Kuram būtu jāatbild par vakariņām?

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Puisis ar meiteni dzīvo ārpus Rīgas, piepilsētā, tā teikt. Puisim darbs turpat blakus mājai. Meitenei darbs Rīgā, uz kuru jābraukā ar auto pa sastrēgumu laikiem. Puisim darbs līdz 17.00, un tūlīt jau mājās. Meitenei darbs līdz 18.00 un mājās ir 19.00 labākajā gadījumā.
Vai puisim nevajadzētu būt tam, kas sagaida ar vakariņām?
11.08.2015 12:40 |

Reitings 684
Reģ: 19.02.2014
Kā jau te minēja, gatavojiet kopā!
11.08.2015 14:00 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Mūsdienās taču veikalā var nopirkt da jebko un pagatavot veselīgu un sātīgu maltīti pat 10 minūšu laikā. Nav taču jāštovē kāposti, jātaisa lazanja vai pat jāmizo kartupeļi katru dienu.
11.08.2015 14:03 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Piekrītu šim -
Bet man eediens nav tik buutisks, taapeec neuzskatu,ka otram vajadzeetu sagaidiit maajaas ar vakarinjaam. Galvenais, lai pats par savu veederu paruupeejas un negaida,kad es gatavošu pārnākot pusastońos no darba.

Ja laiks, kad abi ir mājās no darba, atšķiras, tad, manuprāt, svarīgākais ir katram parūpēties pašam par sevi, lai nav tā, ka viens katru dienu tikai gatavo un gatavo, kamēr otrs pārrodas pie visa gatava, citādi drīz sāks uzpeldēt vīriešu veidotas diskusijas par tēmu "Ko darīt, ja man katru dienu jāstāv pie plīts?" Tāpat arī sievietei, pārnākot mājās tik vēlu, diez vai būs prieks vēl gatavot vakariņas, kamēr vīrietis jau būs paspējis izbadēties kā vilks. Vakariņas droši var pagatavot kopā tad, kad procesam var nodoties abi.
11.08.2015 14:04 |

Reitings 2342
Ja gribas kašķi, tad:

1) paēd kaut ko jau pa ceļam, lai mājās ēst negribas un vari negatavot;
2) pagatavo kaut ko tādu, kas viņam negaršo vai pagatavo tikai sev;
3) negatavo neko un vēlāk kopā varēsiet ārstēt gastrītu.

Ja negribas kašķi, tad:

1) informē, ka Tu priecātos, ja viņš Tevi sagaidītu ar vakariņām;
2) piedāvā tās gatavot jau iepriekš pa brīvdienām, tad sasaldēt. Viņam atliktu vien atsaldēt, pagatavot.
3) gatavojiet kopā.
11.08.2015 14:05 |

Reitings 8272
Nu mums ir taa,ka est taisu es. Dazreiz palidz ko samizot. Ari tagad,kad majas sezhu ar bernu nekas nav mainijies.ja loti negribesu taisit est,tad nopirksim kadus salatinus.pa laikam virs vnk tapat grib veikala salatus. Parasti est taisu 2-3 dienam.ja noedaas viss viena diena,tad virs uzedis kadas maizites vai olas. Speciali maninegaidis bada esot.bet vakara tapat est taisitu
11.08.2015 14:15 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ja vīrietis ir pirmais mājās viņš varētu jau saplānot un sagatavot visu vakariņām lai tad gad draudzene atbrauc visu uzreiz var kaut vai kopā sagatavot un paēst. Kamēr vīrietis visu sagatavo vakariņām var jau arī kaut ko uzkost. Kādu reizi arī var neko negatavot un meitene pa ceļam mājās var ieskriet ko pasūtīt līdzi ņemšanai lai mājās tik varbūt jauzsilda un miers.
Ja piemēram ir māja nevis dzīvoklis vai kāds pagalms vīrietis pēc darba atnākot varētu piemēram sacept šašļiku un tad sieva atbraucot varētu sagatavot salātiņus utt :)

Mums ar draugu ir tā, draugs ir prom līdz pus pieciem, es esmu pa mājām lielākoties visu dienu. Kad draugs pārnāk mājās mēs kopā izdomājam ko taisīsim, tad kopā visu sagatavojam, viņš griež sīpolus, es griežu un rīvēju salātus, es mizoju kartupeļus un tos uzlieku vārīties, draugs sagatavo un cepj gaļu jo viņam iznāk fantastiski gaļa tāpēc es pat savu pirkstu gaļas cepšanā negribu pielikt jo zinu ka nevarēs pat salīdzināt ar to kā viņš gaļas sataisa.

Pa lielam domāju ka jāmācas darbus sadalīt, arī jāņem vērā kurš pirmais ir mājās, tas gan. Piemēram tā kā es esmu mājās, es paskatos ko interesantu varētu gatavot un dabūju visu vajadzīgo un tad nu kad draugs mājās tas pasaku ko taisīsim un kā un tad tik šmorējam visu kopā.

Reizēm iznāk ka man ļoti maz kas virtuvē jādara jo galvenā ņemšanās iznāk ap gaļu.
11.08.2015 14:35 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Es gatavoju kaut majas esmu 20:30 puisis ap 18:30. Vinam ir savi darbi kas javeic majas man savi.
11.08.2015 14:36 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Var jau arī tā ka ja vīrietis gatavot un sagatavot ēdienu galīgi nejēdz tad lai dara citus darbus kurus parasti dara draudzene. Vai tas būtu mājas iztīrīšana, vannas izberšana vai vel sazin kas, tad attiecīgi draudzene atbrauc mājās, var papriecāties ka vis piekārtots, veļa sagatavota mazgāšanai, putekļi notīrīti un var lēnā garā gatavot vakariņas. Ja pirms tam vīrietim gribās ēst tad lai uzcepj kādu oliņu vai uzēd maizīti, tā lai badā nav jādzīvo, bet nav arī pārēdies ka vakariņas negribās vairs.
11.08.2015 14:43 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ne visiem vīriešiem pavāra talants ielikts šūpulī. Bet tad var sarunāt, ka tiek nomizoti kartupeļi, sagriezti salāti vai kaut kas cits, lai galvenajai pavārei ātrāk top vakariņas.

Man ir šāds variants, tikai vīrieša vietā esmu es. Ja esmu ātrāk - sagriežu, nomizoju un viņš tad visu tālāk turpina. Ja esmu vēlāk, tad viss jau ir saklāts.
Vēl es varētu saprast arī šādu variantu -
ja vīrietis gatavot un sagatavot ēdienu galīgi nejēdz tad lai dara citus darbus kurus parasti dara draudzene. Vai tas būtu mājas iztīrīšana, vannas izberšana vai vel sazin kas, tad attiecīgi draudzene atbrauc mājās, var papriecāties ka vis piekārtots, veļa sagatavota mazgāšanai, putekļi notīrīti un var lēnā garā gatavot vakariņas.

Citus variantus manas smadzenes atsakās pieņemt :D
11.08.2015 14:48 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Tas ir jārunā ar savu puisi. Šādā situācijā es būtu tā gatavotāja, jo mans vīrietis uz ēdienu gatavošanu vispār nevar piekāpties :D Noteikti regulāri mēs ēstu vakariņas ārpus mājas vai arī viņam jāpasūta uz mājām ēdiens, ja man liels nogurums.
11.08.2015 14:51 |

Reitings 12651
To visu jāpārrunā ar otro pusīti, nevis cosmo. Jeb tgd izmāls šeit un pēc tam vakarā teiksi viņam :" Mēs cosmo nolēmām, ka Tev ir jāgatavo".

Pilnībā piekrītu šim. Tas, ka puisis ir ātrāk, Tu vēlāk, vispār nav nekāds noteicošais faktors.
11.08.2015 14:55 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Ja žēl pagatavot rijamo savam dzīvesbiedram, tad lai gatavo katrs pats.
11.08.2015 15:46 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Izrunaajies ar puisi un abi izdomaajiet, kaa labaak. Es teiksim negribeetu, lai mani sagaida, jo draugs tad noteikti saceptu kko elljainu, man pashai patiik virtuvee njemties, reizeem viirietis paliidz nomizot vai sariiveet kko. Bet vislabaak viena gatavoju. Kad zinu,ka buushu veelaak atstaaju sagataves un noraades,kas jaaeed un kas beernam jaadod, savaadaak ir bijis,kad visu dienu paartiek no maiziiteem. Mums iedaliits - es taisu eest, virietis nokopj virtuvi, traukus nomazgaa. Protams, paliidzam viens otram.
11.08.2015 15:55 |

Reitings 177
Reģ: 02.08.2015
Tas ir atkarīgs kādas vērtības ir ieaudzinātas ģimenē. Principā uzskatu, ja nevari vienoties, tad šķieries nav, ko čīkstēt un grabēt kā vecai sētai.
11.08.2015 16:00 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Viss vienkārši, kurš grib ēst, tas arī gatavo. ;-)

Un nav tāds vajadzētu, nevajadzētu, es, piemēram, negatavoju arī tad, ja vīrs no darba pārrodas daudz vēlāk par mani, jo man gatavot nepatīk, viņš ir pieaudzis cilvēks un paēdīs arī bez manas līdzdalības.
11.08.2015 16:30 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Nu ja tā būtu situācija, es laikam nepriecātos, ja visu laiku būtu jāgatavo man.
KO puisis dara tās divas stundas līdz ierodas draudzene? badā mirst? kaut kur dodas?
11.08.2015 16:42 |

Reitings 228
Reģ: 30.07.2015
Vīrietis vai abi kopā, ja dāmai pietiek spēka pat domāt par tādu sadarbību. Manuprāt, tikai cilvēcīgi, nemaz nedalot dzimumus, aiztaupīt pūles cilvēkam, kurš ir vēlāk mājās.
11.08.2015 18:26 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Slinks vīrietis. tā vietā,lai kādu pusstundu veltītu vakariņu gatavošanai-tā vietā mirst badā 2,3h. Ir arī ēdieni kā pelmeņi,kurus vnk iemet vārīties un tad atliek atcerēties,kad jānoslēdz tik uguni nost,bet pat tik daudz viņš tev nav spējīgs.
11.08.2015 20:40 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kapēc jūs domājat, ka vīriešiem rokas no dibena aug? Protams, ka var uztaisīt vakariņas arī bez jau iepriekš nomizotiem kartupeļiem, pelmeņu pakas un pusvārītas zupas katla. Vajag tikai nedaudz labas gribas no abām pusēm un viss notiek.
Mums mājās ēst taisa tas, kurš pirmais pārrodas. Šodien tā biju es, bet tā kā mums bija palikusi pāri vakardienas cashew vista, tad es ielīdu nosnausties un vīrs, kad pārnāca mājās, uzlika vārīties rīsus un modināja mani ar siltām vakariņām. Tāda es izlutināta! :-D(l)
11.08.2015 20:46 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nu bet tu tak savu virieti labak zini, runat vajag vienam ar otru .
Mans virietis vispar nejedz gatavot, toties vins palidz un neatsaka pA maju palidzet, bet tai pat laika ja nav luste gatavot, uztaisu kko pa fikso un miers maja. Vai ari tavejais pieprasa zupu + otro + saldo ?
11.08.2015 20:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits