switched on atbildēšu uz tavu jautājumu - (bet nekādā gadījumā neko nepārmetu raksta autorei un novēlu visu tikai to labāko, lai visai situācijai būtu "happy end", es, paldies dievam, vien varu iedomāties, kā tu jūties.. (t)) - šoferim pēc CSN ir jābūt gatavam JEBKAM, kas ir saistīts ar gājējiem - 38.pants - šofera pienākums - "38.4. darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie (gājēji un velosipēdu vadītāji)". Tāpēc jā, kā tu teici, ir "jāraustās no katra kājāmgājēja, kas atrodas uz ietves", jo jebkurā mirklī viņš var izdomāt ceļu šķērsot.
Un ne velti braukšanas eksāmena laikā, nedod dievs, nepalaid kādu gājēju (un te es nerunāju tikai par gājēju pārejām, jo, piemēram, mans draugs savulaik, kārtojot tiesības, nepalaida gājēju, kurš sataisījās šķērsot ceļu, kur tas viņam pēc idejas nebūtu jādara - vnk gāja pa ietvi un tad pagriezās pret ceļu un uzreiz izlēma to šķērsot - un eksāmens uzreiz bija galā.)
Jā, arī gājējiem ir savi pienākumi, kas arī ir atrunāti CSN, bet ir viena frāzīte, ko ik pa laikam piemin mans tētis - gājējam vienmēr būs taisnība, ...kamēr viņš ir dzīvs. Skarbi, bet jā, tā ir!
Raksta autorei - tiešām nezinu šīs konkrētās situācijas sīkumus un detaļas, bet, novēlu tev tikt skaidrībā ar visu šo, nemierināties, un veiksmīgi turpināt piedalīties ceļu satiksmē!
Pati vienu reizi (sēžot blakus) novēroju ļoti bīstamu situāciju, sieviete izdomāja šķērsot ceļu (tam neparedzētajā vietā) izlienot ārā no mašīnu rindas, kuras ir novietotas stāvēšanai ceļa malā, labajā pusē. Viņa pat "nepiebremzēja", vnk izlīda ārā un uzreiz šķērsoja ceļu. Nu, tiešām, tur bija milimetri palikuši līdz avārijai, tajā mirklī man likās, ka viss, es pie stūres nekad nesēdīšos!!! Tāpēc ir ļoti uzmanīgiem jābūt ar tiem gājējiem...