Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

Reitings 237
Reģ: 29.01.2009
Vecākiem mēs vienmēr būsim bērni, par kuriem gribās parūpēties. Dažām sievietēm mātes instinkts ir īpaši izteikts, un tādēļ ir muļķīgi krist mātei par to krāgā.
Patiesībā, no mātes viedokļa, kas gan autore viņai ir -ne viņa ir sieva, ne bērnu māte, kaut kāds piedēklis labākajā gadījumā.

Problēma ir puisī (ja to vispār var nosaukt par problēmu). Ar viņu arī ir jārunā.
Ne jau māte jauc attiecības, tā ir pati autore ar:
1) vēlmi izmainīt puisi;
2) iedomu (es pat teiktu nekaunību) audzināt puiša māti, kā viņai būs izturēties pret savu dēlu.

Lai vai kā tā epopeja beigtos, viens nu ir skaidrs- nekad, NEKAD nevajag uzsākt konfliktu ar otrās pusītes vecākiem. Tā nu dabā ir iekārtots, ja bērns sastrīdas ar vecākiem, agrāk vai vēlāk būs izlīgums. Ja otrā pusīte savāra šādas ziepes, tad tas ir naids uz mūžu. Retos gadījumos izlīgums ar lielu piespiešanos.
18.11.2015 00:41 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Mani vecāki nav ticīgie un tāpēc uzskata, ka precēties neticīgiem cilvēkiem ir diezgan amorāli. Viņi ir kopā jau 25 gadus
Ko tik cosmo nevar uzzinat.:-D uz zagsu iet registret laulibu ari ir amorali? Ok zinasim :-D
18.11.2015 07:24 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
Man arī nepatīk ja vīramāte dod līdzi gatavu ēdienu, piemēram, gaļu ar kartupeļiem. Jo man riebjas atsildīts ēdiens un man liekas, ka vima gatavo pārāk trekni. Bet runāt par to nav jēgas, jo noteikti motiktu kā autores gadījumā, proti, mamma apvainotos. Reizēm es vīram saku, lai ņem mazāk ēdienu, jo viņam pašam tas būs jāapēd. Vīramātei lieku svētu mieru.
Autore nevar uzstādīt prasības, ka draugs nesazinās un nepalīdz mammai, bet var izstāstīt savas sajūtas attiecībānuz ēdienu. Tu taču vari pateikt, ka Tev gribas pašai gatavot nevis ēst visu laiku jau gatavu ēdienu. Reizēm jau var, bet ne visu laiku.
18.11.2015 08:14 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Lielākajai daļai mammu ir milzīga vēlme būt noderīgai un palīdzēt. Viņa viena savus bērnus ir audzinājusi un izaudzinājusi, devusi visu visu. Tagad bērni ir lieli un savās dzīvēs un māmuķim nav kam vairs dot un palīdzēt. Ir tikai jaunākais dēls, kurš vēl tā līdz galam nav atspēries, tāpēc mamma arī cenšas palīdzēt. Viņa tikai cenšas būt noderīga. Man arī sākumā likās jocīgi, ka mana vīramāte bieži brauca, veda ēdienu, kuru pati mājās pagatavojusi par daudz, veda noderīgas lietas, vienkārši atbrauca ciemos. Sākumā bija grūti, nenoliegšu, jutos kā svešiniece, bet tad mamma saprata, ka šī jaunā sieviete (es) ir uz palikšanu un viņa sāka respektēt mani. Pārtiku vēl ik pa laikam atved, ar prieku sašuj nepieciešamās lietas (viņai ir šujmašīna) un es pasaku sirsnīgu paldies. Man ne prātā neienāca taisīt skandālus par to. Nesaprotu arī to ģimeņu dalīšanu. Mana ģimene, vīra ģimene, mēs ar vīru ģimene... Tie visi ir mana ģimene, kuru mīlu un par kuru esmu pateicīga. Un es esmu arī no tām jocīgajām, kura cenšas vīramātei dot un palīdzēt, cik spēju.
18.11.2015 09:04 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
es par šo tēmu laikam daudz varētu izteikties, bet nav vērts, kas bijis, bijis, bet sāp vēl joprojām. nav viegli ar tiem mammu dēliņiem un autori es labi saprotu.
ja vēlies, vari PM
18.11.2015 09:12 |

10 gadi
Reitings 13809
Šajā gadījumā man liekas, ka nemaz nav vērts cīnīties, jo puisītis ir parādījis, ka viņu apmierina esošā situācija.

Smieklīgi liekas, ka dažas saka, ka meitene nav sieva. Jā, nav, bet kas mainītos, ja būtu? Un, ja nav sieva, tad pret draudzeni drīkst izturēties slikti? Ja izturas slikti pret draudzeni, slikti izturēsies pret sievu.
18.11.2015 09:19 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
Smieklīgi liekas, ka dažas saka, ka meitene nav sieva. Jā, nav, bet kas mainītos, ja būtu? Un, ja nav sieva, tad pret draudzeni drīkst izturēties slikti? Ja izturas slikti pret draudzeni, slikti izturēsies pret sievu.

+++
18.11.2015 09:24 |

Reitings 23705
Ja tu veletos tiesam diskutet tad lasitu ari citus ;-)

mes kopigi nonacam lidz daziem secinajumiem.

Viņam nav cita ģimene! Tā ir vienkārši paplašinājusies, manuprāt, Tev to derētu saprast.

ka ari pie ta , ka jau teicu slikti iztureties nevienam nekad nevajadzetu ne pret citiem,m pret jebkuru citu. Izturies pret citiem ta, ka tu gribetu lai izturas pret tevi. Tiesi tik vienkarsi.;-)
18.11.2015 09:26 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
piezvani tai mamačkai un pajautā....kad pārstāsiet auklēt savu tikai 20 gadus mazo dēliņu? šodien pabarojāt, autiņus neizmirsi nomainīt? čučēt nolikt un vel grabulīti pienest....pfff riebjas tādi memmes dēliņi...
18.11.2015 09:53 |

Reitings 23705
Nu loti gudrs padoms, bernudarza limenii
18.11.2015 10:13 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
piezvani tai mamačkai un pajautā....kad pārstāsiet auklēt savu tikai 20 gadus mazo dēliņu? šodien pabarojāt, autiņus neizmirsi nomainīt? čučēt nolikt un vel grabulīti pienest....pfff riebjas tādi memmes dēliņi...

Kurš Tev iemācīja šādu necieņu pret mīļotā cilvēka vecākiem? Pret saviem arī tā izturies?:-/
18.11.2015 10:14 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Jūtu līdzi autorei!
Tu nevari izmainīt citus (drauga māti), bet vari mainīties pati :)
Vienīgais veids, kā pārtraukt šo murgu, ir uzvesties tā, lai mātei nebūtu laba sajūta dēlu apčubinot :) Tātad-nostādi viņa mammu mājkalpotājas statusā. Lai viņa gatavo jums ēst un palūdz draugm, lai sarunā, ka viņa mamma nāk katru otro dienu pie jums nomazgāt traukus, iztīrīt vannasistabu, tualeti, izmazgāt grīdas, noslaucīt putekļus, utt :D Prasi jebko, kas ir vairāk par to, ko viņa mamma piedāvā :) Sākumā tev būs grūti, bet viņas klātbūtnē palasi grāmatu gultā, kamēr viņa māte strādā :) Vienā brīdī viņa mamma sajutīs to, ka tu viņu izmanto par kalponi un tad vai nu atteiksies palīdzēt vai jums būs saruna, kurā varēsi paust savu viedokli :D
18.11.2015 10:14 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Jūtu līdzi autorei!
Tu nevari izmainīt citus (drauga māti), bet vari mainīties pati
Vienīgais veids, kā pārtraukt šo murgu, ir uzvesties tā, lai mātei nebūtu laba sajūta dēlu apčubinot Tātad-nostādi viņa mammu mājkalpotājas statusā. Lai viņa gatavo jums ēst un palūdz draugm, lai sarunā, ka viņa mamma nāk katru otro dienu pie jums nomazgāt traukus, iztīrīt vannasistabu, tualeti, izmazgāt grīdas, noslaucīt putekļus, utt Prasi jebko, kas ir vairāk par to, ko viņa mamma piedāvā Sākumā tev būs grūti, bet viņas klātbūtnē palasi grāmatu gultā, kamēr viņa māte strādā Vienā brīdī viņa mamma sajutīs to, ka tu viņu izmanto par kalponi un tad vai nu atteiksies palīdzēt vai jums būs saruna, kurā varēsi paust savu viedokli

Ļoti labs padoms, puisis uzreiz varēs saprast, ka mammai, runājot par izvēlēto dāmu, bija taisnība,tādēļ nebūs vairs grūti pamest. ;-)
18.11.2015 10:16 |

Reitings 23705
Ļoti labs padoms, puisis uzreiz varēs saprast, ka mammai, runājot par izvēlēto dāmu, bija taisnība,tādēļ nebūs vairs grūti pamest. tiesi ta! :-D
18.11.2015 10:22 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
man laikam ir pašcieņa un tās īpašības manī ciena arī mana vīra vecāki :-D
neesmu piedzimusi lai līstu kādam Dir8-)ā :-D
18.11.2015 10:25 |

Reitings 23705
Tev nav ne kripatas pascienas, bet tev to nesaprast. ;-)
18.11.2015 10:41 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.

nav citu variantu, sūti to memmīti atpakaļ pie mātes un lai viņa turpina vākt viņa traukus un audzināt sušķi! kam tāds vecis vispār vajadzīgs, ja viņu par veci nosaukt nevar?

p.s. zelta likums- nelīst citu attiecībās un ļaut saviem bērniem dzīvot savu dzīvi! ledusskapja pildīšana noteikti nenozīmē to, ka viņa savu dēlu uzskatītu par pieaugušu...
18.11.2015 10:57 |

10 gadi
Reitings 2563
Saprotu autori, jo es arī nespētu dzīvot kopā ar tādu memmesdēliņu, kurš pats par sevi nevar parūpēties un nekad neuzdrīkstas pateikt kaut ko pretī mammītei. Cita lieta ir, ka māte vienkārši rūpējas par savu bērnu un grib viņam visu to labāko. Bet ir jāzina robeža, lai nepārspīlētu ar savu gādīgumu.
Piemēram, manam vīrietim arī ir ļoti jauka mamma, kura vienmēr, kad ciemojamies pie viņas, viņu (un arī mani) visu laiku apčubina, gatavo ēst 3reiz dienā, pēc tam visu novāc un visu izdara. Bet viņa prot to visu darīt neuzbāzīgi un tā forši, un nav tā sajūta, ka viņa auklētos ar savu dēlu kā ar mazu bērnu.
Bet nu man nepatiktu, ja drauga māte ciemotos pie mums pārāk bieži un nestu ēdienu katru dienu. Tad es justos tā, ka viņa uzskata, ka neprotu gatavot ēst un parūpēties par viņas dēlu. Tā būtu necieņas izrādīšana pret mani. Paldies Dievam, man ir paveicies.
Katram pārim ir jābūt savai privātajai dzīvei un, ja kāds tur cenšas ielīst pa vidu, tad vairs nav labi.
18.11.2015 11:05 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Schoco
Autores situācijā nav citu variantu. Atstāt kā ir, nevar, jo autore nelaimīga, māte noskaņo dēlu pret viņu un dēls jūtas kā starp diviem dzirnakmeņiem.
Ja autore izliekas, ka akceptē mātes piedāvāto modeli, formāli ne dēlam, ne mātei nav par ko sūdzēties. Turklāt dēls vairs nebūs starp diviem dzirnakmeņiem. Ja kāds kasīsies, tad tikai māte. Un tad autore varēs atbildēt draugam, ka gribēja darīt visu pati, bet viņa māte neļāva. Tagad, kad autore ļauj vidu mātei darīt-kas viņam nepatīk?!
18.11.2015 11:18 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Kad man bija gadi 20, viena no kļūdām, ko pieļāvu attiecībās, bija tas, ka reizēm slikti izteicos par vīra māti. Nekad nedrīksti teikt neko sliktu par vīrieša māti, kur nu vēl viņai personīgi izteikt aizrādījumus. Tā ir ļoti liela kļūda. Protams, jā, šeit ir problēma, mamma vēl nav palaidusi dēlu, un arī puisis vēl labprāt izbauda mammas rūpes. Jāmēģina ar vīrieti runāt un to risināt, bet nekādā gadījumā nedrīkst aizvainot viņa māti. Man gan tā problēma nebija tik saasināta, jo vīra vecāki dzīvo otrā LV galā un satiekās labākajā gadījumā reizi mēnesī. Bet man krita uz nerviem, ka vīrs nespēja viņai neko atteikt, iebilst, ja deva mums pilnu mašīnu ar lauku labumiem, mums bija jāņem, kaut tas nebija vajadzīgs, tāpat, kā jau cilvēkiem no laukiem, viņiem ir savādāks skatījums uz lietām, uz kafejnīcām iet ir izšķērdība, tas pats ar ceļojumiem utt. Vienā brīdī mani tas nedaudz nokaitināja un es atļāvos šo to skarbāk pateikt. Kopš tās reizes , kad to atļāvos, attiecības uzreiz pasliktinājās.
Tagad es vairs šo kļūdu nepieļauju , nekad neatļaujos pateikt nevienu sliktu vārdu par viņa māti. Tieši otrādi, pasaku, lai piezvana biežāk, lai uzaicina ciemos pie mums, lai pasveicina no manis utt. Vīrs to ļoti novērtē. Atceries, lai kāda tā sieviete būtu, tā ir viņa māte, ko viņš vienmēr cienīs un mīlēs un tev nebūs viņu noniecināt. Labā ziņa šajā visā - ja vīrietis patiesi ciena un mīl savu māti, arī viņš savu draudzeni/ sievu cienīs un mīlēs.
Un padomā pati - ja sieviete dzīvo viena ( bez vīra ), skaidrs, ka viņai nav viegli, vecākie bērni jau aizgājuši savā dzīvē pavisam, un negribās vēl to jaunāko palaist prom. Viņam taču jāatbalsta sava māte. Vajag meklēt kompromisu. Pamēģini arī tu būt iecietīgāka , draudzīgāka un tad jau ar laiku arī mātei mainīsies attieksme pret tevi un varēsi vīrieti gudrākā un labākā veidā lēnām attālināt no viņas. Sliktāk ir, ja vīrietis pats pieradis, ka māte visu izdara viņa vietā, un neko negrib darīt, ne māju tīrīt, ne ēst gatavot. Cik saprotu, šis nav tas gadījums. Mammai vienkārši gribās rūpēties par viņu, tā viņa vēl jūtas kādam vajadzīga un noderīga, kas ir saprotami, ja viņa ir palikusi viena.
18.11.2015 11:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits