Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 467
Reģ: 24.08.2015
Rīdziniece- Man gan prīk klāt ar kādu spilvas tomātu mērcīti un pašmāju tomātiem ar klāt piegriezt sīpolien un sāli ar pipariem un auksta alus glāzis:-) Super!
28.12.2015 22:46 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
28.12.2015 22:48 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Par teemu laikam neizteikshos, jo nav man aktuali, tikai tada aspektaa, ka ir draugi vegetarieshi un vegani.
Esmu par dazadibu, tapec savaa edienkartee veelos gan daudz darzenus, gan arii gaļiņu, kaa rii citus produktus. Dievinu ceptu gaļiņu, ceptu zivi, vistiņu, nevaretu no taa labpratigi atteikties.

Un ne par teemu, man reali liekas nesaprotami un nepieklajigi, ka, tad, kad ciemos naak draugi vegetarieshi un vegani, visiem ir pienakums sagatavot attiecigi vegetaru vai veganisku edienu, bet kad ejam pie viniem, kaapec nav ieverota pieklajiba un sagatavots kaut viens ediens galedajiem??? Viesiem pashiem janak ar savu shashliku spaini?
28.12.2015 22:51 |

Reitings 3925
visiem ir pienakums sagatavot attiecigi vegetaru vai veganisku edienu, bet kad ejam pie viniem, kaapec nav ieverota pieklajiba un sagatavots kaut viens ediens galedajiem???

Tev galja obligati jaed? A tu ceptu suniti galda liktu, ja aicinatu kinieti ciemos vai gaditu, ka ejot ciemos pie hinduista tev liellopa galju dos?
28.12.2015 22:56 |

Reitings 2836
Nee, nav obligati jaed, bet vairak par situaciu kaa tadu, jo kad nak vegani mes nemamies un nemamies, lai tik viss veganisks un nav kadu pretenziju.
28.12.2015 22:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Es neesmu redzejusi nevienu svetku galdu kur butu tikai gala, galas salati un nekas cits.;-)
28.12.2015 22:58 |

Reitings 2836
Es te vairak runaju par viesu uznemshanu kaa tadu. Ja taisa lielas viesibas un galdaa vieni vienigi burkani un kaalji. Var tachu pasutit arii kaut ko merenu - kaadu zivtinju, kadu edienu, kur ola. Runa shoreiz par kaaazam, tapec mums panesaas diskusijas, ka toleranci vajag izradit vienam pret otru nevis tikai vienpuseji.
28.12.2015 23:00 |

Reitings 3925
Vegani un vegetariesi gaidot cieminus ari domaa, lai viniem garsotu un lai butu satigi un necel galda plikus grikjus ar gurkja shkeliti vidu. Nav jau vini galigi egoisti, kas tikai pieprasa no citiem, bet pashi necensas citiem izpatikt. Tadi cilveki, kam gimene ir galedaji, bet pashi to nelieto uztura, medz ari galu gatavot.
28.12.2015 23:03 |

Reitings 2836
Pedejo reizi, kad taisiju viesibas, sanemu sarakstu, no kadiem produktiem varu to galdu taisit, wtf. Varbut man arii vajadzeja sataisit savu sarakstu un nosutit, kam tur jabuut? Un tad arii tasiju loti vegetrai un veganiski, bet divus edienus atlavos satasit parejiem ar galju, jo tadi bija 85% no cieminjiem un tad svetie vegetarieshi nosodoshi skatijas, baac.. un tad vel briinaas, ka daudziem shada attieksme. Bet nu kaa namamate es to, protams, neizradiju, bet nu...
28.12.2015 23:05 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Es gan piekrìtu PaulaMonro!
Man ir draudzene,kura ievēro gavēni,bet mums abām ir svētki. Tad nu vairākas reizes ir bijis,ka es domāju,ko likt galdā,lai viņa arī ēstu. Viņa gan savos svētkos uzliek burkānus,kāpostu utt.un pofig! :D runa jau nav par to,ka obligāti jāpaēd,bet tā tomēr ir attieksme pret viesiem!
28.12.2015 23:05 |

Reitings 3925
Ak nu, lieli svinigi pasakumi ir cita lieta, tur jau pashi est netaisa, bet pasuta firmai un ir vegetariesi/vegani kuriem nav problemu to galu pasutit, bet ir tadi kas tam pieiet loti religiski un savos svetkos uz galda neliek to, kas viniem ir nepienemams. Var jau kritizeet, bet vai tad no ebreja/musulmana kads gaida cukkgalu un no hinduista liellopu?
28.12.2015 23:06 |

Reitings 2836
Es sheit arii runaju par abpuseju cienju nevis, ka man obligati vajag. Tieshi taa, kaa teica KristīnA!
28.12.2015 23:08 |

Reitings 3925
KristīnA!

Man viena pazina neede galu, zivis, darzenus un auglus. Partiek no graudaugiem, piena produktiem un olam, pie tam diezgan daudz eed junk food. Vot tas ir reals psc, ko tur vispar var normalu galda uzlikt es tiesam nezinu. Viesibas vina praktiski ed tikai maizi, cepumus kaut ko tadu.
28.12.2015 23:11 |

Reitings 2836
Vispar man sho negatiivo attieksmi, ka tas ir nepareizi iepoteja draudzene, kas bija vegetariete, tad atkal atgriezaas pie galjas, tad atkal pie vegetaraa, vina tieshi izteica to nosodijumu, ka nav pareizi otram uzspiest un likt gatavot tikai vegetari, ka butiibaa sanak taa, ka ievero tikai vienas puses tiesibas un vel nez par ko liek justies slikti.
28.12.2015 23:12 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Vatson,katram savi tarakāni! Esmu pieradusi,ka tā ir. Tad nu mēs ēdam sulīgas kotletītes,bet viņa grauž burkānus! :D ejot pie viņas es paēdu mājās! :)
Man vnk šķiet nepieklājīgi uzaicināt pilnu māju un galdā celt tikai burkānus,gurķus,ābolus,puķkāpostu. Es tā nekad nevarētu! Un,jā,es zinu,ko neēd manas draudzenes,tāpēc taisu daudzveidīgu galdu.
28.12.2015 23:16 |

Reitings 335
Reģ: 29.01.2009
Tas kuras apvainojas,kad iet pie veganiem ciemos un uz galda nav galas-jus izskatas,ka lidz galam nesaprotat vegetarieshu, veganu filozofiju. Ja man vnk morali nav pienemami nogalinat dzivnieku,kadel lai es to daritu del cieminiem? Tad nav taa vnk ai neediishu galju jo tas ir moderni :D
Mana maja neviens ar galju nenak,ja brauc cieminji no Latvijas,zin,ka esam vegani un ja grib pie mums palikt tad eediis ta ka mes eedam.
Tai pasha laika man nekad nav ienacis prata ejot pie kada ciemos pieprasiit,lai man speciali taisa veg eedienu,ir protams patiikami,bet tas nav obligati. Es zinu,ka ja eju ciemos pie ne veganiem,vajag paest pirms tam.
28.12.2015 23:47 |

Reitings 2836
Lai saudzetu dzivniekus, apavus un somas vienmer izvelejos no maksliigaas aadas un materialiem, tagad sanemu info, ka taa es daudz vairak kaitejot dabai, ka lai izgatavotu vienu maksligaas aadas somu utt. , cik tur piesarnojums rodas, cik zivis un vienu manu somu nomirushas.
28.12.2015 23:54 |

Reitings 2836
koala, tas tapec, ka Tev nav putni galvaa, Tu varbut pagatavo garshiigu vegaanisku edienu, nesuti saraktus un publiski nevienu pie galda nenosodi, taa ir cita situacija un taa ir abpuseja cienja un solidaritate. Bet man shadus izlecienus jadzird no cilvekiem, kas vienu dienu ir vegetearieshi, otru, nav, tad atkal ir, nu tad jau tur taa parlieciba nav tik dzilja, vairak tiesham mode.
28.12.2015 23:58 |

Reitings 2836
Bet pazistu arii sakariigus vegetarieshus, kas neko nepieprasa, neapvainojas un ir dzilji savaa parlieciibaa. Atnak ciemos, eed sev piemerotos eedienus un citiem viesiem neliek justies slikti, tapec par godu viniem un arii meitenem, kas sheit ir ar patiesu parliecibu un neparpiilee mokot citus, es lieku punktu shai sarunai, lai varat atbildet uz autores jautajumiem :)
Savadak sanaks no serijas:

29.12.2015 00:10 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Un ne par teemu, man reali liekas nesaprotami un nepieklajigi, ka, tad, kad ciemos naak draugi vegetarieshi un vegani, visiem ir pienakums sagatavot attiecigi vegetaru vai veganisku edienu, bet kad ejam pie viniem, kaapec nav ieverota pieklajiba un sagatavots kaut viens ediens galedajiem???

Man gan tas nešķiet nepieklājīgi. Galu galā es, gaļēdāja, mierīgi varu ēst arī dārzeņu ēdienus.. tomēr veģetārietis gaļu..nu nekādi :)
Neglīti ir tad, ja cilvēks, kam negaršo ķiploki, aiziet ciemos un tur visi ēdieni ir ķiplokoti (ar piebildi, ka namamāte zināja šo faktu) :)
29.12.2015 00:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits