Manuprāt, būtu svētīgi sākt nevis ar kategorisku atteikšanos, bet padomāšanu par to, kuriem neveselīgajiem produktiem vari atrast vienlīdz simpatizējošu, tātad labprātīgi izvēlētu aizstājēju.
Es šādā veidā esmu ieviesusi sekojošas pārmaiņas ēdienkartē:
1) krāsainā brokastu jogurta vietā bezpiedevu jogurts ar tējkaroti ievārījuma (šo daudzumu pamazām samazinu, sākumā pie salduma pieradušās garšas kārpiņas pieprasīja pusotru tējkaroti);
2) krējum-majonēžsalātu vietā biežāk izvēlos par aizdaru izmantot olīveļļu, balsamico, dažkārt tiem pievienojot citrona sulu. Tāpat dažādībai mēdzu pievienot diedzētus graudus (pirktus gan). Ieinteresēja šajā pašā diskusijā pieminētās citas eļļas;
3) baltmaizi neēdu ne tāpēc, ka tā ir bubulis veselībai un slaidai figūrai, bet tāpēc, ka citi maizes viedi garšo daudzkārt labāk. Manas favorītes: Fazer Mellā maize, Hanzas Rudzu rikas, Kuldīgas Melnā rupjmaize;
4) pēc iespējas vairāk augļu un dārzeņu uzturā: gan ēdienreizēs (ļoti patīk ieteikums par pusi šķīvja ar dārzeņiem), gan starp tām. Cenšos ēst sezonas dārzeņus, kaut pagaidām no tālu zemju tomātiņiem atteikties neizdodas;
5) līdzās rīsiem, makaroniem un kartupeļiem: griķi, zirņi, pupas, lēcas;
6) paciņu tēju vietā šoziem pilnībā pārgāju uz beramajām. Garšīgāk un līdz minimumam samazināts saslauku daudzums organismā :D ;
Tas par mani. Šīs ir tās lietas, kas kaulus nelauž un viebties neliek. Domāju, veselīgs uzturs Tavā dzīvesstilā iekļausies daudz organiskāk, ja sāksi mierīgāk, bez nikniem nedrīkst! Nez vai sekos iepriecinoši rezultāti, ja teiksi ardievas dievinātajai biezpienbulkai un rīstīdamās dzersi biešu sulu.
Vēlāk jau var sevi audzināt stingrāk, vien jāatceras, ka dzīvojam vienreiz: ja gribas to zefīru šokolādē, tad nevajag sev to liegt, ja vien tā nepārvēršas par vienīgo ēdienreizi un apēsti tiek daži gabaliņi, nevis kilograms, haha.