Pievienojos tiem, kam nepatīk naudas vākšana vakara gaitā. Un ne tāpēc, ka man žēļ, bet tāpēc, ka parasti man nemaz nav līdzi maks šādos pasākumos, lai netraucē. Tad rodas tāda stulba sajūta, jo Tev iet garām, uzstājīgi kaut ko prasa, bet ielikt nav ko. Un esmu ievērojusi, ka neesmu vienīgā, viesi pēkšņi sāk histēriski skriet uz mašīnām/istabiņām pēc naudas, kas bojā atmosfēru.
Neesmu sajūsmā par vedējiem, kas uzstājīgi mēģina viesus piespiest darīt lietas, ko viņi nevēlas (piemēram, dalot amatus pie pāra nepainteresējas, kuri būtu piemērotākie vai uzspiež dzeršanas spēles cilvēkiem, kuri izvēlas nelietot alkoholu). Šeit jābūt uzmanīgiem un vakara vadītājiem jābūt tomēr arī savā ziņā psihologiem, kas jūt publiku.
Par tēmu, kas te aizgāja netēmā. Uzskatu, ka par ciemiņiem jāpiedomā un jāpabrīdina par neērtībām (piemēram, gulēšanu teltīs vai gaļas neesamību), bet kopējā nostāja man ir tāda, ka galvenie tomēr ir jaunais pāris un vakara noskaņai jābūt pēc viņu gaumes. Braucot uz Havaju salām, mēs taču sagaidam viņu tradīcijas, nevis pieprasam kotletes un karbonādes, jo tās mums garšo. Pieklājība jāievēro (nepieņemami 6h atstāt viesus bez nodarbes), bet ja pāris ir nozīmīgs, tad vienu vakaru var pavadīt pasākumā, kas ir citādāks, jo ir peitiekošī daudz citu pasākumu, kur būt savā ierastajā vidē (dzert, ēst un darīt to, kas pašam patīk vairāk). Mani pat iepriecina, ja kāzas ir savādākas nekā aprasts tusiņš, pat ja tas nesakrīt ar manu gaumi.