Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par skolam un berniem

Reitings 37
Reģ: 15.01.2015
Pedeja laika aizdomajos par tadu jautajumu - vai zeni un meitenes macas atskirigi via vienadi? Vai Irish labi, ka visi macas viena skola, vai labak katram dzimumam atseviski ar team piemerotakam macibu metodem? Ka domajat jus?
09.11.2015 17:38 |

10 gadi
Reitings 988
Reģ: 30.04.2011
Pati nekad neesi mācījusies skolā?
Gan puiši,gan meitenes ir cilvēki,kāpēc,lai tiem,piem.,matemātiku mācītu savādāk? Meitenes skaitīs puķītes un zēni mašīnas?
09.11.2015 17:49 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Domāju, ka katram dzimumam sava skola būtu muļķīga doma. Nezinu, kas ir domāts ar piemērotākām mācību metodēm, visi taču mācās vienus un tos pašus priekšmetus.

Skolā tomēr bērns pavada lielāko daļu savas dienas un tā ir ne tikai mācību iestāde, bet arī vieta, kur bērni iemācās kontaktēties un sadarboties savā starpā, arī ar pretējo dzimumu.
09.11.2015 17:49 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Kopaa, ir arzeemes skolas kuraas berni maacas tikai vai nu kopaa ar meitenem, vai tada zenu skola.Manupraat,ir labak ja ir abi dzimumi kopaa, nevis peectam nevar sadarboties turpmakajaa dziivee. Ja jau visu laiku ir bijis ta,ka abi dzimumi kopaa, tad jau liekas ta ka norma un viss pieņemami.
Kaadreiz man liekas tiesi labi,ka arii ir puisi, jo meitenu skolaa arii visadas traka lietas notiek,un tiesi puisi izskjir kaskjus un aizstaav. tas taa ko esmu piemeram arii redzejusi UK,kad pati maciijos tada skola.
09.11.2015 18:15 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Man gribētos teikt, ka čaļi pa dzīvi ir gudrāki, bet dažbrīd arī slinkāki, tāpēc dažkārt mācības aiziet pašplūsmā. Savukārt meitenes vienkārši ir čaklākas un apzinīgākas. Nerunājot jau par vīriešu loģisko domāšanu - nevaru nepiekrist, ka daudzām sievietēm (atzīšu, sevi ieskaitot) bieži vien tā pieklibo.

Čaļi vairāk ņem uz izpratni, meitenēm nereti vairāk palīdz vienkārša iekalšana. BET BET BET, lai man nesāktu mest ar akmeņiem un bļaut, ka tā nav, es teikšu, ka tie ir mani novērojumi un tas neattiecas uz visiem. Pašsaprotams, ka visur ir izņēmumi.

Daudz kas ir arī atkarīgs no paša bērna un vecākiem. Vecāki var uzpasēt bērna izaugsmi mācībās, motivēt. (Nē, motivācija nav aurošana un bērnu pēc sekmju izrakstu ieraudzīšanas).

Es ļoti apbrīnoju tanti un savu brālēnu. Puišels iet jau 8. klasē, atzīmes ir tikai teicamas un izcilas. Tajā pašā laikā sporto, trenējas profesionāli hokejā un "pa hobijam" vēl divos sporta veidos. Tante vēl viņu izvadā pa privātstundām, motivē mācīties. Apzinīgs puika aug, prieks mācīties.
09.11.2015 18:48 |

Reitings 50
Reģ: 08.11.2015
Es kā topošais pedagogs varu teikt, ka tās nav muļķības, ka zēnu un meitenes mācās citādāk. Es esmu par dzimumatšķirību respektēšanu pedagoģijas procesā. Ir lietas, ko meitenes darīs labprātāk nekā zēni, piemēram, meitenes izvēlēsies lasīt romānus, bet zēni vēsturiskās grāmatas. Un vēl - puišiem klasēs ir tieksme atbildīgus darbus atstāt uz meitenes pleciem. Klasē, kur meiteņu nav, puiši paši risina uzdevumu/problēmu. Atbalstu to, ka vajag zēnu skolas un meiteņu skolas, bet tam varētu būt gan plusi, gan mīnusim
10.11.2015 00:40 |

Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
Ir viens faktors, kas visai svarīgs - ja puiši ir atsevišķi, tad viņiem būtu vieglāk koncentrēties mācībām, jo nebūtu meiteņu apkārt. Jo sevišķi pusaudžu vecumā, kad hormoni trako. Tas, iespējams, padarītu viņus vairāk atbildīgus un lēmumu pieņemt spējīgus.
10.11.2015 01:01 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Skolā tomēr bērns pavada lielāko daļu savas dienas un tā ir ne tikai mācību iestāde, bet arī vieta, kur bērni iemācās kontaktēties un sadarboties savā starpā, arī ar pretējo dzimumu.

Te ar visu sadarbošanos.. pa lielam neiet ar tiem pretējiem dzimumiem :D
10.11.2015 01:10 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits