Par bagāžu, ņemot lielo kabīnes bagāžu, saprotu, ka nekādas citas somiņas būt nedrīkst, tātad, kur ielikt telefonu, maku, pasi? Kabatās, rokās?
Lidojot parasti ņemu līdzi rokasbagāžas koferīti un rokassomiņu :) Tad arī atkrīt problēma par maciņa un telefona uzglabāšanu :)
Pasi apskata pirms bagāžas pārbaudes?
Pasi nepieciešama priekš iečekošanās. Dodoties uz vietu, kur caur aparātu laidīs rokasbagāžu, jānovieto biļete zem sensora.. tad pasi nevajagot. Pēdējā laikā lidojot, nav bijis arī jāuzrāda pasi pirms iekāpšanas lidmašīnā. Atkarīgs arī no valsts, uz kuru lido :)
Par šķidrumiem, tos ir jāizņem pie drošības pārbaudes?
Rokasbagāžas šķidrumus jāievieto speciālajā maisiņā.. tos tirgo aptiekā, bet dod arī drošības kontrolē. Es parasti savlaicīgi iegādājos lidostas aptiekā, lai ātrāk izeju cauri :D Maksimālais šķidruma/krēma/pastas iepakojuma tilpums ir 100ml, uz vienu personu - 1 maisiņš.
Pašas somas izmēru kāds pārmēra vai atbilst norādītajam?
Es nekad neesmu piedzīvojusi pārmērīšanu. Domāju, ka darbinieki uz aci var pateikt, kāds izmērs neietilps plauktiņā :)
Par pašu iekāpšanu, kā tas notiek?
Ir vests ar autobusu, arī iesoļots pa taisno caur tunelīti :)
Pie izkāpšanas, galamērķī, arī tāda pati drošības pārbaude kā iekāpjot?
Atkarīgs no galamērķa. Ārpus Šengenas zonas ir pases kontrole..
Pie aizliegtajiem priekšmetiem matu sprādzītes un pinceti arī var pieskaitīt? It kā spicumi!
Kā ar šķiltavām, tās var būt kabatā?
Zāles, ja esmu iemetusi somā, tak nav nekā atsevišķi jāuzrāda?
Sprādzīte un pincete nav vēl man sagādājusi problēmas, šķiltavas neesmu ņēmusi.
Zāles nav atsevišķi jāuzrāda, , ja vien tās nav šķidruma vai pastas veidā.. citādi jāievieto tajā speciālajā šķidrumu maisiņā :)
Lidostā ir jābūt 2 stundas iepriekš, vai dzīvē ir savādāk?
Ja ir lielā nododamā bagāža, labāk ierasties tās 2h iepriekš. Ar rokasbagāžu iet ātrāk. Protams, pirmajā lidojumā iesaku ierasties savlaicīgi.. kaut vai stresa mazināšanai :D
Lidmašīnā nav ļoti saspiests? Kājas nav pie zoda jāpierauj tādam standarta augumam ?
Lidmašīna ir gana ērta :) Ja vien nav jālido 10h.. nevajadzētu būt īpašam diskomfortam :) Ja gribās izstiept kājas, jāsēž tuvumā avārijas izejai.. toties tādā gadījumā nevarēs zem priekšējā sēdekļa novietot rokassomiņu :)