Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Cik daudz

Reitings 107
Reģ: 26.09.2014
Ar draugu izmantojām zelta rudens brīvdienas apbraukājot tuvākus un tālākus radus dažādos lauku nostūros.
Pabraukājām ar dažiem radiem lai parāad kas jauns apkārtnē jo ļotis en kā nēesam taipusē bijuši. Pavēraš ļoti bēdīgs skats. Neskaitāmas viensētas palikušas jau tukšas kur pirms 10-20 gadiem dzīvoja pat veselas ģimenes, vēl dažās palikuši vairs tikai 1-2 vecie cilvēki bet visi jaunie prom. Pat veselas sādžas kur dzīvoja 30-40 cilvēki tagad vairs 5-10. Kautkāds trakums. Pat lielākas pislētas kur dzīvo tūsktoši kļuvišas mazapdzīvotas

Jums nešķiet ka ir pa traku tas viss? Ja paskatās statistiku 1990 gadā Lv iedzīvotāji 2.75M.. tagad zem 2M
28.10.2015 16:00 |

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
so.so nē, nu, protams, cilvēks ir dumjš, ja apmeklē teātri, masāžu un tiekas ar draudzenēm uz vīna glāzi restorānā - tu esi gudrs tikai tad, ja sevi nekop, nedomā par izskatu un slauc govi. Tikai tad!
Un Tu lieliski zini, ko ar to es gribēju teikt. Izrauts no konteksta, visas šīs priekšrocības tika minētas kā pilsētas ekstra, nevis tas, kas padara pilsētnieku dumjāku vai gudrāku. Laukos tas vienkārši nav un viss. Vai Tu esi gudrs vai dumjš, nav tur ārstu, pieejamas ultrasonogrāfijas, operas vai sazin kas vēl. Man, personīgi, tā ir ekstra, bez kuras dzīvot nevarētu. Ā, bet nu pareizi, es tak esmu dumja, jo nesēžu mājās un neadu zeķes. Lai nu tā būtu, bet tad Tavā izpratnē es tiešām būšu labāk dumja, nevis īsts einšteins, sēžot mājās un blenžot krāsns ugunī.
Mums katram ir savs. Un ne jau Tavi ieradumi nosaka cik inteliģents esi - tāda tipiska, tipiska laucinieku domāšana, ka "visi pilsētnieki ir dumji, jo neko vairāk par kino nesaprot". Tu vari visu vakaru pavadīt mācoties augstāko matemātiku, bet pēc tam doties uz restorānu un labi izbaudīt vakaru. Vienam tas nederēs ,vienam derēs. Un ne viens, ne otrs nav sliktāks. Tikai tāpēc, ka tas neder Tev, nevajag citiem teikt, ka viņi uzreiz ir dumji ;)

Jo , patiesībā, jau abām pusēm liekas viss dumji. No manas pieredzes- nesen biju laukos, kur satiku sen nesatiktu paziņu. Nu, nav mums par ko runāt. Lai gan es tiešām centos pielāgoties, sarunā iepīt politiku vai nu kaut ko tādu neitrālu, jo zinu, ka gluži par masāžām un teātri ar viņu nevaru runāt, šī man pretī tikai stāstīja par govīm, problēmām ar viņu pupiem un kaut ko par teļiem. Un mēs abas nesapratāmies, nespējām iebraukt, ko otra runā, un, gan jau, mums abām šķita, ka otra ir dumja. Vienkārši tās ir divas dažādas pasaules. Es neizprotu viņu, viņa mani un viss. Tapēc dzīvosim tā, kā mūs tas apmierina un neapvainosim otrus par dumjiem - kas īpaši novērojams ir no laucinieku puses. Katram savas intereses un ir pilnīgi absurdi teikt, ka cilvēki, kuri mīl kultūru un pieredzē dalīšanos ar citiem cilvēkiem ir dumji.
02.11.2015 10:11 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
sarunā iepīt politiku vai nu kaut ko tādu neitrālu

1) politiku nenosauksi par neitrālu sarunas tēmu
2) http://cosmo.lv/aptaujas/?item_id=500
Laikam 64% cosmiešu ir no laukiem, jo par politiku neinteresējas. :D
02.11.2015 10:47 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
GOLDEN, vai tad tu nezināji, ka par politiku runāt nepieklājas? Parasti jau pilsētnieki to labi zina.
Manuprāt, kopīgu sarunas tēmu var atrast ar jebkuru, arī ar laucinieku - tikai jābūt pietiekami elastīgai un daudzpusīgai personībai, turklāt ne augstprātīgai. Un kāda vaina izglītot sevi par govīm? Ir labi paplašināt redzesloku.
02.11.2015 11:03 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
GOLDEN, cilvēkus, kurus neinteresē politika vienlīdz daudz var atrast kā pilsētniekos, tā lauciniekos. Iespējams, laucinieki pat ir zinošāki, jo ļoti daudziem, kā likums, ir pēc nostrādātas darba dienas noskatīties Panorāmu un citas ziņas. Turklāt viņus politika, iespējams, skar pat vairāk nekā pilsētniekus - viss lopkopībā, piensaimniecībā utt notiekošais. Tieši lauksaimnieki taču brauc ar traktoriem uz Briseli protestēt, ne pilsētnieki :) Tas ir absurds uzskats - ja dzīvo laukos, tātad kā mežā, kur ne interneta, ne tv, ne radio nav, un cilvēku nekas neinteresē.
02.11.2015 11:12 |

Reitings 597
Nu, bet tieši tāpēc es jau neteicu, ka laucinieki neko nesaprot! Tāpēc jau arī runāju par to! ;) Un nu piekrītu, ka politika un reliģija ir tēmas, par kurām nevajadzētu runāt, bet ... Vienkārši ar to cilvēku tiešām nav par ko runāt - viņa, piemēram, biroja darba lietas īsti nesapratīs, tapēc nav jēga skaidrot, tāpat kā piemēŗam jaunākās teātra izrādes. Kas tad atliek? laikapstākļi un kas tamlīdzīgs. Un beigās mums tiešām nebija nekas kopīgs ko apspriest. Jo es godīgi varu teikt, ka kopīgu valodu parasti atrodu ar visiem - pat ar sava drauga draugiem, kuriem dzīves uzskati un domas ir aptuveni Bruno un tā Jardašjana vai kā tur līmenī :D
Nerea, vienmēr ir jauki sevi izglītot ar jaunu informāciju, bet, neslēpšu - man tas nav vajadzīgs un patiešām neinteresē. Tā, ka nemaz. Man nepatīk šādas lietas, arī lopu kaušanu un medības neuzskatu par jautru tēmu pie vakariņu galda. Kādam tas ir jauki, bet man nē. Un viss. Par lauksaimniecības lietām gan labprāt uzzinātu vairāk un ar prieku paklausos.
02.11.2015 12:39 |

Reitings 220
Reģ: 05.06.2015
Vienkārši ar to cilvēku tiešām nav par ko runāt - viņa, piemēram, biroja darba lietas īsti nesapratīs, tapēc nav jēga skaidrot,

Es esmu pilsētniece, bet kad es satiekos ar draugiem, mēs nerunājam par biroja lietām. :D :D
tāpat kā piemēŗam jaunākās teātra izrādes.

Diezgan daudz pilsētnieku arī neinteresējas par teātri.

Nezinu, ko tu īsti centies pateikt, jo no tava teksta redzu vienu - tev nesapasa ar konkrēto sievieti un tur nav absolūti nekādas nozīmes, vai viņa pilsētniece vai lauciniece.

Iespējams, viņa ar tevi nerunāja par politiku, jo negribēja strīdēties. Ja man mazpazīstams cilvēks sāktu stāstīt savus politiskos uzskatus vai dragāt ar viedokļiem "stulbie bēgļi, nevajag viņus ielaist" vai tml, kam nepiekrītu, es paklusētu/mainītu tēmu, jo negribētu uzsākt strīdus.
02.11.2015 12:47 |

Reitings 597
Ārprāts, te jau gan aizgāja, tā kā es ietu un ar viņu tikai par politiku runātu un apsaukātu bēgļus. Vienkārši ko :D To tak es teicu kā piemēru, ko viņa varbūt nesaprastu, nevis, ka es tikai par politiku runāju. Tad dumja, tad pārgudra, ok :D Man šie visi bezmērķīgie uzbraucieni liekas absolūti bezjēdzīgi - katram ir savas intereses un jūs varat meklēt vai nemeklēt manā teiktajā paslēptas domas vai sazin ko vēl, lai pierādītu, ka tie laucinieki super labāki par pilsētniekiem, bet tas ir vienkārši nevajadzīgi. Es esmu laimīga, ka dzīvoju pilsētā un personīgi mani lauku dzīve nesaista! Viss, vai arī vēl kāda tūliņ atradīs kādu teikumu, kam piesieties un pārmest, ka nospiežu nabaga lauciniekus? :)
02.11.2015 15:39 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Golden - tas ir interesanti, ka tu teici, ka parasti labi saproties ar visiem, jo tavi komentāri caur un cauri ir ļoti snobiski un vietām pat varētu būt aizvainojoši (lai arī varbūt nebūt negribēji). Ja negribi, lai rauj no konteksta neko, tad izteikties ir jāpamācās.
02.11.2015 15:58 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Labāk paliekam pie tā ka katram ir savs, vienam patiks lauki, citam pilsēta, vel kādam abi un vel kādam īsti ne viens ne otrs.
Tas ka ar vienu/pāris cilvēkiem nav paveicies ar to labāko iespaidu par Pilsētu/Laukiem nenozīmē ka viņi visi ir tādi. Ne jau visi pilsētnieki iet tik pa klubiem un nodzerties, un arī ne visi laucinieki tik uz lauka/mežā pavada dienu ko urbinot.

Katram savs, bet nevajadzētu apvainot ne vienu ne otru.
02.11.2015 16:01 |

Reitings 597
Nē, aizvainot es tiešām neaizvainoju, jo jau sākumā iesāku ar tekstu nevis - laucinieki ir dumji, bet gan ar faktu, ka mazpilsētiņās vai pagastos vienkārši nav pieejama infrastruktūra un citas ekstras. Un te vispār neiet runa par cilvēku izglītotību - varbūt viņam doktora grāds, bet tas jau neamina faktu, ka tur, kur viņš dzīvo, blakus nav Tevis nīstais sušī restorāns vai augstskola un slimnīcas.
Un es piekrītu Miss Joker, ka vajag pieņemt vienam otru - man tiešām šķiet, ka šīs negācijas nāk tieši no lauku cilvēku puses. Piemēram, man ļoti patīk aizbraukt uz laukiem, relaksēties, bet pēc tam doties mājās un atkal uzlādēties no apkārt esošās dzīvības un rosības. Taču tā kā man patīk dzīvot pilsētā, tā kādam ļoti patīk dzīvot laukos. Un es labprāt kādreiz apciemotu kādu skaistu lauku māju un brīvdienas pavadītu relaksējoties ezera krastā. :)
02.11.2015 16:17 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits