Atvainojos, visus komentārus neizlasīju, bet tomēr vēlējos izteikt savas domas.
Jau uzreiz teikšu/lūgšu neuzsākt strīdus utt., tikai vēlos izteikt savu viedokli, paturiet to prātā, lūdzu.
Man ļoti "iekrita acīs", kad rakstīji, ka visu gatavojies saskaņot/uztura plānu veidot ar ārstu. Tiešām? Ar to domāju, ir kāds ārsts, kurš savu pacientu ļoti atbalstīs šajā lēmumā, pakļaus iespējamiem riskiem veselībai ilgtermiņā? Nē, man, protams, liels prieks, ka vēsīsies pie ārsta, ja vien nejauc ārstu ar kādu "fancy" uztura speciālistu/dietalogu/citu, kas naudu pelna iesakot jaunas/jaunākās diētas utt.
Vēl vēlējos piebiedroties tiem, kas teica, - ne vienmēr sekot modei ir laba doma, - un jā, tagad populāri, būt svaigēdājam, veģetārietim, vegānam, kam tik vēl ne, - nav, protams, slikti, ēst veselīgi, domāt, cik pareizi tiek uzņemta pārtika, ja tas sagādā sirdsmieru vai ir nepieciešams, veselības uzlabošanai, piedomāt pie uztura, bet, ir daudzi "bet", - ir jāmāk domāt ilgtermiņā, vai organisms uzņem vajadzīgās uzturvielas, vai tiek apgādāts ar visu nepieciešamo (piemēram, ir vitamīni, kas ir tikai taukos šķīstoši un citi aspekti), vai mākat tik strukturēti kontrolēt situāciju, lai veselība neciestu (arī pēc gadiem)?
Nekad neaizmirsīšu, kā hematoloģijas nodaļas vadītāja teica, ka vīrietim vēl puslīdz sanāk saglabāt veselību (ja viņš ir "ar veselu organismu"), esot veģetārietis, ja to dara ļoti pareizi, bet sievietēm tas neizdodas, ilgtermiņā, - un viņa runāja tikai par veģetārismu, - par šo, arī, secinājumus variet izdarīt pašas, - domāju, ka viņa savā pieredzē ir redzējusi ļoti daudz "interesanto" gadījumu un stāstu.
Kas attiecas uz reāliem piemēriem, kad vegānisks dzīvesveids tiešām sagrāvis, vārda tiešākajā nozīmē, veselību - jā, esmu redzējusi arī tādu piemēru, - un tas bija vīrietis, kurš, pat ne uz savu galvu paļaujoties, ar laiku, no veģetārieša kļuva par vegānu, ar visādu tā saukto speciālistu veidotiem uztura plāniem, un ne jau tikai viena vien, - ņemot vērā, ka cilvēks arī bija kļuvis "apsēsts" ar šādu dzīvesveidu, gāja pie daudz un dažādiem "top" zinātājiem, - rezultāts - nu ļoti slikts, var jau būt, ka sākumā šāds dzīvesveids, liekas, dod kaut kādu papildu enerģiju, jo lieto daudz dārzeņu/augļu, kurus, varbūt, iepriekš tā nelietoja, bet ilgstoši?
Nu labi, saprotu, ka šī dzīvesveida piekritējiem, viss manis rakstītais liksies nepareizs un kāds tik vēl ne; es tikai tiešām ceru, ka Jūs esiet gatavi uzņemties atbildību par visu, ko organisam "dariet" un tiešām ceru, ka brīnumainā kārtā ar Jums viss būs kārtībā, nebūs dzelzs deficīta un visādu citu ar veselību saistītu problēmu. Lūdzu, tiešām apdomājiet, vai tas ir vajadzīgs. Paldies.