Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Aritmija

 
Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10521
Reģ: 29.01.2009
VD tēmā dažas pieskārās sirds aritmijai.. tā kā šī tēma man ir tuva, bet nekad neesmu īpaši googlējusi vai ko pētījusi, vienkārši pieņemot, ka sirds pukst savādāk un vel ir dažas tipiskās pazīmes.
Rakstām šeit par visu, kas saistīts ar aritmiju. Kā tā traucē, kas jūsu dzīvē dēļ tās ir mainījies.. Cik sen tā konstatēta utt.
Vienkārši būtu interesanti palasīt. Nereti, ja pasaka, ka ir aritmija, tad citiem šķiet, ka tūlīt jāmirst. Arī ārsti reaģē dažādi.
31.07.2015 08:40 |
 
Reitings 228
Reģ: 30.07.2015
Aritmijas mēdz ļoti atšķirties un cēloņi arī var būt visdažādākie. Viens to izsauks jau pārlietojoties kofeīnu, narkotikas vai stresa iespaidā u.c, bet cits jutīs tikai sirdstriekas laikā. Ļoti bieži aritmijas veidošanos izsauc vairogdziedzera problēmas, tā bija manas māsas gadījumā.

Noteikti vajadzētu apmeklēt kompetentu ārstu, jo aritmija, kaut arī nav mirstamā kaite pati par sevi, var palielināt sirstriekas risku u.c., jo ir slogs sirdij tāpat. Māsai veica ehokardiogrammu un lika 2 dienas staigāt ar holteri, lai redzētu kā sirds uzvedas ikdienā, tāpat var veikt dažādus stresa u.c testus, ja fiziskajos izmeklējumos aritmiju nenovēro.
31.07.2015 08:56 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
Ja ir aritmija man liekas, ka tas jau ir diezgan nopietni.

Ja vienkārši izjūti pārsitienus - tas visticamāk ir stresa iespaidā. Man tas ir tipiski - kā lielāks stress, tā sirsniņa kūleņo. Bet tā visi parametri normāli. Salasījos, ka tas normāli - sirds pārsitieni (kūlenīši - mazi, protams) cilvēkam dienas laikā ir tūkstošos reižu vienkārši citi to nejūt - citi jūt (principā to nevajadzētu just).

Ārsti ar saka - mazāk vajag ņemt visu galvā :D
31.07.2015 09:10 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits