Šobrīd mitinos centrā. Vēcā mūra mājā.
Plusos varu ieskaitīt jebko, kas attiecināms pie infrastruktūras - sabiedriskais, kādu vien vēlies un uz visām pusēm - max 5min gājiens un ir. Tuvākais piemājas veikals 300m, ja gribās veikalu, kura nosaukumu atpazīst ne tikai uz mūsu ielas dzīvojošie, tad apm kilometrs sanāk. Nav to RIMI un citu lielveikalu centrā tik daudz, kā varētu šķist.
Mīnuss - auto novietošana. Uz ielas ir uz ielas, bet ne vienmēr tur būs vieta, pat, ja tā vieta skaitās maksas. Līdz maksas stāvvietai var sanākt iet kādu gabaliņu.
Kas attiecas uz drošības jautājumiem, tad centrā man maki no somas zuduši biežāk, kā jebkurā citā rajonā. Pie kam arī dienas laikā. Bet tā pa daļai arī pašas vaina - nav ko likt viegli pieejamā vietā. Ir vietas, kur ir kluss - kā ap manu māju, bet ir arī tādas, kur pulcējas daudz un dažādu personāžu.
Ir dzīvots vēl arī:
1) Grīziņkalnā - zaļš, smuka arhitektūra, diezgan nolaista, bet nu jau sakopjās. Ja nav slinkums pastaigāt 500m šurpu/ turpu, sabiedriskā transporta problēmu nav. Līdz centram var aiziet 20-30 min laikā ar kājām. Ar pārtikas iegādi problēmu nebija - pilns ar visādiem maziem veikaliņiem, tā, ka bada nāve nedraud. Arī slāpēs nenomirt - par to rūpējas Degviela un vēl pāris diennakts veikaliņu :D Skaitās bīstams rajons, kontingents tur tiešām ir visdažādākais. Ja lecību atstāj mājās un nervi nav gluži no vājākā gala - var tikt galā arī ar to. Gadu tur nodzīvoju. Protams, sievietei tur bez papildpeļņas piedāvājumiem neiztikt - tie, kas dodas turp maksas mīlas meklējumos, nešķiro īpaši - piedāvā katrai, kas liekas kaut cik simpātiska. Un ir vienalga, ka viņai vienā rokā sporta soma, bet pie otras 4 gadus vecs bērns :D Tādiem vajag vienkārši norādīt, kurā virienā doties, lai gūtu atsaucību, un turpināt ceļu. "Дайте, пожалуйста, сигарету!" ir tik pat normāla frāze, kā Pļavniekos. Kas kaitināja visvairāk - bankomātu neesamība.
2) Pļavniekos - sērkociņkastīšu rajons, bet man bija tā lieliskā iespēja dzīvot augstāk par 9. stāvu un uz visu rajonu skatīties no augšas. Pie kam, uz blokmājām bija jāskatās tikai no virtuves loga - no guļamistabas loga varēja skatīties uz Dreiliņu mežiem :) Arī šajā rajonā badā nenomirsi - veikali ir uz katra stūra, lielāki un mazāki - kādus vien vajag. Ja dzīvo Saharova ielā, tātad dzīvo uz iepirkšanās ielas. Arī slāpēs nenomirsi, jo, ja diennakts veikals, kas bija Tavā mājā, ir aizvēries, tas noteikti ir atvēries blakusmājā. Šajā rajonā bankomāts nebūs tādas zobu sāpes, kā Grīziņkalnā. Tos pa gabalam tomēr ir izvietojuši, viskoncentrētāk Saharova Maximā. Tur var atrast arī banku un visus trīs telefonoperatorus. Transportēties var uz Centru, Juglu, Ulbroku, Dārziņiem un Bolderāju. Neteiktu, ka knapi tas ir.
Vietējie, pamatā, protams, tā subkultūra, kuras tautastērps ir treniņbikses un par patriotisma līmeni liecina svītriņu skaits uz tām. Ir gan tie, kas piesienās, gan tie, kam vienalga, ka Tu tur staigā. Un atkal viss atkarīgs no attieksmes - leksies, dabūsi pa degunu. No konfliktsituācijām ir iespējams izvairīties mierīgi, bet, ja proti uzvesties mierīgi, visdrīzāk, tādās nemaz nenonāksi. Vērtīgāku telefonu gan labāk pieturēt kabatā, jo frāze : "Дайте, пожалуйста, ваш телефон!" visdrīzāk ir nevis iepazīšanās mēginājums, bet tiešām lūgums atdot ierīci brīvprātīgi. Man gan personīgi nav nācies ar to saskarties, bet baumas liecina, ka šādi izpausties prot ne tikai Maskavas Forštate.
3) Purvciems. Ne ar ko daudz neatšķiras no Pļavniekiem. Ja nu vien ar to, ka šeit iedzīvotāji vairāk rūpējas par saviem zobiem. Katras sevi cienošas bloku mājas pirmajā stāvā ir zobārstniecība, kas piedāvā zobu protezēšanu ar atlaidēm. Man tas nekad nav bijis nepieciešams, taču zināmus secinājumus var no tā izdarīt. Pieļauju, ka šīs iestādes uztur Purvciema tirdziņu, jo, cik zināms, tieši tur un tieši naktīs, visbiežāk apmeklētāji zaudē savus zobus, lai gan diezgan jūtams konkurents šajā ziņā tirdziņam ir naktsklubs Rigonda.
4) Jugla - tur man patika :) Ar transportu problēmas nejutu, cik tas bija nepieciešams, veikalus var atrast (Tie tur gan nav katrā bloku mājā, bet nav arī tā, ka jādodas 7 dienu klejojumā, lai atrastu kaut vienu). Zaļš un salīdzinoši kluss, ja vien nedzīvo bāra Aleksis tiešā tuvumā. Tieši Juglā man nekad nav bijis bail tumsā iet pa ielu. Ja kaut kā nav pie mājas, tad Alfā jau noteikti to atradīsi.