Dusma! Vīrietis?

Reitings 547
Reģ: 04.03.2009
Aaa es nevaru, man jānomiernās! Man vienkārši trūkst vārdu... Sāp sirds par māsīcu. Viņas vīrs pametis viņas abas ar mazo. Alga čalim laba, ap diviem tūkstošiem, ja ne vairāk. Māsīca prasīja tiesā laikam kādus 30%, bet viņa zaudēja un saņēma uzturlīdzekļos tikai 100 eiro mēnesī. Tagad knapinās nabadzīte kā prot. Bet ko es ieraugu Facebookā, čalim jauna draudzene un abi Dominikānā atpūšas. Vienkārši trūkst vārdu... tādu dusmu man tas parāva! Vai tiešām tas ir vīrietis?
09.03.2015 21:58 |

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Kāpēc jāpērk lietots kombinezons pa 5 eiro?

Bērnam ir jābūt tādam pašam dzīves līmenim kā vecākiem. Vai ne tā???
Ja tēvs var atļauties ceļot pa Dominikānu, kāpēc bērnam jāpērk humpalu drēbes???
Tēvam ir jānodrošina savam bērnam tāds pats dzīves līmenis un apstāķļi ka pašam.
10.03.2015 20:14 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Man liekas tizli tas, ka bijusī čeko sava ex vīrieša nākamās sievietes, kopīgos ceļojumus utt. Kāda gan starpība, kur un ar ko viņš brauc? Viņam ir tādas tiesības.
Ja vajag naudu bērnam, tad par to arī ir jārunā. Nepareizi sākt runāt "Tu biji tajās ārzemēs un tu pērc savai jaunai sievietei to dārgo mēteli, tāpēc tev ir jāmaksā mūsu bērnam vairāk". Tas nu tiešām izklausās pēc mantkārības.
Manuprāt, būtu normāli jāsarunā par bērna vajadzībām un vēlmēm, un izmaksas jāsadala uz vismaz pusēm vai kā nu abi vienojas, neiesaistot vīrieša dzīves līmeni un izpriecas utt.
10.03.2015 20:21 |

Reitings 170

Ja tēvs var atļauties ceļot pa Dominikānu, kāpēc bērnam jāpērk humpalu drēbes???
Tēvam ir jānodrošina savam bērnam tāds pats dzīves līmenis un apstāķļi ka pašam.

Es varbūt kļūdos, bet vai pēc kaut kādiem likumiem nebija tā, ka abiem vecākiem vienlīdzīgi jāpiedalās maksāšanā? Respektīvi, ja tēvs paralēli savam Dominikānas ceļojumam iedos bērnam 2000 eiro, vai māte spēs no sevis pielikt šos 2000 eiro? Ja nē, vai tas būs godīgi pret vīrieti? Neticu, ka šie 2000 eiro ietu tikai bērnam, ja mātei ir daudz zemāks dzīves līmenis, noteikti tiktu pirkti arī viņas tamponi, jaunais Gucci maks un citas lietas.

Protams, skaists un labs žests no vīrieša puses būtu naudu neskaitīt ne savam bērnam, ne sava bērna mātei, bet mūsdienās reti kurš tāds ir, jo audzināšana, sabiedrības vērtības (daudzu sieviešu iemīļotais feminisms) ieaudzina šādu kārtību, ka visu jādala uz pusēm un ka sievietes nav vārgās būtnes.
10.03.2015 20:26 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015

Neredzu, kā gan ietekmētu 3 gadīga bērna dzīvi lietotas drēbes... Tad kāpēc nepirkt pa 5 eiro kombinzonu :-D

Pirmkārt tikai viens no vecākiem var atļauties labaku dzīvi, bijusī pēc veča aiziešanas vienkārši ir atgriezusies iepriekšejā dzīves līmenī... Tākā bērns dzīvo pie mammas tad viņam arī pienakās mammas dzīves līmenis. :-D

Kā arī lai bērns pierod pie ta ka viss jāizcīna saviem spēkiem :-D savādak izaugs kā māte, kas neko citu neprot, kā raudāt par to, ka vecis par maz maksā alimentus :-D
10.03.2015 20:27 |

