Latvijas vidusskolas.

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
http://www.delfi.lv/aculiecinieks/news/blogi/kembridzas-universitates-studenti-kapec-mes-neuznemtu-latvijas-vidusskolenu.d?id=46657151

Labrit.
Izlasiju so rakstu un veletos dzirdet jusu domas , jusuprat, ari butu jalauj skoleniem vidusskola specializeties tikai tajos prieksmetos, kuri vinam padodas vai tomer atbalstat, ka vidusskolas zinasanam jabut vispusigam ?!
01.11.2015 11:49 |

Reitings 272
Reģ: 01.03.2015
Izklausās, ka mācījies Mazpisānos. Vai ka tava skola, lai arī pēc reitingiem patiešām ir top 3, tad realitātē - Mazpisānu līmenis.

Tieši tā, realitātē 99% LV skolu ir Mazpisānu līmenī. Tas ir normāli, ka skola ar tik sūdīgu sistēmu kā bija man, atrodas pašā augšgalā, visas valsts mērogā? Var vienīgi secināt, ka lielākā daļa pārējo tātad tiek skoloti par garīgi atpalikušiem.
02.11.2015 17:39 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Ir pieejami arī pasaules universitāšu reitingi, ja kas.

Tartu universitāte pasaulē 400. vietā, Tallinas ap 650.
Viļņas universitāte 500. vietā, reitingā iekļuvušas vēl četras.
LV iekļuvusi tikai 1 vienīga universitāte, LU, 700-750 vietā.

LV nomelnojoša, nepatiesa info?

2015./2016.g. augstskolu reitings https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2016/world-ranking#!/page/0/length/25
Latvija 601-800 LU
Lietuva 601-800 Viļņas Universitāte

Igaunija gan apsteidz ar 2 uni un augstākām vietām.
02.11.2015 17:40 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Visions, un Tu nopietni gribi teikt, ka mūsu valsts "pagrimumā" ir vainojama skolu izglītības "nesakārtotā programma"? Manuprat, tā ir nevis cēlonis un visa ļaunuma sakne, bet tieši otrādi - tā ir viena no sekām absolūti bezzobainai, korumpētai un neadekvāti domājošai valsts pārvaldes rīcībai un es nedomāju, ka tā bija skola, kas "izaudzināja" mūsu politisko "eliti", bet gan pilnīgi sašķobītie principi, domāšanas veids un skatījums uz lietām kā tādām.

Savukārt par mūsu (LV) zinātnes u.c. saniegumiem - droši vien būtu vērts salīdzināt, ja mūsu zinātniekiem, inženieriem u.c. lielajiem prātiem un potenciālam būtu pieejami tie finansiālie resursi, kas ir citās valstīs. Uz šī mūsu fona, arī pašreizējie rezultāti nav slikti un tas, ka mēs publiski plaši zinām par Remantadīnu un jauno pretvēža medikamentu, manuprāt, ir tikai aisberga redzamā daļa, tā, kura ir spējīga arī kaut kā sevi publiski prezentēt. Pērējie vienkārši klusē un nevienam acīs nelec LV robežās, kamēr starptautiski, iespējams, startē ar tiešām būtiskiem sasniegumiem.
02.11.2015 17:46 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Ir kaut vai lokāli sasniegumi zinātnē, mākslā, politikā?

Protams, ka ir. Un ja Tu par to neesi informēts, tad apšaubu, ka mācījies vienā no top 3 skolām.
Tas, ka mūsu valstī zinātne un māksla ir maz finansētas, tas ir cits jautājums. Bet neskatoties uz to ir sasniegumi. Tuklāt spīdoši.

Kaut vai mūsu sasniegumi kvantu fizikā. Vjačeslavs Kaščejevs, kurš saņēmis vispasaules apvalvojumu, kā viens no pasaules spožākajiem prātiem, viņa pienesums kvantu nanoelektronikas attīstībā ir neatsverams. Viens no spožākajiem pasaules teorētiķiem.

Aija Linē un viņas sasniegumi molekulārbioloģijā. Viņa atklājusi veidu, kā ar asinsanalīzi atklāt kuņģa vēzi jau pirmajā stadijā. Latvijas zinātnieku komanda pirmā pasaulē publicējusi pētījumu par antivielām šī audzēja diagnostikai.

RTU robotikas klubs, kas pasules mēroga sacensībās griež pogas tādiem grandiem, kā Japāna un Ķīna.

Rīgas Biomateriālu inovāciju un attīstības centrs ar saviem pētījumiem implantēšanā.
Un vēl un vēl un vēl un vēl...
02.11.2015 17:47 |

Reitings 220
2015.g. QS Stars University reitings http://www.topuniversities.com/qs-stars
LV LU 4 zvaigznes
LT divām universitātēm attiecīgi 3 un 2 zvaigznes
02.11.2015 17:49 |

Reitings 220
Visions, un Tu nopietni gribi teikt, ka mūsu valsts "pagrimumā" ir vainojama skolu izglītības "nesakārtotā programma"? Manuprat, tā ir nevis cēlonis un visa ļaunuma sakne, bet tieši otrādi - tā ir viena no sekām absolūti bezzobainai, korumpētai un neadekvāti domājošai valsts pārvaldes rīcībai un es nedomāju, ka tā bija skola, kas "izaudzināja" mūsu politisko "eliti", bet gan pilnīgi sašķobītie principi, domāšanas veids un skatījums uz lietām kā tādām.

Savukārt par mūsu (LV) zinātnes u.c. saniegumiem - droši vien būtu vērts salīdzināt, ja mūsu zinātniekiem, inženieriem u.c. lielajiem prātiem un potenciālam būtu pieejami tie finansiālie resursi, kas ir citās valstīs.

+
02.11.2015 17:51 |

Reitings 272

bla bla bla

Es nopietni gribu teikt, ka izglītība ir vainīga nevis pagrimumā, bet cilvēku nespējā no šī pagrimuma izrauties, pēc izglītības iegūšanas sākt normālu darbību savā jomā un to attīstīt. Jā, mums ir šādi tādi sasniegumi, notiek šis tas. Par to jau visu laiku ir runa. Izglītība ir viduvēja, tas noved pie viduvējiem rezultātiem, bet pagrimušā valstī par viduvējībām būt ir izsmiekls!

Pietiks malt par to naudu. Naudas nav ne jau tāpēc, ka politiķi visu nozog, bet tāpēc, ka pilsoņi nav spējīgi naudu pelnīt, radīt biznesus, sākt ražot, piedāvāt pakalpojumus. Citās valstīs politiķi zinātni nefinansē no personīgajām kabatām, bet tāpat kā šeit - no pilsoņu sastrādātās naudas. Un tāpat tie finansējumi ir nelieli un konkurence milzīga.

Ir simtiem profesiju, kur nav vajadzīgs milzu kapitāls darbam, kā tas ir zinātnē.

Iesaku paskatīties kaut vai uz LV 'inteliģences' portāliem un presi. Cilvēki, kas ir profesori un pētnieki, raksta esejas, kas ir galvas tiesu zemākas par kaut kādu Oksbridžas baķa studentu esejām. Skaidrs, no vienas puses problēma nāk no tā, ka LV intliģencei vienkārši nav auditorijas, general publika ir neizglītota, tādēļ var rakstīt tikai par populāriem jautājumiem un obligāti jāizsakās tā, lai katram pamuļķim saprotams. Bet daļa problēmas nāk arī no pašām universitātēm, kas šo inteliģenci skolo slikti. To var redzēt kaut vai konferencēs, uz kurām nāk tikai speciālisti un lielākoties nodarbojas ar laisku pagrābstīšanos ap jautājumiem, nevis normālu pētniecību. Iemesls? Jo ar viduvēju darbu pietiek, lai būtu vadošs pētnieks LV mērogā. Priekš kam censties? Konkurences tāpat nav.

Tas, ka man te nosauc dažus atklājumus un skaita zvaigznes tikai parāda, ka cilvēks neizprot lietas būtību. Izglītības kvalitātes rezultāts ir sistemātiskums labos rezultātos, vidējā pilsoņa sasniegumi, nevis 1 veiksmes drupača šeit, otra tur. Es varu derēt, ka LV gadījumā lielāku lomu spēlē pētnieku personīgā motivācija un prāts, nevis LV saņemtā izcilā izglītība.

Marre reitingu tabulu atradi, apsveicu.

viss, jāved suns ārā
02.11.2015 18:43 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Iemesls? Jo ar viduvēju darbu pietiek, lai būtu vadošs pētnieks LV mērogā.

Jāpiekrīt. Tas gan nenozīmē, ka tie, kam ir motivācija, degsme, milzu talants utml. sasniedz fantastiskus rezultātus, bet pati vide kā tāda uz to nerosina. Tas gan jāatzīst. Šaurākās jomās konkurence reāli ir pāris bijušo pasniedzēju, kāds gudrāks bijušais kursabiedrs, un tas čalītis/skuķītis no maģistratūras. Viss.
02.11.2015 18:54 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nenozīmē, ka ..... NEsasniedz, es gribēju teikt.
02.11.2015 18:55 |

Reitings 220
Zvaigznes es skaitīju tam, lai parādītu, kā izcili gudrais Visions, kurš pabeidza top3 augstskolu un uzskata sevi gudrāku par vidusmēra latvieti, kā arī zina, kādai izglītības sistēmai jābūt, pat nav informēts par patiesiem lietas apstākļiem. Tas it kā nav nekas būtisks, bet ja dirs virsū, tad vismaz pārbaudi, vai tavi argumenti ir pareizi, citādi tukša diršana vien sanāk. Pagaidām tavi sacerējumi šajā diskusijā sniedz maldīgu informāciju un tukšas runas bez ieteikumiem ar mērķi nodirst LV. Daudz gudrības tam nevajag..
02.11.2015 19:02 |

Reitings 220
top3 augstskolu
02.11.2015 19:02 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es patiešām nesaprotu to Visions cepienu par to, ka TIKAI LV ir tā un tā. Nu, nav taču. Problēmas ar izglītības sistēmu (un tālāk - ar valsts ekonomiku utt. utjpr.) ir daudzām valstīm, arī tām, kas ir suverēnas valstis ilgāk par 25 gadiem, starp citu. Igaunija ir priekšā, jā, viņi daudz pārņem no Skandināvu valstīm, apsveicami. Jāmācās no tā.
Bet teikt, ka mēs nu esam jūdžu jūdzēm tālu no LT un vispār pagrimums, visi neinteliģenti, viss slikti.. Nezinu, var jau sprediķot. Bet vai no tās dramatizēšanas kādam labāk paliek, nezinu. Diez vai kāds students gribēs palikt LV un kaut ko celt un velt, ja nepārtraukti visi viņam teiks - ko tu te mēģini, tava LV izglītība sūds, uni sūds, profesori visi sūdīgi, brauc labāk prom skoloties citur.
02.11.2015 19:07 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Labi, ka ir Visions, kas te tāds inteliģents starp mums, viduvējībām, pagadījies.. :D
02.11.2015 19:18 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Es nopietni gribu teikt, ka izglītība ir vainīga nevis pagrimumā, bet cilvēku nespējā no šī pagrimuma izrauties, pēc izglītības iegūšanas sākt normālu darbību savā jomā un to attīstīt. Jā, mums ir šādi tādi sasniegumi, notiek šis tas. Par to jau visu laiku ir runa.

Piekrītu katram burtam, bet es piemetināšu no sevis, ka redzu arī dažas spēcīgas jomas Latvijā, un biežāk tajās līderi ir nevis skolu/augstskolu studenti un absolventi, bet gan vienkārši talantīgi cilvēki. Redzu saistību starp izglītības sistēmas visnotaļ traģisko stāvokli un vidējā aritmētikā latvieša... hm, lai neizklausītos rupji, teikšu - zināšanu līmeni. Bet patiesi talanti - tie spīd un attīstās neatkarīgi no izglītības sistēmas, un jau šķiet, ka šai sistēmai jaunajiem talantiem īsti nav, ko sniegt.
02.11.2015 19:30 |

Reitings 272
Es patiešām nesaprotu to Visions cepienu par to, ka TIKAI LV ir tā un tā. Nu, nav taču.

Ā, tiešām, nu tad jau nav arī problēmu! LV nav vienīgā valsts, kas neko nesasniedz! Tad jau problēmas nav, cool :)

Bet teikt, ka mēs nu esam jūdžu jūdzēm tālu no LT

Kurš to teica? Halucinācija? Bet es rakstīju un turpināšu rakstīt, ka ar ''izcilo'' kā te daudzas uzskata izglītību un ''neskaitāmajiem'' sasniegumiem mēs atpaliekam ne vien aiz rietumiem, kas būtu saprotami un piedodami, bet arī pašu Baltijā esam pēdējie. Ir jābūt stulbam, lai šādā situācijā aizstāvētu izglītību un stāstītu, cik skolās viss ir lieliski un kā nekas nav jāmaina.

Zvaigznes es skaitīju tam, lai parādītu, kā izcili gudrais Visions, kurš pabeidza top3 augstskolu un uzskata sevi gudrāku par vidusmēra latvieti, kā arī zina, kādai izglītības sistēmai jābūt, pat nav informēts par patiesiem lietas apstākļiem. Tas it kā nav nekas būtisks, bet ja dirs virsū, tad vismaz pārbaudi, vai tavi argumenti ir pareizi, citādi tukša diršana vien sanāk. Pagaidām tavi sacerējumi šajā diskusijā sniedz maldīgu informāciju un tukšas runas bez ieteikumiem ar mērķi nodirst LV. Daudz gudrības tam nevajag.

Tu esi stulba. Kādi patiesi apstākļi, kādu maldīgu informāciju? Apskaties QS listē manu minēto universitāšu vietas. Zvaigžņu skaitīšana un iršana, un ka tas apgāž visu rangu ir stulbuma kalngals. LT universitātes ar mazāk zvaignzēm ir rangā zemāk par LU. Pārsteigums! Pārējās LT universitātes nav vērtētas ar zvaigznēm, tāpat kā lielākā daļa universitāšu vispār. Tas, ka LT ir dabūjis un 2 un 3 zvaigznes nozīmē to, ka pagarinot topu līdz 1000 universitātēm, mēs tur atrastu arī RTU ar 2 zvaignzēm un vēl kādu LV universitāti ar 1 zvaigzni. Pieleca? Kopsummā LT ir daudz labākā situācijā, nekā mēs.
02.11.2015 19:40 |

Reitings 220
Mani interesē, par kādu reitingu tu runā? Sevis nosapņoto? Tu neatsaucoties uz avotu iedevi no gaisa sagrābstītus faktus - LT kaut kādā mistiskā reitingā ir augstāk par LV un LV ir 1 augstskola, bet LT četras. Es iedevu konkrētu atsauci, kur LT ir tikai viena augstskola - tāpat kā LV un abas atrodas vienā vietā:
2015./2016.g. augstskolu reitings https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2016/world-ranking#!/page/0/length/25
Latvija 601-800 LU
Lietuva 601-800 Viļņas Universitāte
02.11.2015 19:51 |

Reitings 272

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Ak, šausmiņas. :D Es jau arī neteicu, ka nav problēmu, ka nevar labāk. Iepriekšējos komentāros vēl rakstīju, kas, manuprāt, būtu maināms/uzlabojams.
Nu, tu gribi, lai visas tev vienkārši piekrīt? Tu saki: d**ā. Visas mēs: jā, jā, d**ā, d**ā! Es neredzu īsti jēgu, bet nu katram jau tā vārda brīvība pienākas.
02.11.2015 19:58 |

Reitings 220
1) Tagad vismaz var saprast, no kurienes tavi apgalvojumi nāk. Savādi, ka tik izglītots cilvēks nesaprot, ka uz kaut ko atsaucoties jau sākumā jāieliek atsauce. Negribās zināt, kādi ir tavi pētnieciskie darbi.

2) Mans iedotais reitings arī ir plaši pazīstams. Līdz ar to nezinu, ar kādām tiesībām tu vari spriest, vai LV ir atpalikušāka valsts par LT vai nē, ja pat reitingu sastādītāji līdz šim apgalvojumam vienprātīgi nav nonākuši.

Bet turpini nodirst LV, ceru, ka pats šeit nedzīvo, tādiem kā tev jāiet studēt Kembridžā, tur tu varēsi spīdēt un pie reizes atbrīvosi latviešus no sava negatīvisma.
02.11.2015 20:05 |

Reitings 272
Es jau arī neteicu, ka nav problēmu

Es teicu, ka tu to rakstīji? Es to attiecināju uz visām, kas te stāstīja, cik ''jauka'' (citāts) mums ir izglītība, un ka mums ir uz 1 rokas pirkstiem saskaitāmi atklājumi.

Nu, tu gribi, lai visas tev vienkārši piekrīt? Tu saki: d**ā. Visas mēs: jā, jā, d**ā, d**ā! Es neredzu īsti jēgu, bet nu katram jau tā vārda brīvība pienākas.

Tas, ka visu manis rakstīto reducē uz vārdu ''dirsā'' vairāk pasaka par tevi, nevis mani. Šī ir diskusija, man ir daudz argumentu, citiem ir savi, citiem nav neviena. Šī ir diskusija. Zini, kas ir diskusija? Iegūglē. Šis ir piemērs vienai no iespējamām diskusijām. Diskutēt ir diskusijas būtība. To līdz šim arī esmu darījis.

Negribās zināt, kādi ir tavi pētnieciskie darbi.

Hahahaha, tipiska strupceļā iedzītas bābas reakcija - tavi komentāri neatbilst pētniecisko darbu standartiem :D :D :D tavs pienesums šeit ir bijis līdzvērtīgs 0, vari iet gulēt.

2) Mans iedotais reitings arī ir plaši pazīstams. Līdz ar to nezinu, ar kādām tiesībām tu vari spriest, vai LV ir atpalikušāka valsts par LT vai nē, ja pat reitingu sastādītāji līdz šim apgalvojumam vienprātīgi nav nonākuši.

Kā jau simtreiz rakstīju... Tūkstošreiz! Un vēl simtreiz rakstīšu, līdz kaut 1 no jums pieleks... Ir kaudzes pētījumu. Par skolēnu sasniegumiem, studentu rezultātiem, universitāšu kvalitāti, inovācijām zinātnē, ekonomisko stāvokli, preses kvalitāti, bla bla bla bla bla bla, un sistemātiski LV ir šo pētījumu sūdīgākajā galā, tai skaitā pēc Lietuvas un Igaunijas. ES un neatkarīgi pētnieki nāk klajā ar kaudzēm šādu pētījumu katru gadu.

Bet turpini nodirst LV, ceru, ka pats šeit nedzīvo, tādiem kā tev jāiet studēt Kembridžā, tur tu varēsi spīdēt un pie reizes atbrīvosi latviešus no sava negatīvisma.

Tipiska tupiķa domāšanas veids - visi, kurus neapmierina status quo, lai vācas! Lai sākas stagnācijas uzvaras gājiens!
02.11.2015 20:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits