Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pretruna

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Sveikas!

Šovakar ar draugu apspriedām to, kādai jābūt ģimenes dzīvei.Un nonācām pretrunā... Es teicu, ka vīrietis ir tas, kurš nes lielo mamutu mājās un ir apgādnieks, bet sieviete strādā baigi neiespringstot uz algu, tie var būt 300 euro, un būtu okey. Vai ideālajā variantā var nestrādāt vispār, ja draugs pelna pietiekoši. Toties sieviete ir tā, kas uztur pavardu mājās, gatavo ēst un mīl vīru, lai viņš ir laimīgs.

Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Kādi uzskati ir jums un jūsu draugam un kā darāt jūs?

Patīkamu vakaru!:-)
16.11.2015 22:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
.... atkal jau jāpaskaidro - nerunāju par gadījumiem, kad naudu vajag, bet citu variantu NAV.
18.11.2015 17:17 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Ai nu zini kā, galvenais, ka jums saskan domas. Mums ir tā, ka mamutu nes vīrs, es mazāk. Un plānoju arī kādu laiku vispār nestrādāt, bet mūsu ģimenē tas ir normāli, jo drīz būs bērns, kuru audzināt. Un ir pilnīgi skaidrs, ka vismaz mātei ir jābūt mājās pirmos gadus un tēvam jānes nauda, lai ģimene varētu funkcionēt.
Tiem, kas uzskata, ka viss jādala un jādara uz pusēm... hmmm... tad jau zūd visa sievietes būtības jēga, nekad neesmu bijusi feminisite, ļoti mīlu, ka vīrietis uzņemas vairāk un dara vairāk un pelna vairāk un vispār... :) Varbūt esmu vecmodīga, bet uzskatu, ka tas nav vīrietis, kurš nevar uzturēt ģimeni. Neiet runa par dārgām mantām un savrupmāju, bet elementāri vajadzības nodrošināt ir jāspēj pa savu algu.
18.11.2015 17:30 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Protams, ja vajadzētu, tad uzturētu ģimeni, arī vīru. Esmu jau vienu brīdi arī uzturējusi, kad vīram nebija darba, bet tas vnk bija tāds posms dzīvē. Tagad viss ir kārtībā :)
Man šķiet tās vīrišķīgās, kas tik bīda biznesu un skrien pēc naudas arī nav īpaši laimīgas sievietes, bieži slimo ar ginekoloģiskām vainām, depresijām un veģetatīvām distonijām, jo vnk nav saskaņā ar sevi un dabu. Bet es jau vispār ar putniem šajā jomā.
18.11.2015 17:33 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
gan jau ka daļa skrienošo un biznesu bīdošo ir laimīgas, tapat ka daļa pavarda kurinātāju ir nelaimīgas. Katram savs. Tikai jādzīvo saskaņā ar sevi, nevis "vīrs pēc kāzām negribēja, lai es strādāju", un 20 gadus vēlāk pēc šķirsanās sieviete beidzot atplaukst un atrod laimi darbā.

par "saskaņā ar dabu" nekomentēšu, bet jā, saskaņā ar sevi gan, iespēju robezās, jācenšas būt.
18.11.2015 17:40 |

Reitings 272
Reģ: 01.03.2015
nekad neesmu bijusi feminisite, ... Varbūt esmu vecmodīga,

tu esi nevis nefeministe vai vecmodīga, bet vnk seksiste, ja visas karjeristes noraksti kā nelaimīgas, vīrišķīgas un ar ginekoloģiju slimojošas. tas ir fakts.
18.11.2015 17:52 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
vīrišķīgās, kas tik bīda biznesu un skrien pēc naudas arī nav īpaši laimīgas sievietes, bieži slimo ar ginekoloģiskām vainām, depresijām un veģetatīvām distonijām, jo vnk nav saskaņā ar sevi un dabu.

Tas ir stulbākais, ko es pēdējā laikā esmu lasījusi. Izklausās pēc skaudības - pašai nesanāk, tāpēc labāk augstprātīgi pateikt, ka viņas jau tāpat nav laimīgas utt. Domāju, ka sieviete, kas vēlas sevi īstenot karjerā un viņai tas veiksmīgi izdodas, ir daudz laimīgāka to darot, nekā ja kāds viņai to atņemtu, iesēdinātu četrās sienās un teiktu ''sēdi, maini pamperus un esi laimīga, jo tikai tā ir sievietes daba''.
Ņemot vērā šādu loģiku sanāk, ka sievietei obligāti vajadzīgs vecis un viņa nemaz nedrīkst nebūt attiecībās(jo ja nav veča, tātad, pašai jāstrādā, pašai jācenšas un jāveido karjera, lai būtu ienākumi un tas kaut kādā veidā automātiski viņai radīs distoniju un ginekoloģiskas problēmas). Tātad, vienalga kāds - ka tikai ir vecis, kas uzturēs, jo nedod dievs, viņa izdomās, ka vēlas kaut ko sasniegt - ginekoloģijas problēmas būs klāt kā likts.
18.11.2015 17:55 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
vīrišķīgās, kas tik bīda biznesu un skrien pēc naudas arī nav īpaši laimīgas sievietes, bieži slimo ar ginekoloģiskām vainām, depresijām un veģetatīvām distonijām, jo vnk nav saskaņā ar sevi un dabu.

:-D Apbrīnojama domāšana!
18.11.2015 19:02 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
Rene, Tu esi paarliecinaata, ka Tev ir viirietis? Izklausaas vairaak peec vientuljaas maamules un 16-18gadnieka deela attieciibaam. Maamukjis velk mamutu, shmoree un tiira, deels nu taa piehaltuuree, lai piemestu mamutam pieklaajiibas peec, savu shkjiivi nomazgaat gan nav iemaaciijies, kaa arii veljasmashiinas podzinjas shim ir tumsha bilde.

hahaha! es vispār nesūdzos neee par ko tieši savā dzīvē - nekad nav bijusi situācija, kad draugs pelnītu mazāk, nekad nav bijis draugs, kas man nepalīdzētu tīrīt māju vai gatavot ēst, kā arī es esmu priecīga par savu darbu, kurā par saņemto atalgojumu varu atļauties labi dzīvot, atpūsties, ceļot un, imagine, nebūt pārskrējusies un pārgurusi. tā, ka, jā, visdrīzāk man ir vīrietis un es viņam - līdzvērtīga partner in crime :) un man traki patīk tā sajūta.
19.11.2015 00:01 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits