Es visu bērnību esmu dzīvojusi mājā, tādēļ es ļoti gribētu māju, nevis dzīvokli, jā ir mīnusi, ko tagad mūsdienu tehnoloģijas arī labo, piemēram mums bija malkas apkure, tagad ir visādi granulu katli un gāzes apkures katli, bet tad nebija, jākurina katru reizi, bet tam ir + vari savu apkuri pieslēgt un atslēgt kad vēlies.
- risks kad aizsalst ūdens, kanalizācija utt., par to visu laiku jāpiedomā
- ziemā jāšķūrē sniegs
- vasarā jāpļauj mauriņš un ja ir dārzs, to jākopj, jālaista - bet tas var būt arī + , zinu gana daudz cilvēku, kam patīk rušināties
- transports, šad tad tā var būt problēma, ka sabiedriskais neiet gar māju, jāiet kāds gabals
+ vasarā/pavasarī/rudenī savs dārzs kur iziet, cept gaļu, sauļoties, atpūsties
+ vari droši turēt lielāku suni, viņam ir kur izskrieties
+ vari audzēt savus zaļumus (dilles, lokus, piparmetras, salātlapas), no rīta iziet dārzā un noraut svaigus
+ esi blakus dabai, bieži privātmāju rajoni ir meža ielokā, pļavās utt., kā mana priekšniece saka, Tu piecelies no rīta, atvelc aizkarus un Tev pretī ir pļava un egles, tas visu atsver, tas pats ziemas ainavas.
+ atslēdzies no pilsētvides
+ bērniem piemērotāki apstākļi
+ platība un vari veidot savas dzimtas mājas, sava zemīte, praktiski dzīvoklis ir 4 sienas un domājamā zemes daļa (starpcitu arī šo, papētot bieži zeme ir cita īpašumā)