Reitings 170
būtu naudu neskaitīt ne savam bērnam, ne sava bērna mātei

Laikam var pārprast, bija domāts, ka būtu labi, ja vīrietis neskopotos ar naudu

Bet nu jā, vispār interesantu jautājumu, manuprāt, es pacēlu - vai šīs sievietes, kas kliedz par lielu naudas summu no bērna tēviem, ir feminisma piekritējas vai noliedzējas? Man sāk likties, ka vienā vietā vienas un tās pašas sievietes kliedz, ka ir vienlīdzīgas ar vīriešiem, bet otrā vietā grib no vīriešiem vairāk naudas, padarot sevi par vājo dzimumu.
10.03.2015 20:32 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Es varbūt kļūdos, bet vai pēc kaut kādiem likumiem nebija tā, ka abiem vecākiem vienlīdzīgi jāpiedalās maksāšanā? Respektīvi, ja tēvs paralēli savam Dominikānas ceļojumam iedos bērnam 2000 eiro, vai māte spēs no sevis pielikt šos 2000 eiro? Ja nē, vai tas būs godīgi pret vīrieti? Neticu, ka šie 2000 eiro ietu tikai bērnam, ja mātei ir daudz zemāks dzīves līmenis, noteikti tiktu pirkti arī viņas tamponi, jaunais Gucci maks un citas lietas.

Varbūt kādreiz arī LV cilvēki izaugs tik tālu, ka vīrieši sāks cienīt savus bērnus unsavu bērnu mātes.

Bet konkrētajam vīrietim pat viņa bērns nerūp..
10.03.2015 20:35 |

Reitings 538
Man sāk likties, ka vienā vietā vienas un tās pašas sievietes kliedz, ka ir vienlīdzīgas ar vīriešiem, bet otrā vietā grib no vīriešiem vairāk naudas, padarot sevi par vājo dzimumu.

Tā jau arī ir :-D

Šeit pat kosmo ir fenistes, kuras sevi uzskata par vienlīdzīgām, bet kad aiziet runa par viņu vīrieša spejām izrādās, ka tomēr viņām ir kur augt un diez vai kadreiz sasniegs to ko viņu vīrieši māk un pelna. Līdz ar to vājas
10.03.2015 20:35 |

Reitings 170
Varbūt kādreiz arī LV cilvēki izaugs tik tālu, ka vīrieši sāks cienīt savus bērnus unsavu bērnu mātes.

Bet konkrētajam vīrietim pat viņa bērns nerūp..

Vīriešus audzina tai skaitā arī mātes, sievietes. Kamēr mātes savus dēlus un meitas audzinās ar attieksmi "feminisms ir labs; izmaksāšana randiņos ir necieņa pret sievieti; sievietei ir jāpelna tikpat daudz, cik vīrietim utt.", tikmēr būs tieši tāda pati attieksme un augs augumā, jo priekš kam gan maksāt vairāk sievietei un kaut kā viņu īpašāk cienīt, ja viņa visu pati var? Tās feministes pašas noved šo situāciju līdz absurdumam.

P.S. Neesmu feministe.
10.03.2015 20:43 |

Reitings 538
vo vo pašas tos memļakus uzaudzinat, kā arī meitenes tiek uzaudzinatas brāki domasanā, bet ko tad var gribet no postpadomju valsts, kuras iedzīvotaji daļa skumst pēc padomijas kārtības :-D
10.03.2015 20:47 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
emmmm......jūs neviens neizlasījāt, ka māte strādā labā darbā un arī pelna ok? Tieši tādēļ arī tiesnesis piekrita, ka 100eur ir pietiekoša summa bērna audzināšanai, atbilstoši kaut kādiem Latvijas iztikas minimumiem bērnam/pieaugušajam (nemāku pareizi noformulēt, bet domāju, ka doma skaidra) no VIENA vecāka puses. Tātad 200eur kopā. Cik LV vispār tagad ir iztikas minimums? Ganjau, ka nav TIK daudz, līdz ar to pat ja arī ir tēvam oficiāli ienākumi 2000eur apmērā, nekur nav teikts, ka arī mātei nav gana laba alga. Šis viss taču tika risināts tiesiskā ceļā, tātad tiesnesis nav idiots. Domāju tai māsīcai pašai ir normāla alga, bet tas ir vairāk tikai principa jautājums (jo ir apbižota par to, ka tēvs sīci neauklē)
10.03.2015 22:04 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Piekrītu katram Stellagrm komentāram.

Un tās kas saka, ka bērnu varētu atdot tēvam, jūs pašas tā spētu ar savu bērnu, vai komentētājas ir sievietes bez bērniem? Jūs varētu ar drošu sirdi atdot bērnu cilvēkam, pie kura mazais visdrīzāk uzturētos tikai ar sazin kādu auklīti, redzētu neskaitāmās tēva ''beibītes'' un no vecākiem tur nebūtu ne smakas? Domājat tas tēvs pēc darba ietu un ņemtos ar to bērnu, ja pat no tādas algas panāca pašu iespējamāko minimumu ko varēja panākt? un ja bērnu negrib satikt pat tikai brīvdienās?
Un jā, no tēva pilnīgi mierīgi var prasīt ceturto daļu no dzīvojamās maksas, kas skaitās pie bērna uzturēšanas, respektīvi, ja ir 200 eiro viss kopā, puse ir mātes, kas ir 100, par bērnu maksā 100, no kā puse jāsedz tēvam, jo viņam būtu jāsedz puse no visiem izdevumiem kas saistīti ar bērnu.
Turklāt, nemaz nerunāsim par to, ka māte nāk mājās - gatavo, spēlējās, mazgā, tīra, māca bērnu, tātad - to var pielīdzināt aukles darbam visu atlikušo laiku, ko viņa nepavada darbā, tātad, arī puse no izmaksām, kas šajā laikā būtu par aukli, būtu jāsedz tēvam, tā kā, tas būtu pilnīgi normāli, ja no tās naudas, ko maksā alimentos, māte iegādātos arī kaut ko sev vai izmantotu daļu savās interesēs, jo tēvs bērnu neņem pie sevis. Bet ko nu tur, realitāte ir kāda ir un bez naudas, labiem advokātiem ej un pierādi, ka bērns izmaksā vairāk, kā noteiktais minimums - 96 eiro.
11.03.2015 01:01 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tākā bērns dzīvo pie mammas tad viņam arī pienakās mammas dzīves līmenis.

Ceru, ka saaksi apsveert visaa nopietniibaa iespeeju par vazektomiju.
11.03.2015 01:07 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Vēl viena pērle - ja māte labi pelna, tad vecis var maksāt grašus :D
11.03.2015 15:14 |

Reitings 247
Reģ: 09.03.2015
ierēķini to, ka mātes atbildība par bērnu ir 50% apmērā, bet šajā situācijā viņas loma 100%, jo tēvs bērnu pie sevis neņem. Tātad, ir jārēķina, ka izdevumiem no tēva puses būtu jāsedz papildus tos 50%, kurus viņš nenodrošina uzņemot bērnu pie sevis, piemēram, brīvdienās. Tas ir - brīvdienu izdevumi, mātes laiks, mātes nerealizētais potenciāls (kas ir mērāms viņas algas % apmēros), nerealizētajā atpūtā utml.

Nekad,NEKAD,nebūt iedomājusies,ka arī par tavu esību kādam ir jāmaksā:-| Mamma ir mamma;-) Tik pretīgi,ka tiek rēķināts ,ka tiek pazaudēts mātes laiks izklaidēm,attīstībai u.c. Vai tad,tad kas mazais izaugs arī teiksi-tā,lūdzu nodrošini man foršas vecumdienas,jo es taču esmu tava mamma. Neaizmirsti arī ,ka es tērēju savu laiku-kad tevi ģērbu,jo pats to nemācēji,ka vadāju tevi uz pulciņiem,bet pati ar draudzeni kafenē nesanāca pasēdēt...
11.03.2015 16:34 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Īstenībā jā, tā rēķināšana par mātes pazaudēto laiku ir interesanta. Ja ģimene būtu pilna, tad laika zuduma nebūtu (laikam jau tāpēc, ka nebūtu kam piestādīt rēķinu) :D
11.03.2015 16:40 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
muhahhhaaaaa.. kamēr tēvs dominikānā atpūšas, bērns var staigāt humpalu kombī pa 5 eiro :D :D
psc, pavēlniek, ej nomirsti, izdari šai pasaulē kaut vienu labu darbu :D :D :D :D :D
11.03.2015 16:41 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
seliina, ja gimene buutu pilna, vai vismaz teevs pavadiitu laiku ar beernu, tad maatei buutu laiks sev, atpuutai, hobijiem, kaut vai elementaarai sevis sakopshanai. Sobriidi vinja visu to laiku, ko nestraadaa, pavada ar beernu, bet teevs pat uz briivdienaam nepanem.
11.03.2015 16:49 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Nav jau runa par to mātes zaudēto laiku un citām tikpat absurdām lietām, bet gan par to, ka tēvs no sava bērna atpērkas ar 100euro un mātei tiek visgrūtākais darbiņš. Viņai gan jāpaspēj pastrādāt, gan bērnu izaudzināt, gan arī savs materiālais ieguldījums jādod. Kur taisnība?
11.03.2015 17:10 |

Reitings 170
Gribas teikt - tad nav ko dzemdēt tai sievietei, kurai bērns ir tāds apgrūtinājums, ka jāpiestāda rēķins bērna tēvam par ar bērnu kopā pavadīto laiku...
11.03.2015 17:13 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Mātei nekad nekas nebūs par grūtu priekš sava bērna, bet tēvam to vajadzētu novērtēt mazliet vairāk nekā ar principālu atpirkšanos 100euro apmērā!!!
11.03.2015 17:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits