Parīzes notikumi

Reitings 334
Reģ: 19.11.2014
Tikko ieraudzīju, ka atkal Parīzē apšaude... Uz doto mirkli 35 mirušie un ~100 ķīlnieku... Saka, ka saistība ar Sīriju.. Skumji. Laikam nekur vairs nav droši...
Nezinu, kapēc izveidoju diskusiju, laikam lai vienkārši parunātu par šiem notikumiem...
Skumji. :-(

Ja kādam interesē tad links uz Live notikumiem
http://www.bbc.co.uk/news/live/world-europe-34815972
14.11.2015 00:31 |

Reitings 65
Reģ: 15.10.2015
Sauciet mani par gaišreģi, bet tas jau bija paredzams.
Matemātiski sanāk, ka tagad ISIS kārta kaut ko paspridzināt:
Francija savā uzlidojumā atriebās par ko? Par piektdienu.
Kāpēc piektdien Parīzē tas viss notika? ISIS atriebās par Francijas izdarībām.
Ko Francija tādu bija izdarījusi? Atriebībā par pēdējo terpraktu, iejaucās tajā, kas notiek Sīrijā.
Kāpēc bija iepriekšējais terorakts? Tāpēc, ka franču preses izdevums "Charlie Hebdo" paņirgājās par musulmaņu reliģiju.
Kāpēc paņirgājās? Tālāk jau meklējiet pašas, kur ir tā visa izcelsme.

Es vienkārši nespēju beigt brīnīties par to, cik pārsteigta pasaule ir par kārtējo teroraktu, ja ir acīm redzams, ka tas būs.

Ienāca prātā ainiņa no manas bērnības. Visiem bija štābiņi. Bija bērni, kas savā strapā draudzējās un bija tādi, kas nedraudzējās ar šiem, bet draudzējās atsevišķā bariņā. Tie, kas savā starpā draudzējās, aicināja viens otru ciemos uz tiem štābiņiem utt. Mūsu gadījums pavisam likumsakarīgi bija diezgan politizēts jau tolaik, jo vienā bariņā bija latviešu bērni, otrā krievu, tiesa šis tā bija izveidojies, jo daļa bērnu vienkārši nesaprata otru valodu. Mūsu, latviešu Virsaiti sauca Kārlis. Likumsakarīgi viņš bija izvēlēts par virsaiti, jo viņam bija lielākais un glaunākais štābiņš, pie kam kokā. Galdienka dēls tomēr! Otras frontes vadoni sauca Miška, viņš mita vecā bobika, ar kuru viņa tēvs nekādi nevarēja iziet skati, tāpēc braucamrīks bija atvēlēts Mišam par mītnesvietu. Citiem štābiņi bija kur nu kurajam.
Reiz Māris, kas bija mūsu bariņā, par kaut ko sastrīdējās ar Mišu. Tad nu sākās - Miša izdemolēja Mārim štābiņu, Māris Miša štābiņu izķēpāja ar krāsu. Miša to tā neatstāja un atkal devās Mārim štābiņu demolēt. Pasākumā iesaistījās Kārlis, gribēdams draugu aizstāvēt un saņēma to pašu, viņa glaunā koka māja tika nomētāta ar puvušiem āboliem.

Es to stāstu tāpēc, ka man šī šābrīža situācija pasaulē tiešām izskatās pēc tā paša. Atšķirība tajā, ka mēs bijām kādus 6-10 gadus veci un cilvēku upuru nebija, ar dažiem izņēmumiem, kad mēs ar viņiem sakāvāmies. Tie, kas tagad skraida pa pasauli, viens otra zemes spridzinādami, ļoti izskatās pēc Mārīša un Miškas. Lielbritānija (Kārlis) iesaistījās palīdzēšanā, tāpēc tagad tiks arī viņiem. Turklāt, tāpat, kā manā bērnībā, tie visi jau sen vairs neatcerās ar ko tas viss sākās. Vienkārši skraida viens otram atriebdamies. Derētu atrasties kādam pieaugušajam, kas noskaidro iemeslus, kāpēc tas viss sākās un atrod kompromisu jautājuma risināšanā.
16.11.2015 17:55 |

Reitings 214
Reģ: 10.09.2011
16.11.2015 18:26 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Diskusijas secinaajums:
ir launaas teroristu bumbas un demokraatiskaas bumbas, kuras neredzeet un nereageet uz taam ir norma.
16.11.2015 18:27 |

Reitings 1121
Reģ: 14.05.2015
Lielaka dala beglu muk prom, jo baidas no sad scenarija pasi. Tie idioti velas un uzstada likumus, lai dzivotu ka 7 gadsimta, soda veiki joprojam ir ausu, roku griesana, sisana ar patagam, par mazakajiem parkapumiem..

Pec pirkstu nospiedumie, cik saprotu, tad begliem ieraugoties to nonem, tad viens tiesam ir bijis registrejies ka beglis Griekija..

Tada situacija, ja neviens tur neiejauksies , neradis pretestibu tad vini jutisies pilnigi drosi, un neierobezoti darbibas. Vini tos planus izteikusi, ienemt vecas teritorijas lidz Romai....
Kas, ko atbalsta un kadas intereses darbojas ir cita lieta. Krievijai labas attiecibas ar Siriju. Turcijai ir tada viltiga situacija, jo viniem tas ir izdevigi, jo Kurdi ir ta ka pret turkiem. Kurdi vispar grib neatkaribu, jo vini ir starp 3 valstim, bet tas jau cits stasts.

Es gribētu, lai tad, kad atkal kārtējo reizi tiks spridzināts kāds austrumu ciems 'miera vārdā' ar nevainīgiem cilvēkiem, facebookā tiktu dota arī iespēja pārklāt bildi ar Irākas, Sīrijas uc. karogu.

Pati sataisi un iesaisti parejos. Izveido iniciativu.
Ir fb vairakas atbalsta grupas, kuras ikviens var iesaistities ;)
16.11.2015 23:00 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
"Kas ko atbalsta" ir cita lieta?! Are you f*ing seriously?? Man shkiet, ka tas ir galvenais. Tas ir ceelonis, kaa sekas mees tagad veerojam.
Visdemokraatiskaakaas valsts :-Ddemokraatiskaas bumbinas un Asada samaksaataa opoziicija tas taa kaa buutu okei.
17.11.2015 11:05 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Jackie, šī ir tā lieta, par kuru jau diskusijas sākumā runāju un ko arī novēroju - nez kāpēc cilvēkiem liekas, ka to cilvēku dzīvības, kas nav Eiropā vai ASV, ir mazāk svarīgas un ka tās valstis jau droši drīkst bombardēt un izrīkoties, kā vien grib ar tām.. murgs kaut kāds.
18.11.2015 14:08 |

Reitings 272
Reģ: 01.03.2015
Visdemokraatiskaakaas valsts demokraatiskaas bumbinas un Asada samaksaataa opoziicija tas taa kaa buutu okei.

Visdemokrātiskākā valsts ir Kanāda. ASV ir reitingos zema, vēl pēc Skandināvijas u.c. Eiropas valstīm.

Es gribētu, lai tad, kad atkal kārtējo reizi tiks spridzināts kāds austrumu ciems 'miera vārdā' ar nevainīgiem cilvēkiem, facebookā tiktu dota arī iespēja pārklāt bildi ar Irākas, Sīrijas uc. karogu.

Atzīsti, tev ir pohuj par tiem cilvēkiem. ISIS eksistē ap 10 gadiem, un ir nogalinājuši jau vismaz 100'000 musulmaņu, Asads daudz vairāk. Kāpēc tu neliec tagad profilā islāma valstu karogus? Jo tev ir vienalga par simtiem tūkstošu musulmaņu. Liksi tikai tad, kad rietumnieki bombardējot ISIS bāzes trāpīs arī 5 civilajiem, jo viņi ir labāki un vairāk vērti tavas tēlotās žēlsirdības? Dura tu esi.
18.11.2015 17:47 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
oooo wow, rietumu medji un rietumu cilveeki atspoguljo vairaak, kas notiek rietumos. BAIGAIS BRIINUMS !!! lasiet aarzemju zinjas (and by aarzemju, es nerunaaju par bbc n shit, bet gan araabu medijus un citus, kam nu kursh grib just liidzi vairaak).

All lives matter, es tieshaam taa domaaju un man ir zheel par visu, kas notiek pasaulee, BET es, piemeeram, pati dziivoju Francijaa, taapeec tas mani skar vairaak, man sheit ir draugi gan Pariizee, gan citaas lielaas pilseetaas. Beidziet teelot baigos tiesaataajus par ko un kam just liidzi. izskataas peec tvnet komentaariem jau...
18.11.2015 19:54 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Viņiem tā ir pieņemts.

Nopietni? Nē, nopietni? Attaisnot izvarošanas, mazu meiteņu vai grupveida izvarošanas ar viņiem tā pieņemts? Vāks.
19.11.2015 00:57 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
visadam afganistanam tas ir pienemts..izvarot sievietes, nogalinat un vecakiem pardot,piespiedu kartaa aprecet kadus pretigus arabus pret savu gribu un pardot verdzibaaa kados 14gados ja ne pat atrak...tas vib
niem skaitas normali. nenesa lakatu nometas kaa sudu tevi..tik vienkarsi. tai pat kenijaa afrika pirms paris menesiem redzeju bildes kur jaunam meitenem klitoru nogriez ar ziletint tjip rituals..vnk slimi un nenormali pretigi tas ir..
19.11.2015 04:12 |

Reitings 10987
cerams ka nevienai no jums kads beglis nesaks braukt augumaa ka luk lakats nav pari galvai. vot tas ir vaaaks.
19.11.2015 04:13 |

Reitings 1534
Mad, es saprotu, ka viņiem sievietes ir zemakas par suņiem, tikko redzēju video, kur viens izsakās: šito ēdienu neēdušu, pat sunim nedotu, tāds ēdiens ir sievietēm, es par to, ka par pieaugošajiem brutalas izvarošanas gadījumiem- mazajām meitenēm baseinā, meitenīti parkā, sievietes uz ielas, sievietes, kura nāca palīdzēt grupveida izvarošanu pasaka vienkārši- a viņiem tā pieņemts. Interesanti, vai, ja-tfu tfu tfu- pašai vai meitai nāktu virsū tas bars, noplātītu rokas un noteiktu, vai, nu viņiem tā pieņemts.
19.11.2015 04:39 |

Reitings 1534
Es tik ilgi vnk parlaidu acis diskusijai bez domas komentēt, jo, ja neatbalsti viņu uzņemšanu, esi bezsirde, rasiste un vēl vis kas, bet nu šitas ir vienkārši vāks.

Kā reiz tikko skatījos par tiem, kurus izmitinaja britu pilī, deva pārtiku utt. Šie čīkstēja, ka ēdiens nepatīk (jā, tik sudigs ēdiens ir sievietēm, šī laikam skaitās tā 'augstā sieviešu loma' viņu ticībā) un, ka labāk būtu devuši naudu cigaretēm. Vēl sūdzējās, ka viņiem tur garlaicīgi. Psc vnk. Tādi kara nomociti bēgļi.
19.11.2015 04:45 |

Reitings 10987
k.c vane. iegoglee..top 10 valstis kur skikti piedzimt sievietei un redzesi b
visas afganistanas,irakas untml..ta ka sezu no telefona nevaru linku iemest.
19.11.2015 04:46 |

Reitings 10987
ja.sadi turpinasies eiropa bus mirusi. pedejo reizi kad anglija biju tad reti dzirdeju britu akcentu, ja pareja eiropa r
tik.talu kritis yad ko tur vairs
19.11.2015 04:47 |

Reitings 1534
Briti savā valstī ir kļuvuši par mazākumu.

Man ir bail, man ir reāli bail. Es gribu uz ASV pie Trumpa.

Starp citu, video, nezinu, vai šeit jau gadījumā nav bijis ielikts, bet ja kādam interesanti youtube - with open gates. Forced collective suicide. Linku no tel nevaru ielikt, un vispār sorry, ka tik bezsakarīgi rakstu.
19.11.2015 04:51 |

Reitings 43
Reģ: 17.11.2015
K.C
Tu tiešām gribi uz ASV? (t)(t)
19.11.2015 05:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits