Tikai un vienīgi kā brīvprātīgu izvēli. Negribētu savu laiku kaut kam tādam tērēt, nespētu nosēdēt un neizrādīt, cik smieklīgi man lielākā daļa no tā šķiet (un tā, kas nešķiet smieklīga, nav nekāds jaunums vai kaut kas, ko normāls cilvēks nezinātu).
To kursu dēļ mazāk laulību tiks noslēgtas, un automātiski arī mazāk tiks šķirtas :D Esmu pret. Šķiet smieklīgi. Labākie pirmslaulību kursi mums ar vīru pirms kāzām bija nedēļu dzīve bez telefoniem, divatā ceļojot pa eiropu uz velosipētiem un nakšņojot teltī. Tādus notikumus paŗdzīvojām kopā, ka bija skaidrs - ar šo cilvēku visu mūžu nodzīvošu.
Diversija, ne tā es to domāju. Ja būs gājēji brīvprātīgi, būs arī pieprasījums. Pa rādio dzirdēju, kad zvanīja uz studiju cilvēki, interese bija un ne viens vien pāris izrādīja vēlmi kursus apmeklēt. Tas arī ir pieprasījums. Ja nebūs gājēju, nebūs pieprasījuma.
Nu, ja šie kursi notiks, izmantojot šobrīd topošo Labklājības ministrijas bukletu, tad drīz vien mēs atgriezīsimies pie tādām vēsturiskām tradīcijām kā sievas pirkšana vai kā tamlīdzīga.
Es uzskatu, ka cilvēkiem ir jāzina visi juridiskie laulības aspekti, bet kaut kādus "ētikas" jautājumus un stāstus par to, kādam ir jābūt ģimenes modelim un dzimumu lomai tajā, absolūti nē.
Askepott, nopietni? :o Nu, nezinu, es palasīju un nevarēju sagaidīt, kad teiks, ka tas ir joks. Kaut kur vēl ziņu rakstā bija pieminēts Uģis Kuģis, nodomāju, ka jā, kaut ko tik briesmīgu tiešām tikai viņš varētu būt uzrakstījis :D (nezinu, kas ir tā visa autors, smejos tikai)
Diversija, jā. Gribētāju bija pietiekami, protams, bija arī cilvēki, kuri izteica negatīvu viedokli, bet sabiedrība vienmēr dalīsies divās un vairāk grupās. Cosmo savākušās negatīvi noskaņotie, es tā skatos :D
Problēmas sāksies, kad meitene gribēs kursus, puisim liksies stulbi iet uz kaut ladiem jel kursiem, meitene izdomās, ka viņš viņu nemīl pietiekami stipri un nav gatavs laulībām. :D
Tikai un vienīgi kā brīva izvēle. Lai gan vispār, jēgu tādiem kursiem neredzu. Uzskatu, ka cilvēki, kuri izlemj precēties, nav attiecībās pirmo dienu un paši labi zin, kādas ir viņu attiecības, viņu dzīve, vēlmes, vērtības utt. Nav vajadzīgs visiem uzspiest kaut kādu vienu, pareizo modeli un mēģināt audzināt utt.
Un tas idiotisms no labklājības ministrijas vispār mani mēmu atstāja.
nav vajadzīgi, tikai atsitīs vēlmi precēties, ja vien nav ļoti liela tolerance pret idiotismu un laba humora izjūta
Pilnīgas muļķības, divi pieauguši cilvēki, kas grib precēties paši labāk zina kā vēlas veidot savu laulību, kas viņiem vajadzīgs un nevajadzīgs un nekādi skolotāji un smadzeņu skalotāji nav vajadzīgi, smieklīgi.
Pilnīgi muļķigi liekas tie kursi. Ne jau tur pastāstis visas dzīves situācijas,risinājumus, ne jau dēļ tiem kursiem šķiršanās līmenis daudz vairāk mazināsies.
Ja pārim ar laiku pēc kāzām sāks rasties pamatīgas problēmas,tad tās būs un rozā briļļu periodā noklausītais neko daudz nenozīmē.
Varbūt tas būtu noderīgāk tiem,kuriem ir 18-21 un ir sapņaini un varbūt ne visi apzinās ,ko īsti nozīmē kāzas, precības un šī soļa nopietnību.
Var uzrīkot kā brīvprātīgu pasākumu ,kuru apmeklē tie,kuriem patiešām tas interesē, bet ne jau obligāti visiem .