Bezdarbnieku pabalsts LV-ņirgāšanās?

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Pagājušo mēness aizgāju no darba,jo sāku apmeklēt divus kursus un ar darbu nebija īsti iespējams apvienot.Tā kā pēc nostrādātā laika man pienācās tas pabalsts,loģiski aizgāju tam pieteikties.Viss forši,viss čiki piki,šodien saņēmu savu pirmo pabalstu un esmu šokā.Vai viņi tur ņirgājas par cilvēkiem?64eur un tas ir PIRMAIS maksājums!Februārī tas kļūs vēl mazāks,pēc tam vēl mazāks,paredzu,ka pēdējie 3 "pabalsti" būs simboliska piečuka apmērā.Labi,es neesmu viena,neko būtiski man tas neietekmē,ja neskaita,protams,sajūtu,ka par mani ņirgājas un nepārvaramo vēlmi aiziet un tur kādam tās kapeikas iegrūst vienā vietā tā labi dziļi..Bet,ko lai dara cilvēki,kas ir vieni?Kā viņi iztēlojas pabalstam cilvēkus ar šīm kapeikām,kā viņi iztēlojas to cilvēku vispār izdzīvojam?Reāli,ja es būtu viena,ko es par to naudu varu izdarīt?Tikai paēst,neko vairāk,ne rēķinus nomaksāt,ne arī izbraukāt uz kaut kādām darba parrunām un uz viņu stulbajiem semināriem,kuri jāapmeklē obligāti,citādi es šīs kapeikas vairs nebūšu pelnījusi.Reāli cilvēkam jākļūst par bomzi,citu variantu nav,ja tev nav ģimene,kas atbalstītu.
Esmu šokā!Tad labāk vispār nepiedāvāt tādu pabalstu,ja tā pabalsta reāli nav!Ja tagad tos 60eur vēl var uzskatīt par naudu,tad tās kapeikas,kas pienākas pēdējos 3 mēnešos visticamāk par naudu nosaukt vairs nevarēs.Nekur tajā aprēķinā tā arī nav norādīta konkrēta summa,tikai kaut kāds procentu apmērs,nav pat skaidrs no kurienes tie procenti rēķināti.
Reāli,ja cilvēks grib kaut kur augt,tad šī valsts šo iespēju atņem,jo cilvēki netiek atbalstīti,labāk atbalstīs kaut kādu potenciālos teroristus un viņu atvases,nevis savus cilvēkus,kas godīgi valstij nodokļus maksājuši
23.11.2015 16:13 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Lai gan velet ko grib, Aboltina jau pireadija, ka jebkura nevelama zurka var tik pie varas .:-D
23.11.2015 17:30 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Nu redzi, ja palīdzību lūgtu tikai tie, kuriem vajag, tad arī būtu vairāk tās naudiņas. Bet ja darbspējīgs cilvēks vnk aiziet no darba sava prieka pēc, jo redz grūti ar kursiņiem apvienot, tad tā nav vajadzība, tā ir kaprīze. Bet ar kaprīzēm var iet mazas meitenes pie tētiņa, lielākas pie vīra vai mīļākā. Pārējiem nodokļu maksātājiem nav jārukā vairāk tāpēc, ka viena princese grib kursos iet. Pabalsts ir domāts tiem, kuriem tiešām dzīvē ir slikta situācija, nav darbs tāpēc, ka darba vieta bankrotē, vai tāpēc, ka zaudējuši darba spējas.
Pazīstu un cienu cilvēkus, kuri izprot šo lietu. Ir pat tādi, kas atsakās no visiem bērna kopšanas pabalstiem, jo uzskata, ka paši savu bērnu var uzturēt un nav jālūdz no valsts..
23.11.2015 17:31 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Kur tu izlasiji Saskana? :-O
23.11.2015 17:31 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
Re ir Latvija - brinumzeme, nav ko brinities. Kamer mes velesim pajolisus, tikmer varesim sapnot par Eiropas solito labklajibu un lielo algu.

apgaismo mani, kas tad jāvēl?
23.11.2015 17:45 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Vilioata
vai tad BK pabalsts ir atkarīgs no stāža??
Un BK pabalsts jau nu ir labu labais.
23.11.2015 17:47 |

Reitings 1082
Reģ: 13.06.2015
Ziniet kādēļ Baltkrievijā visi stādāja? Jo bezdarbnieku pabalsts bija 20 santīmi:-D
23.11.2015 17:48 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kur tu izlasiji Saskana?

Neizlasīju nekur, bet vienkārši jautāju. Ņemot vērā tavu lielo mīlestību pret Saskaņiešiem, radās nojausma, ka par pajolīšiem sauc visus citus, kas nav Saskaņā :D
23.11.2015 17:49 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Tipiski mūsu tautai, pa priekšu izbļaustīties un vainot visus citus, galvenokārt valsti un tikai pēc tam noskaidrot kas, kā un kāpēc pienākas.
23.11.2015 17:51 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Tipiski mūsu tautai, pa priekšu izbļaustīties un vainot visus citus, galvenokārt valsti

+++
kā mani kaitina šī čīkstēšana, valsts un valdības vainošana! mēs taču paši esam valsts!
23.11.2015 18:19 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Meksikanka, Tev jāuzraksta VID, ka slēgsi savu uzņēmējdarbību un viss, mana mamma ar ir/bija pašnodarbināta persona + darba ņēmējs, kad aizgāja no darba mainīja statusu un nedarbojās kā pašnodarbinātā, saņēma bezdarbnieku pabalstu.

Tas man galīgi nav izdevīgi, jo zaudēšu tad lielāko daļu klientu. Mani vienkārši tracina fakts, ka maksā par mani nodokļus DD un pati maksāju kā pašnodarbināta, bet ja zaudēju darbu kā darba ņēmējs, tad nevaru pretendēt uz BP, jo redz, esmu pašnodarbināta. Kāpēc man būtu jāizvēlas kas viens? Maksāju jau vienā laidā, bet tiesību mazāk, nekā tiem, kas strādā puslīdz legāli vai nelegāli.
23.11.2015 18:19 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
meksikanka, ja tu kā pasnodarbinātā mēnesī nopelni ZEM 360 eiro (minimālās, t.i.) tad tev IR tiesības saņemt bezdarbnieka pabalstu!

esmu pati bijusi pasnodarbinata, pelnījusi drusku, maksājusi no tās summas ienakuma nodokli, UN saņēmusi bezdarbnieka pabalstu.

par 60 eiro - ja nekādi mikrouzņemumi nekur nefigurē, tad es arī sliecos piekrist, ka tas ir par nepilnu mēnesi.
23.11.2015 18:38 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Noteikti par nepilnu mēnesi, ja viss pārējais bijis standarta uzņēmums, pieklājīga alga. Visu maksā tā, kā noteikts likumā. ;)
Un, jā, pašnodarbinātais var arī būt bezdarbnieks un nezaudēt statusu, tikai nedrīkst VSAOI maksāt, ja nemaldos.
23.11.2015 19:10 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Man tieši šķiet, ka bezdarbnieku pabalsta apmēram nav ne vainas. Pirmos trīs mēnešus tas ir nedaudz mazāks par saņemto algu. Ja alga ir normāla, arī pabalsts būs normāls.
23.11.2015 19:15 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Kamer mes velesim pajolisus, tikmer varesim sapnot par Eiropas solito labklajibu un lielo algu.

Eiropas algas ir atbilstosas izmaksam, dzivoklklu ires cenam, rekiniem utt. Ar minimalo algu visur gruti, ari Rietumeiropa.
Latvija vel salidzinosi laba situacija. Eiropas valstis, ka Griekija, Spanija, Portugale, dala Italijas, situacija ir darba joma ir looti gruta.
23.11.2015 19:20 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Tev noteikti nav par pilnu mēnesi. Bet par kaut kādām dienām. Man atnāca vēstule un tur bija aprēķins. Cik eur būs par katru dienu. Pirmajā mēnesī bija maza summa,jo man bija par kaut kādām desmit dienām.
Vairāk mani izbrīna tā braukšana augumā. Cilvēks strādā,maksā par sevi nodokļus. Tā tad var saňemt pabalstu,jo ir to nopelnījis.
Es aizgāju uz bezdarbniekiem,jo man samazināja slodzi un algu uz pusi. Šobrīd sanâk,ka mans pabalsts ir krietni lielāks par to algu,kāda būtu bijusi,ja turpinātu strādāt. Un nemaz nestāstiet,ka jūs strādātu....
23.11.2015 19:24 |

Reitings 142
Reģ: 28.06.2010
Mans viedoklis ir tāds, ka vispār jāpriecājas, ka tev kaut ko maksā. Dažās labās attīstītajās valstīs nemaksā šādus bezdarbnieka pabalstus. Besī šī čīkstēšana, pīkstēšana.
23.11.2015 19:37 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Un kā jau minēja iepriekš cilvēki - šis pabalsts ir īslaicīgs, lai palīdzētu cilvēkam atkal atsperties, meklējot jaunu darbiņu. Tas nav pabalsts, uz kura visu dzīvi pavadīt, lai gan daudzi tā domā...
23.11.2015 19:40 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Bet ja darbspējīgs cilvēks vnk aiziet no darba sava prieka pēc, jo redz grūti ar kursiņiem apvienot, tad tā nav vajadzība, tā ir kaprīze.

Un ja tie kursiņi palīdzēs atrast autorei labāku darbu ar lielāku samaksu,vai arī cilvēks vēlas nomainīt darba jomu un tur nepieciešamas papildus zināšanas,lai vispār tiktu strādāt tādā darbā?
Viena lieta ir,ja cilvēks izvēlas katru gadu iet prom no darba un sēdēt uz pabalstiem,bet cita ,ja dzīvē iznāk 1-2x pasēdēt uz pabalstiem,jo vēlas izglītoties,bet nevar savienot ar darbu, vai arī ,ja darbs tā riebjas,ka vairs nevar izturēt un ir standarta darba laiks līdz 18, nevar skraidīt uz darba intervijām katru trešo dienu.
Tā nav kaprīze,bet gan vēlme pēc labākas dzīves, pēc labāka darba ,iespējām nākotnē.
Galu galā mēs maksājam nodokļus un paši ieguldam naudu,lai varētu maksāt citiem pensijas, bezdarbieku pabalstus un ....un vai patiešām mēs paši neesam ieguldījuši tik daudz naudas,lai 1x mūžā saņemtu bezdarbnieka pabalstu,lai sakārtotu savu dzīvi?
Autorei!
Gan jau Tev nav par pilnu mēnesi. Pirmo mēnesi viņi skaita naudu par tām dienām, kuras esi bez darba līdz mēneša pēdējai dienai.
23.11.2015 19:51 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man tieši šķiet, ka bezdarbnieku pabalsta apmēram nav ne vainas. Pirmos trīs mēnešus tas ir nedaudz mazāks par saņemto algu. Ja alga ir normāla, arī pabalsts būs normāls.

Agrāk tā bija. Kad manējais pieteicās bezdarbniekos (saņēma visu laiku labu algu), tad atnāca aprēķins, kur bija nedaudz vairāk par 50% (agrāk tak bija 80%). Likums mainījies..
23.11.2015 19:52 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Ja ir maksāti visi nodokļi un alga iepriekš bijusi apmierinoša, tad, manuprāt, arī pabalsts ir attiecīgi ļoti ok. Īpaši ņemot vērā to, ka nestrādājot atkrīt tādi izdevumi kā ēšana pusdienlaikā, ikrīta pucēšanās, transports, tad ar pabalstu var dzīvot daudz labāk, kā ar algu :)
23.11.2015 19:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits