Kad man bija gadi 20, viena no kļūdām, ko pieļāvu attiecībās, bija tas, ka reizēm slikti izteicos par vīra māti. Nekad nedrīksti teikt neko sliktu par vīrieša māti, kur nu vēl viņai personīgi izteikt aizrādījumus. Tā ir ļoti liela kļūda. Protams, jā, šeit ir problēma, mamma vēl nav palaidusi dēlu, un arī puisis vēl labprāt izbauda mammas rūpes. Jāmēģina ar vīrieti runāt un to risināt, bet nekādā gadījumā nedrīkst aizvainot viņa māti. Man gan tā problēma nebija tik saasināta, jo vīra vecāki dzīvo otrā LV galā un satiekās labākajā gadījumā reizi mēnesī. Bet man krita uz nerviem, ka vīrs nespēja viņai neko atteikt, iebilst, ja deva mums pilnu mašīnu ar lauku labumiem, mums bija jāņem, kaut tas nebija vajadzīgs, tāpat, kā jau cilvēkiem no laukiem, viņiem ir savādāks skatījums uz lietām, uz kafejnīcām iet ir izšķērdība, tas pats ar ceļojumiem utt. Vienā brīdī mani tas nedaudz nokaitināja un es atļāvos šo to skarbāk pateikt. Kopš tās reizes , kad to atļāvos, attiecības uzreiz pasliktinājās.
Tagad es vairs šo kļūdu nepieļauju , nekad neatļaujos pateikt nevienu sliktu vārdu par viņa māti. Tieši otrādi, pasaku, lai piezvana biežāk, lai uzaicina ciemos pie mums, lai pasveicina no manis utt. Vīrs to ļoti novērtē. Atceries, lai kāda tā sieviete būtu, tā ir viņa māte, ko viņš vienmēr cienīs un mīlēs un tev nebūs viņu noniecināt. Labā ziņa šajā visā - ja vīrietis patiesi ciena un mīl savu māti, arī viņš savu draudzeni/ sievu cienīs un mīlēs.
Un padomā pati - ja sieviete dzīvo viena ( bez vīra ), skaidrs, ka viņai nav viegli, vecākie bērni jau aizgājuši savā dzīvē pavisam, un negribās vēl to jaunāko palaist prom. Viņam taču jāatbalsta sava māte. Vajag meklēt kompromisu. Pamēģini arī tu būt iecietīgāka , draudzīgāka un tad jau ar laiku arī mātei mainīsies attieksme pret tevi un varēsi vīrieti gudrākā un labākā veidā lēnām attālināt no viņas. Sliktāk ir, ja vīrietis pats pieradis, ka māte visu izdara viņa vietā, un neko negrib darīt, ne māju tīrīt, ne ēst gatavot. Cik saprotu, šis nav tas gadījums. Mammai vienkārši gribās rūpēties par viņu, tā viņa vēl jūtas kādam vajadzīga un noderīga, kas ir saprotami, ja viņa ir palikusi viena.