Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Demons12
Ja iekšā nekā cita nav, tad vismaz ar lielu birku "Esmu vegāns" var izcelties. Tie, kas pievēršas tam veselības problēmu dēļ (pārtikas nepanesamība, alerģija), tie neplātās un citiem neko nepārmet.
29.12.2015 13:50 |

Reitings 203
Reģ: 06.08.2014
teika_spolite veganu majonezes recepte: 500 ml samalta tofu, 125 ml olīveļļas, 1 tējk. melnās sāls, 1 tējk. sinepju, 1 tējk. cukura (pēc vēlēšanās), šķipsniņa kurkumas (pēc vēlēšanās), 4 ēdk. citronu sulas.
Sajauc visu, izņemot citronu sulu, blenderī, sablendē viendabīgā masā. Tad pakāpeniski pievieno citronu sulu, līdz mērce sabiezē. Ja tā iznāk par biezu, pievieno ūdeni.
29.12.2015 13:54 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Majoneze ir olas dzletenums, ella, citronu sula/etikis un neka savadak. Viss parejais var but majonezes aizstajejs vai kaut kas tads. Soju tachu mees nesaksim saukt par galju, ne?
29.12.2015 14:15 |

Reitings 4
Reģ: 15.12.2015
Es tikai nesaprotu,kāpēc visi uzreiz tik nikni metās virsū vegānismam,sakot,ka tas ir slikti,būs veselības problēmu kaudze utt. Mēs visi esam dažādi. Dažiem vegānisms strādā,citi nevar iztikt bez gaļas. Tas ir normāli un katram ir jāciena citu izvēle.
Pati esmu vegāne jau 3. gadu un ar to nepavisam neplātos. Veselības problēmu nekad nav bijis pa šo laiku un katru gadu taisu analīzes - viss ir vislabākajā kārtībā. Es nepiespiedu nekad sevi pāriet uz vegānismu. Tas notika,jo ar laiku es pati sajutu,ka gaļu un pienu vairs negribu ēst. Vienkārši ņēma un kā ar nazi atgrieza.
Bet ja esmu ciemos,satiekos ar cilvēkiem un ja viņi ēd gaļu,es neskatos ne uz vienu no augšas un nepārmetu gaļas ēšanu,tomēr man vienmēr tiek pārmetumi,piem.,''kā tu vari iztikt bez gaļas?'''utt. Es netaisu no vegānisma problēmu. Ja eju ciemos un zinu,ka tur man nebūs ko ēst,es vienkārši pirms tam paēdu,bet parasti katros svētkos ir arī augļi,dārzeņi,tie paši kartupeļi utt. Un vegānisms vismaz man ir daudz lētāk nekā ēst gaļu,jo es nepērku nekādas vegānu majonēzes,sviestus un visādas ekstras. Ēdiens ir vienkāršs,tomēr man netrūkst uzturvielu.
Mazliet skumji,ka tādu agresīvu vegānu dēļ jācieš,jo ne jau visi vegāni plātās ar savu statusu. Un skumji ir arī tas,ka sabiedrība nekādi nevar pieņemt un saprast vegānus.

P.S. runājot par FullyRawKristina,viņai bija video ar viņas asins analīzēm. Un viss tur ir ideāli,arī B12. Tā kā smiešanās lieka.
29.12.2015 14:21 |

Reitings 359
Reģ: 03.10.2013
Vinjai ir graads uzturzinibaas un vinja need tikai augljus. Vinja eed ljoti daudz darzenus. Un vina ir svaigedaja,par to mes sheit vispar nerunajam
Kāda starpība, vai viņa ir svaigēdāja vai nē? Jēlu gaļu viņa taču neēd vai nē? Tātad ir vegāne.
Un vasarā viņa gan neēd daudz dārzeņus. Tajā video viņa teica, ka brokastīs apēd vienu lielu vai divus mazus arbūzus, pusdienās 15-20 (!) persikus/nektarīnus, vakariņās 0.9 kg ķiršu, 1.3-1.8 kg (!) vīģu un milzīgu salātu taziku bļodu (zaļumi+ogas+tomāti, utml.)
:-D:-D:-D
Grāds uzturzinībās.. Man arī ir kursabiedri ar līdzvērīgu manam grādu, kuri ir pilnīgie nejēgas.
29.12.2015 14:28 |

Reitings 359
P.S. runājot par FullyRawKristina,viņai bija video ar viņas asins analīzēm. Un viss tur ir ideāli,arī B12. Tā kā smiešanās lieka.
Šis apšaubāmais video arī tika iztirzāts vairākkārt, ka nekas tur ideāli, kā arī viņa ēda pirms analīžu nodošanas, kas nebija pareizi.
29.12.2015 14:30 |

Reitings 359
Majoneze ir olas dzletenums, ella, citronu sula/etikis un neka savadak. Viss parejais var but majonezes aizstajejs vai kaut kas tads. Soju tachu mees nesaksim saukt par galju, ne?
Ne-ne, tā ir majonēze. Arī samalti un sasaldēti banāni ir saldējums. Bet kanēlis ar datelēm ir šokolāde.
29.12.2015 14:33 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011

Ne jau visiem vegāniem būs problēmas ar B12 :)
Zinu cilvēku, kas ar šādiem uztura principiem 10 gadu garumā smagi pabojāja veselību..

Man, personīgi, nav nekas pret vegāniem.. kamēr man necenšas uzspiest savu dzīvesveidu :)
29.12.2015 14:35 |

Reitings 3925
kiiara, negativa attieksme tapec, ka popularizee savu maldu macibu. veselības problēmu nekad nav bijis pa šo laiku un katru gadu taisu analīzes - viss ir vislabākajā kārtībā teica ari piipmanis ar 15 gadu staazhu un cilveeks kas katru nedelas nogali izdzer 0,5 shnabi, bet mes tacu zinam, ka tas viss nodara kaitejumu veselibai par spiitu vinju "idealajam analizem". Ar "idealam analizem" lielas ari fitnesistes, kuras nepartraukti mokas ar bada sajutu, bezmiegu un mr iztrukumu.
Diez, kad beidzot pienaks diena, kad vegetarismu un taa maldu maaciibas paveidus beigs uzskatit par kaut ko veseligu?
29.12.2015 14:38 |

Reitings 3925
Arī samalti un sasaldēti banāni ir saldējums. Bet kanēlis ar datelēm ir šokolāde.

29.12.2015 14:39 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Man atkal skiet otradi- galeedaaji vienmer ir tie kuriem patiik komenteet un izteikt savu viedokli un vienmer gribas uzpliities vegaaniem,nevis,lai tiesham kaut ko vairak par to uzzinaatu un atveertu savas smadzenes,bet lai pakaskjeetos un pasmietos.
Jebkura darba vieta kur stradaju kopsh kluvu par vegaani, man ir jaklausas komentaari par to ko es eedu no galedajiem. Es pat varu nevienam neteikt,ka esmu vegaane,bet mana bloda ar augliem vai salaatiem visiem izraisiis shausmas,ka kaa nu taa var eest :-D
29.12.2015 14:48 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un vasarā viņa gan neēd daudz dārzeņus. Tajā video viņa teica, ka brokastīs apēd vienu lielu vai divus mazus arbūzus, pusdienās 15-20 (!) persikus/nektarīnus, vakariņās 0.9 kg ķiršu, 1.3-1.8 kg (!) vīģu un milzīgu salātu taziku bļodu (zaļumi+ogas+tomāti, utml.)

Pscc....

Jebkura darba vieta kur stradaju kopsh kluvu par vegaani, man ir jaklausas komentaari par to ko es eedu no galedajiem. Es pat varu nevienam neteikt,ka esmu vegaane,bet mana bloda ar augliem vai salaatiem visiem izraisiis shausmas,ka kaa nu taa var eest

Nu tad nevajag stāstīt par to apkārt. Nevajag runāt par to un ja kādam interesē kāpēc tu ēd tik daudz augļus vai salātus tad pasaki ka tāpēc ka tev garšo nevis uzreiz saki ka esi vegāns.
Nez man sievietes apkārt ļoti daudz ēd salātus un augļus, bet man nekad pat nav ienācis viņāp ar to jautāt kāpēc tik ko tādu ēd. Dīvaini cilvēki (t)
29.12.2015 15:02 |

Reitings 3925
koala, zini vegani un vegetariesi ar savam gudribam ari ir uz nerviem kritosi iedomajoties, ka taa ir aprobezotiiba neatziit uzturu bez galas. Un taas runas par to cik daaaaaaudzveigi var est bez galas, zivim un olam ari ir absurdas. Vieni, viengi oglhidrati pa rinki- baigaa jau nu daudzveidiba? Varbut juus pashi esat aprobezhoti ar savam oglhidratu putraam?
P.S. Sveshaa skiivi gan liist nevajag, rezem nesaprotamais skiivja saturs ir arsta parakstita dieta un savas veselibas problemas cilveks var negribet atklat. Mani kaa galedaju ari kaitina glupi jautajumi kapec es edu to ko edu un vai nav gruuti taa dzivot.
29.12.2015 15:05 |

Reitings 335
Es to netaisos sleept,es no taa nekaunos :-D Ja man pajautaa,es atbildu:esmu vegaane. Un ja ja man kaut ko pajauta par veganismu man nav problemu atbildeet,protams,ja tas jautajums ir normaals un cilvekam tiesham interesee. Man vnk nepatiik tie cilveeki,kuri vienkarshi komentee un kuriem peksni mana prieksha ljoti patik runat par to cik ljoti vinjiem garsho kotletes un ribinas.(e)
29.12.2015 15:06 |

Reitings 335
Vatsons Jaa ir tadi vegani un vegetarieshi,kuri visur kur iet skandina,ko vinji eed un ko need. Es par tadiem iznemumiem nerunaaju.
Un atkartoshos: Ja tev bija problema sabalanseet uzturu un atrast ko eest ta ir tava problema,ta ne visiem ir.
Un kad kluvu par vegaani,es atklaju nenormali daudz receptes un partiku par ko iepriekh pat nebiju dzirdejusi.
29.12.2015 15:10 |

Reitings 176
Reģ: 14.09.2011
Pati nevarētu, jo man loti garšo gaļa, bet ko citi ēd, mani neinteresē. Tikai mazliet liekas, ka tas tagad tā baigi moderni būt veģetārietiem/vegānam, bet īsti neizprast ko var un ko nevar ēst un vispār nezināt kapēc par tādu kļūst.
29.12.2015 15:13 |

Reitings 3925
Ja tev bija problema sabalanseet uzturu un atrast ko eest ta ir tava problema,ta ne visiem ir.

Nee, mana daargaa, taa ir arii tava probleema, jo visi olbaltumvielas grupas produkti no tavas edienkartes ir izmesti, vienkaarsi tu to neredzi kaa probleemu, te ir taa atskiriiba starp mums. Tu zini cik tev dienaa olbaltumvielu jauznem, tev tas vispaar ruup? Ja tev tas butu zinams un tev tas ruupeetu, tu vienkarsi uzskaititu ar kadiem produktiem tu tas OB uznem un lieta darita nevis atkartotu, ka taa ir tikai man problema un tev ar to problemu nav. :D
Un vel joprojam ir aktuals jautums par B12 un omegaam. 9 lapu garumaa neviens vegans/vegetarities muus par to nav apgaismojis tikai skandina ka viniem viss kaartiibaa.
29.12.2015 15:16 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man vnk nepatiik tie cilveeki,kuri vienkarshi komentee un kuriem peksni mana prieksha ljoti patik runat par to cik ljoti vinjiem garsho kotletes un ribinas.

Ok forši jau tas nav, bet tas ir tā pat kā tu pasaki ka tev garšo salāti un augļi, viņi tieši tā pat pasaka kas viņiem garšo kas vienkārši man liekas ka tiek drusku pārāk personīgi ņemts lai gan nemaz nav pat domāts aizvainojoši (a atsevišķiem izņēmumiem).

Nu un tad tev galu galā ir izvēle, vai nu centies izvairīties no vegānu tēmas ar ne tik labi pazīstamiem cilvēkiem, vai arī samierinies ka uzskati var būt atšķirīgi un cilvēki var izteikties dažādi.
29.12.2015 15:20 |

Reitings 335
Tad jau visiem veganiem ir nenormalas problemas ar olbaltumvielaam :-D

Es taisnu analizes reize vai divas gadaa un man viss ir top kartiibaa.
B12 var uznjemt ar vitamiiniem(kaut gan man skjiet,ka tu jau to zinaaji);-)
29.12.2015 15:21 |

Reitings 1816
Reģ: 10.04.2014
jo visi olbaltumvielas grupas produkti no tavas edienkartes ir izmesti

wtf? Kopš kura laika olbaltumvielas ir tikai dzīvnieku valsts produktos? :-D
29.12.2015 15:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits