Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Sašļiks...... Līgo

 
Reitings 649
Reģ: 31.08.2012


Sveikas kā zinām pēc nepilnām 2 nedēļām būs līgo..
dalāmies sašļiku receptēm...

pirksiet gatavu??
vai pašas gatavosiet?

Liekam savas receptes iekšā.
11.06.2015 07:47 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Man patīk salikt visu ko. Galvenais, ko lieku marinādē- Santa Maria garšvielu šašlikiem, etiķīti- atkarībā, kad jāēd, citrona šķēlīti, medu mazliet, kā arī tomātu mērci un majonēzi. Zinu, ka tāds kišmiš izklaisās briesmīgi, bet garšo brīnišķīgi.
11.06.2015 07:53 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Interesants jautājums. Es pat vēl neesmu sākusi domāt, kur un vai vispār svinēt.

Gatavu gan, visdrīzāk, nepirkšu. Pirms pāris nedēļām TVnetā bija apjomīgs pētījums par gatavajiem šašlikiem un bārbekjū, un nu, daudzi zīmoli tika pamatīgi izbrāķēti.
11.06.2015 07:53 |
 
Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
sašļiks:-D:-D:-D
11.06.2015 08:44 |
 
Reitings 1080
Reģ: 29.01.2009
Cūkas šašliku pirksim, jo ir atrasts veikalā garšīgs! Vistas gan marinēsim paši - karijs+majonēze un pipari, arī citronu marinādīte ar sīpoliem.
Rimi ir baigi labās cūku ribiņas - barbeque! Ja nebūs izķertas, jāpaņem šamās ar'!|-)
11.06.2015 08:46 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Gaļu noteikti pirksim tirgū, kopš atklāj savas bodītes tirgū, kur pārdod vietējās vistiņas un cūkgaļu, lielveikalu produkcijai eju ar līkumu. Recepti gan neesmu izdomājusi, bet internets ir pilns ./
11.06.2015 09:01 |
 
Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Sašļiks :D nu jā... mana mamma parasti taisa klasisko recepti un vienmēr sanāk ideāls, vismaz, manuprāt :) tās visas super puper garšvielas, mērces un citas extras, man liekas, ka ir pārspīlētas...vismaz cūkgaļai. Vistai jā, man garšo visādas majonēzes, brūkleņu mērces utt.
11.06.2015 09:58 |
 
Reitings 185
Reģ: 16.03.2015
Bet meitenes, ikdienā tik daudzi saka "šašļiks" un uzskata, ka tas ir pareizi... Tāpēc nav ko brīnīties, ka samācās...
Par tēmu - man mamma iemācīja super recepti... gaļas mašīnā samaļ sīpolus, to vajag daudz jo būtībā tā ir otra svarīgākā sastāvdaļa pēc gaļas :-D Var arī vienkārši sagriezt ripiņās, ja nu negaršo tie sīpoli uz gaļas kad izcepās, tad tos sīpolus ar gaļu pārlej ar kefīru un liek uz diennakti ledusskapī. Kad atkārtoti izņem izmīcīt (šašlikam svarīgi lai to kārtīgi "izmasē", labāk pat palūgt vīriešu kārtas pārstāvi kam rokas stiprākas, pievieno sāli piparus un viss. Sanāk mīksta un ļoti garšīga gaļiņa. Ja gribās tam var pievienot arī citronu sulu.
11.06.2015 10:11 |
 
10 gadi
Reitings 718
Reģ: 01.12.2009
Tā kā man cūka nekad nav gājusi pie dūšas, tad būs vista un tītars :-)
Tītaram recepti vēl neesmu atradusi/izdomājusi
Vista ir visgaršīgākā vienkārši daudz sula no citroniem +vegeta garšo pasakaini
11.06.2015 11:07 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Manuprāt labākā šaslika recepte ir arī visvienkāršākā:

liellopa vai cūkas gaļa, sīpoli, citroni, sāls, pipari.

Gaļu sagriež grenos, nepārāk lielos gabaliņos, kārto vienā kārtā dziļā bļodā vai spainī, virsū berās sāls, pipari. Gaļai pāri kārtojas ripiņās sagriezti sīpoli, tā lai gaļa pilnīgi nosedzas + pus citrona sula. Tad liek nākamo kārtu un dara to pašu.

Pāri pēdējai kārtai ko nospiedošu.

Atstāj ievilkties uz pāris stundām. Labāk uz nakti.

Gaļa sanāk mīksta un ļoti garšīga.
11.06.2015 11:16 |
 
Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
Manuprāt labākā šaslika recepte ir arī visvienkāršākā:

liellopa vai cūkas gaļa, sīpoli, citroni, sāls, pipari.

tikai es vēl pievienoju minerālūdeni un dillītes (l)

Parasti gatavojam gan cūkgaļas, gan vistas šašliku - gaļu pērkam gaļas veikalā!
Bet draugs vienmēr eksperimentē ar dažādām garšvielām, kivi, apelsīniem, majonēzi utt..
11.06.2015 11:22 |
 
Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Man bērnam šausmīgi garšo šašliks, tāpēc vairos no receptēm, kurās dominē etiķis.
Taisu kefīra marinādē un nav ne vainas - Sagriežu gaļu, sīpolus (cik kg gaļas, tik vidēji sīpoli), lielā paciņa Santa maria garšvielas šašlikam vai gaļai, un kādi 2-3 litri kefīra, atkarībā cik gaļas. Un viss. Gaļa sanāk mīksta un garšīga, nav arī asa.
Pirms tam marinēju ķiplokos un majonēzē vai dabīgajā jogurtā + ķiploks un dilles, bet tagad kaut kā vairāk uz to kefīra marinādi esam pavilkušies :)
11.06.2015 11:34 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits