Man gribētos teikt, ka čaļi pa dzīvi ir gudrāki, bet dažbrīd arī slinkāki, tāpēc dažkārt mācības aiziet pašplūsmā. Savukārt meitenes vienkārši ir čaklākas un apzinīgākas. Nerunājot jau par vīriešu loģisko domāšanu - nevaru nepiekrist, ka daudzām sievietēm (atzīšu, sevi ieskaitot) bieži vien tā pieklibo.
Čaļi vairāk ņem uz izpratni, meitenēm nereti vairāk palīdz vienkārša iekalšana. BET BET BET, lai man nesāktu mest ar akmeņiem un bļaut, ka tā nav, es teikšu, ka tie ir mani novērojumi un tas neattiecas uz visiem. Pašsaprotams, ka visur ir izņēmumi.
Daudz kas ir arī atkarīgs no paša bērna un vecākiem. Vecāki var uzpasēt bērna izaugsmi mācībās, motivēt. (Nē, motivācija nav aurošana un bērnu pēc sekmju izrakstu ieraudzīšanas).
Es ļoti apbrīnoju tanti un savu brālēnu. Puišels iet jau 8. klasē, atzīmes ir tikai teicamas un izcilas. Tajā pašā laikā sporto, trenējas profesionāli hokejā un "pa hobijam" vēl divos sporta veidos. Tante vēl viņu izvadā pa privātstundām, motivē mācīties. Apzinīgs puika aug, prieks mācīties.