Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kas ir mīlestība?

Reitings 59
Reģ: 29.11.2015
Pēdējos pāris mēnešus nevaru saprast, kas ir mīlestība un labas attiecības - par mīlestību vienmēr ir jācīnās un nekad nebūs viegli, vai tieši otrādi - Ja nenāk viegli un ir jācīnās, tad tā nav mīlestība? Pietiekami daudz piekritēju ir abām filosofijas skolām, kā šķiet jums? Esmu vēl jauns, pieredze nav liela, bet ļoti gribu zināt.
29.11.2015 19:00 |

Reitings 431
Reģ: 17.03.2013
Nav jau tādas vienotas definīcijas mīlestībai. Whatever works for you!
29.11.2015 19:24 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Atbildot uz šādiem jautājumiem, cilvēki parasti vadās no savas esošās situācijas, pieredzes... Respektīvi, ja šodienas problemātisko mīlestību cilvēks uzskata par īstu un patiesu, tas nenozīmē, ka tāpat domās pēc pieciem gadiem.

Protams, dažreiz mīlēt traucē kaut kādi nepārvarami ārēji apstākļi. Bet biežāk tomēr tas ir vismaz vienas iesaistītās puses rīcība un domāšana, kas apgrūtina visu šo padarīšanu. Tādā gadījumā nezinu gan, vai tas ir cīnīšanās vērts - es laikam to vairs nedarītu. Man bija visai nelāgs starts jūtu pasaulē, kas toreiz likās īsts un visspēcīgs, bet tagad (pēc pavisam citādu attiecību iepazīšanas) tas viss iepriekšējas šķiet pupu mizas.

Rezumējot, neuzskatu, ka ar mīlestību būtu zobiem un nagiem jācīnās, bet laikam jau kādreiz mana pieredze lika domāt ko citu.
29.11.2015 19:46 |

Reitings 59
Reģ: 29.11.2015
Elizabet,

Man bieži sanāk ignorēt savas intereses un vēlmes par labu otrās puses vēlmēm un vajadzībām, vai tā ir mīlestība vai pašdestruktīvas tieksmes, kuras labāk nocirst saknē? (lai gan tā jau sen vairs nav sakne, bet krāšņi izaudzis vītenis)
29.11.2015 20:03 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
EsEsmuEs90, to zini un vari izlemt tikai tu. Nav jau slikti piekāpties un meklēt kompromisus, daudzreiz tieši tas arī jādara. Bet laikam jau zināma netaisnības sajūta tev ir, nu tad padomā pats - vai viņa arī kādreiz dod tev kaut ko pretī, vai ir gatava paspert soli pretī? Ja nav, vai esi mēģinājis par to runāt un likt saprast (nu, varbūt viņa ir pieradusi un uzskata to par normālu lietu)? Jebkurā gadījumā, negribu nevienām attiecībām pasludināt spriedumu, ja vien tajās nav absolūti nepieņemamu izpausmju :)
29.11.2015 20:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)