Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Jaunā gada izaicinājums - vegānisms!

Reitings 132
Reģ: 07.09.2015
Labs vakars! Beidzot nu sniegs ir! un var paņemt tasi kafijas un ielūkoties cosmo..

Šovakar vēlētos uzzināt jūsu viedokli par tēmu, kas pēdejās dienās visu laiku ir manā galvā. Tātad. Nesen ar draugu runāju par vegānismu un visu no tā izrietošā - esmu sapratusi, ka pat tagad ikdienā uzturā nelietoju gaļu,zivi,pienu un daudz ko citu un no tā atteikties - nebūtu žēl, bet pagrūti gan..
Ir doma nākamo gadu sāk pēc jaunas ēšanas programmas ( to sastādīšu ar dakteri :) ) un arī fiziski pilnveidot sevi.
Un vasarā pilnībā pāriet uz Veģetārismu, jo tajos mēnešos tas ir daudz vieglāk.

Tad gribu izlasīt jūsu viedokļus par šo no :
* filozofiskā skata punkta.
* Cik daudz uzturā lietojat ( gaļu,zvi,pienu,olas..)
* Vai atbalstas apģērbu no dzivniekiem? Un izklaides pasākumus ( Cirks )
* Ir bijusi pieredze? Draugu? ( Ļoti vēletos izlasīt!)
* Un vai Jūs pašas esat domājušas par šo un vēlējušās mainīt savu netikai ēdienkarti, bet arī skatu uz dzīvi? :)

Pāldies un jauku,siltu un smaidīgu vakaru vēlot -
Madara! (l)
28.12.2015 17:59 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Nestrīdos, bet izskatās šausmīgs. Atgādina jēlus liellopa kuņģus :D
01.01.2016 17:36 |

Reitings 76
Reģ: 29.07.2014
Tiešām, šoreiz acīmredzama ņirgāšanās, izsmiešana no gaļēdāju puses.
Esmu veģetāriete, nelietoju piena produktus, jo to piena nepanesamība, olas ēdu reti, tikai kaut kur pagatavotas ēdienā.
Es nepārmetu tām, kas ēd gaļu. Bet vai tiešām, kad jūs gatavojat to asiņaino gabalu, nepadomājat, kas tas ir? Jums itin nemaz nepaliek žēl, ka apēdat kādu dzīvu, emociju izjūtošu dzīvnieciņu, kura vienīgais mērķis, cilvēka piespiests(jo cilvēki taču ir vissaprātīgākās būtnes, ir barības ķēdes augšā), ir atrasties uz jūsu šķīvja?Jums mājās ir kaķis/suns, sakat, ka mīlat dzīvniekus?
Dzīvnieciņš ar CNS, kas visu jūt, kurš tiek nogalināts vai dārzenis, auglis, oga, kas neko nejūt, kuru noplūc, augs,kas turpina pēctam vēl augt.
02.01.2016 09:19 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Es nepārmetu tām, kas ēd gaļu. Bet vai tiešām, kad jūs gatavojat to asiņaino gabalu, nepadomājat, kas tas ir? Jums itin nemaz nepaliek žēl, ka apēdat kādu dzīvu, emociju izjūtošu dzīvnieciņu

Laikam izklausisies launi, bet nevar par visu taa domat, ja par katru lietu un savu darbibu spriedisim tik loti vizualizejot un saasinot, dzivot paliks arvien gruutak. Pazistu vienu izbijushu vegetarieti, kas tieshi taa domaja, iedomajas tos dzivniecinus. Tagad vina pati saka, ka visus shos 15 gadus, kad bija vegetariete, parak vizualizeja, taa ir partika un taa arii jauztver, rezultata vina atkal kluva par visedaju.
05.01.2016 22:32 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Es nepārmetu tām, kas ēd gaļu. Bet vai tiešām, kad jūs gatavojat to asiņaino gabalu, nepadomājat, kas tas ir? Jums itin nemaz nepaliek žēl, ka apēdat kādu dzīvu, emociju izjūtošu dzīvnieciņu

Bet, lūk, vienā teikumā ir izteikts gan tas, ka nevienam neko nepārmet, bet tai pat laikā uzsver to, ka tiek apēsts asiņains gaļas gabals. Bez tās otrās daļas mierīgi varēja iztikt. Tas arī ir iemesls, kāpēc starp vegāniem un gaļas cienītājiem tik bieži izceļas dažādas domstarpības. Gaļēdājiem tiek pārmests, ka viņi vegāniem stāsta, ka tie ēd neveselīgi, kamēr paši vegāni nereti savus tekstus sāk ar "Es jau neko nepārmetu, bet..." un tālāk aiziet uzskaitījums par mirušajiem zvēriņiem, asiņainajiem steikiem, iekšām, vistu mēnešreizēm utt.utjp., lai gan mierīgi varētu apstāties pie "Es neko nepārmetu." un miers, jo, manuprāt, gaļēdājs ir pie pilnas saprašanas un pats ļoti labi apzinās, ka viņa steiks neizauga piemājas dārziņā.
05.01.2016 23:09 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
Piekrītu Opheliai
05.01.2016 23:13 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
Jaa, Ophelia loti precizi visu pateica, arii lieku +++
05.01.2016 23:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits