Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Lai nu tā būtu! Ņerkstēšana. :D :D :D Ar tevi man jau viss ir skaidrs... :D
23.03.2015 19:15 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
Es esmu to meitenu puse, kuram visa shi mazulja baroshana publiski liekas neforsha lieta.
Já, un es pati esmu mamma.

Ja sedetu kafejnica un man blakus kada saktu barot, es neko neteiktu. Vnk pieceltos un ietu prom.
23.03.2015 19:18 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Lai nu tā būtu! Ņerkstēšana. Ar tevi man jau viss ir skaidrs...

Lieliski! Tad būs Tev laiks saviem tiešajiem pienākumiem.;-)

Lai Tev jauks vakars! :-)
23.03.2015 19:38 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man nepatīk un es uzskatu, ka tas nebūtu jādara publiskās vietās. Vismaz man tas liek justies neērti un izraisa vēlmi aizgriezties vai iet prom. Ne tāpēc, ka man tas liktos pretīgi, bet nu kaut kā tā privāti gan.

Un nav jau tā, ka tas uzreiz nozīmē, ka gadu jāsēž mājās. Zinu māmiņas, kas spēj savu laiku saplānot tā, lai varētu arī iziet no mājas un paredzamajā barošanas laikā tomēr atgriezties mājās.
23.03.2015 19:52 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Hahaha, labs joks ctn. Nav jabut nez kadai stalkerei, lai pamanitu tavu negativo attieksmi pret berniem un to mammam. Par nerkstesanu tu varetu uz sevi attiecinat,ko tu dari visu lappusu garuma. Tev ir nacies barojusu mammu pulus satikt, braucosos ratus tev vltiesi virsu, baurojosus bernus, izlitinatus utt. , kadas sausmas tu dzivo.
23.03.2015 19:58 |

Reitings 2342
Hahaha, labs joks ctn. Nav jabut nez kadai stalkerei, lai pamanitu tavu negativo attieksmi pret berniem un to mammam. Par nerkstesanu tu varetu uz sevi attiecinat,ko tu dari visu lappusu garuma. Tev ir nacies barojusu mammu pulus satikt, braucosos ratus tev vltiesi virsu, baurojosus bernus, izlitinatus utt. , kadas sausmas tu dzivo.

Nu jau Tu papildini manus komentārus pati. Esi mēģinājusi citādi radoši izpausties? :)
23.03.2015 20:02 |

Reitings 214
Reģ: 05.02.2013
Sviests!
Normala sabiedriba uzskatitu apmeram ta - Zidainitim ir jaed tad kad vins to grib, ja ir pieejama barosanas telpa tad baro tur, ja tada nav tad baro kur vari un viss, mamina, barojot savu mazuliti, kruti parsedz ar marliti, lai kads nenoskauz mazulisa pusdienas.
23.03.2015 20:12 |

10 gadi
Reitings 749
Tā sapļurkatēts, ka tik pirmo un pēdējo lapu var izlasīt.
Protams, ir pilnīgi ok barot bērnu ārpus mājas. Vietu - kur, izvēlas attiecībā no reālām iespējām un mātes komforta. Man nebūtu ērti barot cilvēku pārpildītā vietā, ja nu nekā savādāk, ir laicīgi jāpadomā par kādu lakatu ko abu komfortam un estētiskam skatam pārsegt pāri. Un tas drīzāk, lai citi neblenž virsū, jo lai vai kā, tas tomēr vairumam diezgan izteikti- lupīt uz kko "nepierastu".

Un par pudelēm bullshits, var redzēt, ka līdz bērnam dažām kā līdz mēnesim. Man tad vajadzētu līdz mazā 8 mēnešiem sēdēt mājās, jo pudeli ne par ko neņēma. Nemaz nerunājot par uzsildīšanu, pareizas t uzglabāšanu un ar to saistītām klapatām. Kādas pudeles, ja mamma blakus ar svaigu, siltu produktu.
23.03.2015 20:19 |

10 gadi
Reitings 13809
Un nav jau tā, ka tas uzreiz nozīmē, ka gadu jāsēž mājās. Zinu māmiņas, kas spēj savu laiku saplānot tā, lai varētu arī iziet no mājas un paredzamajā barošanas laikā tomēr atgriezties mājās.

Es, protams, nezinu, kā būs pēc pāris mēnešiem, bet pašlaik es neko nevaru ieplānot, jo bērns nepakļaujas nekādam režīmam - katru dienu ēd citos laikos, kad viņam gribas. Neturēšu jau mazuli badā, lai ievērotu kaut kādu režīmu. Pagaidām tas man netraucē, jo ilgstoši ārpus mājas neatrodos, bet vasarā jau tomēr gribas ārā dzīvoties ilgāk nekā to stundu vai divas.
23.03.2015 20:48 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Beerns pudeliiti ne par ko nenjemot, un cik ilgi nenjemtu? Mirtu bada naavee, bet nenjemtu, vai ne? :D Tas no taas pashas operas, ka beerns maatei blakus gultaa jaagulda liidz skolas vecumam, jo savaa gultinjaa nabags negribot guleet :-D

Nevajag murgot, varbuut vienkaarshi uzrakstiet, ka juusu izveele ir barot ar kruuti nevis ar maisiijumu, ar to arii pietiks, nevajag te shausmu staastus par beerniem, kuri nenjem pudeliites, ja gribees eest, njems pudeliiti. Āmen.

Kas attiecas uz teemu, man ir vienalga, manis peec varat arii uz ielas uztaisiit un uz ielas piedzemdeet, tas viss tachu dabiski.

P.S. Bij kaut kad aarzemju presee rakstins par daamiiti, kas izlaidumaa sviniigaa pasaakuma laikaa piekarinaaja pie pupa, taa vietaa, lai izvilktos koridoraa kaut vai. Ne jau baroshana te ir probleema, dazhaam vienkaarshi liekas, ka ir nez kaadas varones, jo piedzemdeejushas, un tad nu visiem sajuusmaa jaanoskataas un jaasit plaukstinjas, kaa vinja savu maakslas darbu pie pupa karina. Normaalas maaminjas gan piesegties, gan klusaakaa vietaa malaa atiet prot, un tad taadas teemas nerodas. Shaadas teemas rodas nevis maaminju, bet maatiishu deelj, kuras sevi nejeedz noshkjirt no dziivnieku pasaules un kuraam izpratne par sociaalajaam normaam ir taadaa pashaa liimenii kaa degradeetiem bomzhiem vai alkoholikjiem.
23.03.2015 21:03 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Un neviens nesaka, ka maaminjaam tagad kaa spitaaliigajaam jaalien smirdiigaa stacijas tualetee uz poda to beernu pabarot. Nedramatizeejiet, klukstes. Runa ir par elementaaru normu ieveeroshanu. Tik gruuti pavilkties malaa un uzsegt shalliiti vai lakatu, nevis demonstratiivi izkaart pupus visu priekshaa? Taa pati te x lapaa iebaaztaa bilde, kur daama pie zhurnaalu stenda veikalaa izkaarusi pupu - kur probleema, ja beerns sanikjojas, iziet no iepirkshanaas zonas, atspiest pakalju kaut vai pret palodzi foajee, ja nav telpas beerniem, un paziidii to beernu???????????

Ja es somaa mekleeju telefonu vai atsleegas, es neapstaajos gaajeeju paarejas viduu, nenometu somu uz ielas un nesaaku raknjaaties, bet pavelkos malaa, kur neesmu celjaa cilveeku pluusmai un mekleeju to sasodiito telefonu :-D Ja es esmu slima un man lekciju telpaa uznaak klepus leekme, es neriistos un neklepoju n-taas minuutes no vietas (tas tachu dabiski), bet izvelkos koridorii vai uz tualeti. Tie taadi saliidzinaajumi (ak jaa, neveiksmiigi, kaa nu mees mazo enjgeliiti ar kleposhanu vai nokliidushaam atsleegaam uzdroshinaamies saliidzinaat :-D ) Elementaaru cienju un sabiedriibaa pienjemtas pieklaajiiba snormas vajag ieveerot.

Bet taam maatiiteem, kuraam savs garadarbs ir dieva vietaa, protams, liekas, ka pupi jaakarina aaraa pie pirmaas ienjerksteeshnaas un pamperi jaamaina uz kafejniicas galda.
23.03.2015 21:16 |

Reitings 2342
DieKleinehexe, nu viss, tagad arī Tev tiks pārmests par to, ka Tev mātes un mājsaimnieces nav autoritāte, esi bērnu un māmiņu nīdēja. :D
23.03.2015 21:21 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Bet taam maatiiteem, kuraam savs garadarbs ir dieva vietaa, protams, liekas, ka pupi jaakarina aaraa pie pirmaas ienjerksteeshnaas un pamperi jaamaina uz kafejniicas galda.

kurā pasaules malā tu dzīvo un kur kaut ko tādu redzi???? es Latvijā neesmu ne reizi redzējusi, ka kāda mamma bērnam uz galda mainītu pamperu vai barotu uz pārejas. Kāpēc tāda pārspīlēšana, barojošo mammu nomelnošana un sūtīšana pasēdēt kaktiņa un kopumā- kāpēc tāds naids pret mātēm???? lasot šo diskusiju rodas iespaids, ka nemātes izjūt kaut kādu briesmīgu naidu un nicinājumu pret zīdaiņu mammām? es nesaprotu- viņas ir jums kaut ko atņēmušas? kaut ko liegušas? kāpēc tik briesmīga attieksme pret procesu, kurš pēc savas būtības ir dabisks un tur nav nekā pretīga?
23.03.2015 21:26 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Nu bet tak pašas mammas arī teica, ka atrod nomaļāku vietu un piesedzas ar lakatu... Nu kur ir problēma?! Dažiem cilvēkiem tiešām ir problēmas...
23.03.2015 21:29 |

Reitings 5709
Man šķiet, ka neviens mamma nav pārsteigta par viedokli kā tādu, šokē izteiksmes veids. ;) Protams, ja dažu sieviešu mērķis ir izraisīt negatīvas emocijas citās, tad, nepārprotami, tas izdodas...
DieKleineHexe komentāros vienmēr var just nicinājumu, nezināju, ka arī ctn ir tāda. :D Jums pašām kādu gandarījumu sniedz tāda izteikšanās?

Es, personīgi, ne reizi neesmu saskārusies ar sliktu attieksmi vai kādu negativitāti savā virzienā. Gan stāvoklī esot, gan ar mazu bērnu, man vienmēr pasmaida, izpalīdz, pasaka kaut ko jauku. Ja kādam ir citādi, iespējams, ir laiks pārvērtēt savu dzīves redzējumu.
23.03.2015 21:35 |

Reitings 3379
Es arī nekad neesmu neko negatīvu jutusi vai redzējusi. Neviens man nekad nav pārbraucis ar ratiem pār kāju un es arī tā neesmu darījusi. Vienmēr pietur durvis un paiet malā, ja man ar ratiem grūti izgrozīties. Vispār nekad, ja tā padomā, neesmu redzējusi, ka māmiņa publiski zīdītu bērnu. Ja neskaita Bērnu slimnīcas gaiteni.
Es tiešām ceru, ka tās, kas te visādi izsakās par dusmīgām mātītēm, kas no sevis iedomājušās varones, ir kaut ko iztēlojušās savā galvā un sludina to par realitāti. Es tādu realitāti neesmu sastapusi.
23.03.2015 21:39 |

Reitings 781
Reģ: 11.02.2010
ehh, nenoturējos un arī gribēju uzrakstīt savu pieredzi. Kad strādāju par viesmīli, daudzas lietas tika redzētas. Daudzas reizes nācās apkalpot klientus (mammas, kas baro bērniņu). Lielākoties es to pat nepamanīju, jo viss tika piesegts ar šalli vai lakatu, bet bija 2 reizes, kad tiešām sajutos pretīgi. Vienu reizi, kad māte savu staigājošo un runājošo bērnu baroja manā klātbūtnē, vienkārši izkarinot pupu man blakus. Es atvainojos un teicu, ka pienākšu pēc brītiņa, bet šī dāma man attcirta, ka negaidīšot, jo, redz, esot gatava pasūtīt. Un man vienkārši nekas cits neatlika kā skatīties tālumā un pieņemt pasūtījumu. Nu nav man jāskatās uz zilu, nozīstu pupu. (saprotu, ka viss dabīgi un tā, bet tam bērnam jau zobi sen izauguši. Fuj, atcerotos to skatu, joprojām slikti). Un otra reize bija, kad māmiņa izdomāja, ka mainīs pamperu tur pat kafeinīcā, bet ne pie sava galdiņa, bet blakus uz krēsla, kur bija brīvs. Laikam nevēlējās saviem draugiem/ģimenei vai kam bojāt apetīti. Pateicu, ka bērnam labāk nomainīt pamperu tam paredzētajā vietā (gandrīz blakus kafeinīcai ir bērnu istabiņa). Uz to man tika atbildēts, ka, redz, nemainīšot pamperus tādā netīrā vietā. Nezinu, kas tur netīrs, domāju, ka tur ļoti regulāri tiek tīrīts un dezinficēts. Cilvēki, kas sēdēja netālu vai nu aizgāja prom vai lūdz lai pārsēdina citur. Citi vienkārši noskatījās un paraustīja plecus.
Bet kopumā 99% bijušas ļoti pieklājīgas māmiņas. Ir bijušas, kas pienāk un pajautā, vai ir vieta, kur pabarot bērniņu un citas, kas jautājušas, vai nebūs nekas pret, ja paies nostāk un aizņems kādu galdiņu, kas mazāk "rēgojas"
23.03.2015 21:49 |

Reitings 2982
šeit jūs redzat no krūts vairāk, nekā no sievietes, kura baro bērnu! Bet šī tak ir seksīga bilde un viss normā?
23.03.2015 21:50 |

Reitings 2342
DieKleineHexe komentāros vienmēr var just nicinājumu, nezināju, ka arī ctn ir tāda. Jums pašām kādu gandarījumu sniedz tāda izteikšanās?

Jāatzīst, ka pēc komentāriem par māmiņu pārākumu, autoritāti, es vairs nespēju šo diskusiju uztvert nopietni, bez smīna. Nu jau atļaujos arī pasmieties. :D

Par izteiksmes veidu runājot, apskati diskusijas sākumu, kur sevi demonstrē iecietīgās māmiņas. :)

Nopietni runājot, esmu jau te pieminējusi, ka attieksme rada attieksmi.
23.03.2015 21:50 |

10 gadi
Reitings 4364
Reģ: 03.08.2009
Oj, kāds cepiens... Man nav nācies daudz saskarties ar izkārtām kailām krūtīm, bērnu barojot. Cik esmu redzējusi, viss ir bijis piesegts.
Es pati noteikti piesegtos ar lakatu, jo nav jau tas tik grūti :)

Bet man ar bija līdzīgs stāsts kā bon_bon. Spēlējām vienā krogā ar grupu. Sīkais (apmēram3-4gadi) pieiet pie mammas un taisa vaļā blūzi. Gribot pupu. Nu tas bija tiešām fui. Bet tas jau vairāk par tēmu cik ilgi bērns būtu jābaro. Mans uzskats - ja vari to paprasīt, tad esi tam par lielu jau :D
23.03.2015 21:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)