Mazie suņi - pieredze?

Reitings 144
Reģ: 01.06.2009
Hei Cosmo dāmas!:-D
Pēdējā laikā apsveru maza sunīša uzņemšanu ģimenē. Esmu izpētijusi šīs sugas aprakstus un zinu, ka ir jau bijušas šeit diskusijas par punduršpiciem (jau izlasīju), bet ceru dzirdēt jaunus stāstus un pieredzi no punduršpica saimnieces. Kā tad īsti ir sadzīvot ar šīs sugas suņiem? :-)
12.12.2015 22:57 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Kaitina, ka staigā pa veikaliem ar tiem mazajiem suņiem. Reāli sanāk, ja tu savu vilku var paņemt klēpī, tad vari iet visur. :D Ja visi, tad visi, ja neviens, tad tiešām neviens.
13.12.2015 14:31 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Diemžēl ir arī vietas, kur nav zīmes, ka ar suni nedrīkst, bet reāli apsargi uzreiz brūk virsū pat tiem ar mazajiem sunīšiem. Bet citādi diezgan daudzās vietās cilvēki ir laipni, pasaka, lai sunīti paņem klēpī un nav nekādu problēmu iet arī veikalā, ieskriet aši pēc kādas kūciņas beķerejā utt. :)

Suns darbā - galīgi garām. Lai gan man ļoti patīk suņi, bet negribētu, ka darbā apkārt tad smilkst, tad kaut ko nogāž, prasās ārā, maisās pa kājām, kad staigā pa ofisu...
13.12.2015 14:34 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Visvairāk man patīk dāmītes, kuras cēli iesoļoja manā ātrās apkalpošanas restorānā, suns nepiesiets, skraida apkārt. Vienreiz bija rinda, kolēģis nepamanīja, ka viņai suns, pamanīja tad, kad jau bija ieskrējis servisā.. murgs kaut kāds. Uz durvīm skaidri un gaiši zīme uzlikta, bet viņa vēl brēku sacēla, ka, lūk, uzdrošinājāmies aizrādīt par suni!!
13.12.2015 15:15 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Suņi, kas nav pie pavadas, problēma jau ir uz ielām, kur nu vēl veikalā/ēdnīcā utt. Bet tā ir atsevišķa suņu saimnieku suga, kuriem visticamāk vārdu salikums "suņu skola" arī nāktu kā pārsteigums.
13.12.2015 15:18 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Visvairāk man patīk dāmītes, kuras cēli iesoļoja manā ātrās apkalpošanas restorānā, suns nepiesiets, skraida apkārt.

Ui, kad pirms vairākiem gadiem strādāju kroga, man šitāds brīvi skrienošais šunelis ieķērās kājā. Tas man neliekas normāli - sunim tur nebija jāskraida, bet man bija jāapkalpo galdiņš. Protams, nogāzu paplāti, bet, par laimi, ar tukšiem alus kausiem. Būtu saplīsuši, noteikti kompensāciju pieprasītu no manas algas. Vajag taču nedaudz cilvēkiem sajēgt, ko var un, ko nē.
Tādi paši incidenti, starp citu, ir gadījušies arī ar skraidošiem bērniem - ieskrēja reiz man sīkais vēderā un es viņu aplēju ar kefīru. Vecāki, protams, uzreiz krāgā man, bet paveicās, ka man bija saprotoša priekšniece. Bet, nu, tas tā - offtopic.

Arī domājam par mazo suņuku, tiesa gan vēlamies apzināti bezšķirnes un no patversmes. Vēl gan neesam savu ģimenes draugu atraduši.
13.12.2015 15:23 |

Reitings 144
Reģ: 01.06.2009
Izskatās, ka sasāpējies jautājums ''suņi publiskās iestādēs'' :-D:-D
13.12.2015 15:28 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Nesaprotu, ko cilvēki peras par to, ka ņem suni līdzi uz veikalu. Jā, var saprast pārtikas veikalos un ēdināšanas iestādēs nav patīkami. Jā protams, tā nav sunim draudzīgākā vieta, bet kāda gan citam gar to daļa.
Es arī esmu ņēmusi suņuku līdz uz veikalu, jo biju ļoti aizņemta un sanāca mazs laika pavadīt ar sunīti, tāpēc tajā laikā ņēmu viņu līdz kur bija tāda iespēja un ticat man viņš bija daudz laimīgāks nākt ar mani uz veikliem nevis sēdēt mājās un skumt!
Starp citu piemēram Vācijā, Zviedrijā ir normāli, ka cilvēki iet ar suņiem uz veikaliem, vienk. pie pavada un staigā pa veikalu!:-)
13.12.2015 16:23 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
Meitenes-kuraam ir meitenites kuciites-manai chiepai (tojinjam) pirmaas meneshreizes,bet reali minimalas... domaju,ka pat taas apecialas biksites nepirkshu,bet ar ko man ir jaareekjinaas?pagaidam dikti mieriga un neviens suns vinjai aaraa nelec virsuu:D
13.12.2015 16:27 |

Reitings 1230

Mans mazais lepnums (l)
13.12.2015 16:29 |

Reitings 1230
buuuuu

Bija man arī meitenīte. Parasti tajā laikā viņas ir mīļākas un jūtīgākas.
Bet puiku interese ir ļoti liela, šajā laikā baigi jāpieskata, jo mēnešreižu laikā kucītes puikas laiž klāt jo pašām liela gribēšana :-)
13.12.2015 16:33 |

