Vīrietis dzemdībās esot ārzemēs.. jūsu pieredze, viedoklis?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Sveikas meitenes!

Šis būs ļoti garš jautājums, ceru, ka neliksies garlaicīgs.

Pirms tēmas izveides izpētīju vecākas sarunas, bet vienīgais, ko atradu bija pieredze Latvijā.
Tā ir sanācis, ka plānoju bērnu Norvēģijā. Valodu nedaudz zinu, kā arī daudzi runā angļu valodā, bet tik un tā – pie ārsta doties vienai pašai svešā valsti nešķiet kā kaut kas patīkams. It īpaši manā gadījumā.

Iepriekšējās sarunās tika apspriests, vai vīrietim vajadzētu būt klāt USG, ārstu apmeklējumos, dzemdībās kontrakciju vai pašu dzemdību laikā. Manā gadījumā ir nedaudz citādāk. Pastāstīšu, kāpēc...

Iepriekšējās grūtniecības laikā biju viena, jo puisis atradās Norvēģijā. Viena gāju uz USG, devos uz amniocentēzi, kā arī biju viena, kad atklājās, ka bērnam ir 13 trisomija un nācās pārtraukt grūtniecību, pirms kuras tika veikta atkārtota amniocentēze mazuļa asinīm. Tas viss notika grūtniecības 20. nedēļā. Šī otrā amniocentēze bija sāpīgāka, jo ārsts nevarēja trāpīt nabassaitē un, lai mani vēl ilgāk nemocītu, viņš asinis ņēma tieši no bērna sirds.

Jau tas bija briesmīgi, bet tas, kas sekoja tam Rīgas Dzemdību Namā bija neaptverami. Lai gan mana attieksme bija pieklājīga, ne reizi pat nepacēlu balsi, vecmāte pret mani izturējās kā pret priekšmetu (dažreiz var noteikt, ka cilvēks ir rupjš, neizglītots, vulgārs). Varbūt viņa manā pieklājībā juta vājumu un tāpēc domāja, ka pa mani var staigāt kā pa paklāju?

Pēc tam, kad bērns piedzima, ieradās ārsts (vīrietis), kas veica tīrīšanu, lai pārbaudītu, vai nekas nav palicis pāri no placentas. Tas bija ļoti sāpīgs process, bet vecmāte nelikās ne zinis.. ārsts pat pateica, „beidziet taču mocīt šo meiteni” un paprasīja māsiņu iedot man pretsāpju zāles.
Pēc visa notikušā man parādījās piens. Vienīgais, ko vecmātes man teica – gaidi. Tas nekas, ka krūtis ļoti sāpēja un bija karstas. Vienīgais, kas palīdzēja bija meklēt caur telefonu internetā informaciju. Aizgāju līdz veikalam pēc kāpostiem. Tas uz mirkli nedaudz mazināja karstumu (kāpostu turēju ledusskapī un regulāri mainīju). Tikai tad, kad pēc nedēļas tiku prom no slimnīcas, pie savas fantastiskās ginekoloģes, viņa man izrakstīja divas tabletes, kas dienas laikā visu novērsa. Reāli Rīgas Dzemdību Namā man to varēja pateikt. Bet nē!

Tā kā nākamajā grūtniecībā man būs ne tikai USG, bet arī amniocentēze, uz kuru viena vairs doties nevēlētos. Kā arī, dzemdēt, kad apkārt ir tikai svešinieki, kas runā svešā valodā.. nezinu, ko domāt.
Pārlasot visus komentārus iepriekšējās sarunās jāsecina, ka, ja puisis būs kopā ar mani dzemdībās, es viņam vairs neinteresēšu kā sieviete, bet vai es viena svešumā to izturēšu, nezinu.

Vai tiešām šie iespaidi no dzemdībām vīriešiem ir tik briesmīgi?

Jāatceras, ka Latvijā ar bērnu un mātas mirstību nav tik labi kā gribētos un tādēļ, lai aizņemtā un nomocītā personāla dēļ nevajadzētu zaudēt vēl kādu dzīvību, ir labi, ja kāds atrodas blakus un brīdī, kad pati esi vāja un neko ietekmēt nevari, ir kāds, kas aizstāvēs tavas intereses un darīs visu, lai tev būtu labi. Vai tad tā nav? Par Norvēģiju man informācijas nav.
15.05.2015 11:25 |

Reitings 3647
Bet ja šaubies par puisi, vai tev nav iespējas paaicināt mammu vai māsu, kādu personu, kurai tu uzticies un kura būtu spējīga tevi atbalstīt?

Mammas nav, māsai pašai mazi bērni, uz Norvēģiju nevarēs atbraukt.
15.05.2015 12:36 |

Reitings 3647
Kas attiecas uz Norvēģu slimnīcām - kurā reģionā plānojat?

Nordland
15.05.2015 12:36 |

Reitings 3647
Es negribētu lai mans vīrietis mani tādu redz , nu neviens taču neiet skatīties kā otrs dirš, lai gan tas taču arī ir dabiski.

Jo arī šī procesa laikā var rasties komplikācijas, kuru rezultātā var zaudēt dzīvību? (tas bija sarkasms)
15.05.2015 12:38 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Jo arī šī procesa laikā var rasties komplikācijas, kuru rezultātā var zaudēt dzīvību? (tas bija sarkasms)

Nu ja uz to skatās tā un gatavojies tur galus atdot , tad interesanti kā vīrietis glābs tavu dzīvību , viņš ir ārsts vai diktēs ārstiem ko viņaprāt ar tevi darīt ? :D
15.05.2015 12:50 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
salīdzināt dzemdības ar diršanu ir vienkārši slimi.

Normāls vīrietis nebūs traumēts, bet tikai novērtēs savu sievieti vēl vairāk pēc dzemdībām un priecāsies, ka bija klāt sava bērna dzimšanā un redzēja mazo uzreiz.
15.05.2015 12:58 |

Reitings 344
Reģ: 27.10.2014
Nu...piekritīšu tām, kuras saka, ka neļautu vīrietim piedalīties, ja arī viņš ļoti gribēs :-D
Es nekādā gadījumā neļautu, arī uzskatu, ka ir lietas, kuras nav nevienam jāredz un nezinu gan, cik sajūsmināts viņš būs, ja radīsies kādi plīsumi vai kas tāds, nepietiek ar to jau, ka tas pats process ir dūšu šķebinošs skatīties, un tas nekas, ka dabīgs :-/
15.05.2015 13:03 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tikko hipotētiski pārrunāju šo situāciju ar savu vīru, vai viņš gribētu būt klāt, ko viņš par to domā utt. Viņš skatījās uz mani kā uz drusku jocīgu, jo kur tad citur viņam esot jābūt? Tā taču ir pati pašsaprotamākā lieta pasaulē! Vaicāju vai viņš kādreiz ir runājis par to ar citiem vīriešiem, piemēram, kolēģiem, kuriem nesen dzimuši bērni. Nē, neesot gan, bet visi protams ir bijuši klāt, jo tas taču ir dabiski. Kur tad viņiem būt? Kā viņš teica:" Nav jau kā Mad Men, kur ir uzgaidāmā telpa, kur tēvaiņi dzer viskiju un nervozē". :-D Un vispār, tā taču ir Norvēģija, šeit cilvēki pret saviem (un citu) ķermeņiem izturas savādāk. Latvieši ir daudz vairāk uptight par sevi nekā norvēģi. Ne tikai par dzemdībām, bet vispār. Tas tā, skatupunktam ;-)

Raven, ja es varu kā palīdzēt, pm.
15.05.2015 13:05 |

Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
salīdzināt dzemdības ar diršanu ir vienkārši slimi.

Normāls vīrietis nebūs traumēts, bet tikai novērtēs savu sievieti vēl vairāk pēc dzemdībām un priecāsies, ka bija klāt sava bērna dzimšanā un redzēja mazo uzreiz.

piekrītu par 100 %

nav jāstāv un jāskatās no kurienes tas bērns nāk un kā tur viss notiek, bet galvgalī jāstāv.
15.05.2015 13:06 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Es noteikti savējam neļaušu būt klāt dzemdībās, man liekas, ka es nekad vairs nevarētu justies pievilcīga viņa acīs pēc tam, kad būtu zinājusi, ko viņš ir redzējis. Un lūdzu nesalīdzināt dzemdības ar drudzi, vemšanu un tādām lietām, tas tomēr ir salīdzināt, mans vīrietis mani ir redzējis slimu, bet tas ir savādāk.
15.05.2015 13:09 |

10 gadiPatīk
Reitings 4938
Reģ: 31.10.2010
Es dzemdībās ne tikai vīrietim neļautu būt klāt, bet vispār nevienam, tikai ārstiem, medmāsām,vecmātei. Tādā brīdī nevienu pazīstamu blakus negribu.
15.05.2015 13:10 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
+ miljons Salomé un Liliii 8-)

Es ar tādu durduku nemaz kopā nebūtu, kurš viebtos no domas būt savai sievietei blakus.

Cita lieta, ja sieviete pati to nevēlas, bet mīļā miera labad tad aicināt līdzi mammu vai māsu, kādu citu tuvu cilvēku, viena noteikti nedotos neatkarīgi no tā, kurā valstī tas notiek! :-)
15.05.2015 13:11 |

Reitings 8407
Un nedzemdējušas vispār vispirms palieciet stāvoklī un tad sakiet, ka nekad mūžā negribētu otru pusi klāt.

Es tāpat agrāk vāvuļoju, ka nu nekad mūžā nebūs mans draugs klāt dzemdībās. Paliku stāvoklī, tad ar laiku domas mainījās, jo velējos draugu klāt, kas mani atbalstīs un ja nu nebūšu pie pilna saprāta, tad būs kāds, kas par mani parūpēsies, nevis ārstu vienaldzība.
15.05.2015 13:12 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Es dzemdēju Latvijā un tāpat nesapratu, ko man vecmāte teica skaidrā latviešu valodā, jo biju sazāļota, apdullusi un nespējīga ne domāt, ne uztvert apkārt notiekošo. Vienīgais, kas mani noturēja realitātē starp graujošajām sāpēm, bija vīra roka uz manas galvas un viņa nomierinošie glāsti. Ja es atrastos viena citā valstī, nesaprotot, kas ar mani notiek, nezinot valodu un vēl ar dzemdību sarežģījumiem - es nezinu, kas no tā visa sanāktu. Es priecājos, ka viņš bija blakus, viņš priecājas, ka piedalījies procesā. Kopīgas dzemdības mūs satuvināja vēl vairāk.
15.05.2015 13:12 |

Reitings 1056
Reģ: 06.05.2014
Lilliii, man augustā būs mazais, tā, kā nevajag teikt, ka tā runā tikai tās, kas nav stāvoklī un nekad nav bijušas. Es vispār nesaprotu, kā var brīnīties par to, ka negrib, lai vīrietis ir klāt? Man piemēram ir vienalga, ja citas grib, lai ir...Tā ir katra paša izvēle un es nevienu nenosodu.
15.05.2015 13:14 |

Reitings 8407
Un ja mans virietis pēc dzemdībam mani tā visa dēļ nespētu iekārot, tad nafig tādu veci. Tad jau labāk nesaslimt, jo atkal būtu fui kūda tu izskaties un kur nu vēl tāds nabaga maigais virietis bernam kaku spētu satīrīt vai ko citu.

zinu tādu vīrieti, kuram trauma no dzemdībām, tas nav vīrietis manās acīs, bet kaut kāds memļaks, kuram grūti. Pfff. Sievietei vienai nav viss smagums jānes, kamēr princis dzīvo sapņu pasaulē.
15.05.2015 13:20 |

Reitings 8407
leo

Mani tracina, ka meitene grib padomu, bet te sarodas visas tāa, kuraa negrib vīriešua klāt un saka fui. Tad turi muti, līdz augustam pašai vēl laiks.:-)
15.05.2015 13:21 |

Reitings 1519
Reģ: 30.04.2010
https://infoagentura.wordpress.com/2013/04/02/norvegija-pedofilu-zeme/

Nemūžam nedzemdētu Norvēģijā.

Kas attiecas uz traumētiem vīriešiem, tās ir muļķības, protams, ja nav pirmo gadu kopā un ir normālas attiecības. Iekšā dabūt vienkārši, ārā grūti, bet grūtības tikai satuvina.
15.05.2015 13:22 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Galvenais, lai māmiņa jūtas pēc iespējas komfortabli dzemdību laikā. Ja sievietei ir uztraukums par vīrieša klātbūtni, tad tik tiešām lai nav klāt. Vīrietis var gaitenī pasēdēt un pauztraukties.
15.05.2015 13:23 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Chuksene, tas labi, vismaz idioti nevairosies! :-D
15.05.2015 13:24 |

Reitings 208
Reģ: 28.11.2014
Man pēc 3 nedēļām mazais būs klāt un grūtniecības laikā ne reizi neesmu mainījusi savas domas par to, ka vīrietim absolūti nav ko darīt dzemdībās. Kā viņš var palīdzēt? Paglaudīt? Paturēt rociņu? Pateikt, ka viss būs labi? Vīrietis nekad nesapratīs, ko tanī brīdī jūt sieviete un mani tikai kaitinātu tas, ka viņš man nespēj palīdzēt. Un domāju, ka arī vīrietim nav īsti patīkami būt blakus mīļotai sievietei, kura izjūt nežēlīgas sāpes un nespēt viņai palīdzēt (ja, protams, Jums rociņas turēšana neliekas baigā palīdzība).
Un, runājot par bērnu, gribu, lai vismaz viņš ierauga bērnu nevis netīru, zilu, bet jau daudz maz sakoptu un apģērbtu.
15.05.2015 13:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits