No vienas puses man ir žēl kontrolieres, jo es neapskaužu viņu darbu, bet tajā pašā laikā esmu bijusi situācijā no otras puses.
Iekāpu sabiedriskajā transportā, es toreiz biju studente, un konstatēju faktu, ka man ir beidzies e-talons, atgriezos pie izejas un nospiedu pogu lai kāptu nākamajā pieturā laukā, bet redzēju ar vienu aci ka daži dzeršņiki easy brauc bez e-talona, es tā nekad neatļaujos, vienmēr maksāju par braucienu, toreiz man bija labi ja 1 EUR kabatā, tikai nauda uz kartes, nesanāca biļete transportā, pēc tam sekoja murgs, mani visa transporta priekšā pazemoja kontrole (dzeršņiki kas nekompostrēja principa pēc biļeti, joprojām stāvēja un brauca pa zaķi), es izkāpu no transporta un skaidroju faktu ka man nepietika biļetei, tādēļ kāpu laukā, punkts un āmen, lai dotos pirkt biļeti, jo tāpat man bija jābrauc ar 2 transportiem, bet mani turpināja uz ielas pazemot līdz asarām, un trīcošām rokām izkratīju visu naudas maku ar nožēlojamiem 1 EUR, tādu pazemojumu savā dzīvē nebiju piedzīvojusi :-(
Diemžēl kontroles alga atkarīga no sodiem, ja viņi sāk darbu un nesoda konkrētu skaitu cilvēku, viņus atlaiž no darba.