Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Annie,
ja tas bija domāts man, tad es tā neteicu. Ja man būtu tāda situācija kā autorei, es nekādā gadījumā nepieļautu tādu necienīgu attieksmi no drauga mātes puses. Pirmkārt es nepieņemtu ēdienu, ko viņa dod un laipni, bet kategoriski pateiktu, ka es pati protu gatavot un turpmāk ēdienu no viņas nepieņemšu, un punkts. Ja viņai vai viņas dēlam kaut kas nepatīk, tad es no tāda memmes dēliņa ietu prom atpakaļ neskatoties.
Vēl viens gadījums, kad es nenoturētos un varētu ko asāku pateikt pretī vecam cilvēkam, - ja tā būtu krievu tantiņa, kas atļautos pārmest, ka runāju ar viņu latviski. Tādi gadījumi man ir bijuši un tad tiešām uznāk dusmas.
Bet runa jau nebija par tādiem izņēmuma gadījumiem, bet par to, ka kopumā visbiežāk bez jebkāda iemesla jaunieši neizjūt cieņu pret veciem cilvēkiem.
20.11.2015 14:44 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
To edienu mate ved pirmnkart jau delam,ne draudzenei. Un vini uz pusem ire dzivokli, ta ka puse ledusskapja pieder ari draugam.

vispar jau teicu lai ved, ietaupas laiks,un nauda uz partiku. Lai saka paldies ka ta mate nezvanas un neprasa derlam naudu vislaik, ir tadi stasti dzirdeti.
20.11.2015 14:55 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ir jāciena tie cilvēki kuri ir tavas cieņas vērti un viss.
20.11.2015 15:04 |

Reitings 8272
Tiesam par daudz sacepies. Tad,kad busi gatavojusi 10 gadus dien diena kartigus edienus,tu priecasies par gatavu edienu ledusskapi. Es drizak viramatei biezak zvanu ka mans virs. Man vina tiesham ur gandriz ka otra mamma. Macit viena otru nemacam,bet biezi plapajam. Vina mums citrreiz saperk kadus gardumus vai saved kadus labumus,kas vinai daudz sadotu. Un,ja man gadijies par daudz edienu sataisit,aiznesu vinai.
Es iebilstu tikai tad,ja virs pie mates katru dienu uzturetos stundam,kas ietekmetu musu pavadito laiku. Nu un,ka sazvanas katru dienu? Es tava vieta sakostu zobus un ietu atvainoties. Pateiktu,ka esmu pateiciga par dotajiem labumiem un ka tev paliek brivais laiks sev.
20.11.2015 15:04 |

Reitings 8272
Protams,ir ari launas viramates/sievasmates,bet nu,lai ar cik puishu vecakiem esmu iepazinusies,visiem bija briniskiga attieksme pret mani un visi mani slaveja. Es tieshi biezhi sastopos ar problemu,kur jauna vedekla lecas un grib ieviest kadu jaunu kartibu visiem un dancot pec vinas stabules,un bonusa vel neiecietiba un spitiba.
Un tad vel ir seviska kategorija-memmesdelini. Laikam man ir paveicies un neesmu ar tadiem sastApusies. Es ar viriesha mati nekarotu. Bet,ja virietis pats nemak pateikt -stop-vecakiem. Tad atkariba no situacijas mainitu virieti,nevis audzinatu vina vecakus.
Protams,ka mate nikna uz autori,jo dels neko nesaka. Tatad,vinam viss patik. Savukart,stridus no vina skatu punkta rada tikai dela draudzene
20.11.2015 15:18 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!
tas ari ir normali! Man berns ari zvana diena vismaz2 reizes, un es ari pazvanu. katru dienu! Ja ir labas attecibas tad 4 minusu telefona saruna ir ok.

Tacu te donmaju ar laiku ta nebus, mate pieradis un vairs nebus tuksas ligzdas sindroms ,Vienigi tur traki ka nav vira, draudzenu, darba , hobiju. Tad tas bus grutak!
20.11.2015 15:27 |

Reitings 854
Reģ: 07.03.2015
Te principā daudz, kas ir pateikts, bet par to ēdienu nešanu gan es gribētu uzrakstīt. Cilvēki ir dažādi un daži diezgan privātīpašnieciski attiecas pret savu privāto telpu, t.sk., dzīvesvietu. Piemēram, es. Es arī no savas mammas nepieņemtu šiverēšanos pa mūsu ledusskapi, ne tikai no drauga mammas. Ja piedāvā, tad es izvērtēju, vai vajag, vai nē, ja draugs saka, ka vajag, bet es uzskatu, ka nē, tad tā arī pasaku, ka pats varēs ēst. Bet ja sāktu uz mūsu mājām tāpat vien regulāri nest ēdienu... Nu, man tas ļoti nepatiktu. Es savas mammas un drauga mammas virtuvē nesaimniekoju, to pašu sagaidu (un saņemu) arī no viņām. (t)
20.11.2015 15:55 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Lovisa
Ne jau agrāk cienīja vecos-tik vien kā baidījās no vardarbīgajām soda metodēm. Civilizētā pasaulē tas nav pieņemami. Kāpēc tu uzskati, ka jaunieši nav pelnījuši smalkjūtību, iecietību, pieklājību, bet vecie ir? Ja vecie nerāda priekšzīmi jaunajiem, kā jaunie to var iemācīties?! No grāmatām? :D Pieklājība un cieņpilna izturēšanās civilizētā sabiedrībā ir norma-vienalga cik gadu. Paskaties kā citās vecās Eiropas valstīs vecie uzvedas. Mūsējie pensionāri kā ar akmens laikmeta manierēm :D
20.11.2015 16:15 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu tad, kas ir cieņa kā tāda galu galā? Manuprāt, būtu te tas jādefinē, jo savādāk dažiem šķiet, ka cieņa nozīmē bezierunu pakļaušanos it visā...

Ir jāciena tie cilvēki kuri ir tavas cieņas vērti un viss.

Diez, un kā tu nosaki, kurš ir tā vērts, lai tu viņu cienītu un, kurš nav? Vecu kundzīti uz soliņa tu necienīsi, jo viņa vnk nav tā vērta, jo neko tev labu nav izdarījusi? Cienīsi, jo neko sliktu nav izdarījusi? Bet tu tak vinu nemaz nepazīsti un viņa tevi arī! Vai tad nepastāv cieņa tikai tāpēc vien, ka ir kategorijas, kur cieņa vienkārši ir cieņa ne parko?...

Kopumā par tēmu, kur tika minēti večuki, kuri briesmīgi uzvedās pret jauniešiem... Mani tas neizbrīna, jo kādreiz šie vecīši bija tie paši jaunieši. Ja viņiem netika mācīts cienīt vecākos, tad pieaugot un kļūstot par veciem cilvēkiem, tas izpaužas necieņā pret visu un jebko. Nevar cilvēks, kurš ir labi un pieklājīgi audzināts, kļūt par neaudzinātu maitu vecumdienās. Tas ir kaut kas ļoti līdzīgs tēmai par visu nīstajām nepieklājīgām grūtniecēm un jaunajām mātēm - vari ar 100% pārliecību apgalvot, ka šīs sievietes arī nebūdamas grūtnieces un mātes ir maitas по жизни...
Vēl viens arguments, ka nav jēgas pārmācīt vecāku cilvēku ir tāds - ka nepārmācīsi. Pārāk iesīkstējis, pārāk pieradis pie konkrētas rīcības. Labākā taktika - neprovocēt un izvairīties, nevis par katru varīti censties kaut ko pierādīt - tāpat neizdosies.
20.11.2015 16:21 |

Reitings 3934
Neons
Par to cieņu domāts, ka ja tev kāds kliedz virsū vai rupji aizskar, tad tādu cilvēku arī tu drīksti necienīt. Nevis zīlēt kafijas biezumos, kuru cienīt, kuru nē.

Par vecajiem kļūdies. Nezinu, cik tev gadu, bet tajos laikos viss bija citādāk. Tā ir padomju paaudze, kurus dresēja un iebaidīja ar vardarbīgām metodēm. Jauniešiem bija sevi jāapspiež, jātur mute ciet, ja negribēja sodu. Un īstermiņā tas darbojās-tā laika jaunieši uzvedās pieklājīgi. Toties tagad, kad viņi ir veci, visas apslāpētās dusmas, naids, agresija lauztin laužas no viņiem ārā. Un jo īpaši uz mūsdienu jauniešiem, jo vecajiem skauž, ka viņi savā jaunībā tā nedrīkstēja uzvesties, nedrīkstēja brīvi paust savu viedokli, emocijas.
20.11.2015 16:37 |

Reitings 162
Reģ: 18.11.2015
Teika_Spolite- Arī mūsdienu jaunieši to nedrīkst darīt. Atškirība tikai ka vinus par to nesodīs.
20.11.2015 16:45 |

10 gadi
Reitings 2563
Kāpēc tu uzskati, ka jaunieši nav pelnījuši smalkjūtību, iecietību, pieklājību, bet vecie ir?

Un kāpēc Tu uzskati, ka vecie nav pelnījuši, bet jaunie ir? :) Visi ir pelnījuši, bet dažās situācijās vecajiem tomēr ir priekšroka. Autobusā apsēsties tu taču palaistu vecu tantiņu nevis pusaudzi?

Diez, un kā tu nosaki, kurš ir tā vērts, lai tu viņu cienītu un, kurš nav? Vecu kundzīti uz soliņa tu necienīsi, jo viņa vnk nav tā vērta, jo neko tev labu nav izdarījusi? Cienīsi, jo neko sliktu nav izdarījusi? Bet tu tak vinu nemaz nepazīsti un viņa tevi arī! Vai tad nepastāv cieņa tikai tāpēc vien, ka ir kategorijas, kur cieņa vienkārši ir cieņa ne parko?...

Pilnīgi piekrītu. Vakar tieši domāju tieši šo pašu. Nesaprotu tādus cilvēkus, kas uzskata, ka cieņa ir jānopelna. Tad sanāk, ka vari rupji izturēties pret, piemēram, pārdevēju veikalā un lai tu viņu sāktu cienīt, viņam tas jānopelna. Ja viņš būs laipns, smaidīgs, iedos atlaidīti, tikai tad viņu cienīsi? Nu kaut kāds absurds! Es uzskatu, ka ar cieņu jāizturas pret katru cilvēku un tikai tad, ja viņš izdara kaut ko man nepieņemamu, tad viņš var manu cieņu pazaudēt.
20.11.2015 16:46 |

Reitings 11996
Nu jau, nu jau - esmu padomju laiku paaudze - tu krietni pārspīlē! Protams, bija arī periods, kad cieņu panāca ar iebiedēšanu, bet šīs paaudzes jau ir mirušas. Mūsu vecāki jau visai brīvi tikuši audzināti, un mēs vēl jo vairāk.

Ja kāds kliedz virsū un rupji aizskar, tavupràt ir ok atbildēt ar to pašu? Man tas neliekas ok. Ja ne cieņas dēļ pret to cilvēku, tas pašcieņas dēļ - nenolaisties tik zemu. Jebkurā gadījumā runa ir par cieņas ievērošanu. Un nezinu nevienu svešu cilvēku, kurš bez iemesla kluptu krāgā otram svešam cilvēkam, ja ir pie pilnas apziņas un skaidrā. Un, ja nu tomēr, tātad nav pie pilna prāta un ar slimiem cilvēkiem nav vērts ielaisties strīdos!
20.11.2015 16:46 |

Reitings 3934
Bono26
Kāpēc mūsdienu jaunieši nedrīkst paust savas domas un emocijas?! Likums nosaka visiem vienādus rāmjus, kuru ietvaros visi esam vienlīdzīgi neatkarīgi no vecuma.
20.11.2015 16:48 |

Reitings 162
Un īstenībā tas nav tapēc, kā tu saki. Vienkārši vinu laikos neviens neatlāvās pat gribēdams, teikt ko rupju pret vecākiem cilvēkiem,pat ja par to netikri sodīti. Tie laiki bija citādāki un arī cilvēki bija savādāki. Viniem pat prātā nebija tādas rupjības,kadas tagad jauniesi runā. Nevelti ir tāds teiciens:" Manos laikos tā nebija"... Un ar sodien tur nav pilnigi nekada sakara. Vienkarsi cilveki sirdī bija daudz pieklajigaki.
20.11.2015 16:49 |

Reitings 3934
Neons
Es gan esmu redzējusi pietiekami daudz svešu cilvēku, kas bez iemesla klūp virsū citiem-parasti tās ir pensijas vecuma dāmas, kas izpauž savu neaudzinātību uz bērniem un jauniešiem.
20.11.2015 16:51 |

Reitings 11996
Neviens neliedz izpaust domas un emocijas! Neviens!!! Te drīzāk ir runa par to, KĀ tas tiek darīts. Ne vienmēr vajag kaut ko panākt ar runāšanu, ir taču milzumdaudz citu variantu kā likt saprast savu nostāju, nepazemojot un nepazemojoties.
20.11.2015 16:51 |

Reitings 3934
Bono26
Naivais :D
Nezinu nevienu mūsdienu jaunieti, kurš rupji izturētos pret pieaugušo, kas pret viņu izturas ar cieņu. Ikdienā rupjības redzu tikai kā atbildi uz pieaugušo/veco rupjībām.
20.11.2015 16:53 |

Reitings 162
Teika_Spolite- Jo jaunaks cilveks ir vel jauns nenobriedis gurkis, bet kudzīte ir cienijamos gados. Un arī speka un energijas jaunajiem ir vairak. Tadel tapec vien normals,labi audzinats jaunietis nekad un nekadis apstaklos neizturesies rupji pret daudz vecaka gadagajuma cilveku.

Un ja kada kundzite tevi saktu sist, tu ari sistu preti, berekinoties ka tada veida varetu kundziti nopietni ievainot,bet vina tevi ne???
20.11.2015 16:55 |

Reitings 5709
Rīgā rupjības no padzīvojušām tantiņām un vecīšīem var dabūt ik uz soļa, tas tiesa! Man tieši šķiet, ka jaunieši (padsmitgadnieki) ir ļoti pieklājīgi un saprotoši, par to veco paaudzi to nevarētu teikt. (t) Vēl tāda īpaša kategorija ir vīrieši ap 35-40. :D
20.11.2015 16:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits