Drauga māte bojā attiecības?

Reitings 29
Reģ: 20.10.2009
Sveikas!
Vēlētos saņemt kādu noderīgu padomu no jums,jo noteikti esat pieredzējušākas nekā es :)

Mans stāsts + jautājums:
Esam ar draugu kopā jau 3o gadu un esam viens otra pirmais tuvais cilvēciņš,tāpēc pieredzes par attiecībām nav nekàdas. Pirmie 2i gadi bija fantastiki,bet tik līdz brīdim,kad ievācos pie viņa un viņa mammas. Nepārprotiet-viņam ir forša mamma tikai ar raksturu! Tad sākās pirmie strīdi starp mani un viņu un mani un viņa mammu.Šo mēnešu laikā es redzēju kā viņš ir ticis audzināts un man tas nav pieņemami.Viņš ir jaunākais bērns,tāpēc viņa mamma to vien dara kā aprūpē viņu.Man tas sāka krist uz nerviem,jo uzskatīju,ka 20 gadu vecumā ir jāmāk gan trauki aiz sevis novākst,gan dažreiz pateikt mammai nē... Pēc pusgada dzīvošanas 3atā izlēmām,ka vēlamies dzīvot divatā. Pirmais mēnesis bija eiforisks-viss atkal bija labi-nekādu strīdu un dusmu. Un atkal šo sabojāja viņa mamma-viņa sāka vest mums ēdienu,zvanīja viņam katru dienu un viņam tas likās normāli!!Vai man vienīgajai liekas,ka tas nav pareizi? Nu jau gadu esam savā dzīvoklī un nekas nav mainījiem-ledusskapis ir pilns ar viņa mammas ēdienu un katru otro dienu viņš brauc pie viņas lai kaut ko palīdzētu izdarīt-noparkot mašīnu,izdarīt kādu tehnisku darbu(nevainoju,jo viņa mamma dzīvo viena), palīdzēt aiziet iepirkties un tamlīdzīgas lietas. Šī gada laikā esmu 2 reizes neizturējusi un pateikusi ko par šo domāju,bet tas neko nav mainījis.... Viņa nesaprot,ka savs 22 gadus vecais dēls ir jāpalaiž vaļā.... Pēc otrās reizes viņa uz mani tā apvainojās,ka tagad no sava drauga dzirdu viņas izteiktus teikumus kā-"viņa tev nenāk par labu,jo ir ļauna" vai "tu vienmēr vari palikt pie manis,ja viņa tev atkal liek kaut ko darīt". Draugs man pēc vienas šādas sarunas starp mums abiem un viņa mammu mums par vidu pateica,ka nevēlas ar mani būt kopā,bet pamest arī nevēlas.Tagad jau pāris mēnešus šādi dzīvojam-ārēji viss ir labi,bet iekšēji nē...

Tagad domāju vai viņš jebkad kļūss tik nobriedis,lai iemācītos pateikt savai mammai,ka viņam tagad ir cita ģimene? Un vai vispār ir vērts gaidīt,kad viņš kļūs nobriedis,vai arī šādi vīrieši to nekad tā īsti nesaprot? Vai man ir vērts censties kaut ko labot un censties atgriezt dzirkstelīti šajās attiecībās(jo jau tik daudz reižu esam centušies attiecības uzlabot)? Vai labāk nemocīties un doties katram uz savu pusi?

Atvainojos par savu garo stāstu!
Ļoti gaidu jūsu komentārus un padomus,jo pašlaik jūtos kā strupceļā!
17.11.2015 22:32 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Māte var un drīkst sazvanīties ar dēlu, aicināt ciemos, lūgt palīdzēt, bet nedrīkst stiept savu ēdienu uz svešu ledusskapi un noskaņot dēlu pret viņa draudzeni.

+++
20.11.2015 10:57 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Pilnīgi piekrītu, ka mūsdienu jaunieši vispār nezina, kas ir cieņa pret vecākiem cilvēkiem un tas ir nožēlojami. Jā, drīkst izteikt savu viedokli, ja tas ir pretējs tam, kā domā tas vecais cilvēks, bet tas ir jādara pieklājīgi, neaizvainojot un nepaceļot balsi.
Bet vai tas nozīmē, ka jāpacieš visas vīramātes izdarības un jāļauj kāpt sev uz galvas? Nē. Bet tas ir jārisina caur draugu/vīru. Un, ja vīrietis nespēj vai negrib tikt ar to galā, tad, ja tu sevi cieni, tad mūc no tāda vīrieša - lupatas.
20.11.2015 11:04 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Lovisa
vai autore kādā brīdī minēja, ka pacēla balsi, lamājās vai citādi aizskāra māti? jūs to pašas izdomājat?
20.11.2015 11:07 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Es ne to vien pateiktu! Bet mani laikam vairāk aizvainotu ne tā māte, bet pats tas draugs, ka klusē un neaizstāv savu sievieti. Jo tagad viņam ģimene ir draudzene nevis māte. Māte to nespēj pieņemt.
Lasot sada veida komentarus es vienmer nodomaju, ka man zel viriesa/puisha kurs ir kopa ar peronu kurai sada domasana.

Viriesa mates svarigums neizcab lidz ar sievietes/sievas paradisanos. Ari vinas svarigums nemazinas. UN ir briesmigi ja jauna sieviete iedomajas, ka tagad vina ir prioritate, matei japazvana reizi pusgada, jaapciemo reizi gada un miers majas. Ir zel, ka sieviete nesaprot, mate un sieva un divas pilnigi dazadas kategrijas un tas sava starpa vispar nesaskaras. , viena otru neizledz un viena otrai netrauce. Sieva ir sieva un mate ir mate.

Un ko nozime, eaizstav savu sievieti? Pret ko? Pret to, ak vina pati baz savu purnu kur nevajag? Logika apbrinojama. Bet vispar pec Golden komentariem saja forma man radies iesaids ka par loti nepatikamu, egoistisku, rupju, pofigistisku, neiecietigu personu.
20.11.2015 11:13 |

10 gadi
Reitings 2563
začeits,
kurā vietā es teicu, ka runāju par autores gadījumu?? Par to jau es izteicos pāris lapas iepriekš. Es runāju vispārīgi par to, kāda ir mūsdienu jaunatne. Par autori jau teicu, ka viņa, manuprāt, neko nepareizi nav izdarījusi un pilnībā saprotu, kā viņa jūtās.
20.11.2015 11:16 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Lovisa
Kā tev šķiet, kāpēc mūsdienu jaunieši izturas ne pārāk pieklājīgi pret veciem cilvēkiem?
Aizej un paskaties, kas notiek skolās-ir ļoti daudz skolotāju, kas savus kompleksus, bērnības traumas izliek uz bērniem-apsaukā, pazemo, aizskar. Paskaties, kas notiek sabiedriskajā transportā - tantes uzbļauj vai labākajā gadījumā uzburkšķ, apvaino jauniešus par to, ka nav atbrīvojuši vietu. Paskaties, kas notiek ģimenēs, kā vecāki runā ar bērniem-pavēloši, aizskaroši, pazemojoši. Ne jau visur tā ir, bet 50:50 gadījumu ir tieši tā. No pieredzes saku-izturoties ar cieņu pret bērniem, jauniešiem, tie vienmēr pretī izturas tāpat ar cieņu. Tas notiek dabiski, automātiski. Nekādu konfliktu! Tikai daļai veco cilvēku ir uzskats, ka bērni un jaunieši ir dresējami kucēni un tad brīnās, ka pretī saņem rejas.
20.11.2015 12:09 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Nu, ja egoisms ir neļaut sev darīt pāri kādam, tad varbūt arī esmu egoiste! :) Jo es šajā pasaulē pret visu aizstāvēšu sevi un savu vīrieti - neskatoties ne uz ko.
Un ko autore izdarīja nepareizi? Izteica domas? Un tas deva mātei tiesības teikt, ka ja draugam "liek kaut ko darīt", lai skrien pie māmiņas? Jā, es saprastu, ja draudzene rupji izteiktos, bļautu un tā, bet viņa tak vnk pateica, ka tas nav pareizi, ka pieaugušu vīrieti auklē kā bēbi. Kas tur slikts? Tas tak ir pilnīgi normāli, es nesaprotu kapēc jācepas par šādu aizvainojumu! Man tas šķiet pat smieklīgi :D Ja tā pateiktu manai mammai, neviens neapvainotos un vēl viņa pateiktu paldies, ka uz šādu viņas kļūdu ir aizrādīts. Tas tak nav tā, ka viņai sāk kliegt virsū un saka - Tu esi pilnīgi garām izaudzinājusi dēlu! Te jau rodas problēma, ka nespēj uzņemt kritiku nelielu, vai arī patiesība acīs kož.
Es sevi aizstāvētu - ja tāpēc esmu pofigistiska, tad ok, bet labāk tā, nekā mani aizvaino un es sēžu bez mugurkaula. Un te iet runa par šo gadījumu, nerunāju par citiem, kur jaunieši tāpat vien brūķē muti. Tādi arī ir un jāmāk ambīcijas apslāpēt, bet te ir reāla situācija, kur tiek aizvainota meitene, starp citu, visvairāk no sava vīrieša, bet nu, to jau lai izlemj viņa vai grib lai tas tā paliek.
20.11.2015 12:11 |

