Sveiki visiem veselīgā dzīves veida piekritējiem:)
Kādas ir jūsu domas par sviestu? Vieni uzskata, ka to uzturā nevajzdzētu lietot, jo draud aptaukošanās, citi ka sviestam nav ne vainas, ja vien tas ir dabīgas izcelsmes. Kāds ir jūsu viedoklis?
apcep mandeles uz sausas pannas, samaisa ar sviestu un svaigu sakapātu pētersīli. Burkānus sarivē spagetti stilā, apcep divas minūtes uz sakarsētas pannas sviesta maisījumā. Liek metāla rinķīšu formiņās un 5 minūtes cep cepeškrāsnī.
Tā ir tik dievīga piedeva pie vistas filejas. Man nemas tik neveselīga un ļoti lēti sanāk.
ballītēm taisu sviestus ar dažādiem garšaugiem. Sogad pat dāvināju Ziemassvētkos visiem šādus dažādu sviestu komplektiņus. Aiziet uz urrā ar labu maizi un vīnu :) Protams, ikdienā tādus nelietoju.
Uz maizes nelietoju, bet visādos mafinos, kūkās, cepumos tas vienmēr ir klāt, tāpat arī reizēm pamatēdienu receptēs. Ja sastāvā nav lieku sastāvdaļu, tad neuzskatu to par kaitīgu produktu.
Loti garsho sviests ar svaigi ceptu maizi, piem., tumsho ciabattu vai labu rupjmaizi. Vienreiz nedelaa sho atlaujoties (ja kopumaa eed veseliigi), nekas slikts nenotiks.
Nelietoju ikdiena ne margarinu, ne sviestu. Sviests ir labaks,' bet kalorijam bagataks ari noteikti. Edu sviestu vai margarinu, kad loti sagribaa, ciemos vai kas virs taisa mums brokastu maizites. Bet ta neko nesmereju uz maizws un esmu pieradusi.
Pērkam tikai bio sviestu. Margarīnu atceros no bērnības, bet jau ilgus gadus no raciona izsvītrots.
Mafinos, cepumos, kūkas bez sviesta nespēju iedomāties.
Vēl steika gabalus parasti apcepu sviestā.
Kad esmu mājās pie vecākiem, tad tikai lietoju sviestu, tas ir paštaisīts, līdz ar to ar pavisam citu vērtību :) Pati ikdienā nelietoju, jo maizi tik pat kā neēdu, ja ēdu, tad ar kādu viegli smērējamu sieru
Manuprāt ieiešana galējības ne sāls, ne cukurs, ne sviests un citi līdzīgi produkti ir ļoti pārspīlēta. Tas parasti tiek kompensēts ar ko citu. Izvēlaties pēc iespējas tīrāku produktu, samērīgas porcijas un piekopjat ikdienā aktivitātes, kaut vai 30 minūšu pastaiga un nekāda aptaukošanās nedraudēs.
Lancaster, Tu teici, ka pati taisīji garšaugu sviestu Z-svētku dāvaniņām. Jautājums.
Tu gatavu sviestu samīcīji ar garšaugiem? Vai tomēr pati arī sviestu gatavoji no saldā krējuma? :)
Vīram tuvojas dz/d svinības un vēlējos pagatavot kādas 4 variācijas garšaugu sviesta pie mājās ceptas maizes un vietējā vīna glāzes viesiem :)
Sviestu lietoju maz, bet neredzu tur neko sliktu, ja tiek lietots ar mēru. Nekad neesmu smērējusi maizes šķēles biezumā, man vajag pavisam minimāli, lai cauri spīd.
Ja lietoju, tad tikai sviestu - gan uz maizes (ļoti reti), gan konditorejas izstrādājumos (cepumi, krēmi).
Nesaprotu, kāpēc jāēd augu tauku pasta, kas ož pēc ieskābuša piena, fui. Gan margarīni, gan augu tauku krējumi ir kaitīgi veselībai.
Piekrītu VIT@ rakstītajam - ja vien cilvēkam nav kādu īpašu veselības problēmu, tad (saprāta robežās) var lietot gan sviestu, gan cukuru, gan sāli. Galvenais ievērot mērenību.
Tā pārspīlētā kaloriju skaitīšana man šķiet tikpat neveselīga kā sālīta speķa ešana gabaliem.