Pēdējos komentārus gan neizlasīju, varbūt atkārtošos.
Vecāku ieteikumiem un padomiem, protams, ir zelta vērte. Es runāju par ieteikumiem un padomiem nevis sava viedokļa vai iegribu uzspiešanu. Piemēram, ja mana mamma brauc ciemos un prasa, ko atvest, tad tiek atvests tas, kas tiek prasīts nevis papildus marinētu biešu vai ķirbju burciņas un citi brīnumi, ko es neēdu, tikai tāpēc, ka mammai liekas, ka man varētu gribēties. Piemēram, ir atšķirība starp: meit, man šķiet, ka šī nav piemērota kleita pasākumam, es tādu nevilktu. un: Kāpēc tu šito velc, kas tev galīgi prāta nav, kurš tad tādā paskatā uz pasākumu iet. Velc nost tūlīt pat utt. runā tik ilgi kamēr tu izdari, kā viņa grib, lai tikai aizveras.
Es šaubos, ka šī konkrētā vīrieša māte ir stipri savādāka, kā manis pašas pieredzētā. Katra vecāka pienākums ir izaudzināt bērnu, lai pienākot attiecīgajam vecumam, kad tiek pamestas vecāku mājas (arodskola vai studijas augstskolā u.c.), lai bērns spēj par sevi parūpēties. Un uzsākot ar kādu kopdzīvi sievietes pienākums nav aprūpēt vīrieti kā mazu bērnu, bet ir mātes, kas acīmredzami to nesaprot. Manā gadījumā no manis to arī gaidīja un nedod die's nāca ausīs, ka dēliņš ir vakariņu šķīvjus labprātīgi nomazgājis, kā arī meklēja līdzīgu vedeklu sev pašai. Es neatbildu šīm prasībām un es nepatiku, lai gan strīdējušās nekad nebijām. Te arī visa nepatika. Gan jau arī šī māte neuzskata autori par piemērotu.
Autore: Es domāju, ka tu tos divus variantus tu jau pati esi sapratusi: turi muti un pieciet vai arī šķiries, jo nekas nemainīsies.
Ko es ar to gribu pateikt: vecāki drīkst ieteikt un dot padomus, situācijās, kad to lūdz, nevis uzspiest savu viedokli.
P.S. par gatavošanu: ja ir tiešām kārtīgs ēdiens nevis kotletes, kas taisītas no speķa un puskukuļa baltmaizes vai izvārīti kartupeļi, tad nav tik slikti. :-D