Tieši tā, ir jāskatās kas ir piemērots sporta veids.. Tur milzīga loma ir sporta skolotājam skolās, kuri vai nu pamana, vai arī nepamana to, kur bērns ir talantīgāks, un kur var sasniegt rezultātus.
Citam ir savādāki muskuļi, savādāks ķermenis, savādāka elpošana pie dažādām slodzēm :D Ja iet nepareizo ceļu, var sačakarēt veselību..
Un kas mūsdienās ir modē- tā ir svaru zāle, sporta klubi pilna Rīga.. Visi grib izskatīties muskuļoti ..
Manā uztverē tas ir slimīgi.. Kačāšanās, visi tie uztura bagātinātāji utt. visa tā masveidīgā padarīšana .
Mans trumpis bija fiziskā izturība garajās distancēs.. Es varu močīt +30 grādos 40km.. Un sāku iesilt tikai pie 10 km..
Bet kad es lienu zem štangas, un sāku uzbaroties.. Es nejūtos tik labā formā.
Vajag arī paskatīties uz vecākiem, kādi gēni nodoti mantojumā..
Piemēram labs čoms mans, distanču slēpotājs . Viņš ir bijis olimpiskajās spēlēs. ;)
Ja mazo distanci viņš novelk kā zibens, tad lielajā distancē es turu viņam līdzi. Un pofig kā viņš trenētos, čalim padodas tikai īsās distances.
sprintā arī viņš mani iebāž kā mazu ezi, bet ja mēs skrienam 10 + km, tad viņam esot 7 km, es jau varu mājās dzert tēju .
Tas ir tas stāsts, ka katram jāatrod sava vieta. Nevar akli vilkties uz kačeni, un censties sasniegt labus rezultātus. Beigās sevi tikai samocīs un apjāsies.. Jābūt tajā vietā, kur jūties labi.
Cik daudzi čaļi nav sačakarējušies ar to kačeni.. Tas ir vājprāts.. Tieši tie mazie.. Senāk nodarbojās ar vieglatlētiku, padevās skriešana, futbols utt.. Bet tagad lielākā daļa tup svaruzālēs, un ir atvadījušies no sasniegumiem savā sporta veidā. ;)
Svaru zāle atņem Latvijai daudzus izcilus talantus, un pievērš viņus aklai muskuļu pumpēšanai...
Tas ir fakts.. Pats esmu izaudzis tādā vidē, kur panesās visiem uz kačeni, kaut gan mums bija izcils sporta skolotājs , treneris.. visi pameta savus sporta veidus. un gāja kačāties.
Sapisās tur. Un pazuda no sporta.. Jo kačeni es par baigo sportu neuzskatu . :P tā ir tikai vieta, kur sportistam nostiprināt savam sporta veidam vajadzīgās muskuļu grupas. un viss