ļoti vajadzīga palīdzība.

Reitings 162
Reģ: 16.02.2014
sveikas meitenes.man ir radusies ļoti nepatīkama situācija un varbūt šeit ir kāda daudz zinošāka,kura spēs palīdzēt.
lieta sekojoša- ieliku atverskapi.lv sludinājumu ka pārdodu jenota ādu,pēc laika man raksta viena meitene un saka ka grib pirkt.sarakstijāmies caur inbox un atverskapi.lv un pāris sms.pāris dienas viņa nevarēja atskaitīt naudu jo visu laiku radās viņai problēmas,beigās tomēr atskaitija un es nosūtiju paciņu.vēlāk saņēmu no viņas sms ka viss apmierina un ļoti patīk.ielika par pozitīvu atsauksmi man profilā.
pēc mēneša es saņemu zvanu no policijas ka par mani ir uzrakstīts iesniegums ka esmu apkrāpusi sievieti.viņa man ieskaitija naudu,bet es neesot viņai nosūtijusi paciņu.mēģināju sazināties ar viņu bet numurs bija slēgts.policists iedeva viņas jauno numuru.kad sazvanijos,tad izrādās ka beigās ir pavisam savādāk.....mums pa vidu bija trešā persona kas mūs abas apkrāpa.viņa esot redzējusi sludinājumu ss.lv (kur mans sludinājums nemaz nebija) un tur vsp bija balta lapsāda nevis mans jenots.viņa esot sarakstijusies ar šo pārdevēju(it kā mani) un pārskaitijusi naudu.tai pat laikā sanāk ka arī es sarakstijos ar šo krāpnieci noturēdama viņu par īsto pircēju.tātad sanāk ka šī vidējā persona nosūtija manus bankas rekvizītus īstajai pircējai un viņa man pārskaitija naudu,bet adresi uz kuru sūtīt man iedeva nevis īstās pircējas,bet šīs krāpnieces.īstenībā mēs viana ar otru nemaz neesam sarunājušās bet gan abas ar šo krāpnieci.
biju policija nodevu visu informāciju,visas izdrukas.un man policija lika pārskaitīt atpakaļ naudu jo es savādāk esot līdzdalībniece.tālak man jāraksta pašai ziņojums ka no manīm ir izkrāpta manta un tad meklēšot vainīgo.
zvanija man šī sieviete un teica lai par naudu neuztraucos ka viņai tā neesot svarīga,galvenais gribēja noķert vainīgo.uz ko es atbildēju ka pa daļām centīšos aizskaitīt( pagaidām audzinu mazo un esmu bez darba).tagad pēc mēneša viņa man raksta ka gaida naudu,es pateicu ka pagaidam man nav un vsp ka gribu lai atrod vainīgo un tad es pārskatišu.uz ko viņa atbildēja,ka tā nav ar mieru un uzrakstīs iesniegumu,ka es atsakos maksāt.
man jautājums tāds,vai man tiešām ir jāpārskaita atpakaļ viņas nauda vai es drīkstu pieprasīt lai šo lietu atrisisna līdz galam un tad pārskaitīt?jo savu kažokādu jau arī es atpakaļ nedabūšu pagaidām.un man arī nav 100% pārliecība ka šī pati kundze visu nau noorganizējusi.ĪSTI NEZINU KO DARĪT.
08.04.2015 13:34 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Sisley jau uzrakstīja, bet es arī par šo shēmu esmu kaut kur lasījusi. Tā kā tu neesi tāda vienīgā. Paliksi gan bez naudas, gan bez sava jenota.:-(
08.04.2015 16:04 |

Reitings 162
katia pēc tava teiktā sanāk ka es neatdodu naudu nevainīgam cilvēkam.bet man neviens neatdod manu nosūtīto preci....un tie nav graši bet 50eiro (man tā ir nauda)
un galu galā paciņu nosūtiju uz viņas norādīto vārdu un uzvārdu.ir tikai cilvēcīgi ja arī man rodas aizdomas ka viņa ir saņēmusi gan preci gan nadu cenšas dabūt.
cik tv ir bijusi sižeti ka radinieki un miesīga ģimene apkrāpj paši savējos.....tad ka lai tic svešam cilvēkam.policija teica ka viņa diez vai ir krāpniece,jo jau tuvu pensijas vecumam,bet ziniet man ir kaimiņš kurš izņem no pastkastes manas vēstules un tās atver.šādi pazūd gan rēķini,gan nauda kas kādreiz tiek pievienota un tad tiek reizēm atnesta vēstule atpakaļ attaisīta un viņš pasaka tikai,ka iekšā bija pastkarte no māsas.....naudas nav bijis.un viņam ir 72 gadi.neticu pēc šādiem cilvēkiem nevienam vai tas mazs bērns vai pensionārs.
08.04.2015 16:05 |

Reitings 86
Reģ: 26.01.2015
Viņas vienojās (pierādāma sarakste, kurā norādīti otras personas dati) par paciņas izsūtīšanas kārtību un apmaksas kārtību. Otra puse šo vienošanos apstirpiunāja ar naudas pārkaitījumu, pēc kura sekoja paciņas nosūtīšana pēc norādītajiem datiem un abām pusēm norunātu vietu un veidu. Tas viss ir pierādāms. Tāpat kā ir pierādāms, ka paciņa ir saņemta (izņemta). Nav pierādāms, ka tā nav šī otra persona, bet kāda trešā puse (krāpniece). Sākotnēji ir jāpierāda, ka trešā persona vispār eksistē un tā ir vaininiece nevis pircējai piesaistīta persona.

Jā, jā, tieši tā. Iesaku tēmas autorei jau gaidīt pavēsti par ierašanos uz tiesu, un krāt naudu kā tiesas izdevumu segšanai, tā arī pircējas līdzekļu atgriešanai. Bet tas totāli būs bijis šī balagāna vērts!
08.04.2015 16:06 |

Reitings 162
nu un tad tiesā es tā arī pateikšu,ka man naudu ieskitija Aija Zariņa (vārds izdomāts) un es paciņu nosūtiju uz Aijas Zariņas vārdu un norādīto adresi.un tagad šī persona man pieprasa atpakaļ naudu.kā es varu zināt ka šī trešā persona nav izdomāta?
08.04.2015 16:18 |

Reitings 162
katia ja tu nosūtītu preci cilvēkam kurš tev ieskaita naudu vai tev nerastos aizdomas ka kkas nav kā vajag ja viņš vēlāk tev pieprasa naudu atpakaļ?ja gau galā tu nosūtiji uz viņa vārdu.
08.04.2015 16:19 |

Reitings 86
08.04.2015 16:38 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Starp citu ja sāksi lekties ar policiju, tad viņi var ierosināt lietu par melno biznesu un nodokļu nemaksašanu :) tas tada gadijuma, ka gadisies kadam uzkapt uz "varžacs" :)
08.04.2015 16:46 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Savas vecās blūzes pārdošana ir melnais bizness? :D
08.04.2015 16:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Undiya

Nu, nav taču. Tā ir savas lietotās mantas pārdošana. No tā nodokļi nav jāiekasē, jo ieņēmumi nepārsniedz ko tur, cik tur (precīzi neatceros). Tas nav reģistrēts uz AS vai SIA vai vienalga. Tā ir lietotas preces realizācija. Humpaļiem arī nav nodokļi par preces pārdošanu. :D
08.04.2015 16:53 |

Reitings 162
katia vieglāk jau ir ielikt attēlu un tēlot gudro nevis atbildēt uz elementāru jautājumu vaine.nez vai tu pati šādā situācijā uz pavēles gribētu atdod kādam naudu ja galu galā būtu nosūtijusi preci šim cilēkam.
08.04.2015 16:55 |

Reitings 10185
sohoho, tas patiess teiciens, uz tevi attiecināms.
08.04.2015 16:58 |

Reitings 162
man arī liekas jocīgi ka šī sieviete man zvanija pirms nepilna mēnēša un teica lai par naudu neuztraucos ka tā viņai nav tik svarīga,galvenais gribēja krāpnieci noķert un lai es tiešām nesatraucos un pārskaitu kad varēšu,kaut pa daļām.bet šodien pateica ka gaida naudu un nav ar mieru gaidīt kamēr atradīs avinīgo un ka jau ir bijusi rakstīt iesniegumu ka es atsakos atdot naudu.es viņai pateicu ka šobrīd man nav ko atdod,bet nu jau vairs nav nekādas pretīm nākšanas.
08.04.2015 16:59 |

Reitings 111
Reģ: 03.07.2013
08.04.2015 17:01 |

Reitings 162
visas kuras tagad saka ka es esmu tā muļķe tad pasakiet GODĪGI pāšas vai jūs atdotu cilvēkam naudu ja esat uz viņa vārda nosūtijušas paciņu bet viņš pieprasa naudu atpakaļ,jo neesot neko saņēmis?nopietini jūs arī atdotu par nenoskaidrojot patiesību?
08.04.2015 17:01 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ak dieviņ. Ir ieteikumi, pati arī saki, ka ņemsi juristu, lielākā daļa tev iesaka turpināt cīnīties, bet tu ieciklējies uz 1 cilvēka teikto un turpini ņemties.
08.04.2015 17:04 |

Reitings 10185
Tu vispār kaut ko lasi, jeb tikai vāries un streso? Muļķe tu esi tikai tāpēc, ka piekriti naudu atdot.
Es jau vienreiz rakstīju, ka neko nevienam nemaksātu. Lai meklē vainīgo, jo arī tu esi apkrāpta.
08.04.2015 17:05 |

Reitings 162
jo šis viens cilvēks pamatīgi kaitina ar savu pārliecību un pārgudrību.
08.04.2015 17:06 |

Reitings 86
Es jau vienreiz rakstīju, ka neko nevienam nemaksātu. Lai meklē vainīgo, jo arī tu esi apkrāpta.

Nevis arī, bet viņa ir vienīgā apkrāptā. Mistiskā starppersona nav apkrāpta, pircēja nav apkrāpta (ir labi zināms, pie kā viņas nauda atrodas), un tikai pārdevējas jenots ir pazudis bez vēsts. Pircēja pienākums nav izmaksāt pārdevējam kompensācijas par zaudējumiem, policija te neko citu nepateiks. Autores jenota meklēšana, par ko viņa ir izrādījusi 0 intereses, tikai ieciklējusies uz ''savas'' naudas paturēšanu, ir jau pavisam cita problēma, kas jārisina viņai pašai, nevis jenota pircējai vai vēl kādai citai personai.

jo šis viens cilvēks pamatīgi kaitina ar savu pārliecību un pārgudrību.

Protams, visi, kas tev nepiekrīt un nesaka - jā, tā vecā sieviete ir totāla zagle, ej taisi skandālu policijā, izbļaujies tā riktīgi, vēl visu nofilmē un bez tabu nosūti - ir kaitinoši idioti :D Nu ko tad es, iešu prom no šīs diskusijas, vēlu veiksmi nepamatotā cilvēku apvainošanā zādzībās, noteikti ar to tālu tiksi.
08.04.2015 17:17 |

10 gadi
Reitings 110
Reģ: 06.08.2014
Iespējams, ka drusku pieliešu eļļu ugunij, tomēr dažas lietas, ko varu ieteikt autorei::
1. Par Beztabu - piezvani viņiem, jo sliktākajā gadījumā tev vienkārši atšūs, tomēr ja neatšūs, tad policija vismaz savu darbu padarīs labāk nekā šobrīd.'
2. Par juristu. Ja nav naudas juristam, tad varbūt pamēģini doties uz bezmaksas juridiskajām konsultācijām studentiem? Šie studenti tomēr parasti ir sagatavoti un ir studējuši tiesību aktus (šajā adresē vari aplūkot http://jpa.gov.lv/valsts-nodrosinata-juridiska-palidziba106/kur-varu-sanemt-bezmaksas-juridiskas-konsultacijas-ja-man-nav-pieskirts-maznodrosinatas-vai-trucigas-personas-statuss22042010 iespējamos variantus. Centies laicīgi pieteikties, jo mans puisis šādā veidā iet praksi un viņš teica, ka galvenā problēma cilvēkiem ir tāda, ka viņi savlaicīgi negriežas pie viņiem, bet gan sagaida pēdējo mirkli un dažreiz diemžēl jau esot par vēlu kaut ko darīt (ja vajag kontaktus, tad pasaki, varu atsūtīt tev privāti).
3. Par visu šo situāciju kopumā - diezgan smagi, lai vairāk neteiktu. Tomēr dažas lietas, ko uzreiz varu ieteikt (drīzāk mans puisis uzklausot šo situāciju ieteica darīt):
3.1. Dodies uz policijas iecirkni un uzraksti iesniegumu, ka vēlies minētajā kriminālprocesā iegūt cietušās statusu. Atbilstoši KPL (kriminālprocesa likums) 95. panta pirmajai daļai persona var kļūt par cietušo, ja viņai ir nodarīts mantisks zaudējums (šajā gadījumā ir pazaudēta jenota jaka). Atbilstoši KPL 96. panta pirmajai daļai policijas darbiniekam ir jāpieņem lēmums par to, vai uzskatīt tevi par cietušo vai nē. Mana puiša skatījumā tevi ir jāuzskata par cietušo, jo tev ir nodarīts mantiskais zaudējums, tā pati persona, kas iesniedzējai. Tā pat abas šīs nodarījuma epizodes veido vienu veselu noziedzīgu nodarījumu.
3.2. Ja policijas darbinieks kaut ko ņemas un cenšas atteikties, tad atgādini viņam par likumu Par policiju 3. pantā nostiprinātajiem policijas uzdevumiem - 1. novērst noziedzīgus nodarījumus un citus likumpārkāpumus 2. atklāt noziedzīgus nodarījumus, meklēt personas, kas izdarījušas noziedzīgus nodarījumus 3. likumā paredzētajā kārtībā sniegt palīdzību iestādēm, privātpersonām un personu apvienībām to tiesību aizsardzībā un ar likumu noteikto pienākumu realizācijā.
3.3. Man un manam puisim nav sanācis izmantot pakomātu, tāpēc jautājums - ko tur norāda - tikai vārdu, uzvārdu un telefona numuru vai arī vēl papildus nosacījumus (piemēram, personas kodu, vai ko tamlīdzīgu). Tāpat nezinot un neredzot papīrus diži daudz tev nevar vairāk pateikt. Par to telefona numuru - esi iesniegusi konkrēto numuru policijai? Ja jā, tad ko policija ar to ir darījusi - vispār ir meklējusi, kam pieder un kur ir izmantota šī simkarte?
08.04.2015 17:26 |

Reitings 162
Ilze179 milzīgs paldies par ieteikumiem.
pakomātā jānorāda tikai telefona numurs un adrese.tikko kā saņemu naudu paskatos no kā un uz paciņas vienmēr uzrakstu kam sūtu.respektīvi sanāca tā,ka naudu saņēmu no īstās pircējas,bet datus kur sūtīt saņēmu no krāpnieces,kas norādija uz savu pakomāta adresi,paciņu nosūtiju uz vārdu no kāda saņēmu naudu.
08.04.2015 17:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits