IT studijas.

Reitings 126
Reģ: 16.02.2015
Labvakar!

Tad nu tā, pēc ilgām un garām pārdomām esmu nolēmusi, ka vēlos atkal studēt. Jau tad, kad pēc vidusskolas gāju studēt, bija doma par studijām IT jomā, bet nobijos un nodomāju, ko tad nu es tur darīšu starp tiem visiem datortārpiem, diez vai kaut ko tā īsti iemācīšos un sapratīšu, negribējās būs viduvējībai tajā jomā, tādēļ nolēmu nemaz IT lauciņā savu kāju nespert.
Bet. Pagājuši ir daži gadi, viena izglītība ir kabatā un no septembra atkal vēlos studēt. Un nu vēlos iet uz IT. Bet ir doma pretendēt uz budžeta vietu. Tad nu man jautājums tām meitenēm, kuras studē vai ir studējušas IT un tikušas budžetā- kādi jums apmēram bija CE rezultāti un kādas atzīmes? Saprotu, ka katru gadu nāk cilvēki ar citādākām atzīmēm, līdz ar to tas, kas vienā gadā tiek budžetā, nākamajā jau varētu palikt aiz strīpas. Bet tomēr- aptuveni, es vēlos saprast, vai vispār varu pretendēt uz budžetu. It kā jau visur tikai skandina, ka IT daudz budžetu vietu, bet man kaut kā liekas, ka daudz arī uz turieni iet un tajās budžeta vietās ir jātiek.
Un nākamais jautājums- kuru skolu ieteiktu? Esmu nosliekusies par labu RTU, bet tuvāk mājām būtu LLU- kā diez ir, es tikai esmu iedomājusies, ka LLU šajā jomā nebūtu pareizā izvēle vai tā tiešā varētu būt?
18.05.2015 22:39 |

Reitings 100
Reģ: 01.03.2015
Man bija kursabiedrene, kura Stradiņos paralēli kaut kādu medicīnu studēja. Es vairs neatceros, vai abas augstskolas beigās pavilka, bet tas likās diezgan iespaidīgi. :D

LU programmēšanas pamatus gan māca (t.i. pirmajā kursā visiem tiek mācīts C++), bet vispār arī man bija jocīgi, jo visi, VISI jau iepriekš to bija iemācījušies, bet es ne tik labi. :D Taču vienmēr ir vieta progresam, tādēļ mazliet jāpiestrādā pie tā, ko lekcijās un praktiskajos darbos nav sanācis apgūt.
18.05.2015 23:21 |

Reitings 10
Reģ: 28.09.2013
Ar fiziku, ja nemaldos ir tā, ka fizikai vienkārši ir augstāks koeficients nekā svešvalodā, bet, ja svešvalodā ir iegūts labs eksāmena vērtējums, tad problēmām tiešām nevajadzētu vūt, jo pati, piemēram, nemaz neliku fiziku un tīŗi viegli tiku cauri ar savu svešvalodas eksāmenu
18.05.2015 23:22 |

Reitings 10
Reģ: 28.09.2013
Par tiem datortārpiem tas jau, manuprāt, ir vecs stereotips, jo tādu patiešām nav daudz, vismaz manā kursā tādus daudz netiku manījusi. Lielākā daļa no viņiem pie tam parasti aziet uz programmēšanu
18.05.2015 23:27 |

Reitings 126
Paldies, meitenes, par komentāriem! :-) Jūs mani vēl vairāk iedrošinājāt. Nu, jācer, jācer, ka tikšu budžetā. Vēl tikai no jauna iziešu cauri visām augstskolām un izdomāšu, kurā studēt. Pagaidām, cik esmu runājusi ar absolventiem, tad gan tie, kuri beiguši LU, gan tie, kuri RTU- ar studijām bijuši apmierināti un savu skolu slavēja, tā kā gribas domāt, ka savu izvēli par labu vienai no šīm skolām nenožēlošu.
18.05.2015 23:29 |

Reitings 276
Reģ: 06.09.2014
Programmēšanas pamatus māca visur, bet nemāca to, kas jādara apsēžoties kādā uzņēmumā pie projekta. Māca loģiku, māca domāt, māca labo praksi, bet uzņēmumā var izmantot jebkuru no pārsimt tehnoloģijām, to neviena universitāte neiemācīs. Tas slānis būs jāapgūst pašai
18.05.2015 23:29 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Kā RTU absolvents varu teikt, ka labāk ir iet uz LU vai LLU. LU principā ir modernāka un studentam draudzīgāka augstskola ar jēdzīgākiem priekšmetiem, bet par LLU esmu dzirdējusi labas atsauksmes no citiem, kas ir pastudējuši IT gan RTU, gan LLU.
Ja tagad būtu vēlreiz jāstājas, RTU noteikti neizvēlētos.
18.05.2015 23:30 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Ar ABC, BBC līmeņu kombinācijām agrāk tikt LU varēja. Ja vairāki C, tad nez... :D
19.05.2015 00:14 |

Reitings 465
Reģ: 27.04.2015
Visu mūžu studēt taisies vai kā? :-D Godīgī sakot.. ja tas nav tas, kas Tev ļoti patīk, tad vienkārši labāk nemaz nestājies ;)
19.05.2015 00:31 |

Reitings 2196
Reģ: 19.10.2012
es rtu studēju un.. nu nez, padomā labi, būs daudz nevajadzīgs sviests, par ko pēc tam sūdzēsies, un kas prasīs vairāk laika nekā jēdzīgie priekšmeti. vairāk kā puse izkrīt. toties tikai 3 gadi jāmācās, citur 4, bet nu viegli tie 3 gadi nav, kaut gan nav arī baigi traki. visu laiku biju budžetā, bet nu man labi CE rezultāti bija un biju diez gan augstu kad stājos, tpc tas tā, bet nu par budžetu chill, pat ja sākumā netiec, tad pēc pirmā semestra kaudze izkrīt un jau 2ajā semestrī, ja ir ok sekmes, vari rakstīt iesnigumu par ieskaitīšanu budžetā. bet vai es ietu uz citu universitāti.. nez, šaubos, kaut arī daudz mīnusi, bet rtu mani apmierina, jo nu galu galā tpt pašai daudz būs jāmācās ilgi vēl, un priekš pamatiem rtu ir ok.
19.05.2015 01:17 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Var tač burtiski pateikt ko programmēšanā māca, kādus sertifikātus var iegūt?

Kad par pipelēm jārunā tad fakti birst un bez google jūs saprast nevaru. Te pēkšņi zinātnieces neko vairāk par skolas fasādes krāsu kurpju pieskaņošanu nevar pateikt.
19.05.2015 03:09 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
♥Edgars♥ es te varētu pabārstīties tā, lai Tev vajag googli, bet:
1) Ja kāds vienā teikumā raksta vairāk kā trīs gudrus vārdus, visticamāk tas cilvēks vai nu mēģina pataisīt Tevi par muļķi, vai pats tāds ir.
2) Programmēšana nav tik viennozīmīgs vārds, tie, kas taisa weblapas, diez vai sajēdz kaut ko no operētājsistēmu izstrādes un tie, kas taisa aplikācijas telefoniem, līdz galam nesapratīs abus pirmos. Tā es varētu turpināt. Ir jābūt lietas fanātiķim, lai pārzinātu visas šīs tēmas. Personīgi man ir tikai aptuvena nojēga, kā taisa operētājsistēmas - nav mans.

Diplomā nav rakstīts, ka esi programmētājs un studiju laikā Tev tomēr jāizvēlas, kam pievērsīsies vairāk.
Līdzīgi, kā ar citām profesijām.
19.05.2015 03:16 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Lai stāsta. Bet neiskatās, ka kāds varētu kaut ko interesantu pastāstīt. Man ar nav ko.

Man gandrīz teicami programmēšanā bet nejēdzu ko ar visu šito System.out.print("shit"); iesākt.
19.05.2015 03:51 |

Reitings 477
Reģ: 08.04.2015
LLU IT studijas arī ir ļoti nopietnas un arī panākumi labi. Tā kā, nav ko saslavēt mūžīgo RTU tikai. kur joprojām ir birokrātija un stagnācija.
19.05.2015 08:35 |

Reitings 331
Reģ: 12.06.2012
Esmu pabeigusi VeA datorzinātņu fakultāti. Kad iestājos, man bija A matemātikā un B angļu valodā un tiku uzņemta budžetā ar 8. vietu kursā. Kurss man bija ļoti dažāds - sākot no pilnīgiem ģēnijiem (6 Vītola fonda stipendiāti) līdz tādiem, kas matemātikā neko nesaprata un 80% kursa bija budžetā. Studijas gan nav vieglas. Kopā ar pāris cilvēkiem no iepriekšējiem gadiem pabeidzām 20 no 50 studentiem, kas uzsāka studijas.
19.05.2015 10:49 |

Reitings 165
Reģ: 22.09.2012
Varbūt kādai ir kādas atsauksmes, komentāri par IT studijām LiepU? Kāda konkurence?
19.05.2015 13:08 |

Reitings 126
Īsti neizprotu, Archibalds, Tavu jautājumu par to, vai taisos studēt visu mūžu. Tā, pirmkārt, tā kā būtu mana darīšana, otrkārt, ja esmu ekonomiste tas taču man neliedz kādā mirklī arī pievērsties kam citam, ne tā? Un par to, vai tas ir tas, kas man ļoti patīk- nu, šobrīd grūti tā pateikt. No malas šķiet, ka patiktu, tādēļ jau arī vēlos studēt. Bet, kad būšu tajā visā iekšā, tad, iespējams, mans viedoklis mainīsies, bet tikpat iespējams nemainīsies- to man šobrīd grūti prognozēt.

Bet vispār, meitenes, paldies par komentāriem. :-)

Man ir A līmenis latviešu valodā
B līmenis angļu valodā
Un C līmenis matemātikā :-(:-(

Tad jau skatīšos, vai tikšu.
19.05.2015 19:36 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Visas 3 augstskolas ir labas,katrai,protams,ir savi mīnusi,bet,kurai gan tie nav. Es tavā vietā dokumentus liktu visās trijās,un tad raudzītos,kurā tiktu budžetā. :-)
19.05.2015 19:43 |

Reitings 126
Canis Lupus, es tā arī nolēmu darīt. :)
19.05.2015 19:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)