Bērna tēvs nevēlas satikt bērnu

Reitings 3
Reģ: 21.08.2015
Sveikas, meitenes! Vēlos pastāstīt savu dzīves situāciju un uzklausīt jūsu redzējumu par to. Pirms pāris gadiem biju kopā ar kādu vīrieti, satikāmies aptuveni gadu. Es jau no paša sākuma zināju, ka viņš nevēlas bērnus, pats man to skaidri pateica un jautāja, vai man tas ir pieņemams. Tajā laikā man tas nebija īpaši svarīgi, jo biju pārliecināta, ka pati arī negribu bērnus. Ar visu izsargāšanos tomēr paliku stāvoklī. Viņš pret to attiecās mierīgi, nespieda mani uz abortu, teica, ka respektēšot jebkuru manu izvēli. Visu savu dzīvi biju droša, ka negribu bērnus, bet tikko kā uzzināju, ka esmu stāvoklī, sapratu, ka mīlu šo bērnu un izvēlējos grūtniecību saglabāt. Viņš tad man pateica, ka līdz pilngadībai finansiāli atbalstīšot bērnu, bet tēvs nebūs.

Neilgi pēc tam viņš pārcēlās uz ārzemēm strādāt un dzīvot. Par mani neaizmirsa, pateicoties viņam grūtniecības laikā varēju apmeklēt labus speciālistus, iziet visas nepieciešamās pārbaudes, izvēlēties labu vietu dzemdībām, būtībā visu, kas man vajadzīgs. Tagad jau esmu atgriezusies darbā, bet no viņa katru mēnesi saņemu noteiktu naudas summu bērna vajadzībām. Par to nekādi nevaru sūdzēties, materiālajā ziņā bērnam patiešām nekā netrūkst. Man nekad nav vajadzējis dīkt no viņa naudu, viņš to uzskata par pašsaprotamu.

Pēdējā laikā es daudz par viņu domāju, par viņa attiecībām ar dēlu. Esmu viņam sūtījusi bērna foto, bet nekādu īpašu interesi viņš nav izrādījis. Visu laiku es nez kāpēc ceru, ka viņš varbūt mainīs savas domas, ka apciemos mūs. Uz Latviju viņš atbrauc pāris reizes gadā. Esmu piedāvājusi viņam atbraukt uz dēla dzimšanas dienām vai vienkārši ciemos, viņš tā arī saka – nē, nevēlos. Puikam tagad ir 4 gadi, bieži man jautā, kāpēc visiem bērniem ir tētis un viņam nav. Un es nezinu, ko viņam atbildēt.

Es vairs neceru, ka starp mums varētu atjaunoties kādas attiecības, zinu, ka viņam jūtu pret mani vairs nav, domāju vienkārši no cilvēcīgā viedokļa – cilvēks nekad nav saticis savu bērnu. Protams, ka nevaru piespiest viņu uz kaut ko, bet man tas šķiet pavisam dīvaini – zināt, ka kaut kur pasaulē ir tavs bērns un nevēlēties viņu pat redzēt.
21.08.2015 22:07 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Vīrietis jau sākumā pateicis savu nostāju, ar to bija jārēķinās. Visu cieņu,ka cilvēks maksā uzturlīdzekļusu un finansiāli atbalsta, bettikties un mīlēt bērnu neviens nevar piespiest, lai arī cik nepareizi tas neliktos.
22.08.2015 10:07 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Es vēl kaut kā saprastu, ja meitene ar viltu paliktu stāvoklī, bet gadījās tācu nejauši. Pie kā ir vainīgs bērns? Kāpēc sivietei bija jābojā sava veselība un jāriskē ar neauglību?

Neviens jau nevaino ne pie kā bērnu. Bērna māte zināja vīrieša attieksmi un, manuprāt, ir tikai muļķīgi mēģināt spiest vīrieti mīlēt un tikties, ja jau sākotnēji izvēle bija sievietes rokās un viņš finansiāli atbalsta.
Viņa izvēlējās nebojāt savu veselību, neriskēt ar savu auglību, zinot,ka tēva tam bērna nebūs.
Vēl sliktāk būtu tad, ja bērns tiktu uztaisīts un vecis notinies. Šis vīrietis pilnda savu pienākumu uzturlīdzekļu ziņā, bet emocionāli just saikni ar bērnu neviens viņam nedrīkst un nevar likt.
22.08.2015 10:10 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Protams, situācija nav patīkama, taču, manuprāt, tev jāapzinās, ka ar varu mīļš nekļūsi. Nevienam nebūs labāk no tā, ka tu ar varu gadiem mēģināsi to bērnu vīrietim uzspiest. Viņš tev savu nostāju paskaidroja uzreiz.
Labāk atstāj šo cilvēku pagātnē, pieņem, ka viņš rūpējas par bērnu finansiāli(protams, lielākā daļa uzskata, ka nauda nav svarīga un bērnu var pabarot un skolā nosūtīt ar pliku mīlestību vien, bet tā nav - ļoti labi, ka viņš tev atvieglo finansiālo pusi) un dzīvo tālāk. Palaid šo cilvēku vaļā un palūkojies apkārt. Satiksi citu vīrieti, kurš mīlēs un rūpēsies par jums abiem un būs bērnam daudz labāks tēvs un vīrieša paraugs.
22.08.2015 10:13 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
cnt, tur jau tā problēma, ka sieviete te visi jau zāģē, bet nabaga "nobriedušais" tētis gan nav ne pie kā vainīgs, jo taču uzreiz teica, ka bērnus nevēlas. Meitene nenosēja olvadus, bet tomēŗ uzņēmās sekas, taču ja vīrietis ir tik kategorisks, tad viņam arī kategoriski bija jāparūpējas par to, lai pēcnācēju viņam nebūtu. Cilvēku par nobriedušu padara spēja uzņemties atbildību un naudas pārskaitīšana uz kontu manā izpratnē nav atbildības uzņemšanās par bērnu, ja nav nokārtotas attiecības ar bērna māti un viss izrunāts. Lai gan jāatzīst, ka situācija man šķiet samērā nereāla, jo nezinu nevienu, kas pat neredzot bērnu, brīvprātīgi pārskaitītu naudu 18 gadu garumā prakstiski svešai sievietei.
Un pārmetumi par to, ka sievietei nav jaunu attiecību man vispār ir WTF. Uzskatu, ka tā ir viņas personīgā darīšana un iekšējais aizvainojums par to, ka bērnam v tēva nav tas pats, kas vēlme pēc attiecībām un vīra.
Ja situācija tiešām ir reāla, tad sievietei ieteiktu noteikti aprunāties ar kādu speciālistu un mazāk uzklausīt anonīmus komentētājus, kuri pat iedomāties nespēj, kāda Tu jūties un balstās uz loģiku bez jebkādām emocijām. Speciālists nepalīdzēs atgūt bērnam tēvu, bet palīdzēs samierināties un dzīvot tālāk neskatoties pagātnē, lai bērniņam ir laimīga mamma :)
22.08.2015 10:19 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
indie
+++
Lūk šis ir patiess komentārs, bet bez nosodījuma, tādus gribētu lasīt biežāk
22.08.2015 10:21 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
cnt, tur jau tā problēma, ka sieviete te visi jau zāģē, bet nabaga "nobriedušais" tētis gan nav ne pie kā vainīgs, jo taču uzreiz teica, ka bērnus nevēlas. Meitene nenosēja olvadus, bet tomēŗ uzņēmās sekas, taču ja vīrietis ir tik kategorisks, tad viņam arī kategoriski bija jāparūpējas par to, lai pēcnācēju viņam nebūtu. Cilvēku par nobriedušu padara spēja uzņemties atbildību un naudas pārskaitīšana uz kontu manā izpratnē nav atbildības uzņemšanās par bērnu, ja nav nokārtotas attiecības ar bērna māti un viss izrunāts. Lai gan jāatzīst, ka situācija man šķiet samērā nereāla, jo nezinu nevienu, kas pat neredzot bērnu, brīvprātīgi pārskaitītu naudu 18 gadu garumā prakstiski svešai sievietei.
Un pārmetumi par to, ka sievietei nav jaunu attiecību man vispār ir WTF. Uzskatu, ka tā ir viņas personīgā darīšana un iekšējais aizvainojums par to, ka bērnam v tēva nav tas pats, kas vēlme pēc attiecībām un vīra.
Ja situācija tiešām ir reāla, tad sievietei ieteiktu noteikti aprunāties ar kādu speciālistu un mazāk uzklausīt anonīmus komentētājus, kuri pat iedomāties nespēj, kāda Tu jūties un balstās uz loģiku bez jebkādām emocijām. Speciālists nepalīdzēs atgūt bērnam tēvu, bet palīdzēs samierināties un dzīvot tālāk neskatoties pagātnē, lai bērniņam ir laimīga mamma

Es arī šajā situācijā atbalstu vīrieti. Uzskatu, ka autore to terorizē.Varbūt vēl no vīrieša vajadzēja pieprasīt, lai sievieti apprec un kopā dzīvo? Tā taču pieauguši cilvēki dara.

Viņš atbildību uzņēmās, punkts. Ja sieviete nespēj izdzīt putnus no savas galvas, tā ir viņas problēma.
22.08.2015 10:28 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
tāpēc, ka cilvēks izvēlas bērnus neradīt, viņam ir obligāti jākoriģē savs ķermenis ķirurģiski :D hahahaha
22.08.2015 10:41 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009

Kā jau teicu - viņai jāaiziet pie psihologa, kas palīdzēs tikt vaļā no pagātnes. Bērnam tēvs ir vajadzīgs. Te nav runa par viņas vēlmēm pēc vīra un attiecībām vai viņas aizvainojums - puikām ir svarīgi, ka ir vīrietis, kurš dod padomus, vīrieša klātbūtne augot, utt. Kaut bērna dēļ autore var sākt kārtot sev dzīvi.
22.08.2015 10:42 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Tas, ka vīrietis sūta naudu, ir, protams, jauki. Bet tas nemaina to, viņš rīkojas ļoti cūcīgi. Ar savu uzvedību viņš riebj tikai un vienīgi bērnam.

Ja Cosmo jau ir gana pieaudzis un saprot, ka saņemt naudu ir forši, tad bērnam vairāk ir nepieciešama uzmanība, tēva mīlestība..

Nu pat ja to bērnu negribējās, varēja vīrietis saņemties un izjust atbildību par mazo cilvēciņu, kas aug un apgūst pasauli..sevišķi jau puikam vajdzīvs tēvs, kuru ņemt kā piemēru :(
22.08.2015 10:59 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
cormeum Protams ka viss labāk ir ja tas tēvs var būt blakus, bet nu nedomāju ka tam bērnam būs vieglāk ja satiks to tēvu pāris reizes gadā, vai pat vel sliktāk, sāks solīt ka satiks, bet tā ar tas brīdis nepienāks.
Jācer tomēr ka puikam ir un būs kāds vīrieša paraugs, vai tas būtu vectēvs vai tuvs ģimenes draugs, vai protams viss labāk ja tas būtu patēvs kurš to bērnu pieņemtu kā savu utt. Jo nu maz ticams ka tas īstais tēvs baigi mainīs domas. Vairāk vai mazāk tas īstais tēvs bija tikai kā spermas donors.
22.08.2015 11:06 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Raven pāris lapas atpakaļ uzrakstīja komentāru, kuram, principā, vārds-vārdā piekrītu. Vīrietis šajā situācijā uzvedas kā atbildīgs un nobriedis pieaugušais, kurš uzņemas atbildību par savas rīcības sekām. Savukārt autore un dažas labas cosmietes dzīvo feju un kucēnu pasaulē, kur lietas mēdz notikt tapēc, ka kaut ko ļoti, ļoti vēlaties. Nē, nebūs tā, ka visa pasaule sadosies rokās un bērna tēvam pēkšņi atvērsies acis par savu "slikto" rīcību.
Autore, mīļā draudzene, atrodi sev draugu. Pasaulē ir daudz sirsnīgu vīriešu, kuriem nesagādā ne mazāko problēmu mīlēt un audzināt ne-savu bērnu.
22.08.2015 11:24 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
Nu pat ja to bērnu negribējās, varēja vīrietis saņemties un izjust atbildību par mazo cilvēciņu, kas aug un apgūst pasauli..sevišķi jau puikam vajdzīvs tēvs, kuru ņemt kā piemēru

Tātad, bērna atzīšana, alimentu maksāšana un finansiāla nodrošināšana nav atbildības uzņemšanās? Manuprāt, vīrietis ir gana atbildīgs, ņemot vērā, ka uzreiz bija bija pateicis, ka bērnus negrib - bērnu nav noliedzis, paternitātes testus nav pieprasījis, finansiāli atbalsta. Vienīgais - negrib tikties. Lai taču negrib. Es domāju, ka ja autore atrastu sev citu, mīlošu vīrieti ar ko izveidotu attiecības un ģimeni, tas būtu bērnam daudz labāks paraugs, nekā bioloģiskais tēvs, kurš tiktos ar viņu kā ar zobu sāpēm un būtu kopā ar viņu piespiedu kārtā. Vai tad ne? Jeb - nē, galvenais, ka bioloģiskais tēvs piespiests būt blakus. Tas nekas, ka skatās uz sīko ar nepatiku un varbūt vēl pasaka, ka nekad nav gribējis.
22.08.2015 11:26 |

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Ja godīgi, man arī šķiet mazliet dīvaini šie finansiālā atbalsta solījumi līdz 18 gadu vecumam, diemžēl nav garantijas, ka naudas plūsma kādā vecumā neapstāsies. Vai bērna tēvs ir ierakstīts dzimšanas apliecībā, vai ir dns analīzes? Ja ne, saikne ar tēvu var tikt pielīdzināta absolūti minimālai.

Man bērnu nav un audzinājusi tos neesmu, bet šajā gadījumā par pareizāko uzskatu audzināt savu dēlu par īstu vīrieti, daudz lasīt un stāstīt un dot visu savu mīlestību, un gan jau mazais izaugs par labu cilvēku, kā daudzi citi, kas auguši bez viena vai abiem vecākiem blakus. Bet pašai autorei ieteiktu pagātnes rēgus aizmirst, iespējams tiešām apmeklēt psihologu un iespējams drīz uzsākt jaunas un skaistas attiecības.

Veiksmi!
22.08.2015 11:30 |

Reitings 202
Reģ: 25.06.2012
Vienīgais - nelīmējas kopā - pirms pāris gadiem biji kopā ar kādu vīrieti un kopā bijāt gadu, bet bērnam tagad ir jau 4. ;-)
22.08.2015 11:31 |

Reitings 16391
Tātad, bērna atzīšana, alimentu maksāšana un finansiāla nodrošināšana nav atbildības uzņemšanās?

Nav gan! (mans feju pasaules uzskats)
Tad nu varoņdarbs.. samaksāja alimentus (cik zināms, ja nemaksātu, tāpat pastāv iespēja piedzīt).

Tik atbildīgs, ka bērnam, iespējams, pēdas uz visu dzīvi atstās tēva trūkuma sekas.

Protams, neviens viņu nevar šeit piespiest kļūt par foršo papuci, bet teikt, ka viņš ir atbildīgs un rīkojas forši... nez vai.. :-/
22.08.2015 11:39 |

Reitings 274
Reģ: 12.08.2015
gan jau situācija mainīsies ;)

bet ieteiktu tev sākt domāt par savādākas ģimenes veidošanu.. viņa lomu noliekot stipri tālāk..
gan uzradīsies kāds, kurš pieņems tevi, un bērnu.. pateiks tam cilvēkam, ka maksāt alimentus nav obligāti.. un būs normāla ģimene.
nevis kārtējā vientuļā māmiņa.
22.08.2015 11:54 |

Reitings 3647
Nav gan! (mans feju pasaules uzskats)
Tad nu varoņdarbs.. samaksāja alimentus (cik zināms, ja nemaksātu, tāpat pastāv iespēja piedzīt).

Tik atbildīgs, ka bērnam, iespējams, pēdas uz visu dzīvi atstās tēva trūkuma sekas.

Protams, neviens viņu nevar šeit piespiest kļūt par foršo papuci, bet teikt, ka viņš ir atbildīgs un rīkojas forši... nez vai..

Un šī vīrieša nosodīšana reāli palīdz bērnam? Kā realitātē varētu uzlabot bērnam dzīvi - tā vajadzētu domāt mātei, nevis uztraukties par bērna bioloģisko tēvu. Ja bērnam nav nekādu vīrieša paraugu dzīvē - vectēvs, onkuļi, utt, tas reāli kaitē bērnam. Var jau fantazēt daudz un dikti, kā tēvs mainīs domas utt, bet tas nepalīdzēs šajā situācijā - bērnam tagad vajag vīrieša klātbūtni.
22.08.2015 11:59 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013

Ak, dievs, uzbur vēl lielāku traģēdiju. Nē, labāk pastāsti cik netraumēts būs bērns, ja tēvs būtu piespiests būt ar viņu un kādreiz pusaudža gados, piemēram, iesviestu sejā, ka nekad nav viņu gribējis, ka nemīl viņu. Nē, protams, tas taču bērnu nemaz netraumēs. Brīnums, ka nepastāstīji, cik nenormāla trauma bērnam būtu, ja mātes dzīvē ienāktu cits vīrietis, kurš mīlētu gan viņu, gan bērnu, rūpētos par abiem, rādītu labu paraugu un būtu laimīga ģimene. Tā būtu šausmīga trauma, jo šis vīrietis taču nebūtu bioloģiskais tēvs - pilnīgi vienalga, cik labs vīrietis, cik gādīgs un rūpīgs, jo bērnam taču labāk būtu, ja viņam blakus būtu bioloģiskais tēvs, kas viņu tikai piecieš.
Idiotisms pēdējais.
22.08.2015 12:04 |

Reitings 16391
Kā realitātē varētu uzlabot bērnam dzīvi - tā vajadzētu domāt mātei, nevis uztraukties par bērna bioloģisko tēvu

Tas ir tikai cilvēcīgi, ka māte pārdzīvo par esošo situāciju.. Turklāt, manuprāt, māte uztraucas par bērnu, ne jau to bioloģiko tēvu..
Nemanīju, arī no diskusijas autores puses apgalvojumu, kurā pausts, ka viņa nedomā, kā realitātē uzlabot bērnam dzīvi.
22.08.2015 12:13 |

Reitings 3647
Nemanīju, arī no diskusijas autores puses apgalvojumu, kurā pausts, ka viņa nedomā, kā realitātē uzlabot bērnam dzīvi.

Ir atšķirība - viņa tikai domā vai arī dara kaut ko lietas labā. Ja četru gadu laikā viņa nav bijusi spējīga sakārtot dzīvi - tas vairs nav nopietni. Lai aiziet pie psihologa, tas varbūt palīdzēs viņai saprast, ko īsti viņa vēlas un var mainīt esošajā situācijā.

Turklāt, manuprāt, māte uztraucas par bērnu, ne jau to bioloģiko tēvu..

Cerēt, ka bioloģiskais tēvs mainīs domas ir naivi, stulbi un bezatbildīgi pret bērnu. Reālu rīcību te neredzu. Viņai no sākuma jāsakārto sava dzīve - labs, mīlošs patēvs bērnam daudz labāk palīdzētu nekā fantāzijas par tēvu, kurš viņu nemaz redzēt negrib.
22.08.2015 12:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)