Reitings 231
Nu te nu ir mana atšķirīgā uztvere par suņiem. Man suns nav suns. Mans suns ir mans draugs un ģimenes loceklis. Ja mēs braucam uz veikalu, es to uztvertu kā atstāt vienu sīko mājās. Kāpēc lai viņš nebrauktu? Viņš ir man rokās un reāli nevienam netraucē, nerej un nesmird. Man 100x briesmīgāki liekas tie bērni, kas tiek vesti uz veikaliem un VISPĀR nemāk uzvesties, turklāt vecākiem ir norma rakties pa tām lupatām un uzskatīt, ka pārējiem apmeklētājiem viss ir jāpiecieš, jo tas jau ir bērns.
13.12.2015 16:34 |

Reitings 12990
Madara, tāpēc, ka suņiem ir aizliegts lielākoties būt lielveikalos, kafejnīcās utt. Tas, ka Tu viņu paņem rokās, neatbrīvo Tevi no uzraksta pie durvīm. Tas, vai Tev atļauj ienākt, ir atkarīgs no attiecīgās vietas vadības.
Tas ir suns.
13.12.2015 16:48 |

Reitings 231
Apple pie, vai vari paskaidrot kāpēc? Respektīvi - kas tieši klēpja sunim ir tāds, kas varētu traucēt? Es tiešām nevēlos kašķi, bet tie paši pieminētie neaudzinātie bērni ir 10000x kaitinošāki, netīrāki, skaļākiun potenciāli bīstamāki :D

+ par tām zīmēm uz durvīm - taisni nosmaidīju. Tās zīmes ir visur. Un tanī pat laikā mani ir ielaiduši VISUR. Protams, es pavaicāju vai drīkst, bet nu atbildes vienmēr ir bezmaz "Ko jūs prasat, protams, ka drīkst" līmenī. Man liekas tas ir vairāk gadījumiem, ja suns skrien pa visu veikalu un saimnieks nejēdz savākt, lai varētu bez iebildumiem abus izlikt.
13.12.2015 16:55 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Man suns nav suns. Mans suns ir mans draugs un ģimenes loceklis. Ja mēs braucam uz veikalu, es to uztvertu kā atstāt vienu sīko mājās.

Mans vilku jauktenis arī ir mūsu ģimenes loceklis, nevis parasts parastais!! Vai tāpēc uzlīme pie ieejas ar paŗstrīpotu dzīvbnieciņu uz viņu neattiecas????

P.S. Bet uzsvars ir uz vārdu mūsu ģimenes loceklis! Nevienam nav jāsajūsminās par manu suni, tikai tāpēc, ka es viņu mīlu. Tas pats attiecas uz bērniem - nevienam nav jāmīl, jāpriecājas un jākrīt ģībienā no sajūsmas par svešu bērnu klātbūtni. Bet tie ir mazi cilvēciņi- viņiem nav aizliegts atrasties publiskās vietās:)
13.12.2015 16:57 |

Reitings 12990
Tāpēc, ka suņi ir dzīvnieki, bieži vien neprognozējami. Es nesaku, ka tagad kaut kas notiks, ka mazo kvaukšķi ievedīs iekšā, ja nu viņš sabīstas - piečurā visu vai varbūt kāda apmeklētāja bērns pieskries klāt, viņš sanervozēsies, sāks riet pa visu kafejnīcu/veikalu. Suns ne vienmēr nozīmē slimības, infekcijas utt., bet kaut vai no šāda skata punkta, tāpēc arī ir ierobežojumi.
Tāda ir mana uztvere.
13.12.2015 16:58 |

Reitings 184
Reģ: 08.01.2010
Izlasīju komentārus un tas ko visi šeit raksta ir diezgan precīzi.
Konkrēti šīs sugas suņiem pieķeras "ziemas kirsi", biezi rodas problemas ar acu asarosanu un tad tas izskatas loti slikti, ipasi tiem , balta krasa.

Tas ko laikam varetu pateikt no sevis, ja, ir labi ja ir majdzivnieks majas, un reizem sasmidina tevi, bet ja patik ballites, esi vel jauna un nav isti kam paprasit lai majdzivnieku kads varetu pieskatit 2 nedelas no vietas, tad labak tadu neiegadaties. Un īpaši līdzi viņu nevar vest, pat vasarā pludmalēs ar tādu ir aizliegts tur atrasties.

Ja velesies celot un nav kam atstat visu laiku uztrauksies, nevaresi isti paballeties jo jadodas majas pie "berna". Ta tiesam ir loti liela atbildiba un apsver vai tev to tiešām vajag, vai arī var atlikt kad tev jau būs bērni un ģimene un tad atbildības jau tā pietiek un tāds mazulis īsti vairs netraucēs.
13.12.2015 17:08 |

Reitings 184
Reģ: 08.01.2010
Un par tām uzlīmēm un suņiem, ja suns ir mazs un tu to nes rokās tad drīks, nedrīks lai paši iet pa veikalu.
13.12.2015 17:10 |

Reitings 12990
Kur teikts, ka drīkst?
13.12.2015 17:12 |

Reitings 1265
Reģ: 29.06.2015
Un par tām uzlīmēm un suņiem, ja suns ir mazs un tu to nes rokās tad drīks, nedrīks lai paši iet pa veikalu

Muļķības!!! Tad jau kazu arī drīkst ņemt uz veikalu, ja spēju to nest rokās un viņa pati neiet pa veikalu:D
13.12.2015 17:15 |

Reitings 231
Apple_pie - veikala noteikumos. Nopietni, es esmu skatījusies GC iekšējās kārtības noteikumus un Rimi :-)
+ man joprojām tie argumenti nešķiet nopietni, sorry :-/
Man liekas, ka tā vairāk ir aprobežotība. Es varu saukt tūkstošiem un miljoniem piemēru katram no piemēriem.
13.12.2015 17:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits