Es domāju tās meitenes, kas strādā apkalpojošā sfērā un uz jautājumiem krieviski, atbild latviski tipa - mana valsts, mana valoda. Es vienmēr nodomāju - a kā tā meitene var zināt, ka viņas klients ir Latvijas krievs? Varbūt tas ir tūrists no Krievijas vai Ukrainas, a viņa tikai latviski
Tapēc uzskatu, ka Latvijā ļoti labi apkalpo ārzemniekus un vietejos, kas sava mūža laikā nav izradījuši velmi iemacīties otru valodu
es sežu un lasu visu ar vārdnicu) Man patik)))) Es visu sapro
Tad ja kāds runā atšķirīgā valodā automātiski nozīmē, ka viņš neciena tevi un tavu valodu
Es domāju, ka tas ir tāpēc, ka krievu valodu zina gandrīz visi Latvijā dzīvojošie
Joprojām Latvijā mazliet vairāk iedzīvotāju prot krieviski, nekā latviski, tādu ir par diviem procentiem vairāk jeb 81 % no visiem valsts iedzīvotājiem. Latviešu vidū krievu valodas pratēju īpatsvars ir pat nedaudz pieaudzis – no 68 % līdz 71 %, vairākumam mazākumtautību krievu valodas pratēju īpatsvars pārsniedz 90 %. Pēdējā dekādē bērnu un jauniešu vidū krievu valodas prasme latviešiem ir kritusies par 10–15 %, tomēr, sasniedzot pilngadību, tā arī tagad pārsniedz 80 %.
Pēdējā dekādē bērnu un jauniešu vidū krievu valodas prasme latviešiem ir kritusies par 10–15 %, tomēr, sasniedzot pilngadību, tā arī tagad pārsniedz 80 %.
Un uzskatu, ka mums visiem jādzīvo draudzīgi
Draudzīgi dzīvot nozīmē bezierunu pariešana sarunā uz krievu valodu? Kā padomijā 9 latvieši 1 krievs visi runa krievu valodā