Pretruna

Reitings 239
Reģ: 16.03.2015
Sveikas!

Šovakar ar draugu apspriedām to, kādai jābūt ģimenes dzīvei.Un nonācām pretrunā... Es teicu, ka vīrietis ir tas, kurš nes lielo mamutu mājās un ir apgādnieks, bet sieviete strādā baigi neiespringstot uz algu, tie var būt 300 euro, un būtu okey. Vai ideālajā variantā var nestrādāt vispār, ja draugs pelna pietiekoši. Toties sieviete ir tā, kas uztur pavardu mājās, gatavo ēst un mīl vīru, lai viņš ir laimīgs.

Bet draugs uzskatīja tā, ka abiem ir jāstrādā un jāpelna pēc iespējas vairāk, un abiem jāpiedalās visos maksājumos, bez maz vai pusi uz pusi.

Kādi uzskati ir jums un jūsu draugam un kā darāt jūs?

Patīkamu vakaru!:-)
16.11.2015 22:09 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Man ar vīru attiecībās ir tāds vidus variants - abi pelnām naudu un abi piedalāmies mājas darbos tā, lai neviens no mums nav izteikti noguris vai pārstrādājies. Ja attiecību sākumā galvenā pelnītāja biju es, bet mājas darbus vairāk paveica vīrs, tad tagad kādu laiku jau varam atļauties manu nestrādāšanu un mājas darbos piesaistīt palīdzību no malas. Vienkārši perfekti - māja tīra, abi paēduši, abi atpūtušies un priecīgi! :D

Bet nu uzskatu, ka jebkurš attiecību modelis ir labs, kamēr tas vienlīdz apmierina visas iesaistītās puses! :)
17.11.2015 19:13 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Cik daudzas šeit ir tādas,kas var likt roku uz sirds un teikt,ka apmierina attiecību modelis- sieviete pelna vairāk, dara mājas darbus,bieži izmaksā vīrietim,vairāku gadu garumā,sedz loģiski vismaz pusi maksājumus utt?
17.11.2015 19:18 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Ak, mūžīgā un nemirstīgā cosmo tēma! :-D
Neizplūdīšu garos tekstos, īsumā uzskatu - ja attiecībās ir divi pieauguši, fiziski un morāli veseli cilvēki, nevienam otrs nav jāuztur. Tas, kā sadalīt visus tēriņus jau ir katra pāra pašu ziņā.
Galvenais, lai abiem uzskati nav diametrāli pretējikā autores gadījumā, tad tur diez vai kaut kas labs var sanākt ilgtermiņā.
17.11.2015 19:22 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Nekad negribētu būt atkarīga no vīrieša, tāpēc savās attiecībās neredzu tādu variantu, ka strādāju par ļoti mazu algu vai nestrādāju nemaz. Man ir svarīgi, lai es pelnītu tik daudz, ka, ja nu gadījumā palieku viena, spēju sevi uzturēt. Ne mazums redzēti varianti, kad vīrs sievu-mājsaimnieci izliek aiz durvīm un viņai pat nav naudas par ko istabu īrēt.
Neesmu nostrādājies zirgs un ar vīrieti neauklējos. Abi strādājam un abi arī rūpējamies par mājas soli. Piemēram, šovakar, kamēr es pēc darba staigāju pa veikaliem, viņš gatavoja vakariņas. Es atbraucu un mani gaida silts ēdiens. Vakar es gludināju drēbes, bet viņš ar putekļusūcēju tīrīja grīdas.
17.11.2015 19:48 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ne mazums redzēti varianti, kad vīrs sievu-mājsaimnieci izliek aiz durvīm un viņai pat nav naudas par ko istabu īrēt.
nekad dzive neko tadu nav nacies redzet, Un ari juridiski to diez vai varetu dabut gatavu. Lasot brizam domaju ka daza dzivo kaut kada bomzu cietumnieku vide kur ipatnas attiecibas apkart tikai.
17.11.2015 19:57 |

Reitings 643
Nu tas, ka tu to neesi redzējusi, nenozīmē, ka tas nenotiek :-D gan jau arī miljonu skaidrā naudā neesi redzējusi, bet tas nenozīmē, ka tāda nauda neeksistē.

Zinu labi nodrošinātas nu jau bijušās ģimenes, kurās sieva atbrauca un visu gatavu, nevienu dienu nestrādaja un tad palika plika uz ielas.
17.11.2015 20:03 |

Reitings 23705
Zinu labi nodrošinātas nu jau bijušās ģimenes, kurās sieva atbrauca un visu gatavu, nevienu dienu nestrādaja un tad palika plika uz ielas.
nu un? Vismaz dzive ko ir izbaudijusi, un lai ari iretaq istaba bet dzivo. Kamer tatadm ka tev kremt joprojam. Tacu fleite vien, nemot vera ka LV ir gauzi maza melot jega kada? Padari sevi par smiekligu oponejot ar izdomatiem faktiem.
17.11.2015 20:07 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Ne mazums redzēti varianti, kad vīrs sievu-mājsaimnieci izliek aiz durvīm un viņai pat nav naudas par ko istabu īrēt.

Līdzīgi kā Rīdziniece, arī es šādu izgājienu zinu tikai vienu, tikai tur nevis "izlika aiz durvīm", bet gan lika "samierināties" ar citām sievietēm (jāpiebilst, ka meitene tur pati bija vainīga pie savas situācijas, ja būtu attiecību sākumā kustinājusi smadzenes nevis tikai kājas pletusi, tad situācija būtu cita!).

Pati jau vairāk kā pusgadu nestrādāju, bet ja šodien būtu jāškirās no vīra, tad man paliek mans dzīvoklis, mani uzkrājumi un vēl puse no kopīgās mantas. Izglītība ir, darba pieredze arī - elementāri spētu atsākt pilnībā pati sevi uzturēt.
17.11.2015 20:09 |

Reitings 643
Man uzvārdus tev nosaukt, apsēstā sieviete? :D Tu laikam esi tā sabiedrības lauvene, kas pazīst visus un visu par visiem zina.

Atslābsti, tas, ka tev patīk būt apgādājamai, nenozīmē, ka to vajag visām.
17.11.2015 20:10 |

Reitings 23705
Nevaresi nosaukt mele! Ta ka beidz te savus pasaku stastus. :-D:-D:-D
17.11.2015 20:13 |

Reitings 23705
tslābsti, tas, ka tev patīk būt apgādājamai, nenozīmē, ka to vajag visām.
tev par skrobi stradaju, kopju maju un sevi. Bet ja mamutu nes virieris un ari naglas siena dzen tikai vins :-P(l)
17.11.2015 20:14 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tak, meitenes, ja Kubis saka, ka tā nav, tad tā pilnīgi noteikti nav. Kubis tak visu zina labāk par citiem. 8-)
17.11.2015 20:15 |

Reitings 23705
Līdzīgi kā Rīdziniece, arī es šādu izgājienu zinu tikai vienu, tikai tur nevis "izlika aiz durvīm", bet gan lika "samierināties" ar citām sievietēm (jāpiebilst, ka meitene tur pati bija vainīga pie savas situācijas, ja būtu attiecību sākumā kustinājusi smadzenes nevis tikai kājas pletusi, tad situācija būtu cita!).
tak cosmo standarts, ja nav argumentu izdoma neeksistrejosus faktus jbkura joma un sak personigus uzbraucienus. :-D
17.11.2015 20:16 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es ar brīnos par tām plikajām nabadzēm, īsti nekad laikam tādas neesmu satikusi :-D katrā gadìjumā sieviešu-pāraslogotu zirgu ir daudz vairāk.
17.11.2015 20:17 |

Reitings 643
Protams, kāpēc gan man forumā nepublicēt svešu cilvēku vārdus un uzvārdus, jo redz Kubiete man netic :D
Ej atpūties! Kas tu tāda esi, lai tev vispār mēģinātu kaut ko pierādīt? Gribi tici, gribi nē. Man tak vienalga. Tu manu viedokli tāpat nemainīsi.
17.11.2015 20:17 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Pievienojos, tām, kas par to, lai pelna abi. Mans vīrietis domā savādāk, viņš uzskata, ka mamuta nesējam ir jābūt viņam, ko arī mūsu attiecībās realizē. Uz kakla nedzīvoju, bet varu izvēlēties, ko darīt vai nedarīt.
Vispār šajā jomā var strīdēties mūžīgi (cosmo tam ir spilgts piemērs :D) un katrs var uzskatīt, ka tikai viņa viedoklis ir vispareizākais, bet patiesība ir tāda, ka pareiza viedokļa nemaz NAV :)!
17.11.2015 20:19 |

Reitings 23705
Protams, kāpēc gan man forumā nepublicēt svešu cilvēku vārdus un uzvārdus, jo redz Kubiete man netic
bet ta bija tava ideja! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
17.11.2015 20:19 |

Reitings 23705
Es ar brīnos par tām plikajām nabadzēm, īsti nekad laikam tādas neesmu satikusi katrā gadìjumā sieviešu-pāraslogotu zirgu ir daudz vairāk. vai ne, vismaz reala dzive toc tikai ko sadu esmu satikusi,:-D
17.11.2015 20:20 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
es arī nezinu tādus gadījumus savu paziņu lokā , lai sieviete pēc vīra aiziešanas no dzīves paliktu pilnīgi bešā . Sliktākajā gadījumā tik un tā paliek pabalsti + kompensācijas vēl no darba , noteikti kādu laiku var iztikt , kamēr pati sameklē kaut kādu darbu . Ārzemēs dzīvojošās var arī nestrādāt , ja labs vīrs apgādnieks , joo pabalsti un sociālās garantijas tur ir ļoti augstas . Piemēram , Vācijā cik zinu ir ļoti labas kompensācijas . Neredzu atšķirību starp tiem gadījumiem , kur jau strādājoša sieviete pazaudē vīru . Tik un tā taču sanāk apmaksāt to pašu dzīvesvietu vienai , uzturēt sevi un bērnu , ja tāds ir .

katrā gadìjumā sieviešu-pāraslogotu zirgu ir daudz vairāk.
+++

Viena lieta , ja pašai patīk strādāt , bet cita lieta , ja strādā ķeksīša pēc , lai it kā būtu fig zin kāds nodrošinājums .
17.11.2015 20:33 |

Reitings 973
Reģ: 30.06.2015
Kur vispār ir problēma? Dzīvojiet kā jums patīk, neuzspiediet to citiem.
17.11.2015 20:38 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits