Cilvēki apmāti ar fitnesu?

Reitings 743
Reģ: 23.02.2015
Maijas Silovas intervija SHAPE
http://www.delfi.lv/izklaide/slavenibas/citi/maija-silova-skarbi-kritize-tautas-apmatibu-ar-fitnesu.d?id=45702882

Piekrītat, nepiekrītat?
Es 3 gadus nodarbojos ar fitnesu u.c. sporta veidiem, nepiekrītu viņas viedokliem.
17.03.2015 15:26 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Kopīga zāles apmeklēšana man škiet kaut kas nesaprotams. Ko tur kopā darīt? Mans uzskats ir,ka zālē ir jāstrādā, jākoncentrējas, jāsvīst,nevis jārunā. Viens otram štangu pieturēt varbūt,bet ko vairāk?!

Man šķiet, ka šaja gadījumā pirmkārt ir jāsaprot, ka sports, tā nav tikai zāles apmeklēšana. Protams, es šobrīd runāju par sevi un no tā skatu punkta, ka fitness gluži nav apmātība, bet vienkārši ceļš un palīglīdzeklis, kā uzlabot veselību, fizisko stāvokli un nav mērķis sākt izskatīties pēc kiborga :D
Ar vīru sportojam kopā, tomēr neapmeklējam svaru zāli, bet gan grupu nodarbības. Esam sapratuši, ka sportošana kopā palīdz mums abiem mobilizēties, mēs kopīgi dodamies turp, kopīgi trenējamies un nodarbības laikā viens otru atbalstam ar uzmundrinošiem vārdiem, piemiedzam ar aci, mājupceļā pārrunājam, kādas bijušas sajūtas, vai bija viegli/grūti, vai jūtams progress u.t.t. Turklāt, kopīga sportošana novedusi aŗī pie kopīgas ēdienkartes sakārtošanas (lasīt - VESELĪGAS un sabalansētas ēšanas, nevis frīkainas kaloriju skaitīšanas un ķīmisko piedevu lietošanas u.c. blakusparādībām) - man nav jājūtas vainīgai, ka sodien vēlos ēst tikai salātus, jo ir bijis treniņš, kā arī nav jāpaniko par to, ka vīrietis sēž pielipis saldējuma kārbai, kamēr man uz šķīvja selerijas kāts :) Nu, vai otrādi :)
17.03.2015 16:00 |

Reitings 2258
Reģ: 21.02.2015
Manam draugam nodarbošanās ar sportu nesit nekādu robu budžetā! Ir izdevumi, protams, par ekipējumu, bet to pārsvarā sedz klubs, jāsamaksā simboliska samaksa par licenci gadā, benzīns, bet nav daudz. Domāju, ka dārgāk maksātu aliņš un čipsi katru vakaru. Nekādus uztura bagātinātājus viņš lieto.
Man pašai, lai skrietu, aizietu uz aerobiku arī daudz nevajag līdzekļu. :) Kad ir silts, ejam uzspēlēt bumbu stadionā, izmaksas- 0.
Nesaprotu, kas tās par milzīgajām izmaksām. Būtībā ir vienalga, vai tu sporto treniņtērpā pa 300 eur vai 30 eur, kā arī vai pirms treniņa iešāvi kokteilīti vai nē. Viss ir tavā galvā!
17.03.2015 16:01 |

Reitings 2258
lieto nelieto
17.03.2015 16:03 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Bordo, izmaksas ir tiem, kas nodarbojas ar bodybuilding. Tas ir ļoti dārgs prieks!

Un man patīk ar puisi zālē trenēties. Ir daudz dažādu vingrinājumu, kurus var taisīt pāros. To pašu svaru cilāšana man ir komfortablāka, kad esmu ar puisi, nevis viena pati. Mēs ar draudzenēm gan esam pamatīgi sagrupējušās manā zālē jau :D es sāku pirmā, tad pievienojās vēl viena, tad vēl 3, tā kā mēs tagad esam tik daudz, ka man kompānija vienmēr ir :)
17.03.2015 16:04 |

Reitings 2258
Man ļoti nepatīk kā izskatās ķermenis tiem, kas nodarbojas ar bodybouilding. Redzēju, kā viens tāds čalis spēlēja volejbolu - lēnāks par gliemezi, koordinācijas nekādas. Tik vien kā muskuļu kalni. Taču katram savs. :)
17.03.2015 16:06 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Vakar tieši skatījos dok. filmu par to kā cilvēks var uztrennēt savas smadzenes tieši sporta veidos. Līdz ar to mūsdienās labs sportists nav tikai vizuāli ar izteiktiem muskuļiem utt, bet tur lielāko daļu darba paveic tieši smadzenes. Ja aizdomājas - tie lielie kačoki ir ar sliktu koordināciju, jo viņiem ir lielāks ķermenis, gluži tāpat lieliem/apaļiem cilvēkiem koordinācija nav tik laba kā slaidam cilvēkam. Man nepatīk super lielie skapji, bet patīk, kad ir lielāki pleci, krūšu daļa uzkačāta. Tāda forša sajūta pieskaroties :D
17.03.2015 16:12 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Piekriitu,Maijai. Pat ja paarii abi ljoti aizraujas ar fitnesu un vinjiem tas nevis traucee, bet paliidz, tas veel nenoziimee, ka attieciibaas ar citiem cilveekiem tas netraucee, un ka vispaar tas ir pareizi par vienu no galvenaajaam prioritaateem dziivee uzstaadiit pareizu olbaltumvielu/tauku/ohlhidraatu proporcijas maltiites 5x dienaa un treninjus zaalee 6x nedeeljaa. Taa ir profesionaala sportista ikdiena, sports ir vinja darbs. Ja cilveekam ir divi darbi, tas saak trauceet.
Kad cilveeks pirms jubilejas/dzimshanas dienas/balliites saak domaat ko no galda neediis, kaa citiem to izskaidros, tad taa jau ir probleema un eeshanas trauceejumi.
Veseliigs uzturs un sports ir dziives kvalitaates paaugstinaataajs nevis pashmeerkjis, pareizi eedot un smagi straadajot svaru zaalee nirvanaa taapat neiekljuut.
17.03.2015 16:44 |

Reitings 56
Reģ: 26.02.2015
Veselīgs dzīvesveids ir laba lieta,bet nevajag pārspīlēt. Tagad tieva,slaida meitene skaitās nesmuka,vajag muskuļus!

+++
taa besij taas chiksas instagramos, kuras pozee trenzhieros un izraada savu presiiti. (e)
man tas neliekas skaisti. Skaists ir dabiski slaids kermenis,bet ne kubiki veederaa.
17.03.2015 17:03 |

Reitings 951
Jautājums - kā tiek mērīts, kur beidzas veselīga interese un sākas apmātība? Kas ir tās robežas, par kurām runā Maija un par kurām ir runa šajā diskusijā? Ir taču atšķirība - vai tiek runāts par situāciju, kad 80-90% brīvā laika tiek veltīts fitnesam, vai par aizraušanos ar fitnesu kā dzīves kvalitātes, veselības paaugstinātāju. Bet atkal jau - jebkas, kas pārņem cilvēku, viņa brīvo laiku, prātu, darbības un dzīves redzējumu ir vairak kaitīgi, nekā derīgi, līdz ar to vienam tas būs fitness (vispār - kas šajā rakstā domāts ar vārdu "fitness"? Tas ir vispārīgs termins, vai specifisks?), citam kaut kādas citas lietas, kas atņems laiku un vēlmi komunicēt, veidot attiecības u.t.t.
17.03.2015 17:10 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Nu sekli cilveeki ir vienmeer eksisteejushi, tik tagad vinjiem ir vairaak iespeeju izpausties. Sports un fitness pats par seviim ir forsh, bet ja nonaak liidz liimenim ka nekas cits atskaitot peecpuses apkaartmeeru dziivee neinteresee, tad ir chaabiigi.
17.03.2015 17:13 |

Reitings 951
Pārsteidzoši, bet raksta komentāros atradu labu citātu:

"Liela daļa cilvēku ir nevis apmāti ar fitnesu, bet ar saviem selfijiem u.c. sporta aktivitāšu publicēšanu soc. tīklos pamudina arī citus piecelties no dīvāna un izkustēties. Un , jā, protams, ka viņiem arī patīk parādīt savus sasniegumus citiem, jo neviena "sešpaka" bez smaga darba netiek iegūta. Būtībā cilvēki dalās ar to, ko ir panākuši ar savu gribasspēku un mērķtiecīgi."

Vien gribētos to parediģēt paliekot pie tā, ka apmāti ar saviem selfijiem, nevis fitnesu :D un ne vienmēr, lai citus pamudinātu, bet, lai atzīmētos un "iezīmētu teritoriju" :D
17.03.2015 17:15 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
bik piekrītu par fitnesa apmātību, bet vēl vairāk par apmātību ar zāļu spoguļos tapušiem selfijiem.

vispār uzskatu, ka ja kaut kas aizņem pārāk lielu daļu cilvēka laika, nu, piemēram, 4-6 no diennakts stundas pavadīt zālē šķiet par traku.
17.03.2015 17:23 |

10 gadi
Reitings 4443
Reģ: 30.09.2013
Atkal kārtējie populāru cilvēku pieņēmumi par lietām kuras paši nemaz tā īsti nepārzin... lai iegutu ok figuru nav jatrenejas entas stundas dienaa ... pilniba pietiek ar 3-4h nedeljaa - kautkas nnenormali daudz? - tik daudz ka aizpilda vius brivo laiku? - ok ja tavs brivais laiks ir tik 3h nedelja tad jaa...
jo ilgaks laiks zalee nenoziime labakus vai atrakus rezultatus - tas ir loti greizs miits.... tik daudz trenejoties var tieis radit preteju efektu - partreneties un vislaik justies hroniski noguris un tad nekadi rezultaati ja nu vienigi tievetajiem nav iespejami.... ja trenejas pareizi un zale neklacojas ar citiem tad visus muskulus var ok notrenet kopsumaa ~3h .. kas ari butu nedeljas trenins....
Personigi es ar fitnessu nodarbojos jau 10. gadu un gribetos domat nopietna limenii - piedalos sacensibaas, ikdien aieturu pareizu uzturu utt.. un pat es trenejos videji 3.5-4h nedeljaa... ja cilvekam merki nav tik augsti tad var pietikt pat ar 2-3h ....
17.03.2015 18:35 |

10 gadi
Reitings 4443
Gurri1
par pulveru bundzaam... ja tev butu ikdiena jauznem teiksim 300g olbaltumvielu un 600g oglhidratu ... vai ari otrs variants - ja tev vienkarsi ikdiena kada laiak posma nav fiziski laika paeest bet jaeed.. tad saprastu ta jeegu.
17.03.2015 18:39 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Atkal kārtējie populāru cilvēku pieņēmumi par lietām kuras paši nemaz tā īsti nepārzin
+++
17.03.2015 18:40 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Diezgan piekrītu Maijai.
Viņa jau nesaka, ka nedrīkst iet uz sporta klubu, bet, ka jāievēro mērenība. Man ir paziņu lokā cilvēki, kas ļoooti daudz trennējas un tas viss + - izskata dēļ, jo šaubos, ka viņi reāli iet uz profesionālo sportu.
Draugus satiek minimāli, grāmatām laika neatliek, kultūrai laika neatliek.. Tik vien kā darbs un sporta klubs, jo gandrīz visu brīvo laiku atvēl sportam. Un kad tas aiziet tādos apmēros, tas jau vairs nav veselībai un tonusam. Tā patiešām sāk kļūt par apmātību..
17.03.2015 18:44 |

10 gadi
Reitings 4443
Saja sakaraa atceros vel nesen bija raksts par velvienu lv zinamu sabiedribas daamu kura mineja ka sporta zali nekad nepameklesot jo ja to darisot izskatisies ka kulturiste.... ja vien cilveki zinatu ka nevajag jaukt 2 dazadas lietas - pro kulturismu ar parastu sportosanu zalee.... naturali fitnesojot ne tuvu nekas tads kas kulturisma nav viospar iespejams
17.03.2015 18:46 |

Reitings 179
Reģ: 16.10.2014
Vairāk būtu jāuztraucas par tiem, kas savu dienu pavada NEKO nedarot, vai arī atnāk mājās pēc darba un pavada pie datora vai meksikāņu seriāliem, manuprāt, tas ir skumji.

+1
17.03.2015 18:52 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
nu ja varētu būt tāda figūra kā Maijai un pie tam man pietiktu ar pastaigām - nu tas staigātu es arī :-D

piekrītu tikai par to, ka ir traki, ja cilvēks galīgi sajūk : līdz neprātam skaita kalorijas, vairs nesatiekas ar vecajiem draugiem un neiet uz ballītem, dzimenēm utt jo tur taču būs aizliegties produkti...
Kā arī ir traki profesionālais sports - kad cilvēks visu savu dzīvi pakārto tam. Treniņi, ēšana, treniņi, ēšana - visa diena režīmā, kad pat nevarētu strādāt normālu darbu. Un kaut kad tas sports beidzas un tas tā viea paliek liels tukšums, ko aizpilda ar alko, azatspēlēm utt Jo cilvēks neko citu neprot un nezin, sports ir visa pasaule. Tas ir traki :-/

bet tā vienkārši sportot un priecāties par saviem rezultātiem - kāpēc gan ne? :-D un ja tas cilvēks iet uz zāli un viņam prieks par sevi un sagādā prieku publicēt bildīti - kāda ellē jums gar to darīšana? :-D jādzīvo tā, kā pašam ir prieks (l) Jebkurš, kurš sporto, ir labāks par ļumekļiem ,kas tikai sēž dīvānā, un malači visi, kas srien, iet uz trenažieriem, nūjo utt utt :-)
17.03.2015 19:04 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
ēdu mocarellas bumbas un lasu atkal par fitnesu :D
lai cilvēki dara, ko vēlās, bet jāpiekrīt, ka dažreiz nepamet apsēstības sajūta, arī tepat cosmo. gandrīz katra ēšanas diskusija ir veselīga un pareiza..
patīk man dažādība ķermeņos, nevis visas 32 izmēra džinsos, xxs blūzītēs un to nosauc par pareizu un perfektu. pf. riju mocarellas un papliķēju sev pa dupsīti. :D
17.03.2015 20:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits