Dzīve kopmītnēs /istabas biedrene

Reitings 268
Reģ: 02.04.2015
Patlaban ar istabas biedreni dzīvojam kopā mazāk par gadu.

Jau agrāk rakstīju, ka istabas biedrene bieži vien ēd no maniem šķīvjiem (abām bija balti) un atstāj tos pusnetīrus, tas ir, tikai noskalo tos ar ūdeni, tie paliek taukaini un piekaltuši ar ēdienu. To atrisināju, nopērkot sev citus, krāsainus. Nu vairs pieķēza un nenomazgā tikai savus.

Bet es vairs nespēju dzīvot kopā ar viņu. Vienkārši nevaru. Viņa ir katastrofāla cūka (jā, patiešām katastrofāla). Visur istabā ir bardaks, viņas gulta, pagulte, plauktiņš, galda gals ir vienkārši haosā un netīrībā. Galds, uz kura gatavojam, pēc viņas VIENMĒR paliek nobārstīts ar kafiju, cukuru un musli, ledusskapi viņa netīra, nereti no viņas plauktiem izmetu sapuvušus tomātus un gurķus, kas smird pa visu ledusskapi.

Nerunājot par to, ka viņas mati ir VISUR! Jā, pat savos dvieļos es tos esmu atradusi (dvieļi stāv netālu no vietas, kur viņa ķemmē matus). No istabas grīdām bieži vien var parūkas taisīt.

Lieki teikt, ka viņa aiz sevis nevāc vispār. Toties es esmu tīrības un kārtības mīle, kas tikai tāpēc, lai pašai nav jādzīvo šajā cūku kūtī, vienmēr savāc. Bļāviens, es jūtos kā viņas māte, kas vāc aiz viņas, tas nav normāli!

Istabā cenšos ierīkot patīkamu gaisotni, lai pašai būtu forši te atgriezties (esmu nopirkusi lampiņas, izrotājusi, bieži vien vakarā iededzinu kādu smaržīgu sveci...), bet man jau te riebjas! Katru reizi, kad esmu izgājusi un atgriežos kojās, atverot istabas durvis, goda vārds, sejā iecērtas tāds sastāvējis un smirdīgs gaiss. Logus viņa never vaļā vispār, to daru es un pat tad man ir jāklausās kunkstēšanā.

Esmu mēģinājusi runāt ar viņu, bet tas vienmēr beidzas ar viņas histēriju, jo, goda vārds, meitenes, viņa ir maza bērna prātā! Pieaugusi 20 gadus veca sieviete, bet uzvedas kā mazs bērns! Viņa uzskata, ka es pārspīlēju un viņa jau TĀ aiz sevis vācot (kas ir klaji meli!). Visas šādas sarunu reizes ir beigušās ar strīdiem un ilgām nerunāšanām. Attiecības vispār jau mums ir vienkārši šausmīgas.

Ko es gribu no jums: kā lai es pieklājīgi un neaizskarot viņu pasaku, ka viņai ir jāizvācas? Es saprotu, ka rīkošos cūcīgi, bet nekā citādi es nevaru. Pati izvākties es negribu, jo esmu šajā istabiņā ieguldījusi gana daudz. (Jā, starp citu, visas koplietošanas preces - rūteris, miskaste, tējkanna, utt - ir mans un par šo visu viņa ne kapeiku nav piemetusi, slota.) Un kad man to teikt? Es saprotu, ka pieklājīgi būtu pagaidīt līdz semestra beigām, tad arī teikt vai brīdināt viņu laicīgi?

Es zinu, ka gari, bet ceru, ka izlasīsiet un palīdzēsiet. Goda vārds, sirds pilna, vienkārši nespēju vairs.
11.12.2015 17:13 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Amnile - Mārupes, vecajās :)
11.12.2015 22:03 |

Reitings 804
Reģ: 19.10.2014
Ej prom un cik vien fiksi vari pamet kojas. Tu neesi TAS cilvēku tips- kojās dzīvotājs. Sāc meklēt sev istabu pie kāda privātā un pazūdi prom. Ja man toreiz koju laikā kāda visu laiku aizrādītu, bakstītu par MANĀM drēbēm, kas samestas uz MANAS gultas vai par MANU netīro brokastu šķīvi, krūzi un MANA galda, es viņu pasūtītu simts mājas tālāk. Pie koju vadītājas vari pat neskriet, tām dzelzs sievietēm, rupji sakot, ir pie vienas vietas par Tevi un Tavu istabas biedreni, vēl jo vairāk par jūsu kārtību. Viņa pēc tam šo stāstu stāstīs tālāk studentiem un kopā pasmiesies kā viena princese gāja sūdzēties. Pieauguši cilvēki risina problēmas viens ar otru. Tavai problēmai vienīgais risinājums ir sakravāt savas mantas un doties prom. Kojās izdzīvo stiprākie un cilvēki ar vēsu prātu. Man tad pat nebija laika iespringt uz kāda cita mantām, galvenais, ka pati jutos labi savā vietiņā un viss. Kas bija uz istabas biedrenes galda, gultas, skapī- tā vairs nebija mana darīšana.
11.12.2015 22:20 |

Reitings 2337
Célfie
Es gan domāju, ka jāpaliek kojās - es ar biju baigā princese, kad ievācos, ar ilūzijām par pareizu lietu kārtību, bet vide man iemācīja realitāti :D
11.12.2015 22:23 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
nu ja ja meitene ir cuka tad tur neko nevar padarit, Un zel ka nesaprot ka nekas tur nav vinas, jo ir tikai irniece.
11.12.2015 22:24 |

Reitings 6
Reģ: 22.11.2015
LU kojās ir tā, ka var izlikt, ja ir vairākas sūdzības par konkrēto cilvēku. Sūdzību var uzrakstīt pie dežuranta vai komendantes.
11.12.2015 22:38 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Hroniskus netīreļus izmācīt nevar. Ko vecāki jau no bērnības nav iemācījuši, to citi ar neiemācīs. Man ar reiz bija draudzene - hroniska netīrele. Tas ļoti atspoguļojās, kad aizgāju ciemos un redzēju to haosu (tas būtu maigs vārds) kas bija viņas mājā.

Nevaru piekrist. Es neciešu pilnīgu kārtību, man vajag haosu. Protams, netīras drēbes vai vecu ēdienu neturu, bet mani netraucē un nemaz negribu, lai viss stāvētu precīzi savā vietā. Bērnībā mani mācīja, ka nedrīkst pat gruzītis būt uz zemes - bāza seju pie grīdas, ja jau esmu "akla" un sita. Iemācīja "mīlēt" tīrību. Tādēļ haosā jūtos labāk.

Autorei gan ieteiktu vai nu parunāt ar istabas biedreni vai pašai mainīt istabiņu.
11.12.2015 22:44 |

Reitings 2337
Bērnībā mani mācīja, ka nedrīkst pat gruzītis būt uz zemes - bāza seju pie grīdas, ja jau esmu "akla" un sita. Iemācīja "mīlēt" tīrību.

:(
11.12.2015 22:49 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Labi, ka valstī, kur studēju, praksē ir lielākoties atsevišķs istabu nodalījums. Pēc dažu mēnešu vasaras darba nostradāšanas kojās esmu redzējis cik briesmīgi var būt studenti, jo īpaši meitenes. Ņemot vērā cik finansiāli spiedīgā situācijā vidējais latviešu students dzīvo, bieži vien privātas dzīvestelpas meklējumi ir ārpus jautājuma, es izprotu cik diskomfortabli dienu dienā būtu izjust totālu bardaku dalītā dzīvestelpā. Normālos apstākļos tas būtu pietiekošs iemesls, lai konsultētos ar koju vadību un sliktākajā gadījumā apmainītu istabas, bet vērojot Latvijā tipisko līdzekļu trūkumu un pohujistisko atieksmi, māc domas, ka neviens cits tur nebūs ieinteresēts sakārtot dzīves apstākļus.
11.12.2015 22:55 |

Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Es gan nedzīvoju kojās, bet ārzemēs dalīju dzīvokli ar vēl pāris meitenēm. Nu un viena bija tik ģeniāla, ka es vnk bez vārdiem.. Ikdienā ēda makaronus, tos, ko neapēda, ieskaloja izlietnē, kas, protams, regulāri aizdambējās. Viņas trauki krājās kalniem.. Prasīja, kā ir jāslauka istasba, jo nekad to nav darījusi, drēbes nemainīja un īpaši labs aromāts no viņas nebija.. Par cik tikai man bija istabā tv, nāca skatīties, kgan es jau gulēju tajā laikā.
Ir forši koju laiki, bet nu - ne tad, ja Tev jāparkāpj pāri tam, kam Tu nemaz negribi pārkāpt. 2 varianti - vai nu parunā, saki, ka Tev nav patīkami, vai saki, ka dzīvosi citur. cTas jau neliedz jums uzturēt drasudzīgas attiecības, vnk ir cilvēki, kas nevar dzīvot kopā :-)
11.12.2015 23:08 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
1. Iepazīsties ar koju kaimiņiem.
2. Atrodi otru kārtības mīli, kas tev simpatizē.
3. Pārliecinies, ka jums sakrīt diennakts režīmi (abas pūces vai cīruļi).
4. Piedāvā dzīvot vienā istabiņā.
Neticu, ka visās kojās esi vienīgā kārtības mīle.
11.12.2015 23:11 |

Reitings 23
Reģ: 09.12.2015
Kamēr putekļi nav tik daudz, ka nevar paiet un paelpot, kamēr netīri trauki un ēdiens nav tik daudz, ka nevar tikt virtuvē, un zeķes netīrās veļas kaudzē nav tik smirdīgas, ka jau esi morgā, tikmēr viss patiesībā ir vairāk kā ideāliperfekti un problēmas ir izdomātas aiz "nav ko darīt es visus un visu ienīstu esmu vienīgā princesīte pasaulē un visi darīs tieši tā kā es gribu: manvajag un nekadnekā citādi vailaimirstlopi".
11.12.2015 23:20 |

10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
Jā, starp citu, visas koplietošanas preces - rūteris, miskaste, tējkanna, utt - ir mans un par šo visu viņa ne kapeiku nav piemetusi, slota.

Hehe, es par to "slotu" sasmējos, vārds vietā. Ņemšu no Tevis piemēru, būs man skanīgs lamuvārds. :-D

Es reiz dzīvoklī dzīvoju ar konkrētu rukseni. Bijām trīs meitenes. Man istabā arī bija radošais haoss - uz galda nekādas kārtības, bet tur valdīja tīrība. Biju aizņemtākā no visām, bet uzspēju vismaz reizi nedēļā uztaisīt lielo kārtošanu dzīvoklī. Bet ikdienā tāpat uzkopu gan savu istabu, gan koplietošanas telpas. Otra meitene uzkopa māju tad, kad bija viena pati, vai kad mums abām uznāca iedvesma. Viņas istaba arī bija kartīga. Trešās meitenes istaba arī ok, bet sāpe bija par dzīvokli kopumā. Neciešu, ja galds ir netīrs. Tāda dusma bija, ja uz raibā galdauta bija nolieti šķidrumi, un es tur ielieku savu sviestmaizi. Kronis visam bija instrumentu skapī atrastā lietota higēniskā pakete, 4 mēnešus nemazgātā panna ar picu (par spīti nemazgājam un gaidījām, kad pati to izdarīs), un, kad pēc viena pasākuma naktī atgriezos mājās, viņai bija ballīte un kaut kas manos palagos nodarbojās ar seksu. Oij, daudz ko pieminēt. Tad biju nenormāli dusmīga, viņa pat neapvainojās, pateica, ka tie tāpat mūsu paziņas. Biju šokā, kā tā var. Twitterī viņa vēl rakstīja, ka mēs esam skaļas, nekārtīgas un mūsu draugi debīli. Ar viņu īpaši nerunājām, beigu beigās pamatīgi sastrīdējāmies, pateicu visu, ko domāju, un vienojāmies, ka viņa ies prom, bet par to vispār grāmatu var uzrakstīt. Tā ka ir pilna pasaule ar ruksenēm. Pēc visa sev solīju, ka ar meitenēm visticamāk vairs nedzīvošu un šad tad domāju - kā tādas meitenes var vispār dzīvot ar puišiem? (t)
Mana stingrā vecmāmiņa to visu būtu redzējusi, vajadzētu ar mēli grīdu laizīt. :-D Priecājos, ka mani bērnībā audzināja uzturēt māju tīru. Nav nekas pret nelielu nekārtību, bet no netīrības uzmetas zosāda. (t)
11.12.2015 23:30 |

Reitings 2337
instrumentu skapī atrastā lietota higēniskā pakete

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
11.12.2015 23:32 |

10 gadi
Reitings 659
Reģ: 10.03.2012
neapvainojās vietā - neatvainojās. Viņai vispār viss bija pofig. :-D
11.12.2015 23:33 |

Reitings 23
Reģ: 09.12.2015
Ta varbūt nevajag meitenes ar meitenēm lesbināt un puišus ar puišiem gejot vienā istabā, moška tas nav dabīgi. Kad puiši dzīvo ar meitenēm no vienas puses kauns, no otras puses gribas pacensties parādīt sevi ne gluži kā cūku, vismaz par bekonu.
11.12.2015 23:42 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Kad puiši dzīvo ar meitenēm no vienas puses kauns, no otras puses gribas pacensties parādīt sevi ne gluži kā cūku, vismaz par bekonu.

Vispār, arī vērtīga atziņa.
11.12.2015 23:48 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Es to visu izlasīju, sežu un domāju..:-O Laikam man ir jāpriecājas, ka nebija jādala dzīvesvieta ar random cilvēkiem, savadāk laikam sēdētu cietumā par slepkavību. Es vispār ar kuru katru nespeju kontaktēties, diez gan bieži cilvēki man nekādīgi neiet pie sirds, jo pārāk dzilji jutu cilvēku būtību:-D Un ja cilvēks vēl būtu cūka.....(s)(e) Es nez. Ieteiktu sadalīt istabu 2 daljās un visus netīrumus slaucīt uz vinjas istabas pusi:-D
11.12.2015 23:52 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Ak, kojas. :D ar tādiem cilvēkiem gadījies dzīvot. Ar divām meitenēm norma bija mēnešiem veci, nemazgāti trauki zem gultas. Ne reizi pa pusgadu nenomainīta gultas veļa. Manu trauku cūkošana, nemazgāšana. Biksītes ar lietotu paketi. Mana ēdiena uzskatīšana par savu. Viena cita uzskatīja, ka 6 no rīta slēgt mūziku un žāvēt matus ir normāli. Ar manu fēnu, taisnotāju.
Kādu laiku padzīvoju ar divām narkomānēm, kas pie aizvērta istabas loga spaisu kurīja. :D
Bija tādi eksemplāri (ne kopā dzīvojot, bet vispār kojās) no kā tika slēpts ēdiens. Savādāk izej uz 10 min, atnāc, un tavas pankūkas vai cepumi noēsti. Vai mantas paņemtas, un pat nezini pie kura īsti cilvēka.
Ah, izkratīju sirdi. :D

Ieteiktu vienkārši vainu pašai izvakties lai nervus nebojātu, vai krist viņai uz nerviem, kamēr pati neizturēs.
12.12.2015 00:12 |

Reitings 467
Reģ: 24.08.2015
Es arī uzskatu ka autorei būtu jāiet dzīvot citur, nevis tai meitenei, jo galu galā VINU tur kaut kas neapmierina nevis tai meitenei. Vinai viss ok.
12.12.2015 00:47 |

Reitings 426
Reģ: 13.09.2012
Viennozīmīgi jāiet citur. Tas vispār ir traki, ja cilvēkam, kurš mīl kārtību ir jādzīvo kopā ar cilvēku miskasti. Tās nav savienojamas lietas. Vienkārši pretīgi! Kā meitene būdama var būt tāda cūka. Laikam kauna pašai nemaz nav.Labi, ka es gadu nodzīvoju kopā ar kārtīgu meiteni un problēmu mums nebija nekādu. Pie manis citiem vienmēr patika ienākt, jo bija mājīgi. Tieši tāda atmosfēra ir jārada. Un ejot prom atskārtu, ka man patika dzīvot kojās, jo vidi jau radi Tu pats!
12.12.2015 01:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)