai arī indivīdi, kas mīlējoties bez gumijas saķer STS.. Sievietes vēldzemdētājas arī varētu maksāt uz nebēdu, jo paaugsinājušas risku dažādiem sarežģījumiem :) Šo sarakstu varētu tik papildināt un papildināt :D
29.12.2015 19:08 |

Reitings 3925
cormeum

Man nebutu iebildumi, ja valsts parstatu apmaksat medicinas pakalopjumus cilvekiem, kuri sava stulbuma vai nolaidibas vai bezatbildibas del ir sagandejusi savu veselibu.
29.12.2015 19:14 |

Reitings 122
Tieshi vegetarisma un veganisma del izveidojaas modificeetaa partika un visi ar to saistitie blakusefekti.

Absurds. Tas viss radies ar vienu mērķi - pelnīt. Ražot lētāk, ražot ātrāk, ilgāk uzglabāt un dārgi pārdot. Uztura bagātinātāji radās jau no tā vien, ka perfekti uzņemt visu nepieciešamo cilvēks ar vidusmēra dzīvesveidu nevar. Tur nav nekā slikta.

Tas jau visēdājiem liekas, ka šausmīgie vegāni brutāli pārmet un nosoda visus, jo daļa iekšēji saprot, ka ir vainīgi un tas, ko dara, nav īsti pareizi.

Es neredzu nevienu iemeslu nebūt vegānam. Izvērtējot kā ētiskos aspektus, tā veselības aspektus, es savam dzīvesveidam neredzu nevienu mīnusu, savukārt tos redzat jūs, dāmas sieviešu forumā, kur gandrīz katra trešā čīkst par lieko svaru un netiek no tā vaļā gadiem. Parādiet man slimnīcu pilnu ar vegāniem, parādiet man statistiku ar vegāniem, kam ir liekais svars vai sirds problēmas. Tad tie superīgie teksti par nenormāli gardo gaļu, bez kuras cilvēks nevar - gaļu, kas tāpat tiek apmētāta 50x garšvielās no augiem, dārzeņiem, kas piešķir tai garšu. Visu cieņu, bet šis viss tā reizēm uzdod pa nerviem, ka jāsāk domāt, cik cilvēks tomēr ir reti dīvaina radība.

Es esmu fizioterapeits un ikdienā redzu daudz dažādu cilvēku. Ja man jautā, ko var darīt, lai uzlabotu veselību - es atklāti pasaku, kādas dzīvesveida izmaiņas var veikt un jā, iesaku pamēģināt vairākus elementus tieši no vegānu dzīvesveida arī. Ja manus ieteikumus mestu sejā visi, es beigtu iesaistīties šādās sarunās, bet tā nav, daudz klausās un daudzi arī mēģina. Jāizbeidz šāda tumsonība.
29.12.2015 19:31 |

Reitings 122
Man nebutu iebildumi, ja valsts parstatu apmaksat medicinas pakalopjumus cilvekiem, kuri sava stulbuma vai nolaidibas vai bezatbildibas del ir sagandejusi savu veselibu.

Šim pat daļēji piekrītu.
29.12.2015 19:33 |

Reitings 3925
ur gandrīz katra trešā čīkst par lieko svaru un netiek no tā vaļā gadiem.

Un tava atbilde ir vegaanisks uzturs ar oglhidraatiem 3000 kkl dienaa? Ja jau buutu tik vienkaarshi, tad visas sievietes buutu slaidas. Viseedaaji meedz tieveet tieshi vairaak uzturaa lietojot galju, zivis, olas, piena produktus un tievee ljoti veiksmiigi liidz briidim kad noraujas uz oglihdraatiem. Par kadam zinasanam tu vari runaat, ja nezini ka tievee "seezhot" tieshi uz galjas un ziviim? Ar taadu dieetu tauki iet nost ruukdabi.

Parādiet man slimnīcu pilnu ar vegāniem, parādiet man statistiku ar vegāniem, kam ir liekais svars vai sirds problēmas.

Ja tev liekas, ka tas rodas no galas vai ziviim tad vai nu esi galigs mulkis vai ar izskalotam smadzenem.
Visas veselibas problemas rodas no processed food, sintetiskam ediena piedevam, sintetiskiem partikas produktiem un dazhadam galejibaam edot konkretus produktus (taukus, cukuru), smekesana un alkohols.
Latvija ar sirds asinsvadu slimabam slimo tados daudzumos, jo loti daudzi smeekee un lieto alkoholu, rij spekji un vispar nekvalitativu partiku paaredas.
29.12.2015 20:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits