Sveikas.
Tā kā ir sācies gada karstākais gadalaiks un atklāta peldēšanas sezona, droši vien daļu no mums nomoka matu problēmas, kas saistītas ar to struktūras saglabāšanos mitrā laikā. Lieta tāda, ka man ir dabiski čirkaini mati, bet vēlos tos iegūt noturīgi taisnus - kaut vai tikai uz šo sezonu, bet nebūtu iebildumu arī ilgāk. :D Bet ar vārdu "čirkaini" es nedomāju to latviešiem ierasto lokaino matu struktūru, bet pavisam skruļļainus - jau uz afro pusi. Tad nu es saprotu, ka nekāds keratīns, kurš jau agrāk ir mēģināts, dabiskajos matos nelīdzēs, jo neilgi un vāji turēsies. Droši vien būtu jāizmanto kāda afroamerikāņu matu taisnošanas metode, par kurām Latvijā daudz netiek runāts, jo nav īsta pieprasījuma. Bet noteikti nevar taču tā būt, ka 21. gs. nav nekas izgudrots patiešām ļoti skruļļainiem matiem, izņemot keratīnu un to šausmīgo ķīmisko taisnošanu, kas jau zaudējusi popularitāti radīto bojājumu dēļ. Piemēram, ja ieskatās zemāk esošajā Aminatas Savadogo bildē, var ievērot, ka viņai ir iztaisnoti mati, tomēr pie saknēm ataugušie pamatīgi sprogojas. Tad nu gribētos zināt, kādu matu taisnošanas metodi viņa izmanto, un kur Rīgā to var veikt pie kāda zinoša speciālista? Priecātos, ja kāda padalītos ar informāciju.