Pēkšņi vairs nesakrīt laika līnija ar draugu

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Es. Darba līgums līdz nākamā gada novembrim. Tad decembrī kārtošu valodas eksāmenu un neatkarīgi no rezultāta došos prom.

Viņš. Vēl gadu studē. Vakar pateica, ka viņam ir sarunāta darbavieta pēc studiju beigām, ko viņš ļoti vēlas uz nākamā gada oktobri. (darba alga turpmākos 5gadus - 450 eur).

Plānojām kopā doties prom, es mācos jau no jūnija intensīvi, bet viņš kaut kā nekustējās tai virzienā. Ilgāk vilkt vairs nevarēju, gribēju saprast,  ko viņš gaida. Vakar bija saruna - pateica, ka ir svarīgi ar labiem rezultātiem pabeigt studijas, tāpēc nemaz nesāks tagad valodu mācīties. 
Turpinot sarunu, atklāja, ka viņam ir tā sarunātā vieta. Nu negrib viņš nekur braukt, to man vajadzēja jau sen saprast, bet es šobrīd esmu neizpratnē, ko darīt. Tā idille, ka kopā strādājam, plānotās kāzas 2017.gada vasarā, bēbītis - burbulis saplīsa.

Loģiski, ka ja viņš to vietu oktobrī dabūs, attiecības beidzas.
Bet ja tas "sarunātais" nenotiek, tad viņš var sākt mācīties - gadiņu varu arī viņu tur pagaidīt viena.

Bet kas notiek šobrīd? Izņemot to, ka esmu vīlusies un man sāp, ka viņš nav gatavs izkāpt no komforta zonas manis dēļ un sekot man, (kur varētu pelnīt vairākus tūkstošus mēnesī darot to pašu darbu, kas viņam te sarunāts). Mēs dzīvojam kopā. Man jāizvācas? Ignorēt situāciju un turpināt kopā dzīvot un tad skatīties, kas notiek pēc gada, attiecības uzturot kaut kādas draudzīgas ar seksu, bet jau bez kopīgajiem plāniem?

Sēžu birojā, kaut darbs beidzies, un nesaprotu kā rīkoties, jūtos stulbi braukt mājās. Aizskar, ka viņš tik ļoti baidās no pārmaiņām (vai grib stabilitāti - manuprāt absurds, bet kāda starpība ko es domāju), ka vai nu es palieku (tas mani tiešām sagraus, es jau sen zinu, ka man vajag kaut uz brīdi aizbraukt), vai attiecības beidzas. Es esmu vainīga, kaut gan plāns bija braukt kopā un viņš visu izmainīja. Es nesaprotu.

Par algu atšķirību lūdzu nekomentēt. Tā ir realitāte, jo abi esam ārsti.
25.09.2015 19:33 |

Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Jā, bet tagad izlikties it kā nekas nebūtu bijis un dzīvot tālāk gadu ar neziņu par nākotni, arī nav viegli, ne visi to spēj. Es, piemēram, vispār jūtos depresīvi un nevaru nekam koncentrēties, ja man nav skaidrība par sev svarīgām lietām, ja sastrīdos ar draugu, vispār vairs neko padarīt nevaru :D labi, tā esmu es, bet nu es tomēr mēģinātu ar vīrieti izrunāties un noskaidrot viņa domas un lai viņš pasaka, kādu risinājumu redz šai situācijai
25.09.2015 21:35 |

Reitings 394
Tā vietā, lai sēdētu cosmo, autorei būtu jāizrunājas ar vīrieti, jānoskaidro, kas mainījies, kas uztrauc, utt. Varbūt tad atbilde arī atnāks, kā rīkoties

+ jāiedzer šampis un jāiet abiem izrunāties po dušom , būs labi :)
25.09.2015 21:37 |

Reitings 2337
Tā vietā, lai sēdētu cosmo, autorei būtu jāizrunājas ar vīrieti, jānoskaidro, kas mainījies, kas uztrauc, utt. Varbūt tad atbilde arī atnāks, kā rīkoties

Tas būtu visprātīgāk, bet es neesmu gatava runāt, jo šobrīd esmu parāk emocionāla. Tāpēc labāk pasēžu cosmo un apskatos, kas cilvēkiem no malas sakāms, kamēr norimstos. Jo es muļķības sarunāšu un es, pazīstot sevi, labāk gribu izprast, ko un kā darīt, pirms strebju karstu.
25.09.2015 21:37 |

Reitings 394
Zini kā, ja esat viens otram īstie, tad jebkurā gadijumā viss nokārtosies, pat, ja pec gada aizbrauksi viena, tāpat beigās, ja sapratīsiet, ka nevarat viens bez otra, risinājums atnāks pats no sevis, tā dzīvē notiek, reizēm labāk ļaut laikam visu nolikt savās vietās :)
25.09.2015 21:39 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
2 lietas
ko nožēlosi vairāk- to, ka pameti puisi vai atteicies no aizbraukšanas viņa dēļ?
vai spēsi laimīgi dzīvot un nākt mājās, ja zināsi, ka viss šis iet uz galu un tam jau ir noteikts termiņš?

par otro punktu- manuprāt, ne visas spētu dzīvot kopā ar mīļoto puisi, ja jau iepriekš ir zināms iznākums, tāds sevis mocīšanas un laika skaitīšanas posms.
25.09.2015 21:40 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Piekrītu kristel, ka tev jābrauc, lai nav vēlāk jānožēlo. Turklāt savu dzīvi katrs būvējam pats. Nav garantijas, ka aizbraucot viņš pēc gada nesagribētu atgriezti;-)
25.09.2015 21:40 |

Reitings 2337
ko nožēlosi vairāk- to, ka pameti puisi vai atteicies no aizbraukšanas viņa dēļ?

Ienīdīšu sevi par to, ka attiecos no aizbraukšanas
vai spēsi laimīgi dzīvot un nākt mājās, ja zināsi, ka viss šis iet uz galu un tam jau ir noteikts termiņš?

droši vien daudz laika pavadīšu darbā
25.09.2015 21:45 |

Reitings 280
Reģ: 31.01.2011
Sveika! Tā ir dilemma.Par sevi, bija līdzīgi pēc LLU beigšanas devos uz Norvēģiju.Doma bija nopelnīt mašīnai.Pirmie trīs mēneši bija viss grūtākie, akcents un valodas barjera.Bet ir jau pagājušas 3 sezona, katra sezona pa 9 mēneši.Ko lai saka, bija reizes, ka vēlme bija draudzeni iekārtot blakus darbā, bet beigu beigās saprotu, ka cilvēkiem tomēr labāk LV. Savi plāni, pieraduši pie dzīves, neko darīt.Smieklīgi, bet 3 sezonu laikā trīs lieliskas attiecības esmu zaudējis, izvēloties turpināt strādāt.Otra pozitīvā puse, ka māja, auto, lietas kas Tev pašam nepieciešamas pats vari iegādāties, nevienam neko neprasot.Bet varbūt vienkārši nebiju iemīlējies tik ļoti, lai visām varītēm censtos pierunāt dzīvot sev blakus.Bet, TĀ IR DZĪVE!!! Viss ir Tavās rokās.Lai Tev izdodas! ;)
25.09.2015 21:46 |

Reitings 2337
Egamons
žēl, ka tev neizdevās kādas no attiecībām turpināt. Bet kā man izlasītajā telefonsarunā draudzene norādīja - dažkārt ir jādomā par sevi pirmāmkārtām un ja otrs cilvēks gribēs būt kopā pietiekami, tad būs.
25.09.2015 21:50 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
dažkārt ir jādomā par sevi pirmāmkārtām un ja otrs cilvēks gribēs būt kopā pietiekami, tad būs

a moš čalis domā pēc tāda paša principa apmēram attiecībā pret Tevi? :D Tad pie kkāda kopsaucēja būs diezgan grūti nonākt ;)
25.09.2015 21:57 |

Reitings 394
Es arī domāju, ka jādomā par sevi pirmkārt. Cik es zinu situācijas, kad sieviete pakārto savu dzīvi vīrietim, tās nekad nav beigušās labi. It sevišķi jau, ja sievietei ir savi sapņi un lieli mērķi.
Protams, ir sievieties, kas var dzīvot vīrietim pie sāniem un darīt visu, ko grib vīrietis. Bet tu neizskaties pēc tādas, kas to spētu, turklāt arī vīrietis neizklausās pēc tik spēcīga vīrieša, kas spētu tevi nodrošināt gan materiāli, gan citos aspektos. Tāpēc atliek tev vien domāt par sevi un savu nākotni un tad jau redzēs vai jums būs tālāk lemts vēl pastāvēt viens otram blakus.
25.09.2015 21:58 |

Reitings 2337
kristel
paldies. Dažreiz vajag, lai kāds no malas pasaka to, ko bail pašam sev atzīt.
25.09.2015 22:29 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
dažkārt ir jādomā par sevi pirmāmkārtām un ja otrs cilvēks gribēs būt kopā pietiekami, tad būs.

Un ja nu draugs domā tieši tāpat..
25.09.2015 22:31 |

Reitings 2337
Un ja nu draugs domā tieši tāpat..

Tad ar mīlestību vien nepietiek un attiecības izbeidzas, jo neviens nemīll tik daudz, lai uzpurētu savus sapņus otra labā.
25.09.2015 22:35 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es domāju, ka Tu ļoti pareizi dari, ka neskrien šobrīd skaidroties.
Man šķiet, ka pa to laiku, līdz pienāks aizbraukšana, daudz kas var mainīties un šī brīža atteikums nozīmē pilnīgu galu. Protams, Tu viņu nepiespiedīsi un neielīdīsi viņa galvā, kāpēc tā notika, bet cilvēku domas mainās un norakstīt šīs attiecības būtu pāragri.

Es esmu cilvēks, kas nespēj dzīvot ar neskaidriem nākotnes plāniem. Tik ļoti, ka sākas drāmas un skandāli, ja nezinu, kas notiks rīt, un tāpēc man pašai ir grūti, taču es esmu sapratusi,ka ne visi cilvēki tādi ir un ne vienmēr tas, kas tiek pateikts, ir tas, kas ir nodomāts.. Un tāpēc arī man ir viegli atnākt mājās arī šī brīža attiecībās, kur nākotne nav skaidra: jo es pieņemu, ka tas, ko cilvēki pasaka, kad viņus piespiežu iekļauties manā laika rāmī, kad jāgūst skaidrība par nākotni, ne vienmēr ir tas, ko viņi tiešām domā un vēlas. Es nezinu, vai tas Tev var palīdzēt, bet tāda nu ir mana pieredze
25.09.2015 22:45 |

Reitings 34
Reģ: 24.09.2015
Es arī mācos medicīnas nozarē, bet es zinu jau, ka palikšu Latvijā. Es nevarētu aizbraukt no savas zemes. Laikam tavs draugs ir tāds pats. Un man mīlestība ir svarīga. Negribu pamosties kādu rītu savā dārgajā mājā, zem savām zīda segām no sapņa par savu pamesto mīlestību...labāk pieceļos savā koka lauku mājā no bērnu spiedzieniem un mīļotā cilvēka bučas uz vaiga. |-) Izskrienos pagalmā ar saviem suņiem un pa meža taciņu soļoju uz savu lauku slimnīcas darba vietu, ieelpojot dzestro, svaigo rīta gaisu.
Kapā naudu nepaņemsi diemžēl. Esmu par to, ka jādzīvo tā, lai būtu laimīga. Un kas tevi dara laimīgu? |-)
25.09.2015 22:56 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
Energizer - tu tik ļoti uzsver naudu, bet man gan liekas, ka autorei tas ir vismazākais sakars.. viņa vienkārši vēlas doties prom un būvēt labu nākotni tur tāpēc, ka redz tam visam labu potenciālu. runa jau iet par to, ka plāns tika kalts ar otro pusīti kopā, tā kā diezvai te galvenais tā visa mērķis ir dārga mašīna un gulēšana zem zīda segām :D
26.09.2015 07:20 |

Reitings 2353
Reģ: 29.01.2009
Citrreiz laiks izdara pats savas korekcijas mūsu dzīvēs, nesasteidz neko ,jo laiks vēl ir daudz līdz Tevis plānotajai aizbraukšanai. ;)
26.09.2015 08:26 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Padomā visu pirms par sevi! Katrs pats mēs esam savas laimes kalējs! Ja arī attiecības pārtrauksi - ir taču citi vīrieši (kandidāti),kas piepildīs tavu sapni, vēlmes!
NO otras puses - nevari tu piespiest otru darīt tā,kā tev gribas - ja viņu viss apmierina - let him go.

Ja paliek - brauc prom!
P.s. gadiņu padzīvot atsevišķi...domāju, mēs visas zinām,kāds būs iznākums.. ;-)
26.09.2015 08:47 |

Reitings 2337
Un kas tevi dara laimīgu?

Sasniegumi, jaunas zināšanas, kad jūtos iedvesmota, ceļošana, vakarā nākt mājās, kur mani gaida.

Laikam atbildu pati sev uz jautājumu, kāds būs rezultāts.
Bet rīts gudrāks par vakaru, ieziešu pastaigā ar kafijas krūzi pa parku, padomāšu, kā rīkoties šo gadu. Jo es saprotu, ka laiks ievieš korekcijas, bet ir jau tikai 2 varianti - vai nu viņš brauc man līdzi (ko viņš tā uzreiz nemaz nevarēs izdarīt, jo valodas zināšanas viņam ir vājas šobrīd, viņam vajadzēs gadu), vai es palieku šeit. Bet palikšana šeit viņa dēļ, pret savu vēlmi doties...
26.09.2015 09:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits