Atšķiras uzskati par kāzām

Reitings 349
Reģ: 29.06.2010
Ko jūs darītu, ja jums ar vīrieti atšķirtos uzskati par kāzām? Proti, par to, kādām tām kāzām jābūt.

Es, piemēram, vēlos elegantas kāzas vienas dienas garumā. Skaista ceremonija baznīcā, šampanietis, nofotografēšanās. Varbūt kāds izbrauciens ar jahtu. Vakariņas kādā restorānā ar viesmīļiem. Deja un pazūdam kāzu naktī. Viesi pa mājām.

Savukārt viņš vēlas lauku kāzas ar balli līdz rītam. Es esmu tādās bijusi un man ļoti nepatīk tādas. Tā saucamās guļbūves kāzas, kur garie galdi, rosoli un karbonādes, ēd, dzer, dejo, atkal ēd, dzer, un tā visu nakti. Pēc tam paģirainas brokastis. Nu drausmas, īsāk sakot.
23.11.2015 07:54 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Ja tev radi dzērāji, tad tiešām labāk divu dienu pasākumu nerīko :D
Tavam topošajam droši vien radi nav dzērāji, tāpēc divu dienu svinības uzskata par atbilstošu formātu :D
Kāzas elegantā restorānā var izrādīties garlaicīgas un rosola vietā visi tik stums iekšā grieķu salātus :D
23.11.2015 11:04 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Neredzu problēmu - ļoti labi var visu apvienot. Vienkārši jāizvēlas smuks viesu nams bez guļbaļķiem, jāpiemeklē atbilstoši nestandarta vakara vadītāji, jāpadomā par ne-rosolu ēdienkarti un būs kāzas visas nakts garumā, bet ne pa prasto. Ja galvenās bažas ir par piedzeršanos - no kuras arī parasti izriet visas stulbības - vienkārši neliec galdā stipro alkoholu.

Visas potenciālās ar mūsu kāzām saistītās problēmas atrisinājām, vienojoties, ka mūsu kāzās būs tikai draugi ar otrajām pusēm un paši, paši tuvākie radi - vecāki un brāļi/māsas. Lielu daļu problēmu kāzās izraisa tieši paaudžu atšķirīgie uzskati par to, kam ir un kam nav jābūt kāzās. Un beigās visi bija apmierināti, par spīti tam, ka pusnaktī mičošanas vietā spēleja rokgrupa un vecāki evakuējās uz viesu nama pagrabu. Bet viņiem tur bija savs tusiņš :-D
23.11.2015 11:06 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Es ad sakumaa gribeju pavisam klusas kaazas kkur arzemess. Beigas sanaca latvijaa ar visiem draugiem un radiem kaa viirs veljas.

Pilnigi un galigi nenozeloju. Tieshi otradi.

Bet man tika apsolits, ka uz 10 vai 5 ciem gadiem brauksim kkur kur silts "atjaunot zverestu" pilnigi neoficiali mes divi vien
23.11.2015 11:11 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Jātaisa restorāna variants pie lielā galda :D Ar dejošanu, bet bez rosoliem, ar grādīgajiem, bet ne šņabi utt. :D Vajag izdomāt tādu kā jaukto variantu. :)
23.11.2015 11:14 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Kad jārunā par pašas kāzām tad arī ir kā ir, draugs grib čot ne tūlīt un tagad aizskrienam, sarakstamies un miers :D Es atkal gribu tādas mazas kāziņas, kaut vai ar to pašu lielo rosola galdu pēcāk, bet lai visi foršie cilvēki ir tur, visi kopā sadzeram un pasmejam utt.
Greznas kāzas laikam nebūtu manā gaumē, kā arī tas jau būtu padārgi. Vienīgo grezno lietu kuru gribu ir kleita, ar to arī pietiks :D

Viss labāk būtu ja pati precēšanās ceremonija notiktu tikai liecinieku priekšā, bez ģimenēm utt, pāris cilvēki un viss un pēc tam brauc uz tusiņu tusēt :D
23.11.2015 11:17 |

Reitings 5119
Te taču skaidri redzami dažādi kompromisa varianti... meitenes jau iesaka.
Bet vispār..kāzu plānošana tiešām ir tāds.. kopdzīves problēmu risināšanas sākums :D ir jāmāk pielāgoties viens otram, ne tik uzspiest savu. Mums pamatidejās kāzu vēlmes sakrita, taču bija lietas, par kurām es piekāpos un bija, par kurām viņš. Tā arī ir tā laulība! :)
23.11.2015 11:24 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Mums bija kāzas ar balli līdz rītam un turpinājumu otrā diena. Abi tādas gribējām un sanāca labas un jautras. Nebija lēti, bet nenožēlojam to pat pēc daudziem gadiem.

Man no bērnības ir atmiņas kā kāzas agrāk rīkoja latgalē – ar gariem bagātīgiem galdiem, liels troksnis, jautrība u.t.t . Tas bija kā vienreizējs pasākums, daudziem radiem un viesiem. Un atmiņas par tām ir labākās.
23.11.2015 12:03 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Miss Joker, mums tā arī bija - apprecējāmies klusiņām, tikai ar lieciniekiem un tad braucām uz svinību vietu, kur mūs gaidīja radi, draugi un balle. (l) Balle bija baigi foršā, bet tur atkal tas āķis, ka ja grib tiešām foršas kāzas, kuras pašiem patiktu un kur viesiem būtu ērti, labi un forši, ir tam jāvelta daudz darba. Es pat izskaitīt nespēju visas tās stundas, ko pavadīju rakstot dažādus scenāriju variantus un tad abi kopā ar vīru analizējām, kur katram variantam trūkumi un kas varētu noiet šķērsām + kas ir tās lietas, kas ir svarīgas un no kurām negribam atteikties līdz galu galā nonācām pie risinājuma, kas vienā ziņā ir ļoti tradicionāls, tajā pat laikā pilnīgi savādāks nekā rosols ar šņabi pie garā galda. :-)
23.11.2015 12:21 |

10 gadi
Reitings 5929
Rene, perfekti!

es laikam nedaudz neiebraucu, bet nesaprotu to ideju, kad lielas, 2 dienu kāzas tiek pasniegtas kā lauķu pasākums ar pārdzērušiem purniem?
2diennieku taču var uztaisīt arī ļoti skaisti, eleganti, ar normālu viesu skaistu (3. pakāpes māsīcas draugs lai arī apvainojas, whatever).
katrā gadījumā, neuzskatu, ka būtu pareizi uzspiest savu viedokli, ir jāatro visudceļš, kas apmierinās abus, jo ne jau tikai sieva piedalās kāzās..

Mums gan pašiem vēl nav skaidrs līdz galam, kā gribas, bet pagaidām neiespringstam. Mani arī karbonādes nebiedē :D
23.11.2015 12:25 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
es laikam nedaudz neiebraucu, bet nesaprotu to ideju, kad lielas, 2 dienu kāzas tiek pasniegtas kā lauķu pasākums ar pārdzērušiem purniem?
2diennieku taču var uztaisīt arī ļoti skaisti, eleganti, ar normālu viesu skaistu (3. pakāpes māsīcas draugs lai arī apvainojas, whatever).
katrā gadījumā, neuzskatu, ka būtu pareizi uzspiest savu viedokli, ir jāatro visudceļš, kas apmierinās abus, jo ne jau tikai sieva piedalās kāzās..

++

Jādomā par kompromisu kaut kādu, jo tiešām - kāzas ir abiem nevis tikai sievai un uzspiest tikai savu man nešķiet pareizi. Laikam tāpēc, ka es padomāju no otras puses - es negribētu, lai man būtu uzspiestas tādas kāzas, kādas es negribu.
Mums ar vīru šajā ziņā problēmu nebija - abi bijām uz viena viļņa lielajos vilcienos par to, ko vēlamies savās kāzās un ko nē. Par pārējo pamazām vienojāmies. Bija 2dienas. Aizlietu purnu, kas bez maz vārtītos pa rosola bļodām, nebija. Un arī guļbūves nebija. Ir iespējams uztaisīt 2 dienu kāzas ar balli arī bez guļbūvēm, paģirām utt.
23.11.2015 12:34 |

Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Es zinu, ka draugs noteikti gribēs jautro ballīti viesu namā. Ilgi domāju, kā lai tādu uzrīko, neļaujot tiem dažiem indivīdiem galīgi pieļurbāties, padarot visas svinības par apsmieklu..

Tad nu man radās ideja, ka uz galdiem varētu būt novietots tikai vieglais alkohols (šampis, vīns), bet stiprajam alkoholam noalgot bārmeni, pie kura varēs pieiet un palūgt kokteili. Bārmeni var noinstruēt,ka katrā kokteilī jauc, piemēram, tikai 30 gr vai 40 gr stiprā alkohola un, ka ja kāds sāk manāmi iereibt, viņam sāk, piemēram, liet vien 10 gr :-D

Šādam modelim gan varētu būt viens mīnus- ja viesi izrādās lieli dzērāji, tad varētu rasties burziņš pie bāra.
23.11.2015 16:39 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Mums par laimi, šajā ziņā uzskati bija vienādi - maza, klusa sarakstīšanās dzimtsarakstu nodaļā pāris cilvēku sabiedrībā. Ja viņš būtu sagribējis baznīcu un 100 cilvēkus, es būtu protestējusi ar rokām un kājām un varbūt tādu kāzu nemaz nebūtu.
23.11.2015 17:04 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
es lasu un man tiešām acis kā pogas - bail par piedzērušiem cilvēkiem, bail par balagānu, bārmenis, kas dozēs alkoholu.. vai nu man ir pārak jēdzīgi radinieki un draugi, bet nekad neesmu dzirdējusi, ka kāds uztrauktos, cik nu kurš izdzers un kā uzvedīsies. ja ari kāds sadzerās, tad tas parasti ir normas robežās un jautri, un kad potenciāli varētu palikt par traku, kāds taču tos cilvēkus pievāc un noliek gulēt - sievas, draudzenes, draugi utt. nekādas nekārtības arī nekad neesmu redzējusi.. tas tā, manas pārdomas, ka laikam ir ļoti dažādas kompānijas un cilvēki varbūt daudzkārt par daudz uztraucas par kā būtu, ja būtu.
23.11.2015 17:28 |

Reitings 63
Reģ: 26.11.2015
Abi domājam vienādi...sarakstamies, iztiekam bez stundām ilgas pēršanās un visādu uzdevumu pildīšanas. Labprāt izdarītu kaut ko vienu, simbolisku, jauku un tad dotos uz ballīti ar dzīvo mūziku. Viesi-tikai tuvinieki un paši tuvākie draugi. Līdz rītam svinam un tad visi pa mājām.
27.11.2015 19:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits