Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Putru vārīšana.

 
Reitings 80
Reģ: 16.07.2015
Sveikas! Es no rītdienas vēlos sākt ēst putras no rītiem , bet vārītas tikai un vienīgi ūdenī un bez sāls. Bet vai varat pastāstīt , kā notiek tā putru - (grūbu, auzupārslu u.t.t) ūdenī bez sāls vārīšana? Un vai vispār tādu pēc tam var ēst? :-D Un arī - vai rīsus, griķus arī var vārīt ūdenī , bez sāls un ēst? Vai tas būs veselīgi? Mannā putru jau diez vai var ūdenī vārīt, bet varbūt arī var? :-D
19.07.2015 20:25 |
 
Reitings 158
Reģ: 22.06.2015
kā notiek tā putru - (grūbu, auzupārslu u.t.t) ūdenī bez sāls vārīšana?
tas notiek tāpat ka ar sāli, tikai neliec sāli klāt
vispār dīvains jautājums, vai var ēst bez sāls. protams, ka var, bet nav garšīgi
19.07.2015 20:31 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc lai nevarētu?
19.07.2015 20:33 |
 
10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
agrak piemeram aizas vispar nevariju.. apleju ar jogurtu - pagaidiju kad iesucas un edu... aatri pagatavot, loti erti, veseligi
19.07.2015 20:35 |
 
Reitings 80
Reģ: 16.07.2015
kabans, un pārējiem Paldies. :-D kabans, - bet varbut ari grubas ta var est? :-D
19.07.2015 20:37 |
 
Reitings 40
Reģ: 07.03.2015
Agrāk visam liku sāli klāt, tagad nekam - atšķirību nejūtu. :D

tikai ūdenī vārītas auzu pārslas? nu nezinu, citi saka, ka ūdenī vārot,tomēr nav tas. Pats vāru 50/50 ūdens,piens.
19.07.2015 20:37 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
tu gribi grūbas ar jogurtu ēst?
19.07.2015 20:39 |
 
Reitings 80
Reģ: 16.07.2015
nannerele, un kādēļ nē? Meiģināšanas pēc. :-D Protams auzu būs visgardāk. :-D
19.07.2015 20:46 |
 
Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Grūbas noteikti nemēģini.
Vari vārīt auzu pārslu vai rīsu pārslu putru ūdenī, ar šķipsniņu sāls un šķipsniņu cukura.
19.07.2015 20:47 |
 
Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Ja vēlies sākt - labāk to pirmo pieredzi veidot garšīgu, citādi pēc tam uz putrām paskatīties nevarēsi :D
19.07.2015 20:48 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Jurnekona22 grūbas pat tad kad vienkārši vāra, iemērc uz nakti, tādēļ domāju ,ka tev tur nekā laba nesanāks. ;-)
19.07.2015 20:49 |
 
Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
es grūbas varu iedomāties tikai labi, kārtīgi novārītas un zupās vai kā kārtīgu ēdienu ar gaļu. nu vai salātos. ar jogurtu varētu būt.... negribu pat iedomāties, kā tas varētu būt, īpaši, ja tu viņas neatmiekšķēsi.
19.07.2015 20:50 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Un ar jogurtu viņas jaukt, nav tā labākā doma.:-/
19.07.2015 20:51 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
nu vai salātos
. Padalies nannrele :-) kādos salātos tu liec grūbas?
19.07.2015 20:53 |
 
Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Putru pa retam ja vāru, tad tikai ar ūdeni, ļoooti negaršo ar pienu.
19.07.2015 20:57 |
 
Reitings 130
Reģ: 15.07.2015
Ja domā recepti, tad paskaties mājas lapā - , vāri,dari visu tā pat , tikai tā kā vēlies BEZ sāls, tad vienkārši nepievieno to sāli. ;-)
19.07.2015 21:00 |
 
Reitings 130
Reģ: 15.07.2015
Aizmirsu mājas lapu pierakstīt :-D - www.receptes.lv
19.07.2015 21:01 |
 
Reitings 1338
Reģ: 15.03.2009
Man griķi tā arī vislabāk garšo - aplieti ar ūdeni, un uz nakti atstāju. Nepatīk nekas, kas ir pārvārīts, bez struktūras. Bet ne visu tā var gatavot. Auzu pārslas man arī patīk apliet ar jogurtu, uz nakti ledusskapī, un ēst no rīta. Vai apliet ar ūdeni vakarā, un no rīta tik uzsildīt :-)
Grūbas, rīsus, un tml "cietos" putraimus gan īsti tā nevarēs..
19.07.2015 21:03 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es auzu pārslu putras gadiem vāru ūdenī un bez sāls, un tā arī ēdu (OK, ar puburciņu ievārījuma).

Esmu pāris reizes iedvesmas uzplūdā piejaukusi klāt sēkliņas ( ķirbju, saulespuķu), kādu mandeli, reizēm kokosa skaidiņas. To visu - vārīt kopā ar putru. Kolosāli uzbriest vārot, un piedod jauku struktūru un garšu. Nav neveselīgi :)
19.07.2015 21:13 |
 
Reitings 80
Reģ: 16.07.2015
Paldies visiem, kuri padalījās, visu noteikti izmeiģināšu. ;-)
19.07.2015 21:21 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja, par putram no rītiem - "ātri vārāmās" nav diezko veselīgas, vajag pilngraudu. Jo "prastāka" paka, jo pilngraudīgākas auzas, starp citu. Milzu lētā 2kg Herkuless ir pilngraudu, tās plastikāta paciņas pa 60-65 centiem arī ir pilngraudu. Kartona kastēs ar 2 min!!! 3 min!!! nav pilngraudu. Jāvāra ilgak, bet sanāk veselīgāk.
19.07.2015 21:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)