sejas ādas kopšana

Reitings 198
Reģ: 10.11.2014
Sveikas!
Man ir diezgan ieilgusi problēma - piere un zods. šīs zonas ir pārņēmuši melnie punktiņi un ar pieri ir vēl trakāk...tā nepārtraukti ir izsitumos - gan vienkārši pumpas, gan , ja neesmu noturējusies un esmu spiedusi, tad arī iekaisuši melnie punkti.
Vēlējos ar jums padalīties savā ikdienas sejas kopšanā, varbūt jums ir kādi ieteikumi, ko man vajadzētu mainīt?
Tātad no rīta:
1. nomazgāju seju ar šo Oriflame attīrošo želeju:

2. Pēc tam uzsmērēju šo Nivea Soft sejas kremu:

Vakarā:
1. Notīru acu dekoratīvo kosmētiku ar šo Garnier Eye make -up remover for normal to combination skin :

2. Notīru seju ar šo Garnier toniku for normal to combination skin :

3. Noskaloju seju ar ūdeni
4. Uzklāju to pašu sejas krēmu Nivea soft

- Ik pa laikam noskrubēju seju ar paštaisītu skubi - kafijas biezumi + olīveļļa.
- Šādā veidā kopju seju jau sen, izmaiņas esmu veikusi līdzekļos, bet pieres stāvoklis no tā nav mainījies.
- Vasarā, kad nosauļojos, tad pieres stāvoklis gan nedaudz uzlabojas...ziemā - tīrā katastrofa. It īpaši, kad iekaist.(t)
- pārējā sejas daļa ir pat ļoti ok... pāris reizes kadā kāda mistiska pumpa un viss. Bet tā piere!
- runājot par internetā pieejamiem attēliem, kur norādītas veselības problēmas, ja pumpas metas uz konkrētas zonas, un mani neattiecas, jo gremošanas sistēmas un kunģa problēmām līdz šim neesmu saskārusies.. arī ĢĀ neko tādu nav konstatējis..
12.12.2015 13:32 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Pilnīgi nepareizi ir teikt, ka tās, kad der tev (minimālisms), der visiem.
12.12.2015 15:22 |

Reitings 198
karoline_s_ , Paldies, ka atgādināji par naktssveces eļļu...to man ieteica arī ginekologs. :)
12.12.2015 15:30 |

Reitings 4838
Reģ: 29.01.2009
karoline_s_, kur manā tekstā ir tēmas autorei kaut kādi ieteikumi kaut ko konkrētu lietot?
12.12.2015 15:31 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
karoline_s_, tas,ka tev tas der, nenozimee,ka visiem. esmu arii izmegjinajsi lietot tikai dabigus produktus, bet man tas aadas staavokli tikai pasliktinaaja.
12.12.2015 15:37 |

Reitings 198
Paldies par viedokli visām! :)
Galu galā mans mērķis bija uzklausīt viedokļus, ieteikumus un pieredzi. Gala lēmumu, ko iesākt ar seja ādas kopšanu pieņemšu pati.
Tādēļ droši, ja kādai ir vēl kādi ieteikumi, labprāt uzklausīšu!
12.12.2015 15:40 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nezinu vai man vienai tā šķiet, bet, manuprāt, autore nepietiekami attīra seju vakarā. To divu vakara produktu vietā labāk būtu lietot miecellāro ūdentiņu vai vēl labāk miecellāro eļļu. Un no rīta arī, būs labāk nekā ziepjaina un sausinoša želeja. Pēc attīrīšanas un noskalošanas ar ūdeni, neitrāls mitrinošs krems (piemēram Avene Optimal Hydrance Light) un viss. Stiprais_dzimums ieteiktā maska arī ir brīņišķīga pret melnajiem punktiem un pumpām.
Man visefektīvākā programma vienmēr tāda arī ir bijusi - kārtīga attīrīšana, kas tajā pat laikā nesausina + kārtīgi mitrinošs krēms. Ja gribas "īpašus efektus" vai jārisina kādas problēmas, tad meklēju maskas un serumus.
12.12.2015 15:45 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Iemesli tavam adas staviklim var but dazhaadi- partika, kosmetika, kosmetiskie lidzeklji utt.

Labaak aizej pie dermotologa. Var nopirkt naktssveces ellu.
12.12.2015 15:47 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
par pieri runājot- vai to sedz čolka?
12.12.2015 15:54 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
nu, melnaas ziepes arii nav nekads labais produkts, vinjas loti sausina aadu un neko iipashi labu ilgterminjaa nesagaidiisi.

Gadu lietoju melnās āfrikas ziepes un ādas stāvoklis ir tikai uzlabojies man. Tas, ka tev padarīja sausu ādu, nenozīmē, ka visām tā ir. Vienkārši tas nav tavs produkts :)

Pilnīgi nepareizi ir teikt, ka tās, kad der tev (minimālisms), der visiem.

Taisnība. Man palīdz tikai minimālisms, jo redzu rezultātus, patīkamus rezultātus. :) Bet krēmus es pērku aptiekā, kaut kā drogu klāsts kremiem mani vairāk nesaista.
12.12.2015 15:54 |

Reitings 198
NordicBelle, tā tiešām varētu būt. Kā jau teicu, arī mana uzacu meistare tādu variantu minēja, kad man iekaisa āda pēc uzacu korekcijas ar vasku.

Story, arī variantu par pārtikas ietekmi esmu apdomājusi, taču skaidrības nav. Apsvēru domu, ka varbūt baltie milti ietekmē manu pieres ādas stāvokli , taču esmu taisījusi analīzes, kurās uzrādīja, ka miltu produktus panesu. Kaut gan tas jau 100% neapstiprina, ka tie neietekmē manu ādu.
12.12.2015 15:56 |

Reitings 198
Začeits, nē, čolkas man nav.
12.12.2015 15:56 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Noteikti ieteiktu daudz maigāku attīrīšanu. produkti, protams, man arī galīgi nepatīk, bet vispār pats princips. Drīzāk jūtīgai ādai, nevis taukainai. Āda, manuprāt, tiek pārāk attaukota.
Sejas attīrīšanai un kosmētikas noņemšanai ieteiktu šo līdzekli, kuru arī pati lietoju
http://eu.iherb.com/acure-organics-sensitive-facial-cleanser-fragrance-free-4-fl-oz-118-ml/47616?rcode=tib189
Vēl liels pluss manā sejas tīrīšanā ir Clarisonic.. bet arī ne katru dienu ;)
Vēl ieteiktu izmēģināt tīrīšanu ar eļļu. jojoba eļļu, piemēram, ļoti laba sejas ādai, bet nav tik dārga kā argan http://eu.iherb.com/now-foods-solutions-certified-organic-jojoba-oil-4-fl-oz-118-ml/900?rcode=tib189

Kā mazgāt seju ar eļļu?
Iespied dažus pilienus tīrīšanas eļļas plaukstās un uzklāj uz mitras ādas. Ar pirkstu galiem veic apļveida kustības un it kā iemasē eļļu ādā. Noskalo ādu ar remdenu ūdeni vai notīri ar tīru un mitru lupatiņu vai dvielīti.

Pēc tam ieteiktu pamēģināt uz nakti lietot kādu no eļļām uz sejas, jā, patiešām, nebaidies. Man arī bija taukaina āda, kad sāku to darīt, un tieši pretēji - āda sāk mazāk taukoties, jo nereti tā taukojas vairāk, tāpēc, ka tiek pārāk attaukota.
argan atkal sejai uz nakti http://eu.iherb.com/now-foods-solutions-organic-argan-oil-2-fl-oz-59-ml/41800?rcode=tib189

Attīrīšanai reizi nedēļā mālu masku, šie māli ir ļoti labi, vispār atzīti, tikai reti gan ir stokā, ļoti ātri izķer http://eu.iherb.com/aztec-secret-indian-healing-clay-1-lb-454-g/29363?rcode=tib189
Ja negribas ķēpāties, tad vienkāršāka un arī efektīva maska, lai attīrītu melnos punktus - http://eu.iherb.com/giovanni-detox-system-purifying-facial-mask-4-oz-113-g/29898?rcode=tib189
12.12.2015 16:04 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
kā ar saldumiem? cik daudz ēd?
12.12.2015 16:47 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Problemātiskai ādai ar eļļām vajag uzmanīgi. Piemēram, man sametās vēl vairāk pumpu.
12.12.2015 16:51 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man nešķiet, ka ir tāda viena universālā recepte. Ieteiktu tomēr doties pie ārsta (dermatologa) un mēģināt atrisināt tādā veidā. Ne vienmēr tās izdodas ar pirmo reizi, tāpēc ieteiktu apbruņoties ar pacietību. Bet nu padomā pati, otra alternatīva ir kaut ko pašai muļļāties bez reālas saprašanas, ja tur būs kaut kādi rezultāti, tad tā būs tikai un vienīgi veiksme.

Es kopš tīņa gadiem cīnos ar problemātisku ādu, tagad tikai ir palicis daudz labāk. Mani secinājumi:
- Nevajag pārspīlēt ar agresīvu attīrīšanu (spēcīgi putojošie līdzekļi u.tml.), nevajag arī mesties mazgāt seju tikko kā parādās kaut kāds spīdums - labāk nosusināt ar salveti. Jo vairāk atņem ādai sebumu, jo vairāk to ražo.
- Labāk apieties ar savu sejas ādu maigāk, attīrīšanai izvēlēties nesausinošus līdzekļus, uz sejas likt nomierinošus krēmus. Būtībā beidzu satraukties, ka āda taukojas. Tā pilnībā attīrītā, gurkstošā āda nav nekas labs, ja pēc tam tā vietām paliks sausa un iekaisīs.
- Ja āda ir problemātiska vai jutīga, jābūt uzmanīgai ar dabīgo kosmētiku. Man dabīgā kosmētika mēdz ļoti sakairināt ādu (man to dara praktiski visa Madara sērija, Nuxe utt.), īpaši tas attiecas uz eļļām. Man reāli ir bail mēģināt jaunus dabīgās kosmētikas produktus, jo no daudziem man tā sametušās pumpas, ka gribas apraudāties pie spoguļa. Tajā pašā laikā ir arī dabīgie līdzekļi, kas manai ādai ir perfekti, piemēram, Dr.Hauschka rožu sejas krēms un Organix nomierinošais nakts krēms.
- Nedrīkst pieļaut, ka āda kļūst dehidrēta. Ja lieto daudzus produktus, tad to panākt nemaz nav grūti. Labāk lieku reizi mitrināt sejas ādu ar krēmu, nevis sausināt seju ar želejām, losjoniem vai pat skrubjiem (t)

Protams, mana pieredze nav universāla. Es tikai gribu parādīt - cik cilvēku, tik viedokļu. Pumpām var būt tik daudz iemeslu! Labāk uzticēties ārstam.
12.12.2015 18:01 |

Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Stiprais_dzimums kur var nopirkt tavu ieteikto masku?:-)
12.12.2015 18:14 |

Reitings 6040
arī variantu par pārtikas ietekmi esmu apdomājusi, taču skaidrības nav. Apsvēru domu, ka varbūt baltie milti ietekmē manu pieres ādas stāvokli , taču esmu taisījusi analīzes, kurās uzrādīja, ka miltu produktus panesu. Kaut gan tas jau 100% neapstiprina, ka tie neietekmē manu ādu.

Bet tev sen taa probleema vai tagad? Cik tev gadu?
12.12.2015 18:33 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
aii, aptiekaa
12.12.2015 18:48 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Mans viedoklis:
Vakarā sejas āda netiek attīrīta. Toniku jālieto pēc attīrošās želejas. Var mēģināt vēl no rīta ādu atsvaidzināt tikai ar toniku, bet vakarā želeja plus toniks.
Tas nivea soft krēms ir diezgan smags, seju labāk mitrināt ar kādu želeju vai vismaz fluīdu. Vienkāršāk sakot, ar kaut ko vieglāku.
Nekad nelietot uz sejas to kafijas un eļļas skrubi, tikai uz ķermeņa ādas! Sākt lietot mālu maskas - māli Drogās maksā kapeikas, bet seja būs pateicīga!
Kopumā izvēlēties kopšanas līdzekļus ar kādu antiseptiķi sastāvā, ļoti iesaku tējas koka eļļu, bet bez spirta.
12.12.2015 19:01 |

Reitings 6040
Donata

Vispaar pareizi saka, tagad kad iedzilinos teemaa, varu vinjai piekrist!

Nekad nelietot uz sejas to kafijas un eļļas skrubi, tikai uz ķermeņa ādas! Sākt lietot mālu maskas - māli Drogās maksā kapeikas, bet seja būs pateicīga!

Par skrubi ari biju palaidusi garaam, un arii piekriitu, vajag izveleties speciaalos sejai. Un malu maskas - es liktu uz problemzonas melnos maalus un uz parejaas sejas attiecigi tos malus, kadi nepiecieshami peec sejas tipa.

Vispaar, autore, no rita attiri seju ar cleanseri, tad ar toniku parej paari, tad mitrini. Un vakaraa tieshi tas pats, tikai notiri kosmetiku - acis un lupas (lieto mitru vati un produkts), kad kosmetika nonjemta, tad attiri seju, kaklu, dekoltee ar zeleju, nomazgaa seju, ja vajag (un visbiezhaak vajag) attiri 2x seju. Tad toniks un mitrinashana. Ja juti ka toniks pa daudz, nelieto vakaros. Reizi nedeeljaa sejas skrubis un maska.
12.12.2015 19:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits