Man šobrīd ir līdzīga problēma. Sestdien nāks ciemiņi un man gribas pasniegt kaut ko sezonālu, gardu un "ģimenisku". Šobrīd esmu izdomājusi, ka varētu taisīt coq au vin, bet tā kā vecus, sīkstus gaiļus nemaz tik vienkārši nevar dabūt, tad tā būs drizāk vista vīnā. :-D Klāt rudens labumus - tvaicētas un/vai karamelizētas saknes, ceptus skābos ābolus, varbūt ķirbju biezeni. Kaut kā tā - man šķiet ļoti rudenīgi. Mums mājās vispār ļoti populāras visādas lēni gatavotās gaļas, gan vīnā, gan alū, gan citos gardos šķidrumos. Ja interesē varu izstāstīt detaļas ;-)
Atsevišķus "uzkodu" salātus vakariņām nekad netaisu, tikai brančam un tas ar ciemiņiem ir max 2x gadā, bet ja gatavotu, tad droši vien kaut ko ar bietēm vai ķirbi. Saldajam kādu gardu krēmu (šobrīd domāju par aveņu un pistāciju krēmu ar rožūdeni, jo rožūdens pudele jau labu laiku plauktā krāj putekļus), burkānu vai ābolkūku.
Lazanja nav slikts variants. Ja mērci izvāri iepriekšējā dienā, tad arī neaizņem daudz laika gatavot (man ir viena super vienkārša recepte) un ar foršiem zaļajiem salātiem un ciabatta maizi būs lieliski. Desertam sieru izlase un augļi, kā arī kafija un kūka.