10 gadi
Reitings 13809
Protams, nenoliedzu, ka es šādās tēmās esmu samērā emocionāla, jo zinu, ka reizēm bērni var darīt visu, bet nekas nav labi. Un nekas arī nav jāizdara, lai kļūtu slikti. Vienkārši tādi cilvēki gadās.
Bet mums katram jau tas viedoklis arī veidojas uz savā dzīvē pieredzeto. Kamēr pieredzes nav, tikmēr ir plika teorija, kas bieži vien ar realitati nesakrīt.
20.11.2015 12:23 |

Reitings 187
Reģ: 14.09.2015
Man jāpiekrīt Annie. Es lielisku saprotu visas, kas saka, ka mamma tikai grib labu utt., bet visbiežāk jādomā, ka ir laimējies ar mīlošiem, gādīgiem un rūpju pilniem vecākiem, kas vēl tikai labu. Ticiet, ne visi vecāki tādi ir.
20.11.2015 12:29 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Pēdējos komentārus gan neizlasīju, varbūt atkārtošos.

Vecāku ieteikumiem un padomiem, protams, ir zelta vērte. Es runāju par ieteikumiem un padomiem nevis sava viedokļa vai iegribu uzspiešanu. Piemēram, ja mana mamma brauc ciemos un prasa, ko atvest, tad tiek atvests tas, kas tiek prasīts nevis papildus marinētu biešu vai ķirbju burciņas un citi brīnumi, ko es neēdu, tikai tāpēc, ka mammai liekas, ka man varētu gribēties. Piemēram, ir atšķirība starp: meit, man šķiet, ka šī nav piemērota kleita pasākumam, es tādu nevilktu. un: Kāpēc tu šito velc, kas tev galīgi prāta nav, kurš tad tādā paskatā uz pasākumu iet. Velc nost tūlīt pat utt. runā tik ilgi kamēr tu izdari, kā viņa grib, lai tikai aizveras.

Es šaubos, ka šī konkrētā vīrieša māte ir stipri savādāka, kā manis pašas pieredzētā. Katra vecāka pienākums ir izaudzināt bērnu, lai pienākot attiecīgajam vecumam, kad tiek pamestas vecāku mājas (arodskola vai studijas augstskolā u.c.), lai bērns spēj par sevi parūpēties. Un uzsākot ar kādu kopdzīvi sievietes pienākums nav aprūpēt vīrieti kā mazu bērnu, bet ir mātes, kas acīmredzami to nesaprot. Manā gadījumā no manis to arī gaidīja un nedod die's nāca ausīs, ka dēliņš ir vakariņu šķīvjus labprātīgi nomazgājis, kā arī meklēja līdzīgu vedeklu sev pašai. Es neatbildu šīm prasībām un es nepatiku, lai gan strīdējušās nekad nebijām. Te arī visa nepatika. Gan jau arī šī māte neuzskata autori par piemērotu.

Autore: Es domāju, ka tu tos divus variantus tu jau pati esi sapratusi: turi muti un pieciet vai arī šķiries, jo nekas nemainīsies.

Ko es ar to gribu pateikt: vecāki drīkst ieteikt un dot padomus, situācijās, kad to lūdz, nevis uzspiest savu viedokli.

P.S. par gatavošanu: ja ir tiešām kārtīgs ēdiens nevis kotletes, kas taisītas no speķa un puskukuļa baltmaizes vai izvārīti kartupeļi, tad nav tik slikti. :-D
20.11.2015 12:41 |

Reitings 78
Reģ: 22.01.2014
par visiem 100 piekrītu Annie teiktajam, kas pats nav saksāries no malas viegli spriest. Kad pašam jāiet tam visam cauri tad saproti, ka teorija nevienmēr iet kopā ar praksi.. Es arī kādreiz uzskatīju ka viņa vecāki ir svēta lieta , jāpieņem kādi ir, bet arī vecākiem būtu jāciena savu bŗnu izvēle..
20.11.2015 12:41 |

10 gadi
Reitings 44027
Reģ: 11.02.2015
Ja tomēr tagad neielaisties diskusijās, kurās tiek vispārināta jauniešu vai vecāka gadagājuma cilvēku MŪSDIENU IZTURĒŠANĀS...

Par konkrēto gadījumu vēl piebilde - mani konkrēti aizvainotu, ja māte dēlam katru otro dienu dotu pašas gatavotas maltītes. Ne jau produktus, pievērsiet uzmanību, dāmas, bet gan ēdienu!!!
Skaidrs, ka arī tā ir necieņa pret meiteni, kas cenšas un grib saimniekot savās mājās, vīt savu ģimenes ligzdiņu. Es to noteikti iztulkotu kā uzbraucienu - tu nemāki gatavot!!
Es pat reāli zinu draudzeni, kas agrāk nemācēja gatavot, bet viņi abi ar puisi par to kopīgi iesmēja, ka šovakar kotletes pēc deguma garšo vai mērce kā galerts sanācis... Un tam puisim arī riktīgi gādīgā māmiņa. Bet viņš, acīmredzot, pats par savas meitenes gatavošanu mātei nesūdzējās un neskrēja pie viņas nabadziņš beidzot paēst... Un tagad šī draudzene gatavo vienkārši lieliski!!
20.11.2015 12:58 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ēšanas jautājumu arī var citādi risināt.. Es droši vien teiktu - Tu tik ļoti par mums rūpējies un lutini ar gardumiem, tāpēc (piemēram) piektdien es uzaicinu uz kopīgām vakariņām! :) Sagatavotu burvīgu maltīti un regulāri šādu pasākumu atkārtotu.. varbūt ilgtermiņā kaut kas mainītos :)
20.11.2015 13:02 |

10 gadi
Reitings 2563

Zini, man šķiet, ka tas galvenokārt ir tādēļ, ka mūsdienās jaunieši ir pārāk izlutināti. Skolā, ģimenē, sabiedrībā - visur viņiem ir tiesības, bet pienākumu nav nekādu. Visi izdabā viņiem un, nedod Dievs, kāds piedurs viņam pirkstu vai pateiks kādu skarbāku vārdu. Tādēļ viņiem ir tā visatļautības sajūta, ka viņš drīkst visu un ir visuvarens.
Protams, ir jau visādi cilvēki, arī veci cilvēki mēdz neiecietīgi izturēties pret jauniešīem, bet, cik esmu novērojusi, tieši jaunieši ir tie, kas vairāk atļaujas būt rupji.
20.11.2015 13:06 |

10 gadi
Reitings 2563
Nez kāpēc neiekopējās citāts. Tā bija mana atbilde uz šo:
Kā tev šķiet, kāpēc mūsdienu jaunieši izturas ne pārāk pieklājīgi pret veciem cilvēkiem?
20.11.2015 13:09 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Lovisa
Nu ja vecs atļaujas jaunietim pateikt skarbāku vārdu un pirkstu piedurt, ir normāli, ja jaunietis akceptē šādu vecāka cilvēka piedāvātu komunikācijas modeli un vecajam pretī pasaka skarbāku vārdu un piedur pirkstu. Vecākajām jārāda jaunajiem piemēru, skarba vārda vietā izsakoties smalkjūtīgi un pieklājīgi.
20.11.2015 13:11 |

Reitings 162
Reģ: 18.11.2015
Pec maniem noverojumiem,tiesi jaunietes-meitenes ir tas,kura atlaujas biezi rupji vai agresivi izteikties pret veciem cilvekiem. Jo ir jaunas un nenobriedusas skukenes. Neatceros ka butu kadreiz redzejis kad kads dzeks baigi dirstos ar kadu oensionaru,bet jaunas skukenes- bieži. Kaut kā vinam nav iemacita ciena pret vecakiem cilvekiem. Pat ja,veceniite kaut ko ne ta pasaka-pagriezies un kluse vai atbildi pieklajigi,nevis japarada visam autobusam sava neaudzinatiba...
20.11.2015 13:19 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Drauga mamma, kā nopratu, dzīvo viena... tas ir tikai normāli, ja viņa vēlas uzmanību, palīdzību no savas atvases. Bet, ja mājās vēl ir drakons, kurš tāpēc skandalējas.. skumji..

Pēc rakstītā nopratu, ka tie mammas skarbie izteikumi ir parādījušies vēlāk, ne uzreiz..

Mani vairāk izbrīna tas, ka diskusijas autore vēl plāno puisi pāraudzināt, neskatoties uz to, ka viņš jau skaļi pauda savas domas:
nevēlas ar mani būt kopā
20.11.2015 13:19 |

10 gadi
Reitings 2563
teika_spolite
Tur jau tā lieta, ka pieaugušie ir tik ļoti pieklājīgi un iecietīgi, ka jaunie uzskata, ka ir tādu auklēšanos pelnījuši, lai vai ko darītu, bet paši drīkst izturēties pret citiem kā ienāk prātā. Kādreiz taču bija pavisam savādāk, skolās bija stingra disciplīna un tie, kas neklausīja, saņēma sodu. Un nevienam pat prātā neienāca runāt pretī vecākiem cilvēkiem, viņus cienīja.
Es laikam vienkārši esmu vecmodīga, jo nekad bez iemesla un pat ar iemeslu, nerunāju pretī veciem cilvēkiem, jo man mācīja izturēties ar cieņu pret vecākiem cilvēkiem.
20.11.2015 13:24 |

10 gadi
Reitings 13809
Vai var apgalvot, ka autore ir nepieklājīga un runā pretī veciem veciem cilvēkiem tikai tāpēc, ka atļāvās izteikt savu viedokli drauga mātei? Nu, tā jau arī nevar, ka vecāki teiks visu, kas ienāks prātā, bet jaunie pzemībā nolieks galvu un darīs, ko liek. Un tam nav nekāda sakara ar pieklājību vai nepieklājību.
20.11.2015 13:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits