Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Tev liekas,ka mammas speciāli neaudzina bērnus, liek skriet uz kabīnēm, speciāli brauc virsū ar ratiem pa kājām (kur tāda šaurība?

Es arī lielā mērā tā uzskatu , bet nu mūsdienās jau arī uzskata , ka staigāt pamperos līdz 3g ir normāli ... Un ko es tur varu padarīt ? Neko ?! Izņemot audzināt savu bērnu pēc saviem standartiem un normām :)

Annie, nu es jau teicu , ka varēt jau var , pati tā nedarītu un nedarīju ... Es esmu barojusi wc un uzskatu, ka arī pamperi jāmaina tur ...
22.03.2015 12:50 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Intīma ir bērna saskare ar māti - galviņas glaudīšana, klēpī sēdināšana, acīs skatīšanās. Tieši tādā formā kā komunikAcija arī barošana ir intīms process. Taču ar intīmu šeit tiek sludināts rasikāli pretējais. Bērna barošana nav pervers un izvirtīgs notikums. Tā ir ēšana nevis sekss, purkšķis vai urinēšana. Saskarsme ar ērnu ir intīma, jo tā veidojas kontakts - emociju apmaiņa.
22.03.2015 12:50 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Stumjās garām visiem it kā neviens cits neeksistētu un vēl ar tādu sejas izteiksi "ko tu te vispār stāvi, neredzi, ka es esmu ar ratiem?"

Staigājot ar bērnu, neesmu redzējusi nevienu, kura tā dara. Toties bieži vien sastopos ar tādiem, kuri uzskata, ka nepaies soli pa labi vai pa kreisi, lai mamma ar ratiem var normāli tikt garām. Vai nu jābrauc zālienā vai jāapstājas un jāgaida, kad tādas mamzeles paies garām.
22.03.2015 12:51 |

Reitings 11162
weee, citām tas IR brīnums.

Citam arī jumts virs galvas un zupas bļoda ir brīnums , bet tas jau nenozīmē ,ka tas tā ir ....
22.03.2015 12:52 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Nu kā, KĀ var zinat pēc sejas izteiksmes ,ko viņa domā?! Ir taču arī bezbērnu meitenes,kurām sejā ir rakstīts,ka ir ļooti iedomīgas, nu ļooti! Bet viņas tādas nav, taču apkārtējie domā,ka tā gan ledus karaliene. Varbūt tā māte pus nakti nav gulējusi un koncentrēšanās spējas ir nekādas, NEJAUŠI uzbrauca virsū. Es tādas nekur neredzu, patiešām nekur.
22.03.2015 12:52 |

10 gadi
Reitings 13809
wee, saprotu, ko domā. Nav tā, ka nepiekrītu, bet pati labāk barotu uz soliņa, piesedzot krūtis un bērnu, nevis ietu barot uz tualeti. Tā man neliekas piemērota vieta bērna barošanai, jo pati arī tualetē neēdu.
22.03.2015 12:54 |

Reitings 1311
wee, nesapratu tavu domu.Kāds sakars ar pamperiem? Tev liekas,ka mammas aicina bērnu skriet kabīnē vai bļaut publiskā vietā?
22.03.2015 12:55 |

Reitings 11162
The..one, nu tev ir paveicies :)
22.03.2015 12:55 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Un par audzināšanu - nejau speciāli, protams, VECĀKI (laikam tas ir īpaši jāuzsver, jo bērnam ir ne tikai mamma, bet ir arī tētis ;) ) neaudzina savus bērnus, bet bieži vien paši neapzinās, ka neprot vai nesanāk audzināt. Ja bērns neklausa vai uzvedas neadekvāti, nevajag vainot sabiedrību un aizbildināties ar to, ka tas ir tikai bērns un visi pārējie vainīgi, ka nevar ar to sadzīvot.. Nav viegli atzīt, ka nesanāk savu bērnu audzināt un iespējams nepieciešama palīdzība tajā, bet nu tas ir normāli. Ne visiem tas sanāk un bērni ir tikpat dažādi kā vecāki, bet ja tomēr kas nesanāk, tad varbūt ir vērts pastudēt vai meklēt palīdzību.

Liekas, ka daudzi vecāki apzinās to, ka viņiem ir grūtības ar bērna audzināšanu, bet kautrējas/kaunējas no palīdzības meklēšanas un lauj visam iet pašplūsmā un pēctam tikai skandina "tā nav mana problēma, ka citi nevar sadzīvot ar manu bērnu". Bet tā nav sabiedrības problēma. Tā ir vistiešākajā nozīmē bērna vecāku problēma, diemžēl. Un uzsvēršu VĒLREIZ, ka tas NAV nekas slikts. Es tikai atbalstu un cienu vecākus, kuri paši īsti netiek galā un meklē palīdzību, nevis noveļ vainu uz sabiedrības nesaprašanu un turpina dzīvot savā fantāziju pasaulē, ka viss jau ir kārtībā :)

Bet nu tas jau atkal ir vispār cits temats....
22.03.2015 12:57 |

Reitings 377
Barošana ar krūti vispār ir atbaidoša, 

piekritu šim viedoklim +++
personīgi man paliek pretīgi ja pamanu sabiedriskā vietā ...
pati nespētu...tad jau labāk majās sedēt ar to bērnu. Vispār nesaprotu kāpēc ar zīdaini jāvazājas pa lielveikaliem piemēram?
22.03.2015 12:57 |

Reitings 11162
Tev liekas,ka mammas aicina bērnu skriet kabīnē vai bļaut publiskā vietā?

Nē, neaicina , bet arī nekādi neveicina šo darbību pārtraukšanu , kas savukārt veicina to ka bērns tā turpinās darīt ...
22.03.2015 12:59 |

Reitings 1311
āpēc ar zīdaini jāvazājas pa lielveikaliem piemēram?

Piemēram paredzētas kristības.Sievietei vēl nav nogājuši lieki kg un vajag kleitu,bet bērns ēd mātes pienu. Poņatno?
22.03.2015 12:59 |

Reitings 11162
Annie, es ticu, ka ja tu to darīsi publiski, tad ļoti nomaļus un visu iesegsi , es tiešām nevarētu tevi iedomāties t/c uz centrālās ejas barojot bērnu.;-)
22.03.2015 13:01 |

Reitings 11162
Piemēram paredzētas kristības.Sievietei vēl nav nogājuši lieki kg un vajag kleitu,bet bērns ēd mātes pienu. Poņatno?

Aber, lūdzu , bet ļoti reti kuru veikalu var izbraukt ar ratiem, pati ar to saskāros , ar nepacietību gaidu , kad mana čiepa pati soļos un mes dosimies normālā šopingā :)
22.03.2015 13:03 |

Reitings 2425
The...one, nopietni. Es varu īpaši nepiepūloties vismaz 3 gadijumus atcerēties, kad mamma-fūrija man brutāli uzbraukusi uz kājām, kad paskatos ar WTF sejas izteiksmi, man vēlreiz acīs skatīdamās uzbrauc uz kājām ar sarautām uzacīm, bez atvainojos, bez nekā....vienkārši apmēram ar savu rīcību izrādot "pastumies malā, es ar ratiem, neredzi?". Mute taču mums visiem ir :) Ir bijis arī kad apģērbu veikalā, nu goda vārds, likās, ka tā māmuļa mani izseko, jo tāpati sieviete 3x man uzbrauca ar kājām (vasara, vaļējas zandales, sāpīgi...) un izliekas, ka nekas nav noticis. Nu come on... es saprotu, ka ar ratiem nav viegli staigāt pa veikaliem, bet vajag bišķi uzmanīties un skatīties, kur ar tiem ratiem brauc. Ja pieklājīgi palūdz paiet maliņā, nu neviens cilvēks neteiks - NĒ NEIEŠU. Bet tas pats attiecas uz cilvēkiem, kuriem traucē ratiņi tajos pašos veikalos. Esmu palūgusi pastumt ratiņus malā, lai tieku plauktam klāt un viss ok, bet esmu redzējusi kā citi paši sāk stumt tos ratus malā ar neapmierinātu seju un mammas reaģē tieši tāpat. Abpusēja pieklājība un viss būs ok :)
22.03.2015 13:03 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
nu ir jau vēl kategorija,kura uzskata , ka arī palikt stāvokli ir neviss normāls fizioloģisks process , bet kaut kāds brīnums ...
Ņemot vērā, ka mūsdienās pieaug sarežģījumi, kas saistīti ar bērna iznēsāšanu, apaugļošanos.. ir cilvēki, kas šo fizioloģisko procesu uztver kā brīnumu. Tas ir tikai saprotami :)

Starp citu, Gulbja lab., ir poga grutniecem, un es lepni paceltu galvu to nospiezu un aizeju VISIEM pa prieksu. Redz, vini ari uzskata, ka grutniecem var but kada prieksrociba.
Es atbalstu šādu pogu eksistenci. Poliklīnikas, slimnīcas, lab. nav tās vietas, kurās būtu labi ilgstoši uzturēties grūtniecei :)
22.03.2015 13:04 |

Reitings 1311
Tevi tās mammas izseko,goda vārds. Kāpēc man tā nav gadījies?! Esmu redzējusi nepieklājīgus bērnus,bet mammas reaģē un vēl tā reaģē,ka man paliek žēl bērnu.
22.03.2015 13:05 |

10 gadi
Reitings 13809
Vispār nesaprotu kāpēc ar zīdaini jāvazājas pa lielveikaliem piemēram?

Tāpēc, ka ir lietas, kas ir jāiegādājas gan bērnam, gan pašam. Piemēram, es sev apģērbu internetveikalos nepērku + es tagad bez laikošanas nemaz tā nepirktu, jo nemaz nezinu, kā nolūkotā kleita man izskatītos.
22.03.2015 13:06 |

Reitings 2425
Es atbalstu šādu pogu eksistenci. Poliklīnikas, slimnīcas, lab. nav tās vietas, kurās būtu labi ilgstoši uzturēties grūtniecei

poliklīnikās un slimnīcās veseli cilvēki tāpatās it kā neiet, tādēļ dīvaini uzskatīt, ka slims cilvēks var ilgāk pastāvēt rindā, nekā grūtniece. Veikalos varbūt jā, piekritīšu, ka tā burzma, karstums utt... bet slimnīcā?
22.03.2015 13:07 |

Reitings 11162
Ņemot vērā, ka mūsdienās pieaug sarežģījumi, kas saistīti ar bērna iznēsāšanu, apaugļošanos.. ir cilvēki, kas šo fizioloģisko procesu uztver kā brīnumu. Tas ir tikai saprotami

tam kam amputeta roka arī proteze būs brīnums , bet tas nepadara to par normu.
22.03.2015 13:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits