Strijas 14 gadu vecumā!

Reitings 16
Reģ: 26.07.2015
Labdien! Manas draudzenes meitai ir 14 gadu . Problēma tāda,ka jau 13 gadu vecumā sāka parādīties strijas uz kājām . Uz gurniem. Lielas, baltas strijas . Ļoti pamanāmas . Ko viņai iesākt? Kā to novērst? Kāpēc tas tā ir?
Mana draudzene lūdza to pajautāt forumā . Ceru,ka palīdzēsiet .
07.08.2015 07:56 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Un nē, tās ar laiku nepaliks neredzamākas.. Tikai baltākas.. Un kas nosauļojies, redz vēl labāk.. Tā tas ir, skarbā realitāte..

Man viņas laikam ir neredzamas jo ir ļoti bāla āda :D
10.08.2015 21:09 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Strijas var rasties, ja ķermenis strauji maina aprises - te nav tikai liekais svars, bet arī gadījumos, ja tiek mests svars.. tāpēc to vajag darīt lēnām, bet jā, ne vienmēr sanāk..
Jā, var būt arī tāpēc, ka āda nav elastīga, nav labi mitrināta..

nu man ir tikai viena (tpu tpu tpu ) uz dupša , kādi 2cm , un arī uzreiz bija balta , būtu lillā es būtu panikā

Vot tad kā reiz nevajadzētu krist panikā :D Jo man liekas, kamēr strijas ir lillā krāsā, tās var apkarot, smērējot speciālos krēmus. Baltas strijas kā reiz ir uz palikšanu..
10.08.2015 21:14 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vajadzētu dzert daudz (~2,5l) ūdeni, sekot līdzi taukvielu daudzumam uzturā (avokado, treknas zivis, zivju eļļa, olīveļļa, negrauzdēti rieksti), lai būtu ~30% no dienā uzņemto kcal daudzuma un smērēt mitrinošus kremus vai ķermeņa eļļas. Tās augšanas strijas gan ar laiku kļūst seklas un gandrīz nemanāmas, turklāt tās ir daudziem. Arī man :-)
10.08.2015 21:22 |

Reitings 241
Reģ: 31.03.2014
Jo man liekas, kamēr strijas ir lillā krāsā, tās var apkarot, smērējot speciālos krēmus. Baltas strijas kā reiz ir uz palikšanu..

Tā ari ir. Tieši kad viņas vēl ir lilla var ko lietas labā darīt, bet jau kad baltas tad tie jau ir retaudi un tur ar nekādiem krēmiem nepalīdzēsi, jo tā respektīvi ir rēta, tad tur var palīdzēt dermatologs ar lāzeri.
10.08.2015 21:25 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Man strijas arī saradās tīņu gados. Uz gurniem, kājām un, vistrakākais, uz ikriem, lai arī svars nemainījās, ūdeni dzēru pietiekami. Nedomāju, ka tur baigi kaut ko darīt var, tikai ēst normāli, dzert pietiekami daudz šķidruma, dziļi mitrinošie krēmi un nekādas svara svārstības.
Par bālumu. Visas strijas, kas man ir bijušas, pirmo mēnesi vai pāris ir bijušas sarkanas, bet diezgan ātri izbalējušas, ka, piem., iekškājā (lai neteiktu kājstarpē :D) pamanīju tikai tad, kad uz ikriem sāka rasties.
Nav jau īsti smuki tas reljefs , bet vismaz nav sarkanas.
Pirmos dažus gadus pārdzīvoju, bet tagad jau esmu apradusi, uzskatu, ka tā vienkārši ir tāda pati ķermeņa īpatnība, kā netradicionālas formas nagi, dzimumzīmes, vasarasraibumi utt. Drīzāk esmu pateicīga, ka nav psoriāze, kas manā radu līnijā ir sastopama.
10.08.2015 21:26 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Mans brālis šausmīgi pārdzīvo par savējām, viņam ir īpaši daudz ap padusēm, uz bicīšiem, pleciem. Skrubē ar kafijas biezumiem un pēc dušas smērē extra virgin kokosriekstu eļļu. Viņam palīdz, ja neliek degunu tajā padusē, tad pat tā īsti nevar pamanīt (bet kompleksi čalim tik un tā :-/ )
10.08.2015 21:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits