Neņem

Reitings 206
Reģ: 04.10.2009
KO DARĪT, JA MANI NEŅEM DARBĀ NEKUR ? OK, MAN NAV PIEREDZES NEKĀDAS, TIKAI VIDUSSKOLAS IZGLĪTĪBA UN NEMĀKU TO KRIEVU VALODU, BET VAI TĀDĒĻ ES NEJĒGTU NEKO NO DARBA PIENĀKUMIEM IZDARĪT ?
PALĒNĀM EJU PANIKĀ, JO NEZINU KO TAGAD DARĪT. NAUDU TA VAJAG.
ESMU DAUDZKUR SŪTIJUSI CV UTT, APĞĒRBU VEIKALOS, JYSK, HUMPĪŠIEM, CENU KLUBAA UTTTTTT.

:'-(
27.06.2015 22:30 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Bonecutie, ah, nu jā, dažādas pieredzes, dažādi līmeņi. Man vnk pierasts, ka cilvēki, kas saka, ka nemāk, tomēr pamatvārdus zin un samocīt kopā ar mocībām un žestiem, bet spēj.
Protams, šis variants atkrīt tādām vakancēm kā administrators, teleoperators utml, kur tiešām jāzin, bet ciparus un pamatfrāzes dienas laikā, ja cītīgi mācās, var sazubrīt, piem., pārdevējas amatam.
27.06.2015 23:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Parādi kādam pieredzējušākam cilvēkam CV, lai izkoriģē.. un palīdz uzrakstīt motivācijas vēstuli :)
27.06.2015 23:29 |

Reitings 205
Reģ: 20.02.2015
No pieredzes teikšu, ka ļoti svarīga ir laba motivācijas vēstule. Arī mans CV savulaik bija tukšs un krievu valodu pie valodu zināšanām neminēju vispār, jo vienkārši nepratu tajā komunicēt. Taču vietās, kurās biju uz darba interviju un arī vietā, kur pēc tam strādāju, teica, ka viņus pārliecinājusi tieši motivācijas vēstule, jo tā ne tikai ļauj sevi prezentēt, bet arī daudz pasaka priekšā par to kāds ir cilvēks, kā māk izteikties. Iesaku koncentrēties uz to, ko vari (labu motivācijas vēstuli) un mazāk domāt par to, ko nemāki, jo lai gan darba pieredze un valodu zināšanas ir svarīgas, tomēr ir vietas, kurās tas viss nav tik svarīgi. Esmu strādājusi gan par trauku mazgātāju, gan istabeni, gan veikala apkopēju. Neviens darbs nav slikts. Ja nepieciešama pieredze un kaut kāda nauda, tad derēs viss, ko spēj paveikt un kas nav par grūtu.
Veiksmi! :)
27.06.2015 23:31 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nu nepadodies un krievu val kaut kadus pamatus var iekalt nu standartfrazes.
27.06.2015 23:35 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
ko tajā motivācijas vēstulē var ierakstīt, ja cv nemelo un motivācija ir strādāt, lai iekrātu naudu studijām? to, cik forši liekas darbiniekam berzt grīdu? :D
27.06.2015 23:35 |

Reitings 2394
123lala, ja ar cv tiešām viss ir kārtībā, tad 90% varu apgalvot, ka ar motvācijas vēstuli nav. Jāatcerās, ka katra mv ir jāpielāgo konkrētajai vakancei un uzņēmumam un tai ir jāpasniedz Tevi kā ļoti labu kandidātu un jābūt balstītai uz dzīvē iegūto pieredzi.
Nezinu, vai pirms tam bija vainīgas augstskolas studijas vai tiešām mv, bet tagad, uz pavasari, kad kārtīgi pāris stundas pārstrādāju mv, atbildēja praktiski visas vakances, uz kurām pieteicos. Pat tās, kuras nelikās īsti saistošas un tika sūtīta nepersonalizētā un daļēji nepiemērotā.
Agrāk ar 5-10 teikumu "mv" atbildēja laikam 1 vai 2 uz 50 izsūtītajām.
27.06.2015 23:36 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Zinu, ka nav viegli pēc vidusskolas, bez pazīšanām tikt pie darba.
Ko varu ieteikt?
1)Sākumā netēmē uz darbu ar AUGSTU atalgojumu, tiec vienkārši pie pieredzes
2)Ja meklē visvisādus darbus, pamēģini nesūtīt tikai to CV, bet pazvanīt vai dzīvē doties uz pārrunām, ja ir tāda iespēja
3)Vienmēr akcentē visas savas labās īpašības + mazliet piepušķo ;) Izrādi vēlmi strādāt, prieku, kāds būtu, ja tiktu pie darba. Dažreiz šīs emocijas nospēlē. Neesi vienmuļa un parasta.
Un neuztraucies, pienāks Tavs pirmais darbs arī. Es tiku pie darba pēc tam, kad biju izbesījusies tāpat kā Tu. Likās - cenšos taču un 0 rezultātu! Un pēc pāris dienām - zvans, uzaicinājums uz pārrunām. ;-)
27.06.2015 23:38 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Man joprojām liekas, ka ar CV nav kārtībā. Nu nevar tā būt, ka populāros apģērbu veikalos neņem. Jo zinu vairākus piemērus, kad bez pieredzes un bez krievu valodas zināšanām darbu dabūja. Arī es pati, man pat nebija motivācijas vēstule, jo tā netika pieprasīta, bet darbu dabūju. Pēc tam vadītājai pajautāju kāpēc paņēma mani, tad viņa teica, ka patika, ka CV ir akurāti noformēts un pārskatāms un es atstāju labu iespaidu par sevi intervijā.
27.06.2015 23:43 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Inky, nu jā, situācijas ir visādas un tas ir ļoti atkarīgs no izvēlētā darba, bet praktiski visur, kur jāapkalpo klientus un vispār jākomunicē ar cilvēkiem krievu valodu prasa labā līmenī, bieži vien tā skaitās bez maz pašsaprotama lieta. Nezinu, cik daudz prot vai neprot autore, bet neizklausās cerīgi. Tad jau labāk rakstīt, ka krievu valoda pagaidām (!) nav pietiekami labā līmenī, taču tā tiek apgūta un prasmes tiek uzlabotas. Un, protams, arī sākt nopietni mācīties to krievu valodu, jo patīk tas vai nepatīk, bet Latvijā bez krievu valodas ir švaki, kā arī papildus valoda noderēs vienmēr.

Un, autore, nav runa tikai par gramatiku (vispār gramatika arī ir nozīmīga un pasaka par cilvēku daudz), bet gan valodas... khm, ''šaurību'', nemācēšanu izteikties un tā. Nevajag stāstīt, ka forumā speciāli neraksti labi, bet CV un motivācijas vēstulē ir nez kāds līmenis, vārdu krājums un daiļrunība, neticu. :D
27.06.2015 23:45 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Nē, bet tiešām- kā var netikt pat ne līdz vienai pašai intervijai? Tu Rīgā meklē darbu, ja? Tas vispār ir reāli, visu laiku sūtīt CV un motivācijas vēstules, bet atbildi nesaņemt ne no viena? Man negribas ticēt, tik tiešām. Ja CV ir viss korekti sarakstīts, pārskatāmi un tā kā jābūt, bez kļūdām, kā arī motivācija uzrakstīta nevainojami, tad kāda iespēja, ka nekur neuzaicina? Nu tā nevar būt. Vaina ir CV vai motivācijas vēstulē. Pārlasi, pārlabo, raksti pa jaunu, dari vienalga ko, bet atrodi, kur ir vaina tajā, ka nekur Tevi negrib.
27.06.2015 23:47 |

Reitings 517
Reģ: 28.03.2015
Un, jā, krievu valodu tik tiešām sāc vien mācīties, tas Tev tikai noderēs un ļoti palīdzēs.
27.06.2015 23:49 |

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
ari man nav krievu valodu zināšanu, vidusskolas tik tiko beigta, bet jau esmu strādajusi, darbojusies, pat mācījusies 3 skolās reizē, var ja grib. Strādāju vēl aiz vien, krievu valodu nezinu vēl aiz vien, bet daru to kas man patīk.
27.06.2015 23:51 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ko nu stāsti, ka nekur neņem darbā... Maximas, Rimi, Hesburgeri, Makdonaldi.... jau vien šajos noteikti ņems bez valodas un bez motivācijas vēstules vai pat cv.
27.06.2015 23:53 |

Reitings 2394
Bonecutie, vnk balstos uz savu pieredzi (sāku ar pārdevējas un viesmīlības darbiem). Vienmēr rakstījusi, ka sarunu valodā, intervijā saku, ka ar nepareizām galotnēm, bet uz vietas kaut ko samācos, jo ir man pašvaki ar to valodu :D
Grūti, tracinoši, besīgi, omu graujoši, bet vienmēr tā esmu izlīdusi gan komunikācijā ar klientiem, gan darba iegūšanā. Mocības gan, bet iespējams.
P.S. Maķītī ņem arī bez valodas, ja apsoli mācīties.
P.P.S. Tik daudz par Maķīti runāju, jo no pirmajām darba vietām tā ir tā, kas vislabāk maksā, nav slēpto akmeņu un krāpniecības no darba devēja puses, viss pēc likuma. Ja godīgi, pirms šobrīdējā darba, tika maksājusi visvairāk - ~270Ls uz rokām.
27.06.2015 23:58 |

Reitings 85
Reģ: 12.06.2015
Apple_Pie:
Ko nu stāsti, ka nekur neņem darbā... Maximas, Rimi, Hesburgeri, Makdonaldi.... jau vien šajos noteikti ņems bez valodas un bez motivācijas vēstules vai pat cv.

Gruti iedomaties Hesburgeru vai Makdonaldu, kuraa nemak runat vismaz Latviski/Krieviski...es personigi nepienjemtu darbinieku, piemeram Rigaa, kursh nemak Latviski un Krieviski.

Manuprat tas butu pavisam nepareizs biznesa lemums ignoret faktu, ka pie apmekletajiem ir 30-40% cilveku, kuri potenciali velesies pirkt "burgerus" runajot krieviski...Ja darbiniece pateiks "Runa Latviski, es nesaprotu!" vai "Pa Latviski varetu ludzu"...tad nakamreiz varbut klients vairs neatgriezisies. Pilnigi piekritu, ka tas nav godigi...bet nu bizness ir bizness.
28.06.2015 00:00 |

Reitings 350
Reģ: 09.08.2011
Sitā cīkstēsana besī. Es pati pēdējā laikā nomainīju 3! darba vietas. Aizgāju no darba, sūtīju CV, biju uz neskaitāmi daudz pārrunām. Vienā vietā pastrādāju 2 ned, tad atradu labāku, bet tālu, tur bisk vairāk kā mēnesi, bet nepatika. Tad atradu, kur gribu tikt, 2x aizsūtīju pieteikumu un tiku. Esmu ljoti priecīga, darbs vnk super!!! :)
Darbu var dabūt arī tad, ja ir tikai vidējā.
28.06.2015 00:01 |

Reitings 12990
Visas frāzes, kas nepieciešamas Hesburgerā, iemācās. Man kolēģe ir maiņas vadītāja, sākumā vispār nevienu vārdu normāli pateikt nevarēja, bet tagad jau visas vajadzīgās frāzes saprot bez problēmām, nekādus memuārus no tevis neprasa. Un neviens tev neprasa, vai tu zini krievu valodu. Vismaz ne SuperNetto, ne tagad Hesburgerā man to neprasīja. Protams,ja negribi mācīties un neko nesaproti, tad klienti var palikt neapmierināti, bet tajā pašā Hesburgerā, lai gan es diezgan normāli tagad runāju un saprotu krieviski, es pārslēdzos uz latviešu valodu, 90% krievu arī to dara vai vienkārši sazinamies katrs savā valodā.
28.06.2015 00:02 |

Reitings 12990
Un man ir kolēģis, kuram ir stulbs princips - viņš nerunājot krieviski. Jāsaka, ka baigi labi arī nerunā, bet to, ko vajag, saprot, bet nekad neesmu dzirdējusi, ka viņš atbildētu krieviski. Un nupat pirms divām dienām viņš neapkalpoja klientu, bet pasauca mani, jo sieviete nesaprata latviešu valodu. Lūk,tas ir nepareizi, viņam būtu jāpielāgojas klientam, bet atlaists vēl nav, un arī ir maiņas vadītājs.
28.06.2015 00:03 |

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Burgeros nevajag krievu valodu :D tur iemācas- sasveicināties, patiekt summu, un saprot nosaukumus :D
28.06.2015 00:16 |

Reitings 12990
Tieši tā, standartfrāzes iemācās, lai uzdotu jautājumus, samācās, kā visu sauc... nu, protams, var gadīties situācijas, kad uzdod kaut ko ne par burgeriem vai kaut ko, ko neesi iemācījies, bet nu ar to jārēķinās.
28.06.2015 00